English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je úterý, 19.3.2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je úterý, 19.3.2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana.
Trojka na otázku ANO/NE
Odpověď na jednoduchou otázku pomocí cikánských karet
více...
Osobnost podle zvěrokruhu
Vliv znamení na rysy naší osobnosti.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny
Sny25.02.24 / Jacob - Renesmee v Láska
Osudový partner24.02.24 / Marek Holan v Láska
Sny22.02.24 / Renesmee-Jacob v Láska



Přátelství je jako zlatá niť, která když se přetrhne, jde sice ještě spojit, ale uzel už navždy zůstane
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Podaří se mi zapomenout a minulost mě nedostihne. ”


Myšlenky moudrých

Zeyer

Je někdy slovo jako mocný klíč, jenž otevírá zámky silné tak jako osud sám.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Čínský horoskop

zpět

Ačkoli je i pro čínský horoskop směrodatné datum narození, je jeho zpracování a další postup zcela odlišný. Obsahuje dvanáct znamení (stejně jako v tradičním horoskopu), o jejichž původu hovoří prameny takto:

"Moudrý Buddha uspořádal velkou hostinu, na kterou pozval všechny zástupce zvířecího světa, aby zdůraznil jednotu a rovnost všech bytostí. Jako první se na hostině objevil potkan, za ním buvol, tygr, až přišli všichni pozvaní. Po pozření slavnostní krmě se Buddha rozhodl všechna zvířata po zásluze odměnit. Dlouho si hostitel lámal hlavu, jak hodovníky obdarovat. Nakonec se rozhodl každému hostu svěřit vládu nad jedním rokem."


Zadejte datum narození:




Čínská znamení se vztahují na celý rok, nejen na jeden měsíc, jako je tomu v klasické astrologii. Z tohoto důvodu nelze přímo porovnávat povahu člověka podle čínského znamení s povahou podle obvyklého slunečního znamení naší astrologie.

Čínská astrologie a živly

Čínská astrologie rozeznává 5 živlů: dřevo, oheň, zemi, kov a vodu. Každý živel má jistý význam, který se interpretuje v kombinaci s čínským znamením. Platí dva roky a opakuje se v cyklu dvanácti znamení.

Každý živel má schopnost ovládnout nebo zničit jiný živel a vytvořit nový.

Dřevo

Dřevo má zelenou barvu a symbolizuje jaro a smyslnost. Potřebuje vodu a má dvě rovnocenné citové síly: hněv a altruismus. Činí člověka rozpínavým, společenským a uvědomělým. Dřevo vytváří oheň.

Oheň

Oheň má červenou barvu a odpovídá horkému počasí, uspokojení přirozenosti, suchu a prachu. Oheň zahřeje nebo spálí a ohnivý člověk musí vyhledávat rovnováhu mezi sklonem k ničivé výbušnosti a snahou vytvořit příjemné teploučko. Je vášnivý, netrpělivý a výbušný. Musí se snažit ovládat svoji ohnivost. Z popela ohně vzniká země.

Země

Země odpovídá podzimu a je žluté barvy, která znamená rovnováhu a střed mezi začátkem a koncem. Země je mírná a má dvě opačné, ale rovnocenné síly - může živit nebo dusit. První z těchto sil živí růst, ale druhá je příliš starostlivá a dusí. Zemský člověk je spravedlivý a dokáže podávat velké výkony bez zvláštní námahy. Musí se snažit, aby si nedělal zbytečné starosti. V zemi vznikají žíly rud kovů.

Kov

Kov je bílé barvy a odpovídá chladnému a křupavému zimnímu počasí. Člověk tohoto živlu je hovorný a má obdivuhodnou schopnost vyvolávat neshody. Musí se pokoušet ji vyvažovat svým druhým darem - vytvářením souladu. Kov je začátek zimy a může v horoskopu znamenat smutek a sklíčenost. Jeho dvěma silami jsou melancholie a romantika, proto se člověk musí snažit, aby příliš nepodléhal stesku a nostalgii. Kov umožňuje vodě, aby protékla skulinami země.

Voda

Voda je modrá a odpovídá zimě v plném proudu. Je v neustálém pohybu, tekoucí a proměnlivá. Člověk tohoto živlu je vnímavý a často má hudební nadání. Nic mu neujde, je citlivý a duševně křehký. Trpí stresy a nervozitou. Jeho silami jsou přecitlivělost a nedůtklivost, které musí vyvažovat dobrotou a účastností. Voda je někdy příliš propustná a člověk si musí dávat pozor, aby se příliš nezatěžoval problémy ostatních. Voda dává život dřevu.


Články na téma zvěrokruhu:Jak probudit šestý smyslKteré znamení vás bude podvádět?Vztah na dálku? Čtyři znamení, kterým to rozhodně nevyjde3 nejvíc nezávislé partnerky, podle znamení zvěrokruhuJakou hudbu nejraději poslouchá vaše znamení?Hvězdy napoví, jaké cvičení je pro vás nejvhodnější
Diskutujte na téma Čínský:

Anonym / (04.02.24)
dekuji

Anonym Duke Nukem / (01.01.24)
Shake it baby 😮 ‍ 💨

Anonym Blanka / (01.06.21)
Tak a mám to. Ohnivý drak Vodnář 🔥 🐲 🌊 🧐 😊



Online výklady ZDARMA:
Tarot v odpovědi Ano/Ne
Nejrozšířenější způsob pro jasnou odpověď.
více...
Karty Archandělů
Kam směřujete a jaký je celkový pohled na váš osud?
více...
Zvířecí horoskop
Znalost astrologického znamení vašeho mazlíčka vám pomůže porozumět jeho osobnosti.
více...
Rodina podle zvěrokruhu
Vlastnosti znamení ve vztahu k rodině i přátelům.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)