English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 19.4.2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 19.4.2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela.
Babka Doňa radí
Odpovědi z karet na nejčastější otázky Novinka!
více...
Indiánský horoskop
Indiánský horoskop přisuzuje lidem vlastnosti zvířat.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:



Nevěřte všemu, co se říká, prověřte si vše vlastní zkušeností. Buďte sami sobě lucernou na cestě.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Podaří se mi zapomenout a minulost mě nedostihne. ”


Myšlenky moudrých

Žáček

Ze špatných milenců se rekrutují dobří manželé.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Esoterika - téma Magie

zpět


Magie svíček I.


Svíčková magie je jedním z nejčastějších, nejjednodušších a nejbezpečnějších typů kouzlení, a proto vás s ním seznámím. Veškeré tyto návody však předpokládají, že již víte jak se vytváří čarodějnický kruh a máte alespoň nějaké povědomí o magické práci.

Předcházející přípravy
Přečtěte si pozorně celý soubor článků.
Rozhodněte se pro co budete kouzlit, a jaké přesně prostředky užijete.
Nakupte vše potřebné a začněte s vlastní přípravou.

Oltář
Můžete použít cokoliv s dostatečně plochým vrškem, buďte tvořiví... Jako přehoz je docela vhodná bílá, protože je nejuniverzálnější, ale při čarování za určitým účelem můžeme i přehoz oltáře přizpůsobit - opět platí- buďte kreativní! Pamatujte, že svíčková magie se většinou provádí ve stísněných prostorech, a proto výzdobu a podobně volte co nejjednodušeji a prostě, zejména svícny.
Kadidlo
Typ je přizpůsobený typu kouzla, a nebo, pokud ovšem nemáte seznam bylin a příležitostí k jejich užití, zvolte prostě vaši oblíbenou. Dobře se jako kuřidlo osvědčil sporýš, který dodává mystickou, tajemnou atmosféru, avšak stále platí - nejste omezení! nic není vytesáno do kamene - buďte tvořiví! Kuřidlo (kadidlo) znázorňuje Vzduch, protože stoupající kouř vynáší naše tužby až k Nekonečnu... Já osobně pálím starý dobrý univerzální santal.
Příprava k rituálu
Jako základ přípravy na rituál si dopřejte krásnou relaxační koupel. Přidejte hrst mořské soli k očištění od vibrací*. Zapalte pár svíček, zhasněte světlo a relaxujte. Zbavte svou mysl veteše nashromážděné v průběhu dne. Kapku si zavizualizujte - představte si jak z vás voda smývá vše zlé, nejen špínu, ale i veškeré vibrace, negativní energie a únavu... Je důležité aby mysl byla před magickou prácí očištěna a uvolněná. Není to jako kopat zákopy.
* I pokud není čas se koupat, trošku se osprchujte a při mytí použijte i trošku soli rozetřené po těle a pak spláchnuté, čistí to auru a je to vhodné před jakýmkoliv rituálem.
Typy svíček
Jakýkoliv druh a typ svíčky může být pro magii použit, pokud byl řádně očištěn a posvěcen k čarodějnému použití. Ačkoliv svíce z včelího vosku jsou drahé (a barvené se těžko shánějí), jsou vhodnější než svíčky klasické, protože jsou přírodního původu. a jako u každého nástroje platí, že přírodní nebo dokonce vlastnoručně vyrobené svíčky mají větší moc než běžné koupené.
Očištění a vysvěcení
Toto je velmi důležitý krok a neměl by být vypuštěn. Očištění zbaví svíčku všech negativních vibrací, které získala během své dlouhé cesty od hroudy vosku až na váš oltář. Stejně jako cokoliv jiného ve vašem kruhu i svíčky musí být co nejvíce očištěny od psychických vibrací. Ponořte svíčku do mořské soli, a požádejte Pána a Paní aby ji požehnali. Dala by se sehnat fráze, ale lepší je když vychází přímo z vašeho srdce.
Pomazání svíček
Toto je stejně důležitý krok jako každý jiný, a je již přímou součástí samotného rituálu. Použijte takový olej jako uznáte za vhodné, a nebo jej přizpůsobte cíli kouzla. doporučovaný je například lotosový vonný olejíček, ale nic vás nezavazuje ani není kázáno... Důležitý je směr potírání svíce. Aby jste něco přivolali, chcete-li něco získat, namažte svíci směrem od vrcholu ke středu a potom od spodku ke středu. Pro zapuzení čehokoliv natírejte olej od středu svíčky směrem k oběma jejím koncům. nikdy nemažte svíčku tam a zpět, neboť to oslabuje záměr. Sklepněte zbytek oleje na místo svého třetího oka a hrudní kost. A pak řekněte toto:
"Očišťuji tuto svíci ve jménu Pána a Paní. Nechť hoří se silou a posláním světla."
Pak uveďte svůj záměr či účel svíce.
Rytí
Pokud ryjete do svíce rýhy použijte athame (pokud je těžké, půjde to hůř, tak se hlavně nepořežte…) Směry pro použití jsou shodné s potíráním. Rýhy musí být co nejvíce rovnoběžné a nesmí se křížit. tato část je zcela nepovinná a je používána spíše zřídka.
Lze také do svíce vyrýt runovou symboliku vašeho přání, podle nějaké knížky o runách, také vaše magické jméno, nebo třeba i obrázek (symbol) toho, po čem toužíte. Fantasii se meze nekladou.

© Eurik Podhorský




Diskutujte na téma :

Online výklady ZDARMA:
Významy křestních jmen
Stručný přehled o původu, používání a další informace o křestních jménech.
více...
Andělská inspirace
Hledejte novou inspiraci ve vzkazech andělů.
více...
Zvířecí horoskop
Znalost astrologického znamení vašeho mazlíčka vám pomůže porozumět jeho osobnosti.
více...
Články o drahých kamenech
Přečtěte si zajímavé informace ohledně čištění, uchovávání apod.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)