English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je čtvrtek, 25.4.2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je čtvrtek, 25.4.2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto.
Archandělé
Podrobný přehled dvanácti Archandělů a jejich duchovních paprsků.
více...
Představení zvěrokruhu
Hlavní vlastnosti jednotlivých znamení zvěrokruhu.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Osudový partner17.04.24 / ALENA v Láska
Má cenu o vztah bojovat02.04.24 / Luzius v Praktické věštění
Osudový partner23.03.24 / NIKY1206 v Láska
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny



Lidé touží po nesmrtelnosti, a přitom mnohdy nevědí, co mají dělat, když v neděli odpoledne prší.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Získat peníze mi půjde snadněji. ”


Myšlenky moudrých

Saroyan

Je přirozené, když syn občas nenávidí otce, matku také a někdy i všechny ostatní lidi na světě.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Esoterika - téma Magie

zpět


Magie II. - Jak na to?


Zpěv a hudba
Ano, zpěv uvolňuje spoustu energie a specifické texty zpívané procítěně a s jasným vědomým cílem naplnit smysl těchto slov jsou magickou praxí, vzorným příkladem jsou kostelní chóry, jakkoliv vám to bude většina kněží zuby nehty vyvracet a popírat. Stejně tak pohani rytmicky zpívají k uvolnění síly a často u toho i tancují, ale o tom až dále. Specifickou formou zpěvu či chcete-li rytmické recitace jsou mantry, modlitby převážně v sanskrtu, ale i hindštině a bengálštině, rytmické a melodické, z nichž mnohé působí na tělo nejen duchovní formou, ale i přímo vytvářenými vibracemi, kterými navozují specifické stavy a mohou tak například povzbuzovat, uklidňovat či léčit, a tím, že rozechvívají i magickou sílu pak třeba i konají takové malé zázraky, shromažďují štěstí a pozitivní energii. Jen se musíme při používání naprosté většiny přenést přes jména bohů hinduistického panteonu, což mě osobně zcela nečiní potíže, ale ne každý to musí tak dobře snášet.
I hudebními nástroji lze konat magii, ať už je to bubínek (častý šamanský nástroj) k pozdvižení síly a nebo naopak takové dijerido, které uklidňuje a sílu harmonizuje a mírní. Většina nástrojů má i magické přiřazení k živlům, a lze je tedy použít k vyvolání živlu a nebo nakumulování jeho typu energie.
Tanec
Každý tanec, ať už lidové nebo i takové tango, má v sobě plno síly. Ovšem ten typ tanců, který se používá k magii bývá většinou jednoduchý (zcela opačné výjimky potvrzují pravidlo), silně rytmický, pravidelný, a doprovázený stejnou hudbou, třeba se tančí i s chřestítky nebo malým bubínkem, kterým přizvukujeme do rytmu. Jedna z prvních forem magie byl právě tanec šamanů a nezřídka i lovců pomalovaných a oděných do zvířecích kůží, kteří za zvuku bubnů napodobovali zvíře a jeho lov, což jim přinášelo štěstí a sílu při dalším lovu. Tanec je mocnou formou magie i dnes, buď v kombinaci s jinými prvky magie a nebo jako prostředek k dosažení transu (opět hlavně šamanská záležitost) a zároveň je dobrou formou relaxace a oslavy, ať už jako součást rituálu nebo samostatně… Vždyť co jsou diskotéky a podobné akce jiného, než moderní a nerituální obdoby dávných oslav, dnes slouží už bez magického cíle (natož společného) k vybití energie, a jako takové je navštěvují hlavně ti, co ze sebe potřebují něco nahromaděného dostat ať už je to cokoliv…
Svíčky
Snad ve všech vírách a kulturách je oheň nějakým způsobem posvátný. Plamen je symbolem síly, očisty, energie a změn - transformace. Plamen svíčky zůstal i u mnohých křesťanů znakem naděje, který nese jejich modlitby vzhůru k Bohu - vždyť to je jeden z důvodů proč se v kostele zapalují svíčky - tím druhým je podání oběti. Dnes, v době kdy chápeme symboliku a známe její sílu (např. pocity, jež dokáže vyvolat svastika…) už nemá žádný smysl se uchylovat k velkým obětem. Ve všech vírách se dnes už formálně obětuje jen symbolicky - vůně kadidla či pálených bylin, rozhozené okvětní plátky růží, nebo právě zapálená svíce a podobně… Nemá o moc větší efekt dávat velké oběti a dnes už se to "nenosí" v žádném z konvexních ani ve většině alternativních náboženství. Svíčka je osvětlením, symbolem a obětí, a stejně tak může být prostředkem, skrze který usměrníme naši sílu při kouzlení. Pro tu příležitost volíme vhodné barvy a podobně, ale to je již v části zabývající se konkrétně kouzly.
Šňůry
Mají hned dvojí symboliku - uzly, které zavazují energii do neviditelných sfér a souvislostí aby pro nás pracovala, a provazy důtky, které jsou v některých kultech (jako Wicca) užívány pro znázornění smrti a znovuzrození, jako symbolika nabytí svobody, když jsou před koncem rituálu přeťaty. Nejprve ke šňůrové magii - prostě se zvolí vhodný špagát nebo i hedvábná šňůrka, a se zaříkáním se váží uzly, do nichž tím vkládáme sílu. Je to poměrně běžná forma magie, z této symboliky vychází psychologická pomůcka uzle na kapesníku, která krom připomenutí, že něco máme udělat, už tím, že vědomě a pečlivě zavážeme uzel s vírou, že to pomůže vzpomenout si, je vlastně malým kouzlem, a také ve většině případů poměrně účinných.
Loutky
Woodoo, styl šamanské víry a magie, který do západních očí dorazil jen v okleštěném pohledu "píchání do loutek, které opravdu funguje na oběť" se v Evropské tradici vlastně nikdy nepoužíval, pomineme-li přejaté výstřelky koncem renesance a po ní v rádoby magických kruzích snad až dodnes, ale je známo mnoho lokálních obdob této magie, používaných v pozitivní formě v lidovém léčitelství.
Experiment
A na závěr jeden experiment, který vás přesvědčí o existenci sil mimo těch, o kterých učí moderní medicína a fyzika. Na niť nebo tenký provázek uvažte jehlu nebo nějaké improvizované kyvadélko (lze použít i malé rybářské olůvko ale když koupíte hotové siderické kyvadélko, není co řešit…) Na čistý papír nakreslete rovnoramenný kříž. Uchopte kyvadélko na niti tak, aby mělo od vaší ruky nejméně 20cm průvěs. A teď zkuste, jen silou myšlenek, bez pohybu ruky rozhoupat kyvadlo. Doleva doprava, pak nahoru dolů, pak kroužit po směru a proti směru hodinových ručiček. Stačí chvilka času a opravdu chtít - a ejhle, ono to funguje. Na rozdíl od jiných technik je to snadné a rychlé a funguje to skoro každému. S trochou cviku se rozhoupe ihned na vaše přání a bude se točit opravdu hodně. Pak se ho lze i ptát (dohodněte si s ním ano/ne, já mám ano pravotočivé a ne levotočivé ale někdo to má i jinak…) na věci z vašeho podvědomí i jiné… Málokdy se mýlí, a když, tak je to proto, že jste ho ovlivnili. Zkuste si to… tak co, ještě nevěříte na magické síly?

© Eurik Podhorský




Diskutujte na téma :

Zetbe / (05.10.22)
Taky mám u kyvadla vpravo-ano, vlevo-ne. Stejně u živý, mrtvý.ověřeno na fotkách, nad fotkou živého pohyb vpravo, mrtvého vlevo.



Online výklady ZDARMA:
Archandělé
Podrobný přehled dvanácti Archandělů a jejich duchovních paprsků.
více...
Významy křestních jmen
Stručný přehled o původu, používání a další informace o křestních jménech.
více...
Geomantie
Význam budoucnosti z hozených kamenů. Novinka!
více...
Články o drahých kamenech
Přečtěte si zajímavé informace ohledně čištění, uchovávání apod.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)