English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je čtvrtek, 18.4.2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je čtvrtek, 18.4.2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav.
Významy křestních jmen
Stručný přehled o původu, používání a další informace o křestních jménech.
více...
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Květomluva 2

zpět

Dobrý den a ahoj všem, kdo se tu semnou sházíte zase nad kouskem odhalování tajemství květin a kytiček, jejich významu, a tajného jazyka. Vybrala jsem tohle jarní téma, když všechno nasvědčovalo tomu, že bude konečně jaro… jak si s námi nakonec příroda zahrála, víme všichni, že? Ale nenechme se tím odradit a ať už je počasí, jaké chce, uděláme si ho dneska voňavějším díky povídání o kouzlu květin.

Ona totiž květomluva není vůbec tak jednoduchá, jak je často prezentovaná. Nejde jen o nějaký význam, který po léta lidi kytkám přiřazovaly, ale o něco hlubšího, jak jsme si řekli minule, o nový, jiný, cizí jazyk…

A proto si dejte pozor, jaký druh květiny vyberete, ale taky jak ho donesete, naaranžujete, upravíte…, protože každý druh květiny, její zaříznutí a naaranžování má svůj vlastní význam! Nemalou roli hrají i takové na první pohled zdánlivé maličkosti jako to, jestli jsou květy vzpřímené, nebo sklopené. Některé tyhle drobnosti měly natolik velký význam, že dokázaly upřesnit poselství, které květina nesla. Například, když muž ženě poslal kytici povadlých růží, znamenalo to, že by ji rád pozval na hodinovou schůzku. Když ale poslal kytici otočníku, snažil se její omamně vanilkovou vůní, pozvat ženu na schůzku dvouhodinovou. 

Každý detail měl přesný význam. Věděli jste, že například kytice, na které byla uvázaná stužka nalevo, symbolizovala obdarovaného, zatímco stužka napravo toho, kdo kytici daroval? A že když byla stužka uvázaná směrem dolů, znamenalo to, že obsah celé tajemné zprávy má úplně opačný význam?

Takové šifrování mi připomíná spíš práci agenta, který se představuje jako Bond, James Bond, a na rovinu – jsem docela ráda, že dneska už takové šifry nejsou tak potřeba. Sice mě trošku mrzí, že se takové skryté kouzlo květin vytratilo, ale zase na druhou stranu – komu z vás by se to všechno chtělo učit?


„Nejvděčnější reakci vyvolávají jarní květiny, jako poslové ročního období, na které každý netrpělivě čeká, jako na lásku.“
Adolf Hoffmeister
… a jak tedy vyvolat tu správnou reakci?  

Řekněme si pár praktických informací o řeči květin. Mohli by se Vám totiž hodit, nejenom jako úžasný a všeříkající dárek, ale taky proto, abyste se neztrapnili, kdybyste někoho obdarovali nevhodnou květinou…

Afrikán
Neveliké žlutooranžové květinky, které můžeme často vidět na zahrádkách, nebo balkonech, jsou bojovníky, a proto i vypovídají o nehynoucí lásce a odhodlanosti překonat všechny její nástrahy a překážky.

Fialka
Jedna z nejvíc rozšířených květin. Věděli jste, že má na světě něco kolem 500 druhů? Existuje hodně zajímavá legenda, která vypráví o pasáčkovi Atysovi, který byl tak krásný, že po něm zatoužila samotná bohyně Kybela. Atys se ale zamiloval do jiné ženy a chtěl se s ní oženit. Bohyni Kybelu to rozzlobilo a Atyse v průběhu svatební hostiny unesla. Atys ze zoufalství spáchal sebevraždu a ze země, kterou potřísnil svou krví, vyrostly fialky… člověka to i po těch letech dojímá, no nemám pravdu? Není se pak čemu divit, že je v květomluvě fialka ztělesněním lásky. Modrá fialka je prosbou o vyslyšení lásky, žlutá slibuje věrnost a bílá je smutkem nad prchajícím štěstím.

Gerbera
V této nádherné a přitom skromné květině je schovaná velká upřímnost.

Gladiola
Gladiolou řekněte, že potřebujete víc času. Gladiola totiž říká: „Nespěchej na mě…“

Karafiát
U karafiátu je nejdůležitější jeho barva. Bílý je touhou po lásce obdarovaného a nedočkavostí na vyznání se, červený znamená obdiv, ale žlutý zklamání. Pokud karafiát voní, jedná se o čisté přátelství, pokud ne, tak je vyjádřením krásy zevnějšku, ale nevalné vnitřní hodnoty.

Narcis
Tato květina se často spojuje s přehnanou sebeláskou a nepřiměřenou zahleděností do sebe sama. Je to díky legendě, která říká, že chlapec, který se zamiloval do svého obrazu, byl proměněn v květ narcisu. Když teda dostaneme narcis, je na čase zamyslet se nad přehnanou sebeláskou.

A Pak je tu královna květin – Růže… ale o té je potřeba napsat tolik slov, že si ji radši necháme v klidu na příště . A jakou květinu někdo naposledy donesl vám? Nebo jakou jste darovali? A řekli jste to květinou správně, anebo teď tajně doufáte, že obdarovaná/obdarovaný netuší nic o jejím významu?

Příště s náručí plnou růží napřečtenou.

 

Vaše čarodějka Eva


Online výklady ZDARMA:
Andělská inspirace
Hledejte novou inspiraci ve vzkazech andělů.
více...
Babka Doňa radí
Odpovědi z karet na nejčastější otázky Novinka!
více...
Zvířecí horoskop
Znalost astrologického znamení vašeho mazlíčka vám pomůže porozumět jeho osobnosti.
více...
Články o drahých kamenech
Přečtěte si zajímavé informace ohledně čištění, uchovávání apod.
více...



Další z blogu:Seriál Věštění z ruky - Chiromantie 920 věcí, které byste měli udělat, když čelíte nepříjemnostemJste vůdce nebo jeho následovník? Vše prozradí znamení!Vše co potřebujete k výkladu snůNajděte lásku s pomocí věštbyVánoční svátky z pohledu znamení. Čemu se raději vyhnout?
Diskutujte o - Květomluva 2:

Nejnovější příspěvky z fóra:

Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)