English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Tarot v odpovědi Ano/Ne
Nejrozšířenější způsob pro jasnou odpověď.
více...
Láska podle zvěrokruhu
Vlastnosti znamení v záležitostech lásky.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Diskuzní fórum

zpět Přidat komentář k "Cigarety - co s tím? ".
Jméno :

Zpráva:


Upozornění:
  • Není dovoleno vkládat placené nabídky na cokoliv. Vložení placené nabídky bude mít za následek smazání příspěvku, opakové vložení pak zrušení přístupu. Pro osobní prezentaci používejte výhradně náš katalog.
  • Pokud budete vkládat příspěvek jako nepřihlášený uživatel, zobrazí se Vaše IP adresa u příspěvku.
    Tato funkčnost je zavedena pro odstranění SPAMů. Děkujeme za pochopení.
  • Administrátoři si vyhrazují právo mazat komentáře, které se dají považovat za spam, tj. nepřináší žádný další obsah, jsou obtěžujícího charakteru nebo se zjevně jedná o klamavou reklamu na cizí služby. Posouzení pak leží výhradně na administrátorech.
  • Vložením příspěvku souhlasíte s pravidly fóra.

Cigarety - co s tím?

Maty
26.06.10
18:53
Nereg.

IP: .*
Sama jsem kouřila cigarety 24 let, takže vím, co prožívají lidé, kterým "to chutná" a další, kteří by s tím rádi sekli, ale nemají tu sílu zkončit. Obě stádia jsem si prožila a rozhodně nechci tady se zdviženým prstem poukazovat na to, že je někdo lepší nebo horší. To předesílám! Dále taky znám ze svého okolí lidi, kteří dali za odvykání tisíce korun člověku, který jim vsugeroval, že cigareta je "fuj", ale oni přišli domů, uvařili si kafe a jeli v tom zase. V tomhle případě myslím, že zásah do podvědomí moc nefunguje.

Já jsem to "ukončení" bezmála před 8mi lety dostala jako dar ve formě silné myšlenky. Už delší dobu se mi nelíbilo, že mi smrdí oblečení, můj dech po cigaretě taky není vábný a v obličeji se mi vytvářejí vrásky typycké pro kuřáky, ale pak jsem si tu cigaretu vždy nějak zdůvodnila. 31.7.2002 se v polovině cigarety ve mně vše stáhlo a já věděla, že když teď v tuto chvíli cigaretu uhasím, nebudu už nikdy kouřit. Nedá se to popsat, bylo to tak silné, že nefungovala žádná výmluva, proč to neudělat. Vedlejším, i když podstatným efektem bylo to, že jsem neměla abstinenční příznaky, tedy, že např. při kávě jsem neměla chuť si zapálit jako dřív. Sama jsem byla překvapená - situace byla stejná, ale nic mi nechybělo, žádné nutkání sáhnout po cigaretě, i když někdo vedle mne kouřil. Blahořečím tomuto dni, protože jsem se předtím už dlouho snažila tento zlozvyk ukončit a i když jsem to vydržela např. v době těhotenství a kojení, po ukončení jsem se k tomu vracela. Touto zkušeností sem mohu zodpovědně napsat: jestliže si kuřák vytvoří "vnitřní" podmínky pro to, proč kouřit nechce (vadí mu určité věci, kouření mu už vlastně moc nechutná-je to jen nepříjemný zvyk, stydí se kouřit na veřejnosti např. v restauraci), ale chybí mu síla se zlozvyku zbavit, není nic ztraceno. Je to o silném přání, aby se to stalo a představě, jak je to fajn, že je to pryč. Znám lidi, kteří končívávali s kouřením se mnou již dřív, ale oni sami podotýkali: "Když ono mně to pořád chutná". V tomhle případě to nemá význam, protože chybí to vnitřní přesvědčení, že to nechci.
Beru to jako jeden z důkazů toho, že když člověk má nějaké silné přání, které je pro jeho dobro, je mu "pomoženo"..
 
Merit
27.06.10
16:25
Reg. před 2016

ahoj Maty :-)*
koureni.. :-), ty dusledky.. co? :-)
kdyz mi zemrel svara.. pani patolozka prohlasila, ze kdyby neboural, zil by snad do sta let.. od 13ti let chlastal, kouril, kouril 60 cigaret denne.. a plice mel prej v poradku :-).. u nej to bylo asi tim, ze mel svuj svet.. neresil to.. proste to bral jak to je.. kouril, chutnalo mu to.. kazdej z nas ma nakou tu zavislost :-) ..
ja kourim od 15ti let s prestavkama..a docela slusnejma.. tehotenstvi, kojeni.. i zavazek :-) .. detem bych to zkratka udelat nemohla, pac se mnou byly spojeny.. a v jejich blizkosti, v blizkosti deti to snad udelam vyjimecne... vadi mi to.. deti si to nezaslouzej, je to moje zavislost, proc to maji ony dejchat, cichat :-) .. nasame me naucila jednu vec.. "kourit pozitivne"... myslenky maji svoji silu.. jakmile clovek uveri, ze by mohl nastat problem.. on prijde..
nase mamka to mela tezsi.. mnoho faktoru najednou a nemohla rozdejchat naky veci..
nasemu znamymu zemrela maminka, ktera nikdy nepila, nekourila.. zila opravdu pohodovej obycejnej zivot (asi jenom pred lidma)... uzasna bytost.. nevim, kde se stal tenkrat problem.. ta zena byla svetice.. a presto.. rakovina plic :-((
ty odvykaci ritualy atp.. sila myslenky.. ?... asi jo.. neco to otevre uvnitr tech, kteri nekam jdou a pozadaji o pomoc i si to treba zaplati..
kdyz se clovek nak pohne v duchovni casti prej kupredu, ta nechut prijde sama.. a to slysim od vsech, se kteryma mluvim.. najednou je konec.. zacne jim to vadit, smrdet..
ja kourim.. ne tak moc.. aby me to vadilo.. rano se neprobouzim s kaslem.. mam chut, dam si.. nemam - nedam si :-)..
co lidi prestane kourit a telo vola.. "dej nam to zpatky" a bracha marodil asi pul roku :-) a tak kouri.. malo, ale kouri..
ty vsechny mozny slaby cigarka.. pak vidim to.. ze si daji holky 60ks za den :-)) .. pak si kupujou naplasti.. pak zase zacnou :-) a tisicovky jenom litaji.. kdyz jim rikam.. "dejte si poradnou, silnou a mate na hodiny klid neverej" :-) .. to si musi zvazit kazdej sam.. co chce, nechce a co s tim.. zdravy to neni.. to je jasny..
ale kdyz se podivam na slozeni jidla.. na ruzny "srac**"... ktery do sebe narveme.. at uz vyhoneny maso ci zeleninu.. je to v tomhle spojeni i zabijarna?.. tak me naucila kamoska taky figl..
prijmout to jidlo s tim, ze mi nic neudela.. takze se nesvijim po kachne :-).. je to o sile myslenek.. o tom, ze vseho s mirou :-)

co jsem vypozorovala jeste.. ten kdo s tim vecne zapasi.. porad to vnima jako neco desnyho (jako svoji osklivou zavislost).. je vecne nastvanej.. nerudnej.. zklamanej.. ze zase neobstal.. coz si myslim ja.. ze je pro tu dusi daleko horsi.. nez kdyby si rekl ten clovek, ze ustoji denne "urcitej pocet"..
kdyz jsem treba hubla a trener se me ptal co zeru :-) a vyjmenovala jsem mu seznam :-D .. a bala jsem se, ze mi vezme moji milovanou tatranku :-D .. tak mi rekl, ze mi ji necha.. jenom ji budu kousat na vicekrat.. on "naslouchal".. kdyby mi to vzal hned.. je pro me toto utrpenim... tehda jsem dokazala diky tomu mladymu klukovi udelat kus prace :-) .. zakazy prinasi chtic :-).. chut :-)) .. souboj :-)
no snad jsem se te Maty nak nedotkla.. proste to vidim ja takhle...
pro me neni cigareta bubak.. pro me jsou bubakem ty myslenky.. a ten obchod okolo tohoto :-) ..
mej se krasne... ostatni taky :-)*
 
Maty
27.06.10
17:56
Nereg.

IP: .*
Ahoj Merit, ještě než jsem toto téma otevřela, tak jsem zauvažovala : " První příspěvek bude určitě Merit". Tak jsem čekala .. a dočkala se.. Jsem nakonec ráda, že jsi to vzala přesně ze svého úhlu pohledu. To, co jsem zažila, totiž považuji za takový svůj osobní zázrak, protože právě pocity, které u odvykajících kuřáků popisuješ (nervozita, nevrlost atd.) a které jsem dříve při neúspěšných odvykačkách taky měla, se vůbec nekonaly. Celkově to vše proběhlo úplně v pohodě, jako když se ráno probudíš a svítí sluníčko (jinak to přirovnat neumím). Protože mám za sebou tolik let aktivního kuřáctví, rozhodně nemoralizuji - každý máme ten svůj příběh života jinak barevný..

Měj se hezky, sluníčkově..
 
Merit
27.06.10
19:33
Reg. před 2016

ahoj Maty :-DD***
se tlemim :-), ja uz bych napsala i driv, to vis, zahlidla jsem to tu :-)
ale nak jsem nemela spravny pismenka? nebo utlum? to spis :-))
je to dar, kdyz to dojde a tyhle veci z naseho zivota zmizi.. pac at je to jak chce, telo jsme dostali zdravy co? :-) ..
drzim to.. ale co mi prestalo chutnat ja pííívo :-D nevim nevidim tu smajla co se drzi za hlavu :-DD.. tak si me tak predstav... :-)
moje milovany pívo :-) .. ach ach :-).. tak mi zbylo uz jenom to zradlo a dymka miru :-)) .. a jeste sex? ;-)) zase se drzim za hlavu.. ale coz, je to napsany, odbouchnu to :-)) .. ale toho jenom drobet :-))).. o to vic to chutna.. i stara puska si obcas rada vystreli nakej ten naboj :-D .. mejte se krasne :-)) objimam vas :-).. je mi taaak krasne a hadejte cim to asi bude :-))
 
anelie.
27.06.10
22:22
Nereg.

IP: .*
Ahoj holky, ja v
 
anelie.
27.06.10
22:23
Nereg.

IP: .*
pokracovani:)
vam neco napisu. Ja nikdy nekourila, ani mii tonikdy neslo naucit. Nic pro me. Ale muj manzel byl silny kurak. V dobe, kdy jsme spolu zacali chodit, jsem jednou prohlasil
 
anelie.
27.06.10
22:28
Nereg.

IP: .*
dalsi pokracovani, omlouvam se:)
prohlasila, ze nemam rada kuraky a ze bych byla rada, kdyby prestal kourit. Prekvapilo me, jak to vzal vazne a v ten okamzik mi slibil, ze uz si nikdy zadnou cigaretu nezapali. A opravdu to , az dodneska, dodrzel. Takze pro me vlastne ani zadny kurak neni, ja ho nikdy s cigaretou nezazila, leda jsem ho tak videla na fotce. Urcite mu to prospelo, co se zdravi tyce, protoze si pamatuju, ze na zacatku porad kaslal a ted uz nic.

Ja to brala docela jako samozrejmost, ale potom, co jste tu napsaly, si velmi vazim toho, ze to pro me udelal. Mejte se obe krasne...
 
MartinaJ.
25.12.11
18:29
Nereg.

IP: 95.82.150.*
Ahojky ráda bych k tomu taky něco dodala.Kouřila sem od 17cti let a žádnýmu příteli to nevadilo,že kouřím oni byli taky kuřáci až na toho co mám teď.Ze začátku byl kuřák ale pak přešel na elektronickou cigaretu a přesvědčil mě o tom ze je zdravá a zádný špatný látky v ní nejsou jen nikotin.Začalo mu moje kouření vadit a známá hláška je že si připadal jako by líbal popelník.Takže sem kvůli němu přestala a začla kouřit elektronickou cigaretu jako on konkrétně od eshopu E-smokers mají asi nejlepší výběr příchutí.Jakmile sem začla kouřit ecigarety tak žádná pachuť v puse ani doma smrad a citím že se mi i pomalu čistí plíce a líp se mi dýchá.No chtěla sem tím jen říct že nemusíte přestávat kouřit stačí jen když budete "kouřit zdravě".
Přeji vám krásný den :)
 

AxiskaCerna
11.01.12
20:48
Nereg.

IP: 78.80.196.*
S elektronickou sigaretou je to sporné... dobře to chutná, nesmrdí to, ba častokrát to i člověku spíš zavoní... ale... jelikož ecigareta neubývá a nikdy nedojdeš k filtru, tak taháš a taháš, šlukuješ a šlukuješ... a nemáš tam tu mez, kterou máš u cigarety normální, tz ten filtr... kdy típnu a konec... a jde se zase pracovat či tak něco :-)) Druhá věc - z finančního hlediska mi to taky nepříjde zrovna lepší, což souvisí s tou mezí... kouříš a kouříš... doplňuješ a doplňuješ a za chvíli si můžeš objednávat náplň novou... :-)) Jediné pozitivum na tom shledávám to, že to člověku tedy tak nezanáší ty plíce... :-)
Já kouřím zatím cca 7 let, taky s přestávkou (jednalo se o příslib)... přestat bych chtěla možná kvůli penězům, do kterých to neuvěřitelně leze... ale asi mě to zatím neštve tolik, protože schopná přestat nejsem... chutná mi to... :-)) Zároveň mam ale stavy a období, kdy jsem schopná se toho týden, či čtrnáct dní nedotknout, protože nemám zkrátka chuť :-))... .No a na závěr jedna věc pro zajímavost. Nedavno jsem si v práci měřila, kolik procent krve mi přenáší kyslík... no a světe div se, zatím celých 99%, a to jsem kuřačka celkem silná:-)))
Gratuluji k odvyknutí
 
Tajra
25.08.19
21:29
Nereg.

IP: 89.102.40.*
IQOS velmi doporučuji.
 

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)