English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je čtvrtek, 28.3.2024
Svátek slaví Soňa, zítra Taťána.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je čtvrtek, 28.3.2024
Svátek slaví Soňa, zítra Taťána.
Tarot v odpovědi Ano/Ne
Nejrozšířenější způsob pro jasnou odpověď.
více...
Kalkulačka lásky
Výpočet vztahu podle jmen dvou zamilovaných osob. Novinka!
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Osudový partner23.03.24 / NIKY1206 v Láska
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny
Sny25.02.24 / Jacob - Renesmee v Láska
Osudový partner24.02.24 / Marek Holan v Láska



Láska přichází po špičkách, ale při odchodu bouchá dveřmi.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Na cestě mě nepotkají žádné potíže a přijedu včas. ”


Myšlenky moudrých

Páral

Místo manželů je proti sobě u sebe.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



zpět

Pijavice

Starosti
Lidské osudy se mnohdy nekonečně proplétají a někdy nevidíme možnosti, které by nás vyvedly ze složitých situací. Pokud vás neuspokojila věštba, můžete se svěřit ostatním čtenářům, protože, jak se často říkává : sdělená bolest - poloviční bolest.

« zpět \ Přidat komentář

Pijavice

kelišová
25.05.10
11:07
Nereg.

IP: .*
V poslední době se množí - aspoň se mi to tak zdá - lidé , jež chtějí prosperovat na úkor druhých , jež ostatní využívají , nebo na druhé svádí své chyby a nedostatky .Zajímalo by mě , co si myslíte o rčení boží mlýny melou pomalu , ale jistě - jestli to vůbec funguje - jestli budou muset tito lidé taky zaplatit za své činy a přečiny .Budu ráda , když i napíšete , zda se Vám stal nějaký příběh , že Vás někdo využil , nebo obral o peníze a jak jste se potom cítili ... ..
 
Tilly
25.05.10
15:52
Reg. před 2016

Ahoj kelišová. Jedna holka mě nemá moc v lásce a schválně mě slovně napadala, byla hrubá a v tělocviku se snažila vybíjet mě do hlavy. Stále se jí to nijak nevrátilo právě naopak, je oblíbená a přebrala mi kámošky. Je to nepříjemné, když víš, že ti někdo vezme přítele. Cítím se strašně Myslím, že ,,boží mlýny melou' jen, když ten kdo ubližuje si připustí, že by se mu to mohlo vrátit. Tehdy znejistí a dělá osudové chyby. Boží mlýny neexistují spíš je to nevyrovnaností člověka, když se někomu neco vrátí. To je můj názor. Nechtěla sem to moc rozvíjet, já osobně nesnáším dlouhé texty Měj se
 
xyza
25.05.10
17:42
Nereg.

IP: .*
Věřím na to, že boží mlýny melou na stopro. Pouze ne tak rychle jak bychom si možná přáli. Zažil jsem takových příběhů, dokonce i mnou osobně prožitých několik. V zásadě šlo o to, kdy si někdo přivlastnil věci, které mu byly za života slibovány a pak se jimi vědomě obohatil někdo jiný. Šlo-li o věci rozbitné - už jsou dávno v čudu /i když měly větší cenu - prostě byly někým rozbity/.A třeba i nemovitosti/došlo k znehodnocení i neúměrným vydáním/.
Dokonce se někdy projevily i na zdraví lidí okolo.
 
xyza
25.05.10
17:46
Nereg.

IP: .*
Musím dodat, aby věc nebyla špatně chápána, že v mnou uváděných příkladech nikdy nesehrál roli poškozený, ale došlo k nim vlivem jiných osob či změn.
 
Merit
25.05.10
19:22
Reg. před 2016

ahoj Kelisova .. :-)**
i vam ostatnim..
bozi mlyny? :-).. jsme si jisti, ze se i nam neco nahodou nevraci? :-)
porad to tu melu.. muze se to tahnout z min. zivotu a bez toho nahlidnuti, vime jenom zlomek..
na kazdou svini se nekde vari voda, to se rika.. mam ja prikladat pod kotel, on si kazdej priklada sam a to staci :-D.. co? :-)
a pozemsky?.. lidi si k nam dovolej to, co jim dovolime my sami...
mame se naucit rikat i NE..nekdy nepomoci = pomoci? :-)

a kdyz se sletnou supi.. zarveme.. "hej ja jeste dejcham!" :-)

je tu povoden a uz se chystaj, ze bude rabovani? :-)
je povoden a domy jsou zniceny a rodiny poznamenany.. a kdyz dojde na finance a helemese.. domek si postavila osoba (za ty prachy), ktera vubec narok nemela.. ktera mela jenom dobry postaveni.. :-).. tj. stripek..
lidi jsou mazani, dobroty se da vzdy zneuzit..

je tezky odlisit to, kdy je clovek soucitnej a kdy je uz blbej? :-DD..
slovo hodna ve mne vzbudi prirovnani. hodna = blba :-D
to NE je nekdy o velky uleve :-).. muzeme milovat a preci.. nenechame se drtit.. citovy vydirani je funkcni.. a ti co ho praktikuji, vedej kam uhodit..
nic neni jenom cerny ci bily.. je tu i seda barva..

dneska frci pravidlo.. neojebes? bude ojeban :-) (okraden)...
dokazeme se schovat za velky ciny.. za poslani atp.. o to je to desivejsi.. ??
nebylo by od veci opravdu zapatrat i jinde a to v minulosti...
kdyz jsem mela ten sen.. nemela jsem se pozastavovat nad afrikou atp.. kam by clovek dal duse, ktery maji neco tezkyho prozit?.. jak proverit ty ostatni, jestli v sobe najdou soucit? ...
je tu naka karma narodu.. karma statu?.. kdo vi :-)..
ja jen vim, to, ze Buh je.. a jsem uz strasne unavena.. a tak radeji vyslu do sveta kus radosti.. at je nam lip.. cim vic budu krmit tu negativni stranku.. plati to.. co bylo v tajemstvi.. "rekni, tva vule je mi rozkazem" :-)..

cim vic mozna budeme neco/nekoho soudit.. mozna se budeme tocit v kruhu?.. fakt nevim... .

xyza.. zase pises jako chlap.. narostl ti penis? ci co? :-)
prevleky nemam rada.. fakt me vadej.. i kdybych mela nadavat a lamat rukama.. aaaaa.. posrat se.. kazdej bude vedet, ze se prave posrala Merit.. u tebe to jasny neni.. neco tu zavani.. toz tak :-)

a prosim odpustte mi ten slovnik.. fakt mi vadi to prevlikani..
 
xyza
25.05.10
20:20
Nereg.

IP: .*
Chápeš, že mě nějaká Merit nemůže rozhodit? Piš si své sáhodlouhé litanie o ničem a přemýšlej o svých názorech. V reálu jsou nedoložitelné a nepoužitelné. Jestli píši s penisem nebo bez něj je jen a jen můj problém. Ostatně kdo ví kdo se pod jakým nickem schovává . Dle mého to není pro diskuzní téma nikterak důležité. Myslíš že tvůj slovník je hoden slušné ženy? Je vůbec důležité co tobě vadí ? Nemáš se snad doma s kým hádat? Takže si posluž, já ti zase pro srandu ně+co napíši. Kdybych měl více času, napsal bych častěji.
 
xyza
25.05.10
20:20
Nereg.

IP: .*
Chápeš, že mě nějaká Merit nemůže rozhodit? Piš si své sáhodlouhé litanie o ničem a přemýšlej o svých názorech. V reálu jsou nedoložitelné a nepoužitelné. Jestli píši s penisem nebo bez něj je jen a jen můj problém. Ostatně kdo ví kdo se pod jakým nickem schovává . Dle mého to není pro diskuzní téma nikterak důležité. Myslíš že tvůj slovník je hoden slušné ženy? Je vůbec důležité co tobě vadí ? Nemáš se snad doma s kým hádat? Takže si posluž, já ti zase pro srandu ně+co napíši. Kdybych měl více času, napsal bych častěji.
 

Merit
25.05.10
22:13
Reg. před 2016

krucinal :-), nejde mi sem vlozit text :-)
tak strucne xyza :-)
prevleky mi zamavaly se zivotem... mne to vadi.. ja mam rada, kdyz vim, kdo je na druhy strane.. ty to mas jinak :-)
abych se mohla s nekym v pohode bavit, rada opravdu vim co a jak.. z cehoz vyplyva, ze si asi nepokrafem :-)..
nejde o zivot :-))
 
liduna1
26.05.10
08:27
Nereg.

IP: .*
Bozi mlyny melou pomalu ale jiste.. Je to dobra berlicka , ktera pomuze kdyz se Ti stane krivda... Mam maly priklad: Pani dochovala a pochovala maminku, ktera byla leta imobilni. Pripadl ji za to maly domecek/rodicovsky/ na vsi. Vysoudil ho vsak jeden z jejich bratru, ktery se ovsem o maminku moc nestaral. Domecek ale presto pripadl jemu. Zije v nem s manzelkou asi 20 let. K domecku si pred rokem pristavil syn s rodinkou a jak to byva pri souziti dvou generaci prisly nezhody. Dnes tento syn prodava otci a matce strechu nad hlavou.Ze jim jde srdce puknout od zalu, nemusim snad psat .Domecek, o ktery dotycny pan kdysi pripravil svou sestru..Jsou to bozi mlyny? Na sobe mam vyzkouseno, ze za kazdou spatnost, kterou vyvedu, dostanu hned po cumacku, jemne receno. Ja na Bozi mlyny verim, vzdyt i v pohadkach bylo nakonec zlo potrestano..
 
kelišová
26.05.10
11:47
Nereg.

IP: .*
Tilli- taky mi někdy připadá , že ty boží mlýny melou , jen když znejistí dotyčný hanebník , když si věří , pořád se nic neděje - aspoň z mojich zkušeností
Lidka- Někdy to těm mlýnům trvá opravdu dlouho , zato to pak přijde tak nějak hustčí , než kdyby dotyčný dostal facku od života hned .Jinak to mám stejně jako Ty - jakmile bych něco chtěla dělat " levě" , tak mi přistane na hlavu pohlavek od života , někdy mě pak z toho dost brní hlavinka
Merit - Připomínáš mi mou tetičku , promineš , viď - je to stará sprosťačka , ale v jádru správná fortelná ženská ,nikdo a nikdy se s ní nenudí .
K těm převlekům , jó , kdo se někdy nepřetvařuje - někdy se usmíváš a v duchu máš vztek - např. na úřadech , tam mě to někdy opravdu vytáčí , ale taky bych ráda věděla , kdo je Xyza ... .
K té dobrotě , někdy člověk nemusí být přehnaně dobrý , soucitný , může umět říkat ne a přesto narazí , asi je to dnešní dobou .Pamatuji si doby z mého dětství - rodiny spolu více drželi , jezdili jsme na společné výlety - bylo nás asi 15 , teď se vidíme jen vyjímečně , nikdo nemá čas , ani chuť , každý si hrabe na svém písečku ... .
 
liduna1
26.05.10
13:11
Nereg.

IP: .*
Muj priklad je dost tvrdy, nejsem tady na to abych soudila chovani jinych... zij a nech zit... ale to co jsem popsala se me bytostne dotyka, pan je muj kmotr a mlady je muj kmotrenec. Nevim, jestli jsou to Bozi mlyny a ani nikomu nepreju aby se mu stalo neco podobneho. A k Merit, je to spravna zenska, co na srdci to na jazyku, fandim ji, jeji vyrazy presne vystihuji situaci tak nac si davat ubrousek. Nemyslim, ze by to melo nekoho urazet. A jeji prispevky jsou plne citu a navic na ni obdivuji dar reci. Je to proste bojovnik, nekdo pouziva mec Merit ma na boj pekne podrezany jazyk. Kazdy jsme nejaky, uz jsme to tady nejednou pouzili duha ma mnoho barev, proto je tak nadherna. A nikdo z tech, co sem prispivaji neni jednobarevny a tak to ma byt, to je na tom prima. Ach jo, kdy uz prestane prset?
 
xyza
26.05.10
14:41
Nereg.

IP: .*
Možná že to nejsou ani Boží mlýny, ale osudem nastražené zkoušky. A to jak pro toho, kdo se musí s určitou ztrátou vyrovnat a na druhé straně pro toho druhého, jak s tím neoprávněně nabytým naloží. Vždyť když se to tak vezme, neúměrný majetek není jen k dobrému, ale přináší i starost. A v konečné fázi rubáš nemá kapsy.
 
Merit
26.05.10
15:56
Reg. před 2016

Kelisova, proc pak bych se mela zlobit, ze jsem jako "teticka".. :-) ..jakmile bych nemohla rict jak to citim, to potom nejsem ja..
vzdycky prijdu takhle.. aby bylo videt, ze jde o me.. pro me jsou to veci dulezity..

Lidunko.. to je husty co? jak se to lidem vraci.. a nemusel mozna nikdo ani prikladat pod kotel.. sami si tam nalozili.. :-(

 
kelišová
26.05.10
15:58
Nereg.

IP: .*
Xyza - to je moc hezky napsaný , že rubáš nemá kapsy!!
 
liduna1
26.05.10
18:36
Nereg.

IP: .*
Rubas nema kapsy jak vystizne... A mozna je to opravdu tak jak pise xyza. Jsou to jen slovicka ale vysledek je stejny. Potrestame se nakonec sami a treba v dobre vire. Ze se stale vracim k memu prikladu, uz naposled. Mladi nemeli kde bydlet, kmotr s kmotrou jim domek darovali s podminkou dochovat a pochovat, mladi brali hypoteku na pristavbu, podminka musela z darovaci smlouvy pryc a je to.. Jen mladi maji take synka... Techto Bozich mlynu se uz asi nedozijeme.
 
Maty
26.05.10
19:01
Nereg.

IP: .*
Ahoj keli, setkala jsem se ve svém životě s lidmi, kteří dopadali ve stylu "Kdo chce víc, nemá nic", ale protože ten Boží zákon neprohlédli, chovají se stejně a jestli neumřeli, motají se stále dokola dodnes. Souhlasím s xyzou, jsou to zkoušky pro obě strany (a řekla bych, že si odnášejí pro sebe určité info i přihlížející).

Osobně jsem byla účastníkem " Do roka a do dne". Nadřízený falšoval můj podpis u smlouvy, kde jsem měla jinou náplň práce. Bránila jsem se, radila s právníkem, čelila výhružkám (výpověď 53), až jsem se dostala k řediteli. I když jsem řekla vše, jak se událo, jeho závěr byl, že nechci se svým nadřízeným spolupracovat (byl to jeho přímý podřízený, přece by nepřiznal, že si vybral špatně). Výhrůžky sice ustaly, ale všude mi dávali najevo, že jsem navíc (nedostávala jsem skoro žádnou práci). Pro někoho by to bylo fajn (nic nedělat a mít za to peníze), ale já tohle každodenní napětí nakonec vzdala. I když jsem mohla podat žalobu s tím, že bych mohla být úspěšná (slova právníka), nechala jsem to na Boží spavedlnosti a dala výpověď. Po víc jak roce jsem potkala lidi z býv. práce a ti s údivem a slovy "Víš, co se stalo?" mi vše povyprávěli. Býv. nadřízený dostal výpověď přesně na den, kdy jsem odešla já, ale za rok. Věřte, nevěřte ..
 
Katarína
26.05.10
21:27
Reg. před 2016

Příběh o pijavicích, které semlely boží mlýny nepřidám žádný. Domnívám se, že každý máme svoje břemena, své potíže v životě a nikdo by ty "své" určitě neměnil za potíže jiných /pokud má rozum/ - možná je pravdy na tom kus, že každý má tolik kolik unese /pokud se z toho nepo... , tak v konečném důsledku je každá potíž škola = poučení, někdy dokonce i získání zkušenosti a přehledu, který jinou cestou získat ani nejde... ./.
Chci se vyjádřit k něčemu podobnému - možná to nějak patří k těm "božím mlýnům" / myslím si, že nemelou a ani nevím, zda si přeji, aby mlely - to bych musela někomu za jeho zlo to zlo na oplátku i popřát, čímž bych byla úplně stejně zlá = tak, jak se mi to od jiných nelíbí... ./.
Tedy: domnívám se, že se přání často vyplňují, ale to splněné přání přichází někdy "s křížkem po funuse" - až už pro nás nemá význam, "nezájem". Anebo se přání vyplní ale jaksi zdeformovaně, přijde to jako krásný obličej trvale zdeformovaný grimasou: chtěl jsi, tak tady máš, užij si to, i s úrokama - nechtěnýma, ne podle vysněného ideálu, ale: něco dostaneš, tudíž tumáš k tomu ještě nějaký opak, ať se uvidí, co s tím teď provedeš, vyžer si to.
Např. - skutečně se to stalo, zkráceně: bezdětná paní, otěhotnět nešlo ani zaboha. Adoptovala - dcera. Potíže. Paní se stále snažila. Tato dcera pak porodila dvojčátka, holčičky - jejich táta v čudu, nestaral se. Jedna z dvojčátek - těžká nemoc. Uzdravila se. Počet narozených dětí se zvýšil, myslím, že už jsou u 4. dítěte, ale nic nejde hladce, žádná harmonie na obzoru. Chtěla paní dítě? Chtěla. Má? Jo, má jich vlastně víc, tak co? Splnilo se? Splnilo... .
Další: umřelo jí dítě, pak druhé, nakonec manžel. Další manžel, přivdala dceru. Rodina... ..ale nerodina... ... už 3 /nevlastní/ vnoučata, která se jí "šoupnou" do péče, chceš-nechceš, pečuj, máma by to sama neustála, stojí za zdrávas /možná - vypadá to tak - anebo zdrávas proto, protože je odkud čerpat záchranu, využít pořádně, zneužít - no, tady možná pasuje i slovo z nadpisu "pijavice"/.
Ztratila rodinu? Ztratila. Má náhradní? Má. Ale jakou - to už nebylo v "objednávce" specifikováno, "došlo" to, co zrovna bylo "na skladě".
Co tedy? Vzít to anebo někde "reklamovat"? Děkovat Bohu i za takové řešení? Kdopak to ví? Prostě se "musí" brát to, co je a fungovat, jak nejlépe to jde, i když je to někdy na posrání /pro xyzu: taky zřejmě nejsem podle určitých kritérií slušná, mluvím v "civilu" občas veeelmi sprostě - ať si každý trhne, kdo za toto někoho soudí - nikdo mě neživí, jaká jsem a jak mluvím, je pouze moje věc - do té doby, dokud někomu nechci ubližovat, což nechci - ovšem lze ubližovat i "slušně", bez použití sprostých slov, ale hooodně vydatně. Takže kdo je vlastně SLUŠNÝ?/.
To je asi zhruba všechno... ..čau
 
Katarína
26.05.10
21:42
Reg. před 2016

Bylo to zhruba všechno, takže ještě něco: když něco někdy "vypadá", jako boží mlýny, neodolám a v duchu si řeknu: dobře ti tak /nevím - žeby možná škodolibost nebo co?/, ale spíš to bude něco takovéhoto: Už jsi konečně pochopil? POCHOPIL, jaké to je? Ale předem to nikomu nepřeju. Ovšem - pokud ty boží mlýny vědí, co mají dělat /když zrovna možná občas i zaberou/, tak asi vědí, co komu patří "po zásluze". Čili ani nikdo z nás nemůže vědět, čím si co "zasloužíme" anebo ne. Prostě to tak je, jak to je a kráčíme, jak to nejlépe umíme /někdo taky ne, šlape a nedívá se anebo si vybírá, kudy je to lehčí - pak ale není připraven zdolat ani malinký kopeček od mraveniště - i při malém zakopnutí padne na ciferník. Tak kdo je na tom líp nebo hůř?/
 
liduna1
27.05.10
06:11
Nereg.

IP: .*
Myslim, ze za vsechno v zivote se musi platit. Rikam to bez postrannich umyslu, protoze prat nekomu zlo je presne tak jak napsala Katarina. Platime i za to o cem si myslime, ze koname s laskou . Setkala jsem se i s tim, ze nas nejvic potresta to, po cem nejvic touzime. Treba vytouzene dite. Nemyslim tim, ze se treba nenarodi zdrave, myslim tim, ze ho zkazime opici laskou.Davat to ano ale vedet kde je hranice, vedet, ze kdyz dam jeste neco navic, nic mi uz nezbude. Mozna jen oci pro plac... Ale umime si stanovit hranice za ktere uz nesmime jit? Zivot holt neni pericko pro nikoho.
 
kelišová
27.05.10
10:02
Nereg.

IP: .*
Já myslím , že takové myšlenky - jako nebýt zlí na osdtatní - není to hezké , nenadávat , radši víckrát spadnout na čumu - není to tak ! člověk má právo se ohradit a říci - tak dost ty hajzle - když ho někdo šidí ! Když dotyčný hajzl má právo ubližovat druhým - tak druhý ho může zastavit , aby se to už nedělo druhým .Je to jako schvalovat zlo , co se druhým děje ... .krádež je až na posledním místě - protože taktop mi připadá , že někdo si řekne - no jo - to je z toho minulýho života , to si zaslouží , nebo , jó ono ho to posílí ... .Milé dámy - hovínko - neposílí , když spadne na hubu do h... - Je lepší zvednout ho a pofoukat kolínko , podpořit , pak bude vědět , že na to není sám ... .Toto je hlavně pro děti , ale někdy i ten dospělý potřebuje záchranný lano a pomoc... ..Přání - to je sálodlouhé téma , ale žen , které touží po děcku a ono nepřichází , je stále více , třeba pro to musí taky něco udělat , zabojovat , aby to dítě měly a pak ho právě proto milovat víc a víc - nevím kde přesně , ale na nějakých ostrovech své děti rozmazlují a dopřávají jim do jejich pěti let všechno , co chtějí , pak už tolik ne , celých pět let jim nestříhají vlasy , jako , že to jsou boží návštěvníci ... ..
Já naopak říkám , zaplaťpánbůh , že skončila éra celotýdenních školek , vždyť Tty děti si rodičů vůbec neužily , viděli je jen z rychlíku ... lepší opičí láska , než aby děti žily v předsíni ( ó ano takový příběh znám od své známé - její bratr měl byt 1:4 - měli se ženou obývák - tam děti nesměly , pracovnu , ložničku a ještě pokoj pro hosty a děti byly hned u dveří v předsíni , kde ani nebylo okno , síla , co? Lepší opičí láska , než děcka v děckým domově , či v diagnosťáku ... .
 
Katarína
27.05.10
10:37
Reg. před 2016

Kelišová: Jo, ohradit se proti hajzlům - ano. Bránit se - ano. Něčím je zastavit - snažit se o to - ano /ovšem zastavit musejí často oni sami, až dokáží pochopit své hajzlovství, musejí to chtít, hajzlovství = blbost a blbost se zdolává těžko - potřebuje "prosvítit" poznáním, cesta za poznáním je těžká, každý jí nepodstopí a nezvládne... ./. Přát jim zlé prvoplánově - to ne, nevracet. Můj názor je: cesta k míru a ne boj. Boj - oplácet kudly do zad - znamená nekonečné stupňování - viz např.různé sousedské hádky - příběhy z TV. Také to znamená nechat se vtáhnout blíže ke zlu, nechat se jím zamořit - což už jsem někde psala: stylem - když jsou ostatní svině, budu já taky. Já teda toto pro sebe nechci - hledám jiný způsob, jak přežít. Ale určitě jsi to tak nemyslela, domnívám se, jen to "jistím" tímto svým vysvětlováním... ...
Četla jsem: Buddha učil, že všechny vnímající bytosti k nám byly někdy v našich minulých životech dobré. Tak nám dokonce i naši nepřátelé poskytují nejlepší výcvik v trpělivosti.
K těm dětem na chodbě: někdy se podivuji, že právě takové děti své rodiče milují víc, než ty, o které je pečováno s největší láskou a ohledy. Žeby nějask "dorovnávaly" to, co v rodičích není? Nevím... ..
 
Katarína
27.05.10
10:49
Reg. před 2016

Zase dodatek: Rozmazlování dětí, pokud přitom není vedení " k dobru", je pácháním zla, neodpustitelně! Všechno musí mít své hranice - i "chodba", i rozmazlování. Rozmazlené děti vidím denně v práci - dostávají všechno "ve jménu lásky a péče" a jsou naučeny pouze BRÁT a DOSTÁVAT, ŽÁDAT, MÍT NÁROK, MÍT PŘEDNOST VE VŠEM, manipulují svým okolím, jsou šetřeny, ať se nemusejí namáhat, jsou "krmeny" tím, že jsou dokonalé, nejchytřejší, nejkrásnější = potrava pro blbost, šíří se to jako infekce, která je velmi odolná. Toto je též zlo, obrovských rozměrů, až přijde doba "vyžírání" důsledků, bude se to velmi těžko trávit... ..
 
Katarína
27.05.10
11:02
Reg. před 2016

Takže ještě něco: když rodiče rozmazlují nadmíru, je to projev jejich sobeckosti - touha být nejlepší, lepší rodič, než ostatní, často chtějí trumfnout něčím, vyniknout, jak jsou dokonalí - tím pádem neumožní svým dětem mít vlastní cestu i za cenu natlučení si na ciferník /což je někdy ta nejlepší lekce/, vcucnou se do svých dětí natolik, že dětem nezbývá prostor trénovat sou sílu, ujasnit si na vlastní kůži, co je správné a co ne.
No, je to všechno o správné míře, hledání rovnováhy úplně všude, denně, na každém kroku - což je v životě možná to nejtěžší. ostatně i ten "krok" je otázkou rovnováhy. Když rovnováha není, nemůže být ani krok krokem... ... ..
 
Katarína
27.05.10
11:10
Reg. před 2016

Úplně nakonec: Hajzlovství potřebuje též svůj prostor - aby se mohlo plně projevit, někdy JE POTŘEBA to umožnit i tím, že se ustoupí - ať naroste do hezky viditelných rozměrů, pak už je poznatelné z daleka-široka a zůstává osamoceno - ztrácí své "krmiče", svou potravu, snáze se najde pak i způsob, jak jej lze odstranit. Často bez boje... ..
 
kelišová
27.05.10
15:48
Nereg.

IP: .*
Katarína : To víš , že nemluvím o pomstě , ale o zastavení působnosti hajzlíka , někdy je to možná lekce - spadl jsem na hubu , proč by měli i druzí ? A musím říci , že kdo se ozve , aby zastavil lumpa a má z toho třeba i ostudu , před tím smekám a držím mu palce ! Mohl by si říci , když já , tak ať spadnou nebo narazí i druzí... ... ... ... ..
Pravdou je , že někdy se snažíš někoho zastavit , nastavit krk pro druhé a nepovede se to , to se stalo mě , ovšem podrobnosti tu psát nemůžu .Nebyla jsem sama , kdo htěl zastavit zlo a zlo si působí dál na těch , co se sami nemůžou bránit... .Asi se musí dobrat nějaké té pomyslné hranice , jak píšeš Ty - musí přetéct pohár a pak to půjde samo .Ovšem pak to bude asi hustý!
Rozmazlování - já vidím dost rozdílné druhy rozmazlování , některé děti mají hmotné statky - vše chny hračky , značkový věci , ale kde je láska a fyzická přítomnost rodičů ?
Děti , co jsou odstrkovány svými rodiči - ano většinou opravdu na těch rodičích lpí a milují je , ale rodiče jim to nevracejí - zase většinou ... .
Jeden příklad - otec alkoholik , matka taky , tři děti , děti ulice , nakonec se o ně starala babička , syn řekl , že nikdy nechce být rodič jako jeho rodiče, své děti rozmazluje , mají všechno , lásku i hraček , kolik chtějí , ale jsou to hodné děti , záleží i na charakteru rodičů dětí , záleží , co je učí , jestli je nechají ubližovat druhým - znám paní , co je se synem sama , nic mu neupře , kluk má vše , ale - ona mu nikdy neřekne - to se nesmí , nedělej to - já ho pak vidím , jak tříská pažbou od dětského samopalu všechny děti na dětském hřišti , kromě mýho , ten ví , že si nesmí nic nechat líbit ( taky se nechtěl bránit a já mu říkám , no jo - to je těžký , tak ti pak budou ubližovat pořád , když uvidí , že ti to vlastně nevadí ) , nerada se pletu do cizích - někdo je háklivý -ale toto mě vytočilo , rány na hlavu dostaly i nejmenší asi dvouleté děti , zvýším hlas a říkám : to se může , tobě by se to líbilo ? Kluk se zarazil , koukal jak čerstvě vyoraná myška , opakuji ještě jednou a kluk pak byl jak milius .Asi stejně , jen když mě tam viděl a pak se vrátil do těch samých kolejí...
 
Taraa.....
28.05.10
22:30
Nereg.

IP: .*
Pijavice: sú aj užitočné: prikladajú sa, ak sa rany dlho hoja, hnisaju, žeru a piju t, čo je mrtve, dobre sa takto lieči lupenka, čo sa nehojí, piju zlu krv... a pomahaju tak uzdraviť.
NO a na slovensku je ľudové porekadlo: "Kto druhému jamu kope, sám do nej spadne!"
 
Maty
29.05.10
20:48
Nereg.

IP: .*
Taraa.., pijavice jsou i užitečné.. to mohu potvrdit, a to přímo k mému příběhu se zaměstnavatelem. On ve svém důsledku pro mne udělal "dobrou práci", protože až později mi došlo, že jsem se držela místa, kde jsem už dávno neměla být. Takže zase platí, že vše zlé je pro něco dobré. Asi ty situace nedokážeme prohlédnout, abychom z toho vydedukovali, že se "to něco" děje vlastně v náš prospěch.
 
kelišová
30.05.10
10:57
Nereg.

IP: .*
Mno ... teď jsme se dostali k rčení - všechno zlé je k něčemu dobré - ovšem vždy to neplatí !
 
Maty
30.05.10
18:55
Nereg.

IP: .*
Nemilé příběhy, které se nám dějí nebo u kterých jsme přímými účastníky nebo jsou nám vyprávěny hodnotíme podle toho, jakými emocemi a jakou silou nás zasáhnou. Jsme-li schopni v tu chvíli nebo v blízké budoucnosti emoce zvládnout a zklidnit svou mysl, můžeme se dostat hlouběji do situace, která nás postihla nebo které jsme svědkem. Dokážeme-li být poctiví sami k sobě, nehledáme vinu v tom druhém, ale snažíme se najít odpověď na otázku - proč jsem v této situaci?, co pro mne znamená? - Mnohdy se dopátráme příčiny, na kterou jsme již zapomněli, ale Božská spravedlnost nikoliv. Jak jsme zaseli, tak sklízíme - setbu můžeme ovlivnit svým rozhodnutím, sklizeň bohužel(?) ne (i čas je nepředvídatelný).

V dnešní době spousta lidí kráčí duchovní cestou, ale jejich jednání stále silně ovlivňuje vlastní Ego. Tedy - vědí, jak by co mělo vypadat podle nějakého vzoru. Hlubší analýza je nepřijatelná také proto, že se najednou o sobě dozvíme něco, s čím se nemůžeme smířit (já přece takový nejsem!! atd.) Proto i pro okolí je "dobré", že jsou věci hodnoceny tak, jak vypadají (klouže se po povrchu). Tehdy se duchovní cesta velmi klikatí..



 
Katarína
30.05.10
19:54
Reg. před 2016

Objevila jsem v archivu TV Markíza pořad Modré z neba. Právě jsem sledovala díl s datem 12.5.2010, teď mám puštěný další, z 19.5. Nevím přesně, zda to zapadá do tohoto tématu /podívejte se na to/, ale trocha jo - v tom smyslu, že každý má svoje břemeno a není komu co ani závidět, ani přát nějakou odplatu, ani nemá smysl přemýšlet na tom, proč se komu co stane, za jaké "hříchy" anebo přešlapy z minulosti anebo z minulého života. To je fuk. Záleží podle mého názoru pouze na tom, jak ke svým břemenům, starostem, životním ranám přistupujeme, jak je přijmeme, jak s tím naložíme, do jaké míry se necháme složit anebo nesložit do kolen, v případě, že jsme už padli na ciferník, zda se umíme znova posbírat. Je to i o lásce, je to i o tom, že někdy v podstatě nejde najít žádný způsob vzájemně si pomoci, člověk je bezmocný, může projevit pouze svou účast anebo lásku. No, podívejte se. Je nám fajn, určitě to zjistíte též.
 
Taraa.....
30.05.10
20:18
Nereg.

IP: .*
katarína

 
liduna1
30.05.10
22:41
Nereg.

IP: .*
Relaci Modre z neba sleduju kazdy tyden. Tam to opravdu neni o pijavich a Bozich mlynech, tam je to o tom jak lide dokazi unest sve pretezke osudy a jeste dokazou davat svemu okoli nesmirnou lasku. Klobouk dolu pred temi, kdo tuto relaci vymysleli a jak velmi pomahaji lidem, kteri to tak potrebuji. Jestli mate moznost sledovat vrele doporucuji.
 
Maty
30.05.10
22:44
Nereg.

IP: .*
Co zahrnuje pojem "láska"? Co se dá za lásku vše schovat, aby se nemuselo nic řešit? Myslím, že je docela v módě, ukazovat prstem na věškeré nepravosti světa ( kdo za to může ) a "já jsem ten zajíček nešťastný".. Jenže omyl, já jsem člověk a tvořím lidské dějiny jako každý z nás, všichni my. Jestliže budeme stále ufňukávat (s láskou) a ukazovat prstem na druhé (bez lásky), tak jsme pokrytečtí jako hrom. Tedy tak..
 
kelišová
31.05.10
09:41
Nereg.

IP: .*
Maty : to je sice hezké , neukazovat na ostatní prstíkem , ale já naopak jsem pro , aby se tím prstem někdy ukázalo .Tedy jako - pozor !! Ocitla jsem se i situaci , kdy jsem tím prstem ukázala já , nebylo to vůbec pokrytecké - zastala jsem se bezbranných .Píšeme tady slova a slova , nic není stoprocentní , nic není kamenné a neměnné , neexistují žádné zákony , jež jsou stálé - asi krom desatera přikázání - možná proto to nejsou zákony , ale přikázání... .
Myslím , že každý , kdyby spadl na hubu , tak se bude chovat jinak - jak píše Katarína .Jak dalece jsme individualisté a jak dalece souvisíme s ostaními ... ..Kdyby se nám něco stalo - budeme taky svádět naše utrpení na ostatní - to je prostý psychologický jev - fáze odmítání , svalování viny na ostatní a smíření se .Modré z nebe jsem neviděla , ale věřte tomu , že sebehodnější člověk hledá příčiny - proč zrovna já...
 
Laburnum
31.05.10
10:44
Reg. před 2016

ach... .no trochu som to tu precitala a mam pocit,ze musim nieco napisat... moja mama zazila strasny uraz... .jeden chlap(stary clovek),co bol psychicky na tom zle,ju skoro zabil... ale tak velmi ju zranil,ze doteraz su z toho nasledky... nasledne i on zranil seba(a to velmi) az zomrel... tak ja neviem co si o tom mysliet,kde sa daju v tomto nejake mlyny pouzit... ale uz by som v takych pripadoch ani o mlynoch nerozmyslala... len proste musim suhlasit,ze clovek je dobry,pomaha,nevie povedat nie a potom sa mu stane toto ako mojej mame
 
kelišová
31.05.10
18:57
Nereg.

IP: .*
Laburnum : to o čem píšeš - to je holé neštěstí... ..
Co se stalo , nejde odestát , ten starý pán byl nemocný a psychická nemoc je horší než tělesná .Není však omluva pro toho člověka , těžko ho soudit , těžko říci , že tvá mamka měla říci ne - že by to stačilo ... ..
Ať má Tvá mamka aspoň teď spokojený a šťastný život , určitě jí děláš radost Laburnum
Co víc na to říct... ... ... ... .
 
Maty
08.06.10
13:13
Nereg.

IP: .*
Ahoj keli, někdy je potřeba odpoutat se od času, od místa, od situace, nebo vystoupit ze vztahů, aby člověk pochopil, co se děje. Každý z nás reagujeme na určitou věc jinak, ale vždy jsme ten či onen člověkem. Jaký rozdíl je mezi dětmi postiženými mentálně, fyzicky a sociálně? Pro dítě, které je mentálně post. a ještě k tomu ze sociálně slabé rodiny nejsou charitativní prostředky, protože by to na obrazovce TV nevypadalo dobře (to prostředí, ve kterém vyrůstá). Navíc by se muselo hlídat, aby peníze nebyly prolity hrdlem, ale to je práce navíc, tedy raději ne. A kde je potom soucit se všemi potřebnými? Víš, když se na malou chvilku zamyslíš jen nad tímto příkladem, vyplavou na povrch otázky: "Kdo vlastně potřebuje pomoc? Dítě? Rodina? Společnost? LIDSTVO???" Má-li člověk upozorňovat na ubližování slabším, nebude přece dělat, že nic nevidí? Anebo jej přemůže strach a potom sám je slabší. No a život jej pak postaví do situací, ve kterých by svůj strach měl řešit. Máme právo soudit? Společnost si myslí, že ano. Máme přece tolik soudců, právníků, nazýváme se přece právním státem.. Máme ale taky přeplněné věznice, dětské domovy a dnes také domovy důchodců. Co je nám tady právo platné, když člověk neumí zacházet s člověkem (vlastně sám se sebou).

Myslíš, že zacházím příliš daleko od "božích mlýnů"? Nemyslím, je to v každém z nás, v našich myšlenkách a činech.
Pokud budu pomáhat lidem a sama sobě pomoci neumím, je i má pomoc druhým málo platná, protože nemá tu mou rozhodnou energii. Budu nedůvěryhodná. Ovšem i na přetvářku jsou dnes různá školení, potom chudák člověk, který se dobrovolně nechává přemodelovat.. tak mě napadá - je tu někdo, kdo není z "formelíny"?
 
Laburnum
09.06.10
00:51
Reg. před 2016

kelišová: to je v poriadku... nebudem to nejak rozpitvavat... len ma to napadlo,tak som to napisala ako spontannu reakciu(coz nie je nic zvlastne)... a toho cloveka uz sudi len Boh... kedze nie je medzi nami... mozno sa to stalo preto,aby tam mama prestala pracovat,ktovie...
 
kelišová
09.06.10
18:22
Nereg.

IP: .*
Maty: Myslím , že vůbec nezacházíš daleko od božích mlýnů , jó tak to je , s tím prvním odstavcem se plně ztotožňuji .K té pomoci druhému , někdy člověk pomůže druhému ač je sám slabý , stačí gesto , názor , zkušenost .Síla není jen uvnitř , ale i vně ... .Někdy pomůžeš druhému , aby zase někdo jiný mohl pomoci tobě , ono se to tak nějak vrací ... .Někdy ale můžeš " nasáknout " žalem , či bolestí jiného člověka - je třeba se odpoutat od emocí a někdy to moc nejde ... ..
 
kelišová
09.06.10
18:23
Nereg.

IP: .*
Ještě k té formelíně - měníme se všichni postupem času a událostí , nic nezůstává stejné... .
 
Maty
10.06.10
20:59
Nereg.

IP: .*
keli, je fakt, že díky emocím se kolikrát dostaneme do vleku událostí, ani nevíme jak.
S tou sílou či slabostí to asi nevysvětlím srozumitelně, ale pokusím se. Dnes jsem v podchodu na "karláku" viděla na schodech sedět ženu se psem. Prosila o drobné a lidé chodili bez zájmu kolem. Psék (pořádný hafan) vypadal jako že v tom horku spí, ale když jsem šla kolem, zvedl hlavu a viděla jsem ty jeho očiska. Nechala jsem mu tam půl flašky svého "pitného režimu" no a paničce nějaké ty drobáky.. Tohle se ale nedá zdůvodnit, to je okamžitý pocit a ne, že jsem se zachovala líp než někdo jiný. Lidi okolo měli svoje starosti, zkušenosti atd. Jejich reakce je jejich věc, já jen ucítila ty zapíchnutý oči a to je všechno. Možná to znáš, že se člověk objeví v situaci, kterou má nějak vyřešit po svém, ne co vidí okolo. Myslím, že kdybych ten svůj pocit z jakéhokoliv důvodu odmítla, objevily by se další nepříjemné pocity, možná i obviňování druhých, jen abych ospravedlnila své jiné chování než jsem pocítila. Nevím, jestli mi rozumíš - jednodušeji - každý jsme v takové situaci, ve které být máme a vždy je několik možností, jak ji řešit. A to je právě čas pro naši volbu - pak už pracují "mlýnky".
Ano, "formeláci" jsme vlastně všichni, od malinkata všemi možnými institucemi včetně rodiny dostáváme takový masírunk, že nám v dospělosti dá mnohdy zabrat najít svůj vlastní názor. Někdy jedeme ve vleku "tradic" a ani si neuvědomujeme, že to je ta příčina, proč jsme nespokojení..
 
kelišová
12.06.10
15:51
Nereg.

IP: .*
Maty - upřímně - začala jsem pochybovat o tom , že jsme vždycky na tom místě , na kterém máme být .Myslím , že to zas až tak dané není .Někdy nás něco vábí , jít někam a prostě jen třeba něco darovat nebo soucítit , někdy nás někdo přivolá , aby jsi mu mohla pomoci - ať třeba jen úsměvem - není to nic a možná je to víc než peníze - někdy ... ...
Ten , kdo nás bude soudit na poslední cestě je asi daleko rozmanitější , než si můžeme v našich myslích představit ... .
V tom daném okamžiku , který ti život přichystá , se asi musíš rozhodnout podle svého nejlepšího svědomí , ale to co je dobré pro jednoho - nemusí být dobré pro druhého ... snad chápeš
 
Maty
12.06.10
19:50
Nereg.

IP: .*
Ahoj keli, " Ten, kdo nás bude soudit na poslední cestě... " Byla jsem před léty přítomna několik posledních dní u člověka, který umíral stářím. Měnil se nejen jeho vzhled, ale i svojí bytostí byl částečně "jinde". Jenže mu chyběla síla vyprávět, co vidí a slyší. Přece jen pár slov týkajících se mé osoby bylo vyřčeno. Můj názor - nikdo nás nesoudí, soudíme sami sebe tím, jak se celý život chováme a rozhodujeme, ani naše myšlenky nejsou zapomenuty. V posledních chvílích života prociťujeme dopady svých činů a myslím, že jsme-li alespoň v tomto okamžiku pokorní, dosahujeme mnohých poznání a pochopení. Každé naše chování má svůj dopad a vše je zaznamenáno. Pokud si někdo myslí, že nějaký náš čin nebo úmysl nikdo neviděl, a proto se o něm neví, tak je na omylu. Nedávno jsem četla, že člověk by měl o druhém mluvit tak, jakoby byl přítomen, protože pomluva ubližuje oboum stranám.. A tak je to s veškerým naším bytím. Nic však není ztraceno. Dělati chyby je lidské a jestliže si své chyby uvědomíme (místo abychom poukazovali na chyby druhých) a přijmeme je za své, jsou nám "Boží mlýny" dokonce nakloněny a pomáhají nám se s chybami vypořádat. Není přece v Božím plánu, aby člověk ve svém životě trpěl. Až si uvědomíme, že si utrpení spůsobujeme sami (svým myšlením, chováním, konáním atd.), budeme na dobré cestě. Ten první krok však musíme udělat každý sám za sebe. Pro mnohé je to však velmi složité, nejčastěji slyším názor : " Jak je možné, že Bůh dopustí kruté války, utrpení dětí, bezmocnost hladovějících lidí v chudých zemích atd." Příčina těchto jevů je uložena hluboko v chování lidstva a mnohdy prožíváme a zaznamenáváme právě ony důsledky, které jsou viditelné. Je to však jen moje zkušenost, můj názor a respektuji jakýkoliv názor "odjinud". Přeji Ti příjemný letní večer..
 
kelišová
12.06.10
19:54
Nereg.

IP: .*
Jen mne ještě napadl příběh , jak jsem jednou byla u kartářky a ptala jsem se na svého bratra , jež se ocitl ve zvláštní situaci - tak moc chtěl s někým být , že je -ale paní mu přinesla do života dluhy , které ani po šesti letech nesplatili , moje sousedka , která paní zná , mi řekla na tvrdo : ona není ani hezká , ani hodná a ani neuvaří - no co -jeho rozhodnutí , jeho život .Ona kartářka ho viděla s paní na fotce a říká mi : ti dva lidé k sobě nepatří , sešli z cesty , po které měli jít každý jinudy , pošlete ho ke mě , já s ním promluvím .Musím jen říci , že jsem jí nic o jeho problémech neříkala , ani jsem ji nepomluvila , jen jsem předložila fotky ... ... ... .
To víš , že jsem ho tam neposlala , ať si žije život po svém , když mu to vyhovuje ...
To jen tak na okraj toho , jak kdo kde má být ... ... ...
 
Maty
12.06.10
21:09
Nereg.

IP: .*
keli, díky za příběh Tvého bratra. Mnohdy nám život přivede do cesty člověka, díky kterému si máme uvědomit své slabosti.. Tvůj bratr si možná ve chvilce osamění řekl: "Je mi jedno, s kým budu, hlavně že nezůstanu sám." A tak se mu to vyplnilo, bylo to však jeho přání (ať se nám to líbí nebo ne). Teprve až sám pocítí touhu žít svůj život jinak, může se něco změnit. Ne nadarmo se říká - dávejme si pozor na to, co si opravdu přejeme, může se nám to bohužel vyplnit. Měli bychom ve svých představách zacházet do detajlů. K čemu nám bude, když se seznámíme s přitažlivým bohatým mužem, u kterého jsme ve svých přáních zapomněli na hygienu a ta se nakonec může stát příčinou rozchodu? Možná si moc málo uvědomujeme, že náš život je v našich rukou..
 
kelišová
13.06.10
05:42
Nereg.

IP: .*
Maty : No , brácha si asi neuvědomí , že by mohl žít jinak .On ho asi srazí sám život na kolena - má dost těžkou práci při níž zhubl už I5 kg , vyhlíží o deset let starší .Dlouho to nevydrží , to není pomluva , ale holý fakt ... ... ...
Přání - už dlouho si přeji získat výhru ve sportce a stále nic , tak potom - babo raď - jak je to s těmi přáními - zatím jsem vyhrála od nicoty krk
Měj se hezky , pěknou neděličku !
 
Maty
13.06.10
12:50
Nereg.

IP: .*
keli, sportka - jaká je podstata těchto peněz? Někdo vybere od lidí koruny, pak určitým systémem udělá "ententyky dva špalíky" ... a na koho to slovo padne, ten vezme vybrané peníze a jde. Možná si to ani neuvědomujeme, ale to, že se na nás ostatní "složili", nás staví do role rovnající se žebrákům v podchodu, i když je to zabaleno do moderního hávu (podobnou úvahu jsem kdysi četla o lidské tvořivosti a úloze peněz v našem životě a koukala jsem jako blázen, co všechno nám uniká). Nejsem mravokárce, taky jsem sázela a snila .. někdy je dokonce člověk tím, že nic nevyhraje, vlastně uchráněn před následky neúměrné výhry. Vím, že se teď vystavuji nebezpečí vypískání, neboť takováto úvaha v době finanční krize vypadá podivně, ale dostane-li se člověk při přemýšlení o čemkoliv až k základu, objeví se ty životní pravdy.
 
kelišová
13.06.10
17:32
Nereg.

IP: .*
Maty : ano , máš pravdu , i já tak přemýšlím , že ne vše , co by člověk chtěl je pro něj dobré - zrovna ta nějaká ohromná výhra - třeba by mě to dostalo někam , kam vlastně ani nechci .Ale někdy si hraju - co kdyby byly ryby a rybníky
Děkuji Ti , že jsi mě rozesmála - ten výraz ententýky - dva špalíky je úžasný a naprosto se sem hodí , máš podobný styl humoru jako já
 
Katarína
13.06.10
19:37
Reg. před 2016

Ahoj děvčátka, tak si tady čtu, k jakým závěrům jste přišly a - nic... .Zřejmě pravidla neexistují. Vše je na každém sólo, podle okolností, individuálně. Už jsem nějaké lidské osudy popisovala výše, vzpomněla jsem si na další příklad ze života, pijavicovej čistokrevní: staší paní už, 3 dospělé děti, vnoučata, i dospělá. Otec paní žil v zahraničí, před pár lety umřel, dědila - hooodně. Rozdala svým dětem, něco použila na vylepšení bydlení /žije s manželem, chlastá - ten manžel, do blba a dál, totál nepoužitelný, nic doma neudělá, paní ho obslouží, nakrmí, on se nažranej někdy nechá přivést domů taxíkem, ačkoliv oba důchodci, příjmy omezené/. Zeť této paní nadělal v minulosti veeeelké dluhy, zastavil /se souhlasem syna paní/ i majetek jejího syna, rodičů, společný majetek, který měl s manželkou /ke kterému přišli zásluhou onoho dědictví/. Pak někam zmizel. Celá rodina zruinovaná, manželka /dnes už bývalá/ splácí jeho dluhy, nemá kde bydlet, rovněž i jiní členové rodiny problémy s existencí. Paní všem dodnes slouží, úplně jí vyždímali, využívají jí, ještě jí naloží další starosti. Peníze z dědictví v kýblu, pijavice jak vyšitý. Sajou dál - neboť jim nikdo neřekne DOST... ..
Poučení může z toho plynout různé, ale podle mého názoru je vyslovení jakéhokoliv poučení absolutně zbytečné - neboť život každého je jedinečný, nelze žádné poučení z něho "transplanovat" plně pro někoho jiného třeba i s podobným osudem.
A nelze pomoci zvenčí - lze se pouze bezmocně dívat /ale raději nedívat v tomto případě... /. Každý musí zejména sám hledat a vážit, jak se v té "své" životní situaci zachovat. Je důležité podle mého názoru mít jasno v tom, co je prioritní - a podle toho pak konat - i za cenu ztrát a těžkostí. Např.: když mám prioritu mít nóbl auto za každou cenu, tak zaměřím veškeré své úsilí k tomuto cíli - všechno ostatní bude sloužit k dosažení cíle - AUTO /no, já určitě ne, byl to pouze příklad - auta nezájem, neumím je ani rozlišovat podle značek, leda tak podle barev... .no a rozeznám dodávku od osobního a od autobusu taky, neboť zaplaťpánbůh nejsem úplně blbá, asi... ./ - pak ovšem záleží na tom, jak dalece chci zajít - zda kvůli získání auta budu třeba i krást, podvádět, atd. - anebo pochopím, že auto vlastně ani nepotřebuji a změním svůj žebříček hodnot. Na některé věci si prostě musí přijít každý sám - někdy až poté, kdy si pořádně vymáchá rypáček i několikrát - někomu jednou nestačí... ..
 
kelišová
13.07.10
12:55
Nereg.

IP: .*
Tak pijavice jsou různé - teď je potkávám na úřadech , tam mi opravdu pijí krev , v době internetu a člověk musí oběhat tři - čtyři úřady , aby něco vyřídil , ach jó ... .
Pozitivec řekne - aspoň se nenudíš ... a poznáš nové lidi ... .
Negativec - no , ten si spíše zanadává ... ..
 
« zpět \ Přidat komentář

Online výklady ZDARMA:
Cikánská Magická sedmička
Výklad budoucnosti pomocí cikánských karet. Novinka!
více...
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Ruka Fatimy
Ruka Fatimy ukáže vaši schopnosti a povahu na základě jména či přezdívky.
více...
Hodiny smrti
Zajímá vás, jaký čas vám byl na tomto světě vyměřen? Zjistěte si svůj předpovězený čas.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)