English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je čtvrtek, 25.4.2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je čtvrtek, 25.4.2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto.
Trojka na otázku ANO/NE
Odpověď na jednoduchou otázku pomocí cikánských karet
více...
Denní horoskop
Váš aktuální horoskop pro dnešní den.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Osudový partner17.04.24 / ALENA v Láska
Má cenu o vztah bojovat02.04.24 / Luzius v Praktické věštění
Osudový partner23.03.24 / NIKY1206 v Láska
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny



Lidé touží po nesmrtelnosti, a přitom mnohdy nevědí, co mají dělat, když v neděli odpoledne prší.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Získat peníze mi půjde snadněji. ”


Myšlenky moudrých

Johnson

Nezahazujme ani jediný ze svých dnů pro zbytečný hněv nebo spor, kdo bude vytrvalejší v umíněné zlobě.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Esoterika - téma Magie

zpět


Bylinky II. - Co tedy patří do mágovy zahrádky?


V cyklu je čerpáno z článků časopisu Svět Magie, herbářů a internetu.

Durman
Durman obecný je jednoletá, v dospělosti asi metr vysoká rostlina. Bílé, trubicovité květy se otevírají večer a nádhernou vůní vábí množství nočních motýlů. Plodem jsou známé ostnité tobolky s velkým počtem semen. Celá rostlina je JEDOVATÁ. Semena, která snadno klíčí vyséváme na jaře přímo na stanoviště. Části rostliny které magik potřebuje se sklízí v sobotu za silného vlivu Saturnu a suší mimo dosah slunce. Durman se jako magická rostlina používal v mnoha kulturách již od starověku. V Mexiku se v nádobách ve tvaru durmanových plodů spalovala vykuřovadla, obsahující durmanová semena, listy durmanu se kouřily pro dosažení jasnovidného transu, medicinmani indiánského kmene Hopi žvýkali kořeny, aby mohli správně určovat diagnózu nemocných. V Indii se durman k poctě boha Šivy užívá jako afrodisiakum. Ve středověku se durman proslavil jako součást čarodějnických mastí, používaných při astrálním cestování, tzv. letu na sabat, ale i při čarování nejrůznějšího druhu. Postupy lidové magie doporučují rozházet kousky durmanu kolem domu, aby byl chráněn před zlými duchy. Vleklá nespavost může být odstraněna pomocí listů durmanu, vložených do bot postiženého, které se dají pod postel tak, aby špičkami ukazovali k nejbližší zdi. Moderní čarodějnice se může inspirovat uvedenými příklady. Ze zdřevnatělého stonku durmanu si také můžeme zhotovit magickou hůlku. Vyhlédnuté rostlině již od jara zaštipujeme postranní výhony tak, aby vytvořila rovný kmínek; jeho výška určuje délku hole. Na podzim před prvním mrazíkem za vhodných astrologických podmínek rostlinu rituálně sklidíme. Odstraníme kořeny i větve, kmínek zbavíme vrchní měkké vrstvy a necháme vyschnout. Příjemné je, že narozdíl od holí z větví stromů není nutné provrtávat, neboť střed se uvolní pouhým seschnutím dřeně. Vnitřní dutinu naplníme fluidickým kondenzátorem a oba konce uzavřeme například krystalem křišťálu a kouskem upraveného jantaru. Po magickém posvěcení je hůlka připravena k použití.

Sporýš
Sporýš lékařský je otužilá trvalka s tuhými a drsnými listy a mnoha drobnými narůžovělými květy, uspořádanými v klasech. Roste a kvete v jakékoliv půdě, snese zastínění i sluneční úpal. Pěstování ze semen je zdlouhavé, lepší je zakoupit rovnou sazenice. Podle starých magických předpisů se sporýš nebo také verbena musí sklízet v noci na Velký pátek nářadím z ušlechtilého kovu, a teprve krátce před východem slunce, kdy rostlinu svlažila ranní rosa, se odnese domů. Ani pak by se sporýše nemělo dotknout železo, jinak by ztratil svou magickou moc. Z hlediska planetárních sympatií a antipatií je zákaz kontaktu se železem oprávněný, neboť planetární signaturou sporýše je Venuše. Silná Venušina signatura verbenu uschopňuje pro použití při milostném čarování. Pouhé nošení sáčku se sušenou bylinou na krku má zajistit mužům přízeň žen. Dochoval se i recept, jak za pomoci sporýše dosáhnout opačných účinků. Ten, kdo chce zůstat dlouho ctnostný, ať vypije šťávu z verbeny sbírané v noci, kdy je luna v novu, a touha po druhém pohlaví ho opustí na sedm let... Jako užitečnější se jeví očistné účinky této rostliny. Svazkem čerstvého sporýše můžeme po vzoru Římanů zbavit magický oltář negativních fluid. S verbenou jako symbolem míru odcházeli vyslanci Říma k nepřátelům. Analogicky bývá doporučeno nošení věnce ze sporýše, který zdobí mágovu hlavu při některých operacích rituální magie jako ochrana magika před nepřízní duchů. Sporýš se též používá v kouzlech pro zajištění prosperity a bohatství. Stačí prý zasadit pár rostlin poblíž domu a peníze se do něj brzy budou jen hrnout. Nápoj lásky se z této byliny připravuje následujícím způsobem: Smíchejte stejné díly sušeného sporýše, omanu a jmelí a v hmoždíři rozmělněte na prášek. Přidejte špetku této směsi do vína vytipovanému partnerovi a pozorujte výsledek. O funkčnosti a morálnosti užívání "nápojů lásky" vědí však Wiccani své...

Šalvěj
Šalvěj lékařská je nízký keřík se šedavými, silně aromatickými listy. fialové květy hluchavkovitého tvaru se objevují až druhým rokem. Šalvěji se dobře daří v polostínu na vápenité, sušší půdě. Sazenice se běžně nabízejí v zahrádkářstvích, rostlina se ale také dá úspěšně množit bylinnými řízky nebo semeny. Šalvěj je třeba chránit před přílišným zamokřením a v zimě před mrazem. Rozšířená pomluva, že pěstování šalvěje na vlastní zahradě přináší smůlu, je založena na pozorování, že šalvěj přitahuje ropuchy a jiné druhy žab. Protože se tito živočichové dříve spojovali se silami zla, přenesly se takové představy i na šalvěj. Správnou čarodějnici ale pár žab na zahradě nevyvede z míry, a pokud bude chtít, může si klidně šalvěje dopřát celý záhon. Římané považovali šalvěj za posvátnou a její sklizeň doprovázeli obřady. Rostlina se odřezává jen pro tento úkon určeným nožem. Sběrač musel mít čistý oděv a umyté nohy. Součástí obřadu bylo obětování určitých potravin duchu rostliny. Kalifornští indiáni vykuřovali šalvějí při očistných obřadech a při mírových setkáních různých kmenů. Šalvějí bělolistou okuřovali posvátná a kultovní místa. Mexičtí indiáni pijí výluh ze zvláštního druhu šalvěje, Salvia divinorum, při věštění. V rituálně-magické praxi se šalvěj spolu s bezovou dření používá při evokacích jako materiální agens. Planetární signatura Jupiteru se v šalvěji mísí s vlivem saturnským, a oba pak společně určují magické účinky rostliny. S Jupiterem spojenou prosperitu přivolá majiteli šalvěje několik lístků nošených v kapse či peněžence. Se saturnskou stránkou charakteru šalvěje souvisí vliv na zármutek. Trpíte-li smutkem, pomůže vám vůně šalvěje snáze se s ním vyrovnat. Šalvěj přidávaná denně v malém množství do jídla prý přináší dlouhověkost, takřka nesmrtelnost. Chcete-li, aby se vám splnilo nějaké přání, napište ho na list šalvěje a ten vložte na tři noci pod polštář. Vždy před usnutím na své přání usilovně myslete. Bude-li se vám zdát něco, co s tímto přáním souvisí, jistě se vaše tužba splní. Nebudou-li mít sny s přáním nic společného, zahrabte lístek do země.

© Eurik Podhorský




Diskutujte na téma :

Online výklady ZDARMA:
Orákulum lásky
Zjistěte, co k vám cití druhá osoba a získejte cennou radu. Jaký vztah hledá druhá osoba?
více...
Andělské karty
Toužíte o komunikaci s anděly? Vytáhněte si andělskou kartu!
více...
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Hodiny smrti
Zajímá vás, jaký čas vám byl na tomto světě vyměřen? Zjistěte si svůj předpovězený čas.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)