English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Tarot na 3
Tento výklad je využíván, když je po třeba si ujasnit své touhy a potřeby. Novinka!
více...
Čínský horoskop
Čínská astrologie rozeznává 5 živlů, každý s jeho vlastním významem.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Esoterika - téma Magie

zpět


Bylinky I.


Tento cyklus článků se pokusí představit několik základních léčivých bylinek, bylin, které jsou obecně považovány za magické, ale také uvést základní informace týkající se halucinogenních rostlin a drog.

Varování úvodem
Zdaleka ne všechny léčivé byliny jsou neškodné !!! Mnohé mají vedlejší účinky, některé jsou ve velké dávce nebo určité kombinaci přímo jedovaté…
Některé léčivé byliny mají nejlepší účinek, když je jíme ČERSTVÉ syrové nebo vařené: šalvěj, bezinkový květ, salát - řeřicha, mladé pampelišky, špenát - kopřivy, medvědí česnek. Jiné se musí naopak sušit a jinak zpracovávat, aby vůbec byly použitelné…
Vždy pracujeme s trpělivostí a láskou nikdy ne pod tlakem času !! Používáme smaltovaný hrnec a dřevěné lžíce, k řezání potřeby z bílého kovu. Každá bylina má jiné vlastnosti a účinky, její síla může být závislá jak na samotné konkrétní rostlince, tak na individualitě uživatele.

Sběr - pravidla a užitečné rady
Roční období
jaro - listy, kořeny, listy u mladé rostliny, květy
léto - semena a plody, listy u mladé rostlinky, květy
podzim - kořeny
Nejlepší denní čas
kořeny - ráno a večer
listy - dopoledne, když oschne rosa
květy - svítí-li sluce, musí se plně rozvinout a nesmí být před odkvětem (síla menší)
semena a plody - po celý den, nejsou tak citlivé - vyhnout největšímu polednímu horku.
Sušení
Rostliny se suší na stinných místech na papíře - častěji obracet. Rostliny sklizené za přibývajícího měsíce by měly při sušení získat i něco z ubývajícího měsíce.
Není nutné sušit jednotlivé části rostlin zvlášť. (majoránka, libeček, tymián, petržel) - svázat do kytice a pověsit na stinné místo.
Nikdy nesušte byliny v mikrovlnné troubě !!! Tento druh záření může jejich chemické látky přeměnit na jiné substance. Není-li to nezbytné, nesnažte se proces jakkoliv urychlit, například sušením nad topením a nebo v elektrické troubě. v prašných prostorách je sušte odkryté jen dokud nebudou dokonale suché alespoň na povrchní omak (24 hod) a pak dosoušejte pod hedvábným šátkem, volně přehozeným.
Skladování
Pro malé množství bylin a krátkodobé uložení jsou vhodné plátěné pytlíčky. Pro uchování na delší dobu jsou vhodné skleněné či porcelánové dózy, byliny v nich mají být pevně uzavřené aby neunikalo aroma a NESMÍ BÝT VYSTAVENY SLUNEČNÍMU SVITU.
Mágova zahrádka
Další díly článků vám představí rostliny, které doporučuji umístit na vaši zahrádku, do truhlíku a podobně - určitě se vám budou do magické praxe hodit.

Jelikož nemalou součástí dovedností současných magiků, i léčitelů je léčení pomocí bylin, a ne každý má možnost vyrazit kdykoliv do divoké přírody a pátrat po divoce rostoucích rostlinách, je budou následující díly článku určeny zejména těm, kteří mají zahrádku a hodlají její část podřídit svému léčitelskému řemeslu či své čarodějnické víře...

Výběr rostlin pro magickou zahrádku závisí na založení mága a na tom, které oblasti magie preferuje. Uvedu příklady nejdůležitějších rostlin, které nacházejí uplatnění v různých druzích praktické magie.

© Eurik Podhorský




Diskutujte na téma :

Online výklady ZDARMA:
Keltský kříž
Oblíbený způsob, kdy tarot odpovídá deset otázek.
více...
Andělské čtení
Články s andělskou tématikou.
více...
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Numerologický rozbor jména
Zajímá vás, co o vás prozradí vaše jméno?
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)