English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je středa, 24.4.2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je středa, 24.4.2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek.
Archandělé
Podrobný přehled dvanácti Archandělů a jejich duchovních paprsků.
více...
Láska podle zvěrokruhu
Vlastnosti znamení v záležitostech lásky.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Osudový partner17.04.24 / ALENA v Láska
Má cenu o vztah bojovat02.04.24 / Luzius v Praktické věštění
Osudový partner23.03.24 / NIKY1206 v Láska
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny



Nehledejte štěstí, buďte jeho zdrojem.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Mému štěstí a bohatství nebude už nic stát v cestě. ”


Myšlenky moudrých

Cariére

Kohout je stvoření, které příroda obdařila nejhoršími mužskými vlastnostmi - pýchou, sklonem k polygamii, primitivním erotismem a tím zlozvykem, upozorňovat celé okolí, které by ještě mohlo klidně spát, že on se již vzbudil.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Esoterika - téma Magie

zpět


Začátky cesty Wicca (jedna z duchovních cest zahrnujících magii)


Čiň, co chceš, pokud to nikomu neuškodí
Tímto skončila předchozí kapitola, začíná tato kapitola, a tím začíná i cesta každého Wiccana, jedná se základní kámen, jediný, ale neúprosný a neoblomný zákon Wiccy.

Jak se stát čarodějnicí
Originál © Morgaine 2001

Za účelem nekomerčního veřejného šíření přeložil Eurik (tímto se omlouvám za případné nepřesnosti a významové nuance vzniklé mou nedokonalou angličtinou).

Lidé se často ptají - jak se stát čarodějnicí? Lze najít čarodějnici nebo čaroděje, který tě učiní čarodějnicí? Nebo se staneš čarodějnicí prostě když o sobě prohlásíš, že jí jsi? Můžeš ze sebe udělat čarodějnicí?

Přeměna na čarodějnici není procesem, jež by proběhl přes noc. Je to životní změna, nová dráha na cestě vašeho života. Vyžaduje rozmysl, učení se a práci. Pokud na ni přecházíte z jiného náboženství, musíš si dopřát čas na odplynutí starých věcí a zažití nových. Pro mnoho lidí, kteří původně byli Křesťané je zprvu značně nepohodlné modlit se k Bohyni. Každý nová věc potřebuje čas, avšak pokud cestu kultu bereš vážně, najdeš si svou cestu. Bohové si v tvém srdci naleznou vlastní domov.

Jedno jak jsi se dozvěděl o Starém náboženství, zde jsi. Kam jít? Do knihkupectví. Pro nováčka jsou knihy vzduchem, který dýcháš. Musíš je mít a nebo se k nim nějak dostat. Pokud si je nemůžeš dovolit a nebo nepovažuješ za bezpečné mít doma knihy související s Kultem, je nejlepším místem pro tebe internet.

V knihách a na internetu najdeš studnici poznání, která ti pomůže prošlapat tvou novou stezku. Samozřejmě, jako kdekoliv jinde, jsou zde dobré a špatné informace. Vyhýbej se všem knihám, stránkám a zdrojům, které hovoří o kontrole jiných, o škození lidem, očarování jiné osoby za účelem získání její přízně, nebo ti kážou zaříkávat latinsky aniž bys věděl, co vlastně děláš (ano, takové weby existují). Takové knihy tě nepřiblíží Kultu a jenom tě spletou.

Když už jsi načetl pestré spektrum knih a cítíš, že Wicca je skutečně cestou pro tebe, pak je dalším potřebným krokem nalezení učitele. Když máš kontakt, není co řešit, je to nejlepší co můžeš udělat. Učitel, popřípadě coven se obvykle dá nalézt někde v okolí, kontakt najdeš na netu, v knihkupectví nebo i tisku. Také funguje web Hlas čarodějnic (Witches Voice) který kontaktuje wiccany ve všech státech světa. Během posledních pár let neuvěřitelně narostl a je hodnotným pojítkem pohanské komunity.

Rádce vám může nabídnout tak moc, když začínáte… Narazíš nejspíš na dost věcí, které nebudeš zpočátku chápat a budeš potřebovat objasnění. Když máš učitele, jsou jen tak daleko, jako napsání e-mailu nebo zvednutí telefonního sluchátka. Když učitel není, musíš se rozhodnout sám, a možná ne vždy najdeš zřetelný konec. Pokud není rádce - je tu zase internet jako ideální a obecně dostupný prostředek.

Pokud hledáš jen návod "JAK ZAKOUZLIT TO A TO", pak Wicca není nic pro tebe. Kult Wicca je vážnou duchovní cestou, ve které magie hraje významnou, ale až druhotnou složku po víře samotné. Zkus vyhledat něco z ceremoniální magie…

Musí být řečeno pár věcí o začátku této cesty, vzhledem k současných postojům ke Kultu. Není problém nalézt někoho, kdo se po přečtení pár knih cítí jako velký mistr Umění (Magie), velký stoupenec Kultu. Nasadí titul jako Lord, Lady nebo Velekněz, oblečou černé šaty, pentagram velikosti kola od traktoru vyrazí. Tak o tom Kult není. Když už roky kráčíš vážnou cestou, máš za sebou hromady těžké dřiny, kurs esoteriky a desítky knih, a pokud toto podmínilo tvůj titul, měj ho - a se ctí! Ale představ si mladíka, který poprvé slyšel o kultu před půlrokem, přečetl si pět knížek a honosí se titulem Hvězdná Lady, popřípadě Lord Hromovládce. To je HODNĚ nepřístojné. Přesně jak ti říkali rodiče, když jsi vyrůstal, a nebo možná ještě vyrůstáš… Nespěchej na věci, ony přijdou v pravý čas a budou sladší o to čekání na správnou chvíli. A takové to je s Kultem. Užívání titulů, podfuky a hraní si na Velkolepého tě neučiní duchovním. A tom to právě je. Jedině si tím odcizíš lidi, kteří by tě jinak rádi poznali a seznámili se s tebou.

Vše co bylo řečeno vzniklo průběhem studia a dedukce. Hltej všechny dostupné informace. Čti cokoliv ti přijde pod ruku. Vyjdi si do přírody a vnímej Paní a Pána, naslouchej stromům a větru a šumění vody, jelikož to je svět čarodějnic.

Tak praví Morgaine (Přeložil a upravil Eurik)

© Eurik Podhorský




Diskutujte na téma :

Online výklady ZDARMA:
Karta dne
Na každý den jiná karta a jiná věštba.
více...
Láska podle zvěrokruhu
Vlastnosti znamení v záležitostech lásky.
více...
Magická koule lásky
Pokud potřebujete nakopnout správným směrem :) Novinka!
více...
Runy
Magické runy odkrývají svou tajemnou moc v naší online věštbě.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)