English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 19.4.2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 19.4.2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela.
Čerstvá láska
Výklad pro začínající vztahy. Například, zda pokračovat ve vztahu s osobou, které jste ublížili.
více...
Babka Doňa radí
Odpovědi z karet na nejčastější otázky Novinka!
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:



Nevěřte všemu, co se říká, prověřte si vše vlastní zkušeností. Buďte sami sobě lucernou na cestě.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Podaří se mi zapomenout a minulost mě nedostihne. ”


Myšlenky moudrých

O. Wilde

Když je někdo do sebe zamilován, je to počátek románu, který trvá celý život.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Esoterika - téma Magie

zpět


Magie I. - Co je to?


Setkal jsem se již s tolika názory na magii a vůbec tolika různými definicemi tohoto slova, že přede mnou leží vskutku nelehký úkol… Zformulovat to z toho, co se ukázalo být pravdivé stručně a hlavně - jasně.

Ještě napřed bych chtěl rozdělit tento pojem na dvě slova, který časem v běžném použití splynula. Je to magie jako energie, a bude-li potřeba to zdůraznit, budu psát magická síla a když půjde o magii jako umění tuto sílu a nebo jakoukoliv podobnou formu energie, budu častěji používat spíše pojem čarování, tedy schopnost konat čáry (kouzla). Dle jedné všeobecné definice je magie zvaná jako změna způsobená v souladu s vůlí. V tomto případě by však magickým aktem bylo i uvaření večeře a abychom nezabředali příliš hluboko do filosofie, budeme za magii považovat jen změny, které způsobíme využitím některé formy magické energie.

Magická síla je energie do jisté míry jako každá jiná, například elektřina. Dá se vodit, směřovat a ukládat a používat mnoha rozličnými způsoby. Ovšem zatím co elektřina má pořád stejnou podstatu (nanejvýše se užije jako střídavý nebo stejnosměrný proud), magie má tisíce, ba ještě mnohem víc podob, forem a tvarů, které působí různě, projevují se různě a také se do značné míry jinak vyvolávají a užívají. Je nejen jinak silná, ale i jinak "barevná," může mít různá tempa a je-li spoutána nějakou vůlí, i jiné tvary. Zatímco třeba teplo nebo elektřina jsou energie dost hrubé a jen málo ovlivnitelné vůlí, magie je naopak ve své podstatě (ne vždy už ve svých projevech) síla jemná, která snadno a přirozeně reaguje na naše myšlení, emoce a snahy, a veškerý princip učení se magických umění je vlastně jen o tom jak:
- uvěřit, že jsme magického konání schopní
- uvolnit se a přizpůsobit tělo i mysl natolik, aby magie mohla volně proudit
- naučit se tuto energii přesněji formovat a vysílat
- naučit se tuto energii hromadit, přesouvat a jinak s ní manipulovat
Magie je tedy v zásadě jednoduchá a přirozená věc a stejně takové je i její používání. Někdo s jejím používáním souhlasí a někdo je tvrdě proti, faktem zůstává, že magii v její slabší a necvičené formě praktikuje dnes a denně každý z nás. V horším případě jsou to slabé neutrální kletby a výhrůžky jako: "počkej ty …, to si vypiješ!" a nebo dokonce cílené proklínání: "kéž taky zažiješ takovou bolest ty…!" Nemají sice podporu cvičené mysli magika, zato je často nesou emoce a ty když vyplouvají na povrch dokážou vzít s sebou víc magické síly než kolik průměrný magik v současnosti dokáže při normálním rituálu vyprodukovat. Vyvarujete se takového chování a když už něco takového řeknete, zkuste se napřed uklidnit a nedávat do toho sílu. Když už klejete a nadáváte, je lepší klít neutrálně (staré, dobré, vyzkoušené do p…) než "to jsem ale nešika," čímž na sebe vlastně nešikovnost magicky vážete. Ideální by bylo naučit se ovládat se a tuto zlou energii ve chvíli zloby nevypouštět, a jednou za čas jí vypustit ve velké míře ve chvíli, kdy nejsou přítomny žádné aktuální špatné emoce a kdy pouštíte spíše neutrální sílu na místě, kde to neškodí. Touto komplikovanou větou jsem chtěl říct, že zdraví náramně prospěje jít se občas vyřvat do lesa nebo jinam do přírody, kde vás většinou nikdo neslyší a zvířátka vám tu chvilku jistě prominou. Vy si ulevíte a s trochou štěstí ani následující den nebudete chraptět…

Stejně tak, abych vás potěšil a uklidnil, dělá každý z nás i magii pozitivní. Každý vřelý úsměv nebo slůvko uvolní kapku dobré síly, každá pochvala jako: "jsi šikovný" vytvoří malou pozitivní vazbu, většinou dokonce oboustrannou a tedy pro oba prospěšnou. V každém pohlazení, polibku, ale i podání ruky je troška té dobré magie, činíme-li to upřímně, rádi a bez špatných postranních úmyslů. Stejně tak každé vysvětlení, zveřejnění pravdy a nebo naopak vyvrácení lži ničí zlou sílu a narušuje v našem životě tak běžné negativní vazby. Když zamilovaný upřímně zašeptá nebo napíše miluji tě, předá tím velkou porci té nejryzejší energie, která příjemci pomáhá a léčí ho opět po všech stránkách. Dobrou energii po troškách uvolňují všichni dobří lidé, kamarádi mezi sebou a některé typy osobností (třeba správná obsluha v čajovně), které ji šíří prostě všem.

V následujících kapitolách se vám pokusím nastínit, jak pozitivní magie vypouštět trošku víc, vědomě a často se zcela konkrétním cílem. Nejprve však zmíním alespoň pár střípků z forem a podob využití magické síly, na která jsem narazil, jež mě nějakým způsobem zaujaly a z nichž nemalé procento mám odzkoušené na vlastní kůži.

© Eurik Podhorský




Diskutujte na téma :

Online výklady ZDARMA:
Významy křestních jmen
Stručný přehled o původu, používání a další informace o křestních jménech.
více...
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Kalkulačka lásky
Výpočet vztahu podle jmen dvou zamilovaných osob. Novinka!
více...
Kalkulačka lásky
Výpočet vztahu podle jmen dvou zamilovaných osob. Novinka!
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)