English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je úterý, 19.3.2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je úterý, 19.3.2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana.
Tarot v odpovědi Ano/Ne
Nejrozšířenější způsob pro jasnou odpověď.
více...
Domino
Věštba budoucnosti podle kostek domina. Novinka!
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny
Sny25.02.24 / Jacob - Renesmee v Láska
Osudový partner24.02.24 / Marek Holan v Láska
Sny22.02.24 / Renesmee-Jacob v Láska



Přátelství je jako zlatá niť, která když se přetrhne, jde sice ještě spojit, ale uzel už navždy zůstane
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Podaří se mi zapomenout a minulost mě nedostihne. ”


Myšlenky moudrých

Neznámý autor

Žena je nesporně zdatnější než muž, neboť dovede muž současně řídit auto, pudrovat se a mávat na přítele?
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Tajemství hvězd

zpět

Noční obloha inspirovala zamilované i básníky po celá staletí naší existence. Touha poznat její tajemství je stará jako lidstvo samo a potřeba porozumět jí je nám dána od narození do vínku. Přes to nikdo z nás neví přesně, co se v daleké temnotě, která nám dělá každou noc tak nádherné a přirozené představení, ve skutečnosti skrývá. Snad i proto se jí lidé snažili přiblížit tím, že se rozhodli pojmenovat souhvězdí, která na ní vídali nejčastěji.

Jak ale takové názvy vznikaly, a proč se nejznámější souhvězdí jmenují tak, jak je i my známe? Většinou skrývají příběhy, které si lidé od dávných dob vypráví pod noční oblohou. Přečtěte si, jaký příběh nesou tři nejznámější souhvězdí, které se na noční obloze, jako jedny z mála, objevují každou noc, po celý rok.

Prvními z nich jsou Velký a malý vůz neboli Velká a Malá medvědice.

Podle Řecké mytologie jsou pozůstatkem smutného příběhu lásky Arkádské princezny Kallistó a Boha Dia. Héra (Diova manželka) proměnila Kallistó ze žárlivosti na medvěda a vyhnala ji do lesů, kde bloudila a skrývala se před lovci i ostatní zvěří. Jednoho dne zahlédla svého syna Arkase a běžela k němu. Ten ovšem neměl šanci ve velkém medvědovi matku poznat, a tak ji chtěl v sebeobraně zabít. Na poslední chvíli zasáhnul Zeus a proměnil Arkase v malého medvěda. Oba ukryl na oblohu, aby jim Héra už nikdy nemohla ublížit. Svou láskou z nich raději udělal hvězdy, než aby se díval na jejich zkázu.

Diova mytická, božská láska je nadsazeným vzorem toho, že člověk by měl i v dnešní době umět milovat bez hranic. Dávejte i vy svým milovaným najevou svou lásku - můžete koupit hvězdu, kytku nebo čokoládu, ale hlavně jim dejte znát, že vám na vašem vztahu záleží.

Další z nepřeberné řady souhvězdí nese pojmenování Kasiopea.

Kasiopea byla žena nejenom krásná, ale bohužel také velmi vychloubačná. Chvástala se, že je krásnější než Néreidy – bájné vodní nymfy. Jednou z nich byla i manželka Poseidona. Proto ho Kasiopeino tvrzení rozhněvalo a rozhodl se ji potrestat. Postavil její rodiče před těžkou volbu – buď obětují svoji jedinou dceru, nebo jejich říše zanikne. Kasiopea se po smrti dostala mezi hvězdy. Pomsta Néreid byla završena tím, že si vynutili, aby byla Kasiopea umístěna blízko pólu, takže musela každou noc trávit polovinu času hlavou dolů, aby se naučila skromnosti a zbavila se vychloubavosti.

V různých pramenech, se objevují různě pozměněná vysvětlení pojmenování jednotlivých souhvězdí. Není divu, když se předpokládá, že je vesmír starý okolo čtrnácti miliard let a tak jak v něm hvězdy zanikají, stále se objevují nové. Díky tomu nás vesmír nepřestává fascinovat, přitahovat a vybízet k tomu, abychom v něm hledali stále nová a nová souhvězdí, plná příběhů lásky, zrady, touhy i radosti.

Podívejte se na noční hvězdy. Najděte tam tu vaši a vyprávějte všem její příběh.

Copyright fotografie: pixabay.com


Online výklady ZDARMA:
Metoda zvaná "7 dní"
Výklad na nejbližších 7 dní pomocí hracích karet.
více...
Denní horoskop
Váš aktuální horoskop pro dnešní den.
více...
Testy lásky
Klasické testy prozradí skutečnost.
více...
Články o drahých kamenech
Přečtěte si zajímavé informace ohledně čištění, uchovávání apod.
více...



Další z blogu:Proč jsou upíři atraktivní?Barvy a barvičkySeriál Věštění z ruky - Chiromantie 6Nemysli na to, nebo to přivoláš!Metoda automatické kresby a psaníAndělská louka - Andělárium
Diskutujte o - Tajemství hvězd:

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)