English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je čtvrtek, 28.3.2024
Svátek slaví Soňa, zítra Taťána.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je čtvrtek, 28.3.2024
Svátek slaví Soňa, zítra Taťána.
Zvířecí horoskop
Znalost astrologického znamení vašeho mazlíčka vám pomůže porozumět jeho osobnosti.
více...
Významy křestních jmen
Stručný přehled o původu, používání a další informace o křestních jménech.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Osudový partner23.03.24 / NIKY1206 v Láska
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny
Sny25.02.24 / Jacob - Renesmee v Láska
Osudový partner24.02.24 / Marek Holan v Láska



Láska přichází po špičkách, ale při odchodu bouchá dveřmi.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Na cestě mě nepotkají žádné potíže a přijedu včas. ”


Myšlenky moudrých

přísloví

Jsi-li sám, mysli na své chyby. Jsi-li ve společnosti, nemluv o chybách druhých.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Diskuzní fórum

zpět Přidat komentář k "Lidská přirozenost".
Jméno :

Zpráva:


Upozornění:
  • Není dovoleno vkládat placené nabídky na cokoliv. Vložení placené nabídky bude mít za následek smazání příspěvku, opakové vložení pak zrušení přístupu. Pro osobní prezentaci používejte výhradně náš katalog.
  • Pokud budete vkládat příspěvek jako nepřihlášený uživatel, zobrazí se Vaše IP adresa u příspěvku.
    Tato funkčnost je zavedena pro odstranění SPAMů. Děkujeme za pochopení.
  • Administrátoři si vyhrazují právo mazat komentáře, které se dají považovat za spam, tj. nepřináší žádný další obsah, jsou obtěžujícího charakteru nebo se zjevně jedná o klamavou reklamu na cizí služby. Posouzení pak leží výhradně na administrátorech.
  • Vložením příspěvku souhlasíte s pravidly fóra.

Lidská přirozenost

Maty
14.05.10
18:10
Nereg.

IP: .*
Jedno zvíře v přírodě uloví jiné zvíře a nám to nepřipadá zvláštní, protože bereme v úvahu potravní řetězec. To je přirozené chování zvířete. A přirozenost člověka? Existuje něco takového s ohledem na množství vnějších vlivů? Má význam se podivovat nad tím, že se někdo chová jinak než většina nebo skupina? Kdo nebo co (např.etika?) určuje hranici jinakosti? Jakou úlohu má víra v Boha (nemyslím církve)? Máte-li chuť a náladu vyjádřit se na toto téma, budu ráda. Děkuji..
 
Merit
15.05.10
02:38
Reg. před 2016

ahoj Maty :-)*
chtela jsem se rozepsat, ale jenom se te zeptam.. co konkretne tobe dava vira v Boha? jak se citis, kdyz jsi u nej?.. kdyz na nej mluvis?.. prosis?.. jak toto mas?

pa
 
Maty
15.05.10
20:00
Nereg.

IP: .*
Merit, nemyslela jsem si, že napsat, co pro mne znamená víra v Boha, bude až tak nejednoduché. Nejsem tak umným vládcem slova jako Ty .. je pravda, že Tvé věty jsou mi mnohdy "povědomé", ale každý máme to své. Před 8mi lety jsem prožila obrovský zážitek a poté jsem jakoby chápala, co je pravou příčinou člověčího jednání. Pokud se objevilo něco mimořádného, v duchu jsem poděkovala: "Děkuji Ti, Otče", což byl a je dodnes problém, protože nejsem schopna brát Boha jako otce, který mi pomáhá.. Prožívám denodenně vnitřní rozpor, protože jinak Boha nazvat nemohu, ale v oslovení OTČE vnímám krutost a bolest. Jsem vedena k odpuštění, ale jak jsem se jinde vyjádřila, je to můj snad životní problém. Viděla jsem sice vnitřním zrakem obrovské slovo MILOST, ale jak se vypořádat s odpuštěním, jak mohu pomoci druhým aniž bych ponižovala samu sebe..vím, že jsem jako dítě neměla možnost vytvořit si své hranice, a proto někdy bojuji jako lvice, i když není proč ( možná proto nerozumím Katčinu PŘEŽITÍ). V každém případě, Bůh nikdy neodchází, je stále přítomen, neboť odmyslím-li si své Ego, jsem to i JÁ. Nejspíš se však začíná blýskat na časy.. dostala jsem echo, že je dobré se chovat jako dítě, které chce potěšit svého RODIČE (Boha) tím, že bude dělat jen samé hezké věci sobě i druhým (ON to má rád, protože dělá totéž) .. no a tak jsem si koupila nové boty a mám z nich radost, protože jsou prostě úžasné.. kdyby nebyly určeny pro mne, "nebouchly" by mne do očí. Díky, díky.
 
Merit
15.05.10
23:14
Reg. před 2016

ahoj Maty :-**)
kdyz jsem mela ten muj sen.. ten zaver byl jenom pro me:-)
to je pravda.. neumela jsem se vyjadrit, to pravy mi popsala Weiterinka a timto ji zdravim :-)*
Maty, nemas ty nahodou stejnej problem jako ja? vcera mi proste prisla info.. ty mas problem s tim, ze Boha sklonujeme jako otce?
holka moje.. kdyz vzpominam na tatu, uz je to dobry.. navic, je uz po srmti, takze se ta situace realne uz nemeni.. je to kus prace to odpusteni.. navazuje to i na partnery, kteri jsou tatove nasim detem..
pomohl mi bracha.. a nedavno jeste dcerka.. kdyz mela na rod. konst. dedu (myho tatu), podstatnej byl pocit, ze mamu miloval.. ale v necem rostl a chlast mu vzal vsechno.. tak ti me to potesilo.. ze tu nasi mamku miloval :-) .. ona to vedela, museli jsme od nej odejit, protoze bych jinak skoncila v blazinci (bylo to na doporuceni lekare).. vzala na svoje bedra starost o velkou rodinu sama.. zvladla to..
pred smrti jenom rekla.. "mela jsem to udelat vsechno jinak, mela jsem se vzeprit" :-) zemrela v den jeho narozenin..
ted uz si obcas zavolam i jeho.. holt ten chlast je svina..
verim tomu, ze toho litoval taky.. ale ten navyk uz byl fakt silnej..

pisu Bohu.. uz ho nemam problem oslovit "otce, tato.. ".. pac tenhle je preci hodnej.. nikdy by nikoho nezmlatil, nezabil.. to nase ega pachaji takovyhle veci.. a tak se tulme :-)

opravdu ho tesi, to, ze podekujeme.. ze si udelame radost a podekujeme za to, ze jsme si mohli neco doprat :-).. je to opravdu jako bejt ditetem, vsak jeho deti jsme :-).. a proto.. i ta svoje prani, beru pres nej.. at to posveti :-).. on je sef :-)
film tajemstvi mi hodne dal.. i jedne moji kamaradce, je umeni si prat.. chci praci?.. ale nechci, aby nekoho kvuli me vyhodili.. chci penize? nechci, aby nekdo musel umrit.. at je to tak, jak zaveli on :-)

dneska u me byla mala seslost.. carodej a kamoska.. bylo ji strasne tezko.. klepala se.. a co se stane? zavola moje kamaradka lecitelka :-) a zeptala jsem se ji, jestli ma cas.. ze je nekdo v nemocnici a ta kamaradka je z toho cela znicena.. ona do toho sla silou.. a nemohla jsem najit ta spravna slova.. clovek je musi vazit, protoze neco tvorime.. a tahle nase andelice.. rekla co mame udelat.. pomodlit se, otevrit svoje srdce k Bohu a poprosit, za nej.. a ma-li to tak bejt, ten clovek tu zustane.. neseru se do ligy.. zeptam se kdyz nevim..andelici jsem poseptala.. "ľúbim ťa!" :-D, ona mi to opetovala.. ona je muj KLID .. a mezi nami je jasno.. jsem cela stastna, kdyz to muzu prozivat.. kdyz sdilime zivoty.. a je to tak strasne jednoduchy.. "duvera v otce, v Boha".. netlacit na pilu..
taky se to ucim.. nejde to hned.. nic neni hned a vse ma svuj cas..
ja vim, kdyz clovek nekomu rekne.. "miluju te", druhej se boji, toho, ze ten druhej po nem neco chce, nebo, ze to skonci.. a ze to bude bolet.. nas otec nas nikdy neopusti.. je s nami, v nas.. okolo nas :-)


i kdyby se na svete nenasla jedina bytost, ktera by s nami sdilela zivot, je tu ON :-)
raduje se s nami.. mame tu jeho pomocniky.. andely, archandely a nekteri jsou lidmi :-).. a chodej po svete a pro nektere jsou za blazny :-)..
poznala jsem tolik lidi a ten klid jsem nasla v lasce a diky tem dvema zenam.. to byl treba muj start..
pro tu moji kamaradku, co tu dneska byla, jsem byla prej startem ja.. a takhle se to ma nak propojit.. snad to Bohu timto oplatim..to vsechno co pro me udelal.. v cem to vschno spociva? ten klid? mam to tu s nekteryma tu taky.. ze holky? ;-).. neni to odsouzeni.. mame se rady i kdyz nejsme dokonaly.. se vsim vsudy..

az bude chvilka klidu, andelice udela seminar.. o lasce.. o stesti..
chtela bych, aby se nas seslo jenom par, maly komorni posezeni..
udelame si neco malyho, dobryho :-), rozsvitime se :-)
a pro tu chvilku to bude o klidu, o lasce.. Maty, jestli prijdes i ty, budu moc rada.. jestli mi ted nerozumis, pak to tu na miste pochopis.. jak moc je to jednoduchy.. Buh nas miluje.. a my jsme jeho deti.. :-)

Maty, my vsichni co si tu piseme.. a jeste to funguje po mailech, kazdej z nas to nemel/nema lehky.. ale hledala by jsi Boha jinak?
kdyby jsi mela vse?.. netrpela?.. moc tomu neverim..
vse je ok.. ted ti je tezko.. neco jsi v zivote zazila.. ale co bylo kdysi?.. co bude priste?.. v tomto smeru mi ty regrese fakt pomohly.. kazdej to neda (tim se nechvastam) spis dekuju Bohu, ze jsem po nich zustala normalni .. :-D no normalni, ze to neovlivnilo moje city vuci tem lidem.. ze to bylo o pochopeni.. to mi nikdo nevezme..

a tak jeste dekuju Bohu, ze jsme tu.. a neni to nahoda :-).. jinak bychom okolo sebe jenom prosli :-)

mam vas rada :-).. preju vam vsem klid na dusi..

pa

 
Maty
16.05.10
18:29
Nereg.

IP: .*
Merit, myslím, že základní věci vidíme stejně. Člověk, který zažije projev Boha, zaznamená velkou změnu ve svém životě a jeho jediným (důležitým) přáním je, aby i ostatní lidé TO věděli. Je stále méně chápán lidmi, kteří jsou zatím více zaměstnáni materialismem, musí používat více slov, aby vysvětlil těžko vysvětlitelné atd. Máš pravdu, člověk se do tohoto stavu dostane většinou v životních tragédiích nebo je-li jeho existence na hraně. Záleží na tom, zda tuto šanci přijme nebo zůstane v zajetí mizérie. .." Klepejte a bude vám otevřeno".. U mne to bylo v době, kdy jsem nejvíce podléhala lítosti a sebelítosti, neustále rozklepaná a ubrečená. Vše, co uvádím o sobě na kterémkoliv místě, používám spíš jako důkaz toho, co je možné a jaké to může mít následky. Souhlasím s Theodorem - lítost nemusím, nic neřeší, spíš člověka deptá a doprovodí do "pekel". Opět oživím téma "Bezdomovec".. aniž si uvědomujeme, v této životní situaci je pojem lítost nejvíce zastoupen. Nevěděla jsem to, poznání přišlo až po diskuzi. Ani jsem neznala při tomto tématu větu, kterou jinde a jindy napsala ayka:"Neodsuzuj, všechno má svůj důvod"..díváme-li se na to po spirituální stránce,.. ale po LIDSKÉ? (parafrázuji). To jsou ty citlivosti, které se připomínají díky názorům mnoha lidí, protože jsme každý jiný a to je to kouzlo. Každý obohacujeme každého ..

Někde se diskutovalo o tom, že kdosi je výš a jiný níž. Nemyslím, že by se takhle mělo pohlížet.. Každý má jindy svůj čas, to bych řekla, že je přesnější, a taky záleží na jeho svobodné volbě. V posledních týdnech se zabývám fenoménem roku 2012. Jsou lidé vystrašení, dělají si zásoby, hledají úkryt, je spousta zaručených vysvětlení, co se doopravdy stane.. a co takhle, že se to Stvořiteli malinko vymklo na tu zápornou stranu, tak teď spěchá s várkou pozitiva, aby si mohl zase v klidu hrát? Vždyť i takto je možno uklidnit svou mysl a žít každou vteřinu svého života jak nejlíp to jde.

Meritko, na to setkání se těším, jsem teď doslova za humny. Tak až to bude aktuální, dej mi vědět. Pa páá
 
Merit
17.05.10
02:56
Reg. před 2016

Maty, chtela jsem se rozepsat, nechame to spis na osobni rozhovor :-)
ja verim tomu, ze to bude brzy..

mej se krasne Maty a vy ostatni taky :-)
 
Katarína
18.05.10
00:31
Reg. před 2016

Asi to sem zrovna nepatří, ale přidám to sem - tady je ještě "místo", právě jsem to přečetla na FB Dalajlama. Možná to sem i patří, kdoví... .

Důležitosť Lásky...

Povinnost bez lásky
činí člověka mrzutým

zodpovědnost bez lásky činí
člověka bezohledným

spravedlnost bez lásky činí člověka tvrdým

pravda
bez lásky činí člověka kritickým

výchova bez lásky činí
člověka rozporuplným

chytrost bez lásky činí člověka
vychytralým

laskavost bez lásky činí člověka pokryteckým

pořádek
bez lásky činí člověka malicherným

znalost věcí bez lásky činí člověka
neústupným

čest bez lásky činí člověka pyšným

moc bez lásky
činí člověka násilnickým

vlastnictví bez lásky činí člověka
lakotným

víra v cokoliv bez lásky činí člověka fanatickým.
 
Merit
18.05.10
01:56
Reg. před 2016

Katarinko, uz jsem chtela jit po svym :-D a holt me to sem tahlo, kurna to je nadherny :-) dííííky :-)
kdo hleda srdcem, najde ho.. Buh je laska.. uz nikdy pak clovek nezustane stejnej.. kdyz otevre to svoje srdce..
 

ayka
18.05.10
07:58
Nereg.

IP: .*
katarina: hezky a pravdivy ... .hezky den
 
Weiterinka1
24.05.10
16:15
Nereg.

IP: .*
Maty ... přirozenost člověka ... to jsi vybrala téma :-) Člověk ve svých projevech je tvor složitý .. umí postavit divy světa a umí je i výbuchem smést z povrchu zemského ... umí milovat a nenávidět ... přirozenost člověka ... vnímavost k tomu, čemu se říká obecně hřích a hledání lásky :-) Tedy někdo si lásku plete ... . ale to zase by bylo vysvětlování pojmů. Kdo určuje hranici jinakosti? Netolerance ... Jakou úlohu má víra v Boha? Když budu šťoura, tak se Tě zeptám .. a jakého máš na mysli? To, že budeme vědět obě, že Bůh je jenom jeden,nemusí být pro jiného pravda :-) Třeba i v tom názoru můžeme být každý jinde ... poznání je o něčem jiném ...
Merit: Tak jsem dnes zabrousila i sem .. a srdečně Tě zdravím!Těším se, to bude fajn, až se uvidíme na živo! :-)
Katarína: Nádherné ... zkusím něco přidat ... je to z Bible ...
1. Korintským 13:1 | Kdybych mluvil jazyky lidskými i andělskými, ale lásku bych neměl, jsem jenom dunící kov a zvučící zvon.
1. Korintským 13:2 | Kdybych měl dar proroctví, rozuměl všem tajemstvím a obsáhl všecko poznání, ano, kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem.
1. Korintským 13:3 | A kdybych rozdal všecko, co mám, ano, kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje.
Jooo, každý si v ní najde, co chce ... :-)
 
liduna1
24.05.10
16:42
Nereg.

IP: .*
Vzpomnela jsem si na basen Jaroslava Vrchlickeho ze sbirky Okna v bouri :
Za trochu lasky sel bych sveta kraj
sel s hlavou odkrytou a sel bych bosy
sel v ledu ale v dusi vecny maj
sel vichrici vsak slysel zpivat kosy
sel pousti a mel v srdci kapky rosy
Za trochu lasky sel bych sveta kraj
jak ten kdo zpiva u dveri a prosi...
 
Merit
24.05.10
18:20
Reg. před 2016

ahoj devcatka :-)***
Weiterinko, to je krasny co jsi sem vlozila.. laska je neco uzasnyho.. prestoze se snazim (a ty to vis :-)*), nektery lidi clovek muze milovat jenom z povzdali.. ja nevim co mi k tomu jednou rekne Buh, pac se ho na to ptam, asi neni cas to jeste vedet, mozna nemam silu to unest.. a ego je svina :-))).. to je fakt!! :-) ..

Lidunko.. kdyz clovek hleda lasku..dokaze psat krasny veci.. ci kdyz je zamilovanej.. mmmm :-).. ve skole jsme to preci jako deti cetly a clovek na to zapomnel :-)..

 
Maty
24.05.10
18:43
Nereg.

IP: .*
Ahoj Weiterinko, děkuji za zajímavý názor. Ano - jsou to témata, která se bytostně dotýkají člověka a taky, každý člověk má jiný úhel pohledu. A to je úžasné. Je mi jedno, kdo má kolik Bohů na mysli, to právě přikazují církve. Líbí se mi, když se někdo chytí a začne se v tématu "šťourat", dává tím najevo, že tyhle osobnostní věci jej zajímají. No ale, co se líbí mně, nemusí se líbit ostatním.
Měla jsem možnost ( s dalšímy sty účastníky) být přítomna Dalajlámovu veřejnému vystoupení. Je to velmi moudrý a vtipný chlapík. Jedna nejmenovaná šéfredaktorka nejmenovaného časopisu si k němu šla v závěru pro požehnání. On však odmítl s tím, že se člověk nemá upínat na požehnání, ale nejprv hledat kvality v sobě. No vidíš a měla bych v tento moment počítat jeho bohy nebo zkoumat jeho cestu? To buď cítíš nebo ne. Stejné je to s láskou, přetvářkou, manipulací atd. Ale Ty už asi víš, jak to myslím.. Ahojky
 
Maty
24.05.10
19:26
Nereg.

IP: .*
Ahoj Meritko, jestli něco nepřichází, jak by sis přála, nevěš hlavu, ono se to vyvrbí. A věř, že pro Tvé dobro..

Např. má osoba. Kam se vrtnu, tam slyším " Tajemství"-kniha, "Tajemství"-film a pak přijdu na návštěvu k člověku duchovnímu a jen tak mimochodem se mu o tom svěřím. A on mi řekne, že zrovna tuto knihu teď u sebe nemá, ale spíš by si ji měl člověk pořídit než vypůjčit, aby mohl průběžně nahlížet. Tak teď nic neuspěchat, ona mi někde "spadne" na hlavu. Nebo taky ne.

Měj se moc hezky. "Nic není tak, jak vypadá. Jsou věci zjevné a věci skryté." Někde jsem to četla a čas mě poučil, že je to tak. Páá
 
Maty
24.05.10
23:01
Nereg.

IP: .*
Merit, připodobnění o pile a dřevorubci je trefné a rozumím. Vezmu-li člověka v jeho různorodosti, nemohou se všichni chovat stejně. Řeknu svůj názor a mohou nastat dvě věci: názor bude přijat (najde své příznivce) nebo je alespoň respektován nebo bude odmítnut a kritizován (bude mít odpůrce). Budu-li mít k něčemu připomínky nebo dotazy, nemůžu očekávat, že se někdo nebo něco díky tomu změní. Jestliže alespoň jeden člověk na chvíli o tom, co mám na mysli, zauvažuje ( i když nesouhlasně) považuji za dobrý stav. Pamatuji na dobu, kdy se o různých věcech raději nemluvilo, aby si někdo něco nemyslel.. To už je bohudík pryč. Máme-li mezi sebou rebelanty, díky za ně, nutí nás vyburcovat svou mysl k aktivitě (což spousta lidí nemusí, raději se filozofuje jen tak neutrálně o ničem, protože je to nenapadnutelné a ani o člověku to mnoho nevypovídá) a "uslyšet" své názory. Možná by ses divila, kolik je mezi tzv. duchovními lidmi blábolů a "dobře míněných rad".

Lidé se nemění, protože já chci. Lidé se mění, protože oni sami přijdou na to, že je potřeba v jejich životech něco změnit. A nebo ne, když nepřijdou, je to jejich život. Stejně tak je jejich volba, jak se ke komu mají chovat nebo jak a s kým diskutovat. Jsou-li vztahovační a neunesou jiný názor než vlastní, to už je další věc. Vše je otázka svobodného rozhodnutí, nikdo druhý to nemůže ovlivnit, když on sám to nedovolí.

Přeji hezký pozdní večer..
 

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)