English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Významy křestních jmen
Stručný přehled o původu, používání a další informace o křestních jménech.
více...
Trojka na otázku ANO/NE
Odpověď na jednoduchou otázku pomocí cikánských karet
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Osudový partner23.03.24 / NIKY1206 v Láska
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny
Sny25.02.24 / Jacob - Renesmee v Láska
Osudový partner24.02.24 / Marek Holan v Láska



Lépe než nenávidět a mstít se, je zapomenout a milovat znovu.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Zvládnu své povinnosti s klidem a včas. ”


Myšlenky moudrých

Murphy

Dostaneš-li se nedopatřením do místa, kde máš odpovědět na otázku, zda se má program ukončit, zvolíš omylem vždy variantu "ukončit-provedené změny neukládat".
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Diskuzní fórum

zpět Přidat komentář k "Člověk a pes".
Jméno :

Zpráva:


Upozornění:
  • Není dovoleno vkládat placené nabídky na cokoliv. Vložení placené nabídky bude mít za následek smazání příspěvku, opakové vložení pak zrušení přístupu. Pro osobní prezentaci používejte výhradně náš katalog.
  • Pokud budete vkládat příspěvek jako nepřihlášený uživatel, zobrazí se Vaše IP adresa u příspěvku.
    Tato funkčnost je zavedena pro odstranění SPAMů. Děkujeme za pochopení.
  • Administrátoři si vyhrazují právo mazat komentáře, které se dají považovat za spam, tj. nepřináší žádný další obsah, jsou obtěžujícího charakteru nebo se zjevně jedná o klamavou reklamu na cizí služby. Posouzení pak leží výhradně na administrátorech.
  • Vložením příspěvku souhlasíte s pravidly fóra.

Člověk a pes

kelišová
30.04.11
20:05
Nereg.

IP: 217.117.216.*
Tak se s vámi musím podělit o setkání s jedním pánem a jeho pejskem .
Pejsek nádherný , rasa něco jako Slovenský čuvač , pejskovi jsem se obdivovala a jeho pán mi říká , že příští týden půjde asi zastřelit .Ptám se proč ? A dozvídám se příběh pejska , co v bývalé Jugoslávii vyhledával miny ,když ¨nějakou vyčuchal ,položil před ní tlapu , jedna mu i prý vybuchla pod zadkem , pejsek se z toho dostal a páník si ho přivezl sebou domů , ostatní pejsci , co pomáhali odminovávat území , byli utraceni - dosloužili a šli na odstřel .//Spravedlnost?? Pes ,přítel člověka doslouží a zničí se jako nepotřebná věc... ..// Tenhle pejsek měl štěstí , jeho pán ho miluje , ale onemocněl / nádor / ,prodělal operaci , ale má bolesti - tak se uvidí , nebude se trápit .Říkám proč ne injekce - pán odpoví - to je vojenský pes , ten patří umřít kulkou ... ..
Popřála jsem pejskovi uzdravení , ale rozporuplné myšlenky mi utkvěly v mysli , člověk ,pán tvorstva , se stále nechová ke zvířatům , tak jak by zasloužili , změní se to někdy ... .?
 
Kata-rína
30.04.11
22:37
Nereg.

IP: 94.199.199.*
Na podobném tématu už jsem hodněkrát přemýšlela. Někdy i ve chvílích, kdy jsem uváděla nějakého komára do podoby naplacato - se slovy "promiň". Poté jsem si jménem rozpláclého komára i adekvátně odpověděla - nic milého to nebylo. Představila jsem si sebe, jak mě nějaký obr jen tak z plezíru lisuje do tvaru palačinky se slovy "promiň" a co by mi to jeho "promiň" bylo platný. Kdybych byla na místě psa, který se kulkou do hlavy anebo injekcí vyhne utrpení v nemoci, asi bych to brala - akorát bych předtím potřebovala mít možnost vlastní svobodné volby. Asi bych to brala takto i jako člověk. Domnívám se, že pokud páníček psa volí toto odůvodněné utracení, dělá to s velkou úctou a soucitem. A pes to stopro cítí a ví. Pokud je mezi tvory vzájemná láska, smrt se přijímá z rukou přítele s důvěrou, že je to nejlepší volba. Jiné je to v případě vysloužilých psů - veteránů, kteří se stanou zátěží, až se "opotřebují". To je zrada. Napadá mě člověk - důchodce + avizované důchodové reformy v ČR. Třeba je to v případě dosloužilých psů pilotní verze této reformy. Dosloužil jsi, ztrať se - užíráš těm, kteří ještě mohou pracovat. Nojo, psa utratit - to je drama... ..ale co všechna jatečná zvířata - nikomu nic neudělaly, cítí, vnímají, přesto člověk rozhodl, že jsou pouze k jídlu /pro mě teda ne, maso nemusím/. Téma nemá řešení, pouze různé možnosti náhledu - podle toho, kdo jak široce má nastavené některé pojmy, hodnoty - jako úcta /ke komu, čemu všemu/, pokora, empatie, přátelství, soucit. Nevím, proč zrovna teď mě napadá Jánošík se svým proslaveným posledním proslovem. Vždy mi byla jeho hrdost velmi blízká /ačkoliv kdoví, jaký byl v reálu a do jaké míry byl později idealizován/.
 
Weiterinka1
01.05.11
23:11
Nereg.

IP: 89.190.90.*
Pes přítel člověka ... tohle úsloví kdo by neznal´? Ale je člověk přítel psa? Rozhodně znám skupinu lidí, kteří sem do republiky přetahují dosloužilé závodní chrty. Psi, kteří nevyhrávají .. smrt .. ... a i kulka do čela je pro ně drahá. Končí otřesnou smrtí ... zaživa naházení do jam, či uškrcení lanem přes větev stromu není prý vyjímkou. Sem jdou vykastrovaní ... fenky dostanou injekci ... aby nááhodou se náhodou sem nedostal genetický potencionál. Pes, kterého mohu potkávat skoro denně je milý ... jsou na něm stopy fyzické i psychické z minula ... ale jeho vděčnost je viditelná a myslím, že ne vše se dá počítat přes peníze. Že jejich páni to s nimi, s dosloužilci .. vyhráli jejich příchodem všichni. Psí láska se nedá jen tak přepočítat na peníze. A je rozhodně trvalejší než u mnohých lidí.
 
kelišová
13.01.12
18:48
Nereg.

IP: 217.117.216.*
Tak dnes jsem se odhodlala , překonala pocity možné lítosti a šla jsem do jednoho útulku dát piškoty , aby měli psíci , co mlsat .Asi dvacet pejsků na mě a známou koukalo s radostí , že se něco děje .Měli radost z lidí ,co přišli , i když jim jiní tolik ublížili .Jejich smutné oči hovořily za vše , pes věčný a věrný souputník člověka ... .
Kdybych mohla , vezmu si snad všechny ... ..
 




English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)