kreta 05.10.25 11:04 Reg. před 2016
| Na úvod jsem ráda, že jste opět zde. CCa v roce 21 jsem se Vás ptala na svou nechtěnou insolvenci. Musím říct, že jste se skoro trefila. Dopadla jsem tak, že jsem přesně řečeno Vašimi slovy "očesaná jako švestka". Bohužel to ale tímto neskončilo. Prodali mi byt pod cenou a já ještě budu muset jít do další insolvence.Vlastně denně žiju jako lovná zvěř. Mou jedinou radostí a zárověň jediné co mi zbylo je moje práce, která mě baví a celkem se mi snad i daří.Problém je v tom, že mám mladého šéfa, který se do funkce dostal "omylem" a nějak si nesedíme. Navíc je to křivák, ješitný a především mstivý. Opět mi v létě prodloužil smlouvu jen na 0,5roku. Teď se po mě při každé příležitosti vozí. Už jsem byla i za manažerkou z HR. Bojím se, že mi neprodlouží smlouvu na konci roku a vlastně celkově nevím jak to vše budu zvládat dále... .co o tom říkají Vaše karty?
20.9.1970 |
Hermit 06.10.25 19:38 Reg.17.7.21
| Milá Kréto, nějak matně si na to vzpomínám... ..Na úvod musím napsat, že vycházím z toho, že "sekáte dobrotu", že splácíte své závazky, neboť není jiné cesty, jak se z toho dostat. Firma mi přijde poněkud obskurní, stojí asi na vodě, není si jistá svou pozicí na trhu, když takto pořád prodlužuje smlouvy, což svědčí o tom, že neumí hospodařit s lidským potenciálem... .Na jak dlouho máte ještě ty dluhy?
Karty jsem rozložila na grand tableu, a opravdu je tam šéf - křivák, slizoun a pomlouvač. Atmosféra tam není vůbec dobrá, vaše zdraví je tím negativně ovlivněno. Jste ale stále loajální k firmě, máte tam i nějakého přítele, co vidí situaci stejně. Žel, opravdu to vypadá, že ten pán pošle zprávu, co nebude příznivá (už vaše služby nepotřebujeme), ale ono to přeci nezávisí jen na něm ne?! Ale já ti vidím ještě staršího šéfa, který situaci uklidní. Kolem vaší pracovní smlouvy je hodně pohybu - něco skončí, něco se stabilizuje. Takže to vypadá, že byste mohla být přeřazena na jinou pozici, nebo oddělení... .
Pokud vás čeká další insolvence - nestavte se do pozice oběti, ale nezbývá než přijmout, co je nevyhnutelné. Nějakými "rameny" byste si velice uškodila. Finančně by to nemělo být tak kruté, to nejhorší už máte za sebou. Co se týče vašehu současného bydlení - tam nevidím žádné změny, domov se jeví jako stabilní, a ten si pěstujte a opatrujte své zázemí. Tam si netahejte hádky a spory z práce. Budete potřebovat hodně sil, hrozí i fyzické vyčerpání, takže pozor na zdraví. Je tu samota a touha být aktivní "venku" - myslím kontakty s okolním světem. Jakou práci to teď děláte? Máte tam možnost dalšího vzdělání?
Situace vypadala na první pohled dost, dramaticky, ale já věřím, že to zvládnete. A mimochodem, myslím, že zaměstnavatel má podle zákoníku práce možnost prodlužovat pracovní smlouvu jen několikrát za sebou, ale pak je to zákonem zakázáno neustále dokolečka točit smlouvu na dobu určitou. Zkuste po tomto opatrně zapátrat. Nezapomeňte, že žádný strom neroste do nebe a kdo je dneska šéfíkem, zítra už jím být nemusí. |