English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Trojka na otázku ANO/NE
Odpověď na jednoduchou otázku pomocí cikánských karet
více...
Numerologie data narození
Zajímá vás, co o vás prozradí vaše datum narození?
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Osudový partner23.03.24 / NIKY1206 v Láska
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny
Sny25.02.24 / Jacob - Renesmee v Láska
Osudový partner24.02.24 / Marek Holan v Láska



Lépe než nenávidět a mstít se, je zapomenout a milovat znovu.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Zvládnu své povinnosti s klidem a včas. ”


Myšlenky moudrých

Twain

Vše by mohlo být mnohem snesitelnější, kdyby všechny ženy byly provdané a všichni muži svobodní.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Esoterika - téma Magie

zpět


Bylinky IV. - Co tedy patří do mágovy zahrádky?


V cyklu je čerpáno z článků časopisu Svět Magie, herbářů a internetu.

Lilie
Lilie bělostná je trvalka se šupinatou cibulí. Na asi jeden metr vysoké lodyze se začátkem léta objevuje několik čistě bílých květů, které nádherně voní. Na pěstování nemá lilie žádné zvláštní nároky, jen na jeře musíme první listy které vyraší ochránit před škůdci. Rostlina i s cibulí se sbírá za konjunkce Venuše a Luny, což poukazuje na použití této magické byliny ve věcech lásky, krásy, čistoty, ochrany a léčení. V Egyptě a Řecku byla lilie symbolem plodnosti, naděje a budoucnosti. Své uplatnění našla v kultu ženských božstev. Jak velice byla ve starověku ceněna dokazuje Pliniův výrok. "Patří-li růže ke zlatu mezi rostlinami, pak lilie je stříbrem." Prášek z usušené cibule nošený v sáčku na krku přivolává lásku jeho majiteli zatímco čerstvě utržená lilie naopak účinně odvrací všechna milostná kouzla. Lilie se pěstuje na zahrádkách jako ochrana proti nepřátelským duchům a zlu vůbec, proti uhranutí a proti nezvaným návštěvníkům. Pro účely evokační magie se z květu lilie zhotovují materializační kuřidla; tato bylina totiž podporuje zviditelnění astrálních zjevů. Lilie je sama o sobě výborným kondenzátorem fluid a její květ je nezbytnou součástí Bardonova univerzálního fluidického kondenzátoru.

Yzop
Yzop lékařský je vytrvalý dřevnatějící keřík asi půl metru vysoký. Hrozny vonných květů přitahují včely a motýly. Rostlině se daří na propustné písčité půdě na slunných a chráněných místech. Množí se snadno semeny nebo bylinnými řízky. Jupiterská signatura yzopu nachází výraz v nebesky modré barvě květů a nádherné vůni. Yzop je v magii jednou z nejrozšířenějších očistných rostlin. Byl posvátnou bylinou starých Řeků a Římanů, kteří jím očišťovali kultovní místa. Proslulý je biblický Žalm 51,9: "Zbav mě hříchu, očisti yzopem a budu čistý, umyj mě, budu bělejší nad sníh." Semité pálili yzop při očistných rituálech. Tato magická rostlina se používá ke koupelím nebo symbolické očistě formou kropení osob, zvířat i budov. Svazek yzopu pověšený v domě odvrací od obydlí i jeho obyvatel negativní síly. Při spalování vydává yzop lehce pichlavou vůni a je proto vhodné ho míchat s dalšími vonnými ingrediencemi. Vykuřovadlo, které zjasňuje pocity, vytvoříme smísením yzopu s cypřišem, cedrem a kadidlem.

Mandragora
Roste planě v teplém pásu, výjimečně i severněji. U nás je vzácná, lze ji však s úspěchem pěstovat. Na Americkém kontinentu a jižní polokouli neroste. České jméno mandragory je pokřín. Má tvar kořene podobný lidskému tělu, což přispělo k její pověsti nejzázračnější rostliny. Dva druhy Evropské mandragory byly dříve známy jako mužská (M. officialis) a ženská (M. autumnalis).

Trhání mandragory je prý smrtelně nebezpečné, rostlina údajně hrozivě křičí a způsobuje ohluchnutí. Toto bylo až do středověku považováno za fakt. Užívala se jako léčivka a ve spojení s vínem jako afrodisiakum.
Mandragora se hojně využívala jako evokační kuřidlo a součást většiny lektvarů a mastí.



© Eurik Podhorský




Diskutujte na téma :

Online výklady ZDARMA:
Významy křestních jmen
Stručný přehled o původu, používání a další informace o křestních jménech.
více...
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Egyptský horoskop
Dokonce i egyptští bohové mohou předvídat budoucnost.
více...
Představení zvěrokruhu
Hlavní vlastnosti jednotlivých znamení zvěrokruhu.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)