English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Metoda zvaná "7 dní"
Výklad na nejbližších 7 dní pomocí hracích karet.
více...
Osobnost podle zvěrokruhu
Vliv znamení na rysy naší osobnosti.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Osudový partner23.03.24 / NIKY1206 v Láska
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny
Sny25.02.24 / Jacob - Renesmee v Láska
Osudový partner24.02.24 / Marek Holan v Láska



Lépe než nenávidět a mstít se, je zapomenout a milovat znovu.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Zvládnu své povinnosti s klidem a včas. ”


Myšlenky moudrých

Dickens

Nikdo není zbytečný na světě, kdo ulehčuje břemeno někomu jinému.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Diskuzní fórum

zpět Přidat komentář k "Starosti s lidmi".
Jméno :

Zpráva:


Upozornění:
  • Není dovoleno vkládat placené nabídky na cokoliv. Vložení placené nabídky bude mít za následek smazání příspěvku, opakové vložení pak zrušení přístupu. Pro osobní prezentaci používejte výhradně náš katalog.
  • Pokud budete vkládat příspěvek jako nepřihlášený uživatel, zobrazí se Vaše IP adresa u příspěvku.
    Tato funkčnost je zavedena pro odstranění SPAMů. Děkujeme za pochopení.
  • Administrátoři si vyhrazují právo mazat komentáře, které se dají považovat za spam, tj. nepřináší žádný další obsah, jsou obtěžujícího charakteru nebo se zjevně jedná o klamavou reklamu na cizí služby. Posouzení pak leží výhradně na administrátorech.
  • Vložením příspěvku souhlasíte s pravidly fóra.

Starosti s lidmi

Vít Válek
26.05.14
13:16
Nereg.

IP: 90.176.117.*
Je mi líto lidí. Je mi líto těch lidí, kteří si sednou k počítači a přemýšlí, jak by pomohli jiným lidem v diskuzích na tomto fóru. Vždyť se tady pouze utápíte ve svých starostech čím dál níž, aniž byste zauvažovali nad tím, zda-li je možno považovat věštce a média za racionální pomoc. Jistě, že medium, nebo věštec Vám "rozumí", nebo se snaží Vám pomoct, ale za jakou cenu... Jestliže se dívám jak nějaká starší paní volá do TV Barrandov, že neví jak vyjít s penzi a zaplatí za telefonát "renomované" věštkyni paní Demeterové asi 1500, příjde Vám to jako racionální pomoc? Kolik z Vás na tomto fóru si myslí, že dokáže věštit, ba ještě hůř někomu pomoci? Tyto nebezpečné věci, mohou způsobit mnoho ještě větších problémů. Já zpochybňuji tyto metody, zpochybňuji drahá homeopatika (považuji je za placeba) a také samozřejmě zpochybňuji jakéhokoliv boha. Myslíte si o tomto něco jiného??? Přemýšleli jste někdy o tom, že by vaši "nejuznávanější" věštci mohli provozovat chladné čtení { zadejte si to do googlu, jestli nevíte co to je } (pokud to ovšem není pro vás zakázaná četba). Tečka. Jsem zvědav, jak budete svou tezi obhajovat. Kdyby se to netýkalo tolika nešťastných starých, nebo i jinak zdeptaných lidí, asi bych proti tomu nevystupoval, to byste ale musili pomáhat!!!
 
Mivik
26.05.14
15:43
Reg. před 2016

Přeji krásný den,
s mnohým co jste napsal, lze souhlasit a pokud máte chuť si na toto téma vyměnit názory a podiskutovat, zanechte zde kontakt, případně mi napište pár řádků na adresu mivka@seznam.cz.
Těším se.
Milan
 
Vít Válek
27.05.14
20:54
Nereg.

IP: 77.48.119.*
Pane Milane, samozřejmě, že si s Vámi rád vyměním názory... Můj email je: vitannek@gmail.com
 
Theodor (unlogged)
28.05.14
15:07
Nereg.

IP: 77.104.223.*
Zdravím

po dlouhé době příspěvek, který mě nějak "oslovil", tak se pokusím to nějak shrnout. Ačkoliv bych s některým částmi souhlasil (TV Barrandov považuji za humanitární katastrofu, vysávající z lidí prachy, apod.), celkové ladění příspěvku mi přijde arogantní a pohrdlivé. Nejsem přesně schopen identifikovat, proč Vít Válek vlastně tento příspěvek píše. Na první pohled bych si myslel, že se jedná o pokus otevřít někomu oči. V tom případě nevím, jestli cesta: "Podívej se, jaký jsi blbec, který ani neumí používat google k nalezení výrazu, který se běžně nepoužívá", je ideální.

Co se homeopatik týče, za placebo je nelze úplně dobře považovat, protože ve srovnávacích studiích prokazují signifikantní efekt, ba co více, mají efekt i na zvířata, kde sotva lze hovořit o placebu. Netvrdím tím, že známe mechanismus účinku, ale jednoduše efekt mají.

Chladné čtení je jistě často používanou metodou. Na druhou stranu se prosím zamysli. Pokud použiji empatii a odhad osobností v kombinaci s přátelskou atmosférou a provedu někoho "sebepoznáním" (NE manipulací), je tato metoda odsouzení hodná? Je to nástroj, který podobně jako nůž mohu použít k "dobrým" i "špatným" věcem. Pokud si zkušený "psycholog/věštec" za sezení účtuje, je to dvojstranná dohoda, podobně jako když navštívíš psychologa (400 - 600 Kč./hod)

"Jsem zvědav, jak budete svou tezi obhajovat" - jakou tezi? ty tu nějakou vidíš? Jediný kdo postnul teze jsi tu zatím ty. Nevím jestli ta "tečka" byla úplně na místě. Samozřejmě zpochybňuješ jakéhokoliv boha. Jsi tedy ateista, což je stejně irracionální, jako jakákoliv jiná víra. Věříš ve fyzikální zákony? Chemické vazby? Pak věříš v to, že příroda je nějak organizovaná. Chemická vazba je síla, podobně jako gravitace. Gravitace dodnes není objasněná, nikdo neví, čím je způsobena (gravitrony jsou teoretické částice). Vědět, že není Bůh je stejně neracionální jako vědět, že je.

Ten závěr je opět trochu přemrštěně agresivní a chladným čtením si můžu domýšlet, že máš přemrštěný pocit vlastní významnosti, podobně jako lecjaký nábožensky zanícený člověk. Zkus na tom pracovat, protože dokud budeš soudit lidskou víru a postoje, těžké tě někdo nechá "pomoct".

Toť prozatím vše, těším se na diskusi. .-)
 
Kata-rína
28.05.14
19:03
Nereg.

IP: 94.199.199.*
Zajímavé... jsem si vůbec netipla, že v tomto vlákně se něco rozjede :-) - po dlouhé době jsem nahlédla. Nástřel zněl jako výstřel do tmy - s tím, že pak už nebude nic...
Nechci oponovat ani souhlasit /naco? = zbytečné - si myslím/, "zobla" jsem si pouze něco - zaujal mě pojem "chladné čtení" /jsem neznala/, načež jsem po stopách došla k Derrenu Brownovi /viz videa na YT: Magie a manipulace mysli - více dílů/.
K čemuž pouze tolik: fakt zajímavé. + tak trocha taktéž k tématu - nové video z kanálu Chauna - Daniela Kolářová, velmi poutavé vyprávění. Někde v závěru videa popisuje experiment, kdy nasadili pokusným osobám různé měřící přístroje a nechali je hrát karetní hru - vysvětlili pravidla a každý dostal balíček karet - některým dali ovšem samé blbé karty - a začalo se hrát.
Měřili reakce.
Vyšlo jim, že tělo všech s blbými kartami poznalo velmi velmi brzy, že jde o samo blbé karty - prostě TĚLU to docvaklo. Dle výše svého IQ poté tito lidé i sami přišli na to, že jsou karty nevýhodné - o dost později, než jejich tělo přístrojům signalizovalo, že už to ví - každý na to přišel po různě dlouhé době /jsou i tací, kteří na to nepřijdou nikdy :-), ač jejich tělo to VÍ/ - podstatné je, že mysl na toto vždy přišla O HODNĚ POZDĚJI, než tělo - přičemž stačilo zřejmě naslouchat tělu - protože TĚLO VÍ!
Manipulace, resp. zneužívaných vymakaných psychologických metod je už tolik kolem, že je těžké vyznat se, co je pravé a co ne.
Theo, ráda Tě zas vidím.

 
Vít Válek
28.05.14
19:43
Nereg.

IP: 77.48.119.*
Dobrý večer pane Theodore, v úvodu, bych Vás rád požádal, abyste zachoval trochu úcty, a vykal mi, já Vám taky netykám... To je ale jiná debata. Můj příspěvek musím obhájit, nejedná se o aroganci, ale s pohrdáním s Vámi musím souhlasit. Příspěvek, jsem psal v pohrdavém, nikoli arogantním, stylu. Kdybych psal příspěvek arogantně, nedal bych takovou možnost k diskuzi. Arogance je zahleděnost do sama sebe a to, zatím myslím nejsem. Každý člověk, ať se mu to líbí, nebo ne, v sobě má kousíček ze všech vlastností, jinak by je snad nebyl schopen rozpoznat. To ale stále odbočuji od tématu.

Z jakého důvodu zde píšu tento příspěvek? Je to jednoduché, "otevíráním očí" bych to nenazval, jedná se spíš o pochopení, této problematiky a o skeptický pohled na věc. Kdybych chtěl lidem otevřít oči, bylo by to moc arogantní. Arogantní se samozřejmě může zdát Google, který jsem v kontextu použil. Chtěl jsem to udělat mnohem jednodušší a dát sem odkaz na Wikipedii, ale webová stránka toto z bezpečnostních důvodů nepovoluje (nejspíš z důvodu reklamy), to mě zklamalo a proto jsem tuto část příspěvku napsal nejspíš nevhodně. Odpovídám pouze na Vaši zprávu, a tudíž se zde nebudu mnoho rozepisovat o dalších částech mých myšlenkových pochodů, na to snad přijde řeč později v diskuzi, protože bych toho rád objasnil trochu víc.

Homeopatika, velice zvláštní téma. Sám jsem si ho zvolil, sám svůj postoj obhájím. Máme asi k dispozici každý jiné studie. Podle mých studií byli provedeny dvojitě slepé testy. Je to druh testů, kdy ani pokusná osoba, ani vědec neví, kde se pokusná látka nachází. Tento test byl proveden v Anglii s asi deseti lidmi, projevujících stejné příznaky nemoci. Na tácu bylo přineseno deset očíslovaných tablet. Jedna k nerozeznání od druhé. Polovina z nich byla homeopatikum, polovina byla placebo, tzn, že se jednalo o velice podobnou jak vzhledově, tak i chuťově, látku homeopatiku, ale s tím rozdílem, že byly naprosto neúčinné. Pacienti si dali tyto "léčiva" a vědci je pozorovali, (musím podotknout, že pacienti byli všichni přesvědčeni, že dostávají homeopatikum, kterým se běžně léčili) po nějaké době, se pacientů zeptali, jak se cítí. Sedm z deseti pacientů odpovědělo, že mnohem lépe. Jeden ze tří pacientů, který nezpozoroval, zlepšení požil opravdové homeopatikum. Toto ovšem nesvědčí o prospěšnosti homeopatik, jak by se na první pohled mohlo zdát, ba právě naopak. Nicméně, homeopatikům musím, připsat jednu k dobru, můj velice dobrý známí se celoročně léčí pouze homeopatiky (samozřejmě, jen když je nemocný) a bývá nemocen, pouze jednou dvakrát do roka. To ale také neznamená pozitivní vliv těchto "léčiv". Mívá, většinou rýmu, kašel, chřipku, nebo angínu a s těmito chorobami se lidský imunitní systém dokáže vypořádat sám. Jeden zastánce homeopatik, řekl něco ve smyslu: Homeopatika opravdu jsou jen stopou účinné látky rozpuštěné ve vodě, ale ta voda si tu látku pamatuje. Gratuluji tomuto pánovy, právě vymyslel nový fyzikální zákon.

Teď k metodě chladného čtení. Je to také velice obsáhlé téma, a tudíž ho zkusím o něco zestručnit. Metoda chladného čtení je soubor jistých dovedností. Mezi tyto dovednosti řadíme: Znalost psychologie čtenáře (budeme tak nazývat uživatele chladného čtení); Rozpoznávání řeči těla; vhodně kladené otázky etc. To nám značí jediné. Člověk veškeré informace čtenáři řekne. Na tuto problematiku se můžeme dívat dvěma pohledy. První z nich jste zmínil ve Vašem příspěvku. Metoda sebepoznání. Ano když si s takovým čtenářem a dobrým i třeba amatérským psychologem sednu ke kávě a popovídáme si, může mi pomoci se na daný problém podívat z jiného úhlu, nabídnut mi racionální řečení a potěšit mě. To je v pořádku a nic proti tomu nemám. Horší je ale druhá strana mince chladného čtení. Představme si modelovou situaci, kdy nějaká žena přijde k "médiu" a požádá jej o pomoc. Dejme tomu, že ženě před nedávnem zemřel syn při autonehodě. Žena je psychicky na dně a její poslední nadějí je "medium", tvrdící, že se s jejím synem spojí. Zeptá se jí na pár otázek a při to využije metodu chlad. čtení. Žena se poté prostřednictvím tohoto člověka spojí se svým synem. "Medium" ženě říká informace, které získal díky chladnému čtení a obohacuje je o obecné a pravděpodobné skutečnosti, dále také zjišťuje informace další. Žena je unešena, "medium" shrábne tučnou částku a je také spokojené. Co ale žena??? Byla sprostě podvedena.
Toto mi vadí na metodě chladného čtení. A mimochodem návštěvu u psychologa/psychiatra (kteří tyto techniky také provozují) platí zdravotní pojišťovna.

Teď tedy o té tezi. Teze je pojem označující nějakou zásadu, nebo myšlenku. Myšlenka na tomto webu je esoterika, já jsem vůči ní postavil antitezi, kterou jsem napsal do příspěvku v diskuzi.

Dalším tématem stojícím za povšimnutí, je víra v Boha. Bůh, nebo cokoli jiného co se podobně chová, se nám nemůže nijak ukázat. Bavíme se tu teď na dvou velice odlišných, ale zároveň blízkých rovinách. Jednou je věda a druhou je Bůh. Považovat vědecké teorie za iracionální je velmi zavádějící. Věda funguje na tom principu, že se nejprve snaží sama sebe vyvrátit a poté teprve vydá nějaký zákon, na rozdíl od toho Bůh se chová naprosto opačně. Víra ve vědu, nemůže existovat, jelikož věda je (ve většině případů) zákonitá, udává nám nějaký rytmus, organizuje přírodu, samozřejmě. Vám nepřijde, že je příroda neorganizovaná. Co by bylo s celou Zemí, kdyby se příroda nechovala organizovaně. Zauvažujte nad tím. Váše poslední věta je poněkud nesmyslná. Jestliže Vám řeknu, že máte v obýváku obrovskou růžovou myš, uvěříte mi? Ne. Kdybyste ji šel hledat, přece jen by mohla být v nějakém jiném koutě, někde kde se Vám může schovat. je tedy na mě, abych Vám dokázal, že tuto myš v obýváku máte. a s Bohem je to úplně stejné. Já tvrdím, že Bůh neexistuje, vy byste mi v tom případě měl dokázat, že Bůh opravdu je. Když Vám ukážu myš ve Vašem obýváku, uvěříte, že tam je, ukažte mi tedy Boha...

Poslední část odpovědi, Váš poslední odstavec. Vezměme si to z jiného úhlu pohledu. podívejme se do mysli každého z nás, každý z nás, a nesmíme říkat, že to není pravda, si o sobě myslí, nebo myslel, že je v něčem vyjímečný, nebo, že je v něčem nejlepší. To nám značí, že každý člověk je opravdu (díky placebu, použitému v jiné oblasti) významný. Soudit lidskou víru a lidské postoje, je velice přehnané tvrzení. Já tyto dvě věci, které jste jmenoval, pouze (zatím)položil na misky racionálních vah.

Musím přiznat, že se velice těším na Váš další příspěvek, jelikož Váš názor mě opravdu zajímá. S pozdravem Vít Válek
 
Nike.
28.05.14
20:06
Nereg.

IP: 37.48.43.*
... ..
"Toho učeného pána poznávám.
Co nehmatáte, neznámo je vám,
co nechápete, pro vás neplatí,
co nespočtete, je vám prostě lží,
co nezvážíte, sotva váhu má,
co nerazíte, věc je neplatná".

Goethe, Faust II, 1

:)
 

Požehnání
29.05.14
10:20
Nereg.

IP: 85.70.128.*
Dobrý den... ... ... ... ... .

Dnes mnoho lidí nevěří v sílu slova, zvuku, doteku, ale naši předci si velmi dobře uvědomovali energii, kterou skrývají, a že umění předávat pozitivní energie je cennější nad zlato. Požehnání znamená zrušení jakékoli negativní energie obklopující osobu, zvíře, místo, nebo věc a jejich naplnění energií pozitivní. Požehnání je tedy posilnění. Zvukem, dotykem a myšlenkou lze odstranit negativní blok, a uzdravit tak nemocného, vyřešit problémy nešťastného a otevřít cestu k lepšímu a šťastnějšímu životu. V dnešním moderním světě lidé často tuto myšlenku zlehčují, protože nevěří, že prosté věci mohou obsahovat takovou sílu.
Ale je to tak
 
Vít Válek
29.05.14
14:42
Nereg.

IP: 77.48.119.*
Zdravím,
zase je tu toho mnoho, na co musí člověk reagovat. Začnu samozřejmě reakcí na paní Kata-rinu. Doufám, že opět do tohoto vlákna zabrousí a přečte si, tento příspěvek. Děkuji Vám za to co jste napsala, v úvodu. Velice mě to inspirovalo. Jsem rád, že již například víte, co je chladné čtení, ale ještě víc mě potěšilo jméno Derren Brown. Toto jméno ve mě vyvolává, mnohé vzpomínky. Dovolte mi tedy, abych se rozepsal trochu víc.

Kdysi jsem byl chvíli "věřící", studoval jsem Bibli a občas zavítal na mši. Takto jsem se choval asi rok. Krátká doba, že? Přišlo mi až teatrální vystupování kněze v kostele. Tato teatrálnost a ohromná budova kostela, ve mě evokovala určitého červíka pochybnosti. Jestliže je v Bibli psáno o Ježíšovi, jakož to o živoucí skromnosti, z jakého důvodu je kostel tak okázalým místem, proč má kazatel tak okázalé roucho? Toto mi skromné nepřišlo. Začal jsem tedy uvažovat o jiné církvi, samozřejmostí bylo zůstat věrný Bibli. Velice (za což se doteď stydím), mě oslovili Adventisté sedmého dne. Chodil jsem na jejich setkání, přednášky. Jedna z přednášek byla o esoterice. Přednášející, ji popsal jako ďáblovo stvořen etc., ve mě tato přednáška vzbudila velice zvláštní pocit oné teatrálnosti, kterou jsem prožíval v kostele. Začal jsem se kvůli tomu o esoteriku zajímat víc. Musím podotknout že jsem sám navštěvoval "léčitele" (další věc, na kterou ve svém životě nejsem hrdý). Jeho "léčení" byla spíše taková psychoterapie, s prvky něčeho, co každý člověk hledá, s prvky "magie". V tu dobu jsem sedával často u různých videí na internetu, jako například Magie kouzla zbavena. Tento pořad mě ohromil a pídil jsem se po nějakých kouzlech. Stal se ze mě amatérský kouzelník. Toto provozuji dodnes. A začal jsem také věci přehodnocovat. Když mohu já dělat "nadpřirozené", ale vysvětlitelné věci, jako kouzelník, proč by "léčitelova" práce nemohla mít také racionální vysvětlení. Přestal jsem k "léčiteli" docházet. V tu dobu mi jedna známa doporučila knihu od Derrena Browna: Magie a manipulace mysli. Tato kniha mě velice ovlivnila a staví moje názory na jinou stranu mince. Nadpřirozené se stalo vysvětlitelným. Dereren Brown napsal ještě knihu Vyznání iluzionisty. Tímto Vám je jako před lety moje známá doporučuji k přečtení.

Teď bych rád reagoval na uživatele Nike., citace z Fausta, zde není na místě. Faust je hlavně postavou z Goetheho vrcholného díla. A myslím, že toto nemůžeme považovat za tvrzení popisující tuto situaci. I tak je to velice zajímavé téma. Rozeberu ho veš po verši.
"Toho učeného pána poznávám." Zde snad není co dodat.
"Co nehmatáte, neznámo je vám" Zde už stojí trochu za přemýšlení, zdali je to pravda. Přece jen, nemůžeme se dotknout hvězd a víme o nich mnoho (jak vznikly, jak zanikají... ), také se nemůžeme ponořit do hlubin lidské mysli a přitom na toto jsou dvě lékařská odvětví (psychologie, psychiatrie).
"co nechápete, pro vás neplatí," Toto je také věc na pováženou. Přece jen nemusíme všichni chápat zákony fyziky, chemie etc. Ale pod tím není nic nadpřirozeného. Neplatí pro nás to, co nemá (zatím) vědecké opodstatnění. To, ale neznamená, že se o toto opodstatnění věda nepokouší. Vše co funguje, alespoň na 80%, se stává vědeckým zákonem, který se dá rozšiřovat. To nám značí, že co nechápeme teď, můžou vědci osvětlit za npř. dvacet let.
"co nespočtete, je vám prostě lží" Můžete mi říct, co ve své praxi, kromě peněz, počítají psychologové? Zabývají se přece také vědním oborem.
"co nezvážíte, sotva váhu má," S tímto musím souhlasit, jestliže něco nemá hmotu, nelze to zvážit. Bohužel v doposud probádaném vesmíru, nebylo nalezeno nic, co by hmoty pozbývalo.
"co nerazíte, věc je neplatná" s tím také nemohu souhlasit. To co věda nerazí nyní, může, jak už jsem napsal, razit za několik let.
Takže, nevím jakou pravdu, tento citát má.

Teď ještě odpověď uživateli Požehnání. Jednou větou. Proč teda nejsou všichni esoteričtí fanatici stále zdraví a šťastní?
těším se na další diskuzi.
 
Požehnání
29.05.14
16:05
Nereg.

IP: 85.70.128.*
a jsou snad všichni esoteričtí fanatici nemocní a nešťastní???????
 
Kata-rína
29.05.14
21:13
Nereg.

IP: 94.199.199.*
Pane Válku, zdravím. Začnu takto: můj názor obecně: všichni víme starou belu - každý pouze nějaký kousek z celku, to, co jsme schopni dle svých možností a schopností vidět, pobrat ze své pozice. Jakmile se pozice změní, změní se i pohled, "obrázek", který vnímáme - poznáváme další kousek z celku, ale o tom, jak vypadá celek /domnívám se/ nemá páru nikdo. Možná Bůh - anebo Vyšší moc - Vesmír - každý "to" nazývá jinak. A i v tomto případě - kdoví... .Kvůli tomuto svému přesvědčení /že nevíme nikdo nic, ať máme vědomostí sebevíc/ ani nechci nic tvrdit anebo obhajovat či vyvracet. Vidím to tak, že si můžeme leda tak sdělovat zkušenosti a názory, naslouchat si vzájemně /každý to neumí anebo nechce/, prostě absolvovat trasu z bodu A do bodu B - a cestou se setkávat anebo volit jiný způsob cestování. V optimálním případě v míru.
Myslím, že nemá smysl stydět se za zkušenosti, o kterých píšete. Posunuly Vás k dalšímu poznání a nikomu /snad/ jste tím neuškodil - stydět by aw měli ti, kteří vědomě škodí, ubližují.
Všechno poznání a dovednosti je možné využít různými způsoby. Derrenovy znalosti o manipulaci, jakožto i jiné znalosti, je možné využít pro zlo i dobro. Zneužitelné je všechno - v rukách těch, kteří touží po moci, podrobení druhých atd.
Pokud nějakou manipulací je možné dosáhnout třeba uzdravení, úlevu, přežití, soulad, smysluplný život - proč ne... ..Téma na dlouhý pokec, nepokračuji.
Ke zkušenostem: nejlépe je možné hodnotit to, co člověk sám prožil, viděl a tak.
Proto se tedy vyjádřím k homeopatii - aniž bych jí chtěla obhajovat anebo neobhajovat. Protože nejsem schopna pobrat hlavou, jak je možné, že to funguje - anebo nefunguje? Popíšu situaci, kterou jsem zažila - tedy v podstatě jde o zkušenost, zážitek. Byla jsem v čekárně /konstitučního/ homeopata, když vsoupili 3 lidi - mladší paní, starší paní a chlapeček. Klučina byl totál K.O. - hned si lehl, oči se mu leskly - bylo vidět, že má teplotu. Když byli povoláni do ordinace, kecala jsem se starší paní - byla to babička chlapečka. Řekla, že rodina její dcery /se kterou přijeli ze vzdáleného města autem/ se chystá na dovolenou /bylo léto/, vnouček má 7 let, nespal celou noc, kašlal a potřebují léčbu bez antibiotik, aby na dovolené malý mohl na slunce. Dcera je lékárnice a babička si z ní dělala legraci, protože sama prodává alopatické léky, přesto chodí k homeopatovi a tomuto způsobu léčení důvěřuje. V ordinaci u tohoto lékaře bývají pacienti většinou 20-30 minut, během této doby probíhá rozhovor /různá témata - projevy osobnosti pacienta, typu - konstituce/ a současně pacienti dostávají postupně různá homeopatika. Dle reakcí /otázky, odpovědi/ poté dr. určí a dá k užívání vhodný lék.
Po asi 30 minutách tedy z ordinace vyšel klučina s mámou. Oči nebyly již lesklé - bylo po teplotě. Měli se po půlhodince vrátit ještě za lékařem, takže neodjeli. Klouček se už ani neposadil, vzal si pití, svačinku a vyšel ven, hopsal po schodech - byl úplně v pořádku.
Myslím si tedy, že něco na homeopatii bude - ač se vědecky /nevědecky... .?/ popisovaný princip působení homeopatik může zdát nevěrohodný. Přesto.
Domnívám se, že v případě vyléčeného chlapečka se evidentně nemohlo jednat o placebo efekt.
Na stránkách pana Čehovského /autopatie - druh homeopatie/ jsou k dohledání videa - mluví vyléčení pacienti, kterým předtím klasická medicína nepomohla.
Už jen dodatek ke všemu: možná by to mohlo být tak, že neexistuje žádná absolutní pravda, žádné pravidlo, vědecký zákon, který funguje a platí v každé situaci. Něco je /zdá se být/ nemožné a zároveň je možné cokoliv. Ve všem je obsaženo všechno, záleží na nás, co chceme anebo jsme schopni vidět, co je zrovna v popředí, co jsme schopni pobrat, pochopit, ovlivňuje nás náš věk, zkušenosti atd.
Čím více poznáme a čím více máme zkušeností, tím více známe, víme - a zároveň zjišťujeme, že víme starou belu, neboli kulový. A nevidím v tom nic špatného.
 
Theodor (unlogged)
30.05.14
10:06
Nereg.

IP: 77.104.223.*
Dobrý den, pane Víte. Pokud je pro Vás vykání důležité, jistě Vám vykat budu, vy mně klidně tykejte, protože vykání mi vadí, staví do komunikace zbytečný blok. Protokolárně posedlý národ Britů vykání a tykání vůbec nerozlišuje a při komunikaci s tím zásadní problém nemají.

Pohrdání bylo cítit a je to i důvod toho, proč jsem se zaktivoval. Pokud si přejete, aby Vám lidé naslouchali, měl byste spíše dávat najevo snahu o pochopení jejich pohledu, což se domnívám, že neděláte.

Ad homeopatie: Homeopatie vlastně není stopa léčivé látky, ale je to stopa látky, která ve vysokých koncentracích vyvolává právě symptom, který léčité (similia similibus curantur – stejné léčí stejné). Vodný roztok této látky se pak ředí (homeopati to paradoxně nazývají potenciace), kdy se věří, že informace nesená molekulou dané látky se „přetiskne do molekuly vody“. Jak, to já netuším a bohužel to nejsou schopni vysvětlit ani homeopaté (možná to vysvětlí až kvantová fyzika). Nicméně vlastní léčivý efekt nemá daná látka, ale informace, kterou vpravíte do těla, které má aktivovat své samouzdravovací schopnosti. A že je to nakonec tělo samo, které se musí zhojit a vyléčit, to víme i my, lékaři. Dvojitě slepou studii znám + začínal jsem jako skeptik vůči homeopatii, kterou jsem ještě na fakultě považoval za pavědu. Ale už fakt, že homepatie je na lékařských fakultách zmiňována (byť rozpačitě), znamená, že jí nikdo vlastně nedokázal prohlásit za neúčinnou, byť se o to legie lékařů snaží. Já sám jsem se kamarádovi homeopatovi pokusil dokázat nepravdu a šel jsem do pokusu, kdy mi napsal homeopatika na potíže s ploténkou, kde jsem se domníval, že opravdu homeopatií pomoct nelze. Po třech týdnech jsem měl potíže o 60% menší. Neurologická léčba půl roku moc nepomohla. Chápu, že se mohlo jednat o koincidenci a mohlo se to stát náhodou, neboť jedna osobní zkušenost nenahrazuje statistiky, nicméně přijde mi zajímavé to sem uvést. V současné době nevím, co si o homeopatii myslet. Přijde mi příliš neprobádaná, nevysvětlená. Ale zavrhnout si jí netroufnu. Nemám dost informací.

Média a chladné čtení: v tomto ohledu s Vámi souhlasím. Podvody v této oblasti velmi bují. Nadruhou stranu, ve které oblasti nebují? Navíc, žena hledá útěchu. Pokud jí nalezla… možná to za tu odměnu pro médium i stojí.
Psychiatrické vyšetření Vám pojišťovna uhradí, ale nikoliv psychologa, tam to (tuším) hradí do 18 let věku a nebo pouze tzv. akutní psychologickou intervenci, kterou zindikuje lékař. Pokud se rozhodnete vyřešit svoje vnitřní potíže bez doporučení lékaře, nebo se nejedná o akutní potíže, pak budete vyšetření platit sám.

Teze je konkrétní formulovaná myšlenka se závěrem nebo názorem, krátké shrnutí postoje, nebo odůvodnění. Esoterika je téma. Proto každá správná diskuse začíná definicí pojmů. Pokud zakládáte diskusi a Váš příspěvek je první, pak se jedná o vstupní tezi. Moje opozice je pak antiteze. Kdybych byl první já, bylo by to naopak.

Ad Věda: s vědou je to poněkud složitější, než snaha mi dokázat růžovou myš. (mám v pokoji růžového hrocha – plyšového pro psa). Zvláště pokud začnete vrtat do kvantové fyziky, začnete zjišťovat, že vlastně hmota je jen energie a postupem času se Vám představy o hmotě začnou zcela bortit. Fyzikové tvrdí, že pokud by znali veškeré fyzikální zákony a výchozí stav vesmíru, byli by schopni vypočítat pohyb jakékoliv částice nejen v prostoru, ale i v čase. Tedy jinými slovy říkají, že vývoj Vesmíru byl dán již v momentě Velkého Třesku. To je skoro kreacionistická teorie, kdy z ničeho vzniklo všechno a navíc vývoj toho všeho je již daný. Kde je rozdíl mezi Teorií velkého třesku a Knihy Genesis? Snad jen v tom, že Genesis je mnohem více metaforická. Navíc nám Věda spoustu otázek nechává nezodpovězených, ale to jí nelze vyčítat, protože se odpovědět snaží. Ale byla by to opravdu hodně dlouhá diskuse.

Důkaz Boha. Z principu Boha nelze prokázat ani vyvrátit. Protože pokud připustíme jeho existenci, pak je mimo možnosti našeho chápaní. Chápu, že toto Vás neuspokojí, mě to taky moc neuspokojuje. Tady se přít nebudu. I kdyby přiletěl anděl, mohl by to být klidně mimozemšťan a ne Bůh.

Pocit vlastní vyjímečnosti nám zajišťuje Ego a každý ho má. Ego definuje rozdíl mezin „námi“ a „jimi“. Moje opozice Vám je střet Ega s Egem. Nicméně si myslím, že snaha o jeho kontrolu a redukci by měla být náplní každého člověka. Přebujelé Ego napáchalo ve světě již mnoho zla.

Zatím zdravím, jdu si projít zbytek příspěvků.


 
Theodor (unlogged)
30.05.14
10:40
Nereg.

IP: 77.104.223.*
kata-rina: zdravím :-) v souvislosti s tím "tělu to docvaklo" myslím, že by tě zaujala kniha od Daniela Kahnemana "Myšlení - rychlé a pomalé". Velmi poučné!
 
Nike.
30.05.14
20:33
Nereg.

IP: 37.48.39.*
Zdravím pane Válku,
holá citace bez dalšího z čehokoliv, nejen z Goetha, opravdu není v zásadě diskuzním příspěvkem. Kde jste taky přišel k tomu, že diskutuji? Nebo diskutovala- teď už v minulém čase…Člověk by řekl, že tím dává dostatečně najevo, jak se mu jeví diskuze zbytečná a neplodná.
Na druhé straně, internetové diskuze jsou neplodné téměř vždycky, v tom jsem zas skeptická já.
Nicméně musím Vám říct, že kromě pisatele s nickem Požehnání, kde to nemůžu jistě říct, když nevím, o koho jde, za Vámi nepřišel jediný věštec. Víte to? A pochybuju, že se tak stane. Vy jste jen vytvořil opačný extrém k těm „věštcům“. Mně vůbec nepřekáží skepse, pokud ji ještě můžu považovat za zdravou, ale zavilé vylívání vaničky i s dítětem už nemůžu brát vážně. Fascinuje mne, jak neustále používáte slovo „nadpřirozený“ jen na základě své roční zkušenosti s církvemi, jedné horší než druhé, a nějakého konzumního esoterismu. Že jste to nedokázal dotáhnout dál, je Váš problém. Pro mne Bůh nic nadpřirozeného není. Vy jste v životě neslyšel slovo Vědomí, Inteligence? V podstatě je to náhrada za tu zbytečnou a podle mne i hloupou fóbii z pouhého slova Bůh. Vy nechápete, že je to pojem, za který si každý dosadí podle toho, kam sám dosáhne, či co se mu hodí do krámu? Ale vždyť právě ateisté jsou ti z prvních, kteří dosazují jakousi nadpřirozenou modlářskou entitu. Z jakého důvodu tvrdíte, že to tak mají všichni, když o tom nic nevíte?
Jeho existenci si každý musí dokázat sám, a to má svůj dost dobrý důvod, bo o tom je totiž vývoj každého jedince: dostat se od víry k poznání. To musí dokázat sám, nikdo to nemže udělat za něj a cosi mu dokazovat. Což ateisté jen velmi těžko chápou, přestože ve skutečnosti vyznávají zase jen nějakou víru bez důkazů, že je vše jenom náhoda a že vesmíru vládne hmota. V podstatě vyznáváte jakési náboženství.
Copak není dost vědců, kteří berou Boha zcela vážně? Jste si jistý, že každičkou hypotézu vymýšlejí teoretičtí fyzici u stolu? A to byste se divil.
K té homeopatii bych ještě podotkla: co je mi platný argument dvojitého slepého testu, když homeopatická léčba pracuje na jiném principu, než alopatická a použití stejného postupu v testu není vhodné? Homeopatie potřebuje najít příčinu, ne vždy se to od počátku daří a musí se hledat a zkoušet. To opravdu není totéž, jako posadit deset lidí s bolestí hlavy a dát jim Ataralgin a placebo. Tam Vám může být jedno, z čeho je bolí. Ke schopnosti vody nést informaci jste napsal, že tomuto pánovi gratulujete k objevení nového fyzikálního zákona. Ale to je Vám taky zajímavá věc. Jednou se od skeptiků dočtu argument, že je to jen tupá sloučenina vodíku a kyslíku, která nič eho podobného není schopna a na jiném místě se dozvím, že sami vědci evidují 66 fyzikálních anomálií vody, které v podstatě nedokážou vysvětlit, proč to tak je. No, tak až to budou vědět, možná dojdou i na tohle. Do té doby jsou to výkřiky do tmy i z té druhé strany.
 
Dracizena
31.05.14
13:40
Nereg.

IP: 213.151.77.*
Vítku zdravím... dám s Tebou řeč o Bohu, i když nejsem pobožná...
a budu tykat, protože oslovuji jen Tebe, jednoho člověka. Až budu mluvit ke Tvým stínům, a těch máš hodně, pak budu vykat. Vykání je
z mého pohledu nadřazenost a když vykám, sebe podřazuji a to si nedovolím.
Slovo Bůh jsem dříve vyslovila jen ze zlozvyku, jako " proboha, co to je" a pod.
Ale dnes komunikuji se svým buněčným tělem, které na mě mluví vnitřním slyšením a tento vysokofrekvenční hlas mi vysvětlil
a vysvětluje, mimo jiného, i kdo je Bůh. Vysvětlil mi, a vložil
do vědomí, že lidské tělo nese obrovské množství buněk a co buňka,
to nekonečně hluboký život, i po našem životě.
Jsme monstrum, které nese celý vesmír ve své mikrobuněčné hloubce. Člověk ve svém těle nese obrovské napětí duchovních sil, a tomu
se říká, že je to jeho DAR.
Člověk je řidič toho svého těla, toho daru a celý Tvůj život je
z pohledu toho všeho, co v Tobě žije, je jen malým krůčkem směrem
do budoucnosti...
Ty červíci a broučci a žížalky, bakterie, viry atd. co v nás žijí, si postavili lidské tělo, asi jako si člověk postavil auto a veze v něm svůj náklad.A když vezeš rodinu, také jsi bohem na kterém záleží, jestli je doveze...
Uvědom si, co ve svém těle neseš za buněčné světy a neseš je do budoucnosti a časem, to NĚCO, s Tebou také naváže řeč.Až se stane, pak mi porozumíš...
A když jsem se toho svého vnitřního těla ptala, kdo je tím bohem,
ONO mi to odpovědělo, že opak je pravdou, že buňky vnímají boha ve svém nosiči. Říká se, že jsme Boží Děti... a každý neseme buněčné světy do budoucnosti, které se mohou posunout pouze živou hmotou a proto my, hmotní lidé neseme své dary v těle a svým životem je posouváme o krůček dál, čemu se říká, do světla.
Jsi Bůh pro své vnitřně buněčné tělo, které je živější, jak si rozum dokáže představit... Co si sám uděláš, to máš... je to tak???
Nemusíme hledat Boha v přírodě, na nebi, když ON je to náš mozeček s nepatrným rozoumkem a vše kolem nás, je v jiné formě v nás... ...
A protože jsme zatím jen Božími Dětmi, nejsme ještě duchovně dozrálí, proto by každý měl sledovat svůj krok, aby nespadl do škarpy... děti to dovedou, když se pustí ruky, která je drží. A dnešní lidstvo se té své hvězdné ruky nedrží a proto je stále samá boule a odřenina, bolest a samá ztráta a jiné...
Jsi slušný člověk a slušnost Tě donese do Tvého středu, ale druzí Tě ještě musí trochu obrousit a proto Tě budou kritizovat...
Je to jen životní hra, jak najít ten svůj směr a ve skutečnosti nás směrují ti, kdo nás kritizují...
 
Camie
01.06.14
11:58
Reg. před 2016

... Víte Válku, už samotné vyžadování vykání v internetové diskusi je známkou arogance a snahou o nadřazenost. Celé to co tu od VÁS čtu na mě působí jako "masturbace Ega". Hodil jsem to sem a teď se dívejte, jak vám argumentačně natrhnu gule. Rozebrat Goetheho je fakt síla. Nicméně by se asi Vít Válek divil, ale na jednooborové psychologii jsou 2 semestry matematiky, takže i psychologové počítají. Je vidět, že o práci psychologa nemáte ani páru a jen jim podsouváte nějaké chladné čtení lidí. S těma pojišťovna to také není takové jak píšete. Prosím, než začnete něco takového psát, zjistěte si fakta. Hlavně mi neříkejte, že jste psycholog, protože to bych se pak opravdu zasmála.

Ale k tématu. Sama jsem si prošla fázemi přijímání věštců, odmítání věštců a nyní jsem ve fázi, co není proti nám, je s námi. Tedy dospěla jsem. Možná by bylo dobré, než jen generalizovat na základě vlastní zkušenosti, začít se pídit po motivech. V tu chvíli pochopíte, proč to ti lidé dělají a možná se na ně přestanete dívat tak pohrdavě. Osobně si myslím, že osvětu byste potřeboval i Vy.
 
Merit
01.06.14
21:51
Reg. před 2016

:-)
 
drobeček
03.03.16
01:14
Nereg.

IP: 88.83.242.*
Pokud se člověk má dobrat pravdy, musí řešit téma a ne emoce. Je zavádějící řešit vykání, či "tikání". Osobní názor na druhého.
Myslím, že o důkaz Boha se snažili teologové ve středověku a od té doby to stejně nikam dál nepokročilo. Jako by bakterie měla možnost vidět,či dokonce pochopit slona. Konečná, smrtelná bytost nemůže obsáhnout nekonečný,věčný (nesmrtelný) vesmírný, přírodní princip.(přesto je zábavné se o to pokoušet. Nějak se zabavit musíme) Jedno je ale jisté. Jsme součástí reality a realita, vesmír, energie je nezničitelná,nesmrtelná, jen mění formy. Čili i my jsme "boží" :-)
A můžeme si třeba celý život lámat hlavu nad nepoznatelnou temnou energií a hmotou, která je i v nás. Rozdíl mezi Bohem a vesmírem je jen v jiné terminologii.
 

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)