English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Čerstvá láska
Výklad pro začínající vztahy. Například, zda pokračovat ve vztahu s osobou, které jste ublížili.
více...
Sedmikráska
Miluje Vás... Ano či ne?
Zeptejte se sedmikrásek...
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Diskuzní fórum

zpět Přidat komentář k "Shamballa".
Jméno :

Zpráva:


Upozornění:
  • Není dovoleno vkládat placené nabídky na cokoliv. Vložení placené nabídky bude mít za následek smazání příspěvku, opakové vložení pak zrušení přístupu. Pro osobní prezentaci používejte výhradně náš katalog.
  • Pokud budete vkládat příspěvek jako nepřihlášený uživatel, zobrazí se Vaše IP adresa u příspěvku.
    Tato funkčnost je zavedena pro odstranění SPAMů. Děkujeme za pochopení.
  • Administrátoři si vyhrazují právo mazat komentáře, které se dají považovat za spam, tj. nepřináší žádný další obsah, jsou obtěžujícího charakteru nebo se zjevně jedná o klamavou reklamu na cizí služby. Posouzení pak leží výhradně na administrátorech.
  • Vložením příspěvku souhlasíte s pravidly fóra.

Shamballa

meel
01.06.11
23:45
Reg. před 2016

Ahoj lidi :o),
Chtěl jsem si osvěžit své vědomosti o Shamballe, čímž myslím to město, avšak byl jsem zaskočen tím, co jsem našel na internetu. Cosi jako léčitelský styl Shambala, jenž je často srovnáván s reiki a stavěn na stejnou úroveň. Jestli jsem to správně pochopil jde o 1024 symbolů, pomocí kterých se lečí? Bože můj, 1024? Vážně? Pevně doufám, že to nevymyslel nějaký informatik nebo matematik (1024=2^10 nebo také variace 10ti při základu 2 s možným opakováním prvků předepsané množiny).

Jak reiki tak Shambala 1024, jsou moderní směry léčení a to mě velmi děsí, neboť mi to skoro přijde jako využívání neznalosti lidí k získání energie k léčení. Sám jsem si našel vlastní cestu k tomu jak léčit poměrně účinně a přesto je to spíš má poslední záloha, jak někomu pomoci. Nemoc je karma do níž nemusí být vždy správné se zaplést a to jak pro léčitele, tak pacienta; to je má filosofie.

To je jedna věc o které bych se rád bavil, ale také bych se Vás chtěl zeptat na vaše zkušenosti, či znalosti mýtů o Shamballe, jakožto městě(dvě "l").

Mou první duchovní zkušeností byla myslím tzv. Cesta do Shamballi. Což byl týdenní přípravný seminář se závěrnou astrální cestou do onoho města. Přesto, že jsme cestovali astrálně byla to dlouhá cesta, avšak velmi povznášející. Tenkrát mi mohlo být asi tak 10 let a téměř mi nebylo dovoleno cestu podstoupit, nakonec mi ae bylo řečeno, že jsem připraven. Tamnější mniši ve mě zanechali odpovědi na můj vlastní osud, které mi do dnes leží v hlavě. Řekli mi o schopnostech, kterých mohu dosáhnout a stejně tak štěstí. Avšak také mi řekli, že mé schopnosti a osobní štěstí se v mém osudu vylučuje a já si v jednu chvíli budu muset vybrat.

Cítím, že se blíží chvíle rozhodnutí a proto bych s Vámi také rád probral co si o tom myslíte.

Tudíž, rád bych Vás požádal o informaci, či názory o Shambale 1024, o Shamballe jakožto městě a popř. o váš názor na mou osudovou volbu.

Děkuji všem, jenž budou reagovat.. :o)
 
Kata-rína
02.06.11
00:32
Nereg.

IP: 94.199.199.*
Čau Meele! Nevím, jestli nebudu příliš mimo téma. Mě oslovily pojmy osobní štěstí a schopnosti. Kladu si otázku: co to je osobní štěstí? co jsou to schopnosti? Vezmu to podle sebe. Pokud cítím nastopro, že nechci lhát, i kdyby to bylo někdy výhodné - dělá mě to šťastnou? Pokud mám povolání, které miluji, ale musím přes překážky - dělá mě to šťastnou?
Pokud překonám nějaké blbé období - dělá mě to šťastnou? Pokud se snažím být v souladu se "svými" hodnotami - je to osobní štěstí? Mám schopnosti být nějakým "velkým šéfem" ve své profesi, přesto o to nestojím - je to v rozporu s osobním štěstím? Pokud uplatním své schopnosti /jakékoliv/ prakticky, zaručí mi to osobní štěstí? Atd.
Mně z toho vychází: když chci vidět rozpor, bude tam. Když chci vidět soulad, bude tam. Díky tomu, že nemohu anebo nechci využít nějaké své schopnosti v určité oblasti, nasměřuje mě to k objevení jiných svých schopností. Což není žádná ztráta, ale obohacení - pokud to takto chci vidět a jsem schopna to takto vidět. Někdy to jde. Ztráta = zisk, zisk = ztráta... ...
Díky Tvému tématu jsem si momentálně uvědomila, že jsem vlastně šťastný tvor. Ačkoliv zdaleka není vše jaksi v souladu. Ale je fajn, že se o ten soulad mohu stále nějak snažit, že mám šanci, že se mohu rozhodnout, jak to chci vlastně všechno brát, i když se to vždy nedaří naladit do pozitívna. Ale aspoň občas. Někdy.
Omlouvám se, pokud jsi si takto nepředstavoval reakci na Tvé téma. A děkuji Ti za námět k zamyšlení.
 
meel
02.06.11
01:36
Reg. před 2016

Kata-rína: Děkuji za reakci :o) Dlouho jsem přemýšlel, jestli by se toto rozdělení osudu dalo rozbít a zkrátka dosáhnout obojího.. Definuji teď tedy pojmy..

Osobní štěstí pro mě znamená, být s milující ženou se kterou jsem šťastný a kterou miluji, mám s ní půl tuctu dětí, kterým se mohu věnovat o svůj volný čas natolik, aby z nich vyrostli šťastní, připravení, osobití jedinci, jenž mají spousty dobrý schopností. Vlastní laboratoř výzkumu jaderné fyziky antihmoty a mnoho vědeckých znalostí.

Schopnostmi myslím duchovní vzestup, který v závěru znamená odprostit se od vlastního štěstí založeném na egu a moci tak pomoci mnohým lidem, možná i světu.

konkrétní citace v chrámu je následující:
Meel: "Kdy zemřu?" (připomínám, bylo mi 10 let)
Mnich: "V tvém životě se dostaneš na rozcestí a jen jednu cestu si můžeš vybrat. První cesta vede k prožití krátkého života plného štěstí a úspěchu. Druhá cesta vede k prožití velmi dlouhého života, při němž budeš velmi trpět, avšak tvé schopnosti budou tak ohromné, že uděláš mnohé pro Lidstvo i tento svět, jako celek." To je tak cca, doslovně si to nepamatuji, zato jeho vyrovnaný pohled a přívětiví hlas osvíceného člověka mám v hlavě do dnes. Byl tak lidský i hmotný a přesto se mi po rozloučení rozplynul jako pára.

Ještě bych dodal, že při volbě druhé cesty bych byl samozřejmě také šťastný, byl bych duchovně vyspělá bytost, pomáhal bych lidem, možná vytvořil lidem úplně jiný pohled na svět. Ale není to štěstí, při kterém člověk zažívá euforie. Spíše vnitřní spokojenost se sebou.
 
Maty
02.06.11
07:29
Nereg.

IP: 77.48.243.*
meele, z toho, co jsi napsal, mi vychází právě ony dvě cesty, mezi kterými se rozhoduje každý člověk vstupující na tzv. duchovní cestu. Rozloučit se s materiálním štěstím a úspěchem v osobním a pracovním životě musí být docela záběr, zvláště když člověk cítí, jak se mu vše daří uskutečňovat, jak si plní své sny (manželka, děti, laboratoř atd.) a teď přijde výzva: TVÉ MÍSTO JE JINDE. Asi není moc lidí, kteří jsou vědomě na duchovní cestě už od malička, protože ten způsob pozemského žití má nejspíš vstřebat každý. Ten radikální krok bude jen Tvé rozhodnutí
 
Kata-rína
02.06.11
07:48
Nereg.

IP: 94.199.199.*
Meel: to je fakt těžký.
Podle toho, jak na mě působí, co jsi napsal, bych řekla, že toužíš nejvíce po rodinném štěstí - to je můj dojem.
Zase podle svých pocitů: až dojdeš na tu svou křižovatku rozhodování, určitě dostaneš nějakou nápovědu a intuice Ti řekne, kudy dál. To, co bude pro Tebe v tu chvíli silnější, za tím půjdeš. A pak se neohlížej, o co svým rozhodnutím přicházíš.
Jsem nevědec, hudba, kolem které "chodím" celej život, je spíš o pocitech. Obdivuji vědce - chce to skvělé schopnosti, jiné, než mám já.
Takže v tomto budu určitě jen kvákat z pozice telecí, přesto napíšu, co mě napadá.
Věda mění lidem životy určitě. Kolik vědeckých objevů už bylo - a lidé si mysleli, jak se jim změní život k lepšímu. Zárodek toho lepšího vždy určitě v těch objevech byl. Ale i zárodek něčeho negativního - určitě záleží na úhlu pohledu. Prostě každý objev OVLIVNIL životy lidí. Je to dobře anebo špatně? Znova podotýkám, že jsem ve vědách tydýt, ale: chemie, léky, farmaceutický průmysl, peníze, dnešní stav - léky pomáhají anebo škodí? Chemické přísady do jídla - hnus hnusovej. Krmí se tím lidstvo. Lež jako věž. Zneužito. Ovlivněno tím spousta oblastí = vše je propojeno.
Existuje vůbec něco, co změní myšlení lidí tak, aby v tom nebylo nic negativního? Možná dočasně, nevím.
Rodinné štěstí - rodič, chlap, může být šťastnej, pokud má milující manželku a vychová šťastné potomstvo, které popisuješ. Umře šťastnej. Je to záruka štěstí i pro manželku a potomstvo? To ale už záleží na nich samotných. Záručák myslím neexistuje.
Když si sobě položím otázku, zda bych chtěla ovlivnit lidstvo, vychází mi ne. Přičemž ale jsem přesvědčená, že se vzájemně ovlivňujeme "v malém" a tím ovlivňujeme i lidstvo jako celek. Nevzala bych si na triko žádnou takovou ambici, jako ovlivnit lidstvo globálně - domnívám se, že i kdybych odcházela pak ze světa se svým dílem spokojená, nebyla by nikde záruka, že se to nezvrtne později do stádia danajský dar.
Zase za sebe: pro mě je štěstím potkat občas lidi, kteří nepřemýšlejí, co za to, prostě sdílejí, podají ruku, otevřou srdce, jsou "užiteční". Snažím se o totéž.
 
meel
02.06.11
09:27
Reg. před 2016

Kata-rína: No výzkum anti-hmoty se dá podle mě využít ke třem věcem..
1.) libovolně velká bomba.. taková která roztrhne planetu vejpůl by vážila asi jako mobil.
2.) raketové palivo (dříve jak za 100 let určitě ne), navíc si nejsem jistý jestli si člověk, tím že poletí do vesmíru nezpůsobí zkázu světa.
3.) rozlousknutí kvantového modelu.. z toho budou mít tak akorát kvantový fyzici hřejivej pocit, že už ví jak to je.. A na základce se už nebude vyučovat o nejmenších částicích, co by o atomu, ae o kvarcích a gluonech..

Jsou věci v duchovnu, které jsou jednoznačně správné, u ovlivnění světa už je to těžší, to máš pravdu, nikdo nemá tolik informací o tom jak svět vlastně funguje a jak fungovat bude. Ae myslím, že i k tomu jsem schopný časem dospět.

On vlastně můj problém v rozhodování je hlavně ten.. že nevím, jaké to je být šťastný a ani jaké to je být duchovně vyspělí.
 
Nike
02.06.11
10:19
Reg. před 2016

tak ještě tady, Meele a trochu zpět k tématu.

Léčitelský směr Shambalu zlehčuješ oprávněně. Tak nějak. Nějaká ta matematická duše se asi nudila. Váhám, jestli tomu věnovat více času. Je to odklon k astrálu.

U reiki už musím trochu křičet:), z pochopitelných důvodů, že... :)
Není to moderní směr léčení. Naopak, velmi starý. Léčí se energií prány, nebo kundalini, což je ve své podstatě totéž, jen jedno náleží makrokosmu a druhé mikrokosmu. Disponuje tím každý a každý má tak trochu léčivé ruce, aniž si to třeba uvědomuje. Na pořádné léčení nemocí to však nestačí, tam je potřeba větší dávka a to se zkoncentruje přes runy. Já jsem o zasvěcení taky nejdřív nechtěla slyšet, z podobných důvodů jako Maty a taky jsem byla špatně informovaná, všude se psalo o tom, jak Ti někdo otevře čakry v rukou. Říkala jsem si bože můj, když už, tak si čakry otvírá každý sám a navíc ony otevřené jsou, jinak by člověk zemřel. Runy, to už je něco jiného, viděla jsem Tě odpovídat na ankh, tak máš o symbolech a energii s tím spojenou pojem. Jsou prastaré z doby před Potopou a byly zaneseny do Tibetu. Říká se jim Pravé runy, je jich 18 a ke všem mají přístup jedine theurgové. Já jsem zasvěcená právě theurgem, člověkem, který by mohl okamžitě odejít do nirvány, kdyby se mu chtělo. Řekl mi, že ze mne energie vystřeluje bez užitku a že je to škoda. Vypálil je do mě až to skoro bolelo, cítila jsem každičkou čárečku. Je fakt, že se pak ledacos srovalo, probuzená kundalini je sama o sobě strašný záhul.
No a kdysi tak tito pánové dali dohromady okleštěnější systém, který obsahoval jen několik pozitivních run, aby to uvedli mezi lidi. Tak, jak jsem psala Maty, ty modernější poddruhy už jsou špatně, protože se tam začaly přihazovat symboly, které už tam nepatřily. Co teprv Shambala 1024, že...
Ještě k těm nemocem. Ne všechny musí být nutně karmické, jsou to i reflexní reakce. Já prostě vždycky říkám formulku, je-li to dovoleno, prosím... Když to poruším a zasáhnu kde jsem neměla, platím okamžitě já, to jsou pravidla.
Tak omluv přednášku :), už jsem zase moc dlouhá..

... co chceš vědět o městě, když jsi tam byl?
 
Kata-rína
02.06.11
10:46
Nereg.

IP: 94.199.199.*
Meel: Pokud to alespoň malinko chápu o antihmotě podle Tvého popisu, napadá mě přirovnání - které jsem při svém chápání vědy možná schopná posoudit: Pokud nechci nikoho zabíjet, nebudu spolupracovat na vývoji a výrobě smrtící zbraně. Pokud chci žít v míru a porozumění, budu se snažit konat tak, aby moje činy vedly k míru a porozumění - a opět nebudu pracovat na ničem, co může přinést zkázu.
Ovšem zároveň mě napadla historie: dělníci na nucených pracích ve fabrikách na výrobu munice, zbraní atd. Anebo i v rámci nenucených prací jindy a na poodobných místech. Něčím se uživit, přežít. Dostanu prostředky na zajištění svých životních potřeb, tady a teď, ostatní neovlivním... .třeba.
Štěstí - možná ho máš, možná ho máme všichni, alespoň občas, možná si tento pocit málo uvědomujeme. Nevím.
Vše, co jsem napsala = nedokončeno. Pouze se zamýšlím.
 

meel
02.06.11
11:06
Reg. před 2016

Nike: vím, že umění reiki je prastaré a také bylo dlouho tajné a myslím si že to mělo svůj důvod. Problémem je jak to vypadá teď. Je modernizované, komerční.. tím vzniklo nové reiki, které je velmi mladé. Žádný mistr reiki nemá ponětí co se stane, když reiki bude ovládat každý. Je to vůbec správné? Do reiki jsou zasvěcováni lidé, kteří by sami potřebovali pomoc. Že jim zasvěcení pomůže? Ále..

Před několika lety jsem byl duchovně poměrně vysoko, asi tak na tvé úrovni řekl bych. Ae narazil jsem na kopu věcí kterých jsem nevěděl jak dosáhnout.. nevěděl jsem totiž proč.. rozhodl jsem se, se opět vrátit zpět.. a cestu podstoupit pomaleji. Jiná možnost totiž není. Ano navenek to působí, že to člověku pomohlo.. Ale pravda je jinde.. ve skutečnosti bruslí na tenkém ledě a je jen otázka času kdy se led prolomí.

Kata-rína: Počkám, až myšlenky rozvineš než zareaguji
 
Nike
02.06.11
11:16
Reg. před 2016

Meele,
no ano. Z tvé otázky to tak původně nevyplývalo, mluvil jsi o moderním směru. Komerční reiki, jo.
Nemyslím si, že by rychlejší cesta vadila. Není z toho zřejmé, co jsi podle Tebe moc urychlil a co Ti připadá jako tenký led. Vy muži to navíc máte snazší. Pro nás matky, jak jsem psala vedle, je to fakt horší, jakmile moc lítám, malej mě zatahá za "pupeční šňůru" a dožaduje se svých práv. Pak se dočista zastydím.
Vybereš si mystickou, nebo magickou. Jedna je delší, druhá kratší. Podle mě je ideál to zkombinovat. Ale vypadá to, že už máš vybráno :) Hodně štěstí, já už dnes musím valit.
 
Kata-rína
02.06.11
11:35
Nereg.

IP: 94.199.199.*
Meel: už nerozvinu. Pro sebe mám závěr - pokud mám možnost volby, budu v souladu s tím, jak to sama cítím. Nešla bych do ničivých projektů - pokud bych o možném ničivém výsledku předem věděla.A pokud bych měla možnost svobodné volby. Netuším, jaké to může být v situaci, kdy jde o přežití "na účet" někoho jiného, nevím, jak bych se dokázala zachovat co nejvíce "mírumilovně", co by mohlo v dané situaci převážit - zda touha přežít anebo nezúčastnit se za cenu jakékoliv oběti.
Volba je na každém sólo. A též vždy záleží na konkrétní situaci.
Zajímá mě toto téma, kouknu později, co sem přibude.
 
AT.
11.09.14
10:04
Nereg.

IP: 109.80.172.*
" HA " , - ONA udělá , on vykoná ,naše je dobré - duchovní akademici - vše je jedno a vše je MAGIE ! Není špatných cest. Všichni zasahujeme do karmy . PA
 

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)