English: Magizzle.com
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je středa, 1.7.2026
Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je středa, 1.7.2026
Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie.
Denní horoskop
Váš aktuální horoskop pro dnešní den.
více...
Numerologický rozbor jména
Zajímá vás, co o vás prozradí vaše jméno?
více...

facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Někteří lidé vás nepochopí, ani kdybyste se vysvětlováním umluvili k smrti. Proto se nikdy nesnažte vysvětlovat a obhajovat to, jací jste, protože se tím akorát vyčerpáte a ničeho nedosáhnete.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Nepocítím nedostatek. ”

Myšlenky moudrých

Tennyson

Láska je příliš cenná, než aby se ztrácela.
Další myšlenky

Yes or No Tarot Free Reading:
Tarot Yes/No

W języku polskim na:
Mojeczary.pl

zpět

Práce

Online výklady
Zde prosím směřujte prosby o výklady zdarma. Zároveň děkuji všem, kdož zdarma a nezištně odpovídají. Snad Vám toto oddělené místo zpřehlední dotazy a odpovědi.

« zpět \ Přidat komentář

Práce

Apolo
06.11.25
12:59
Nereg.

IP: 37.48.10.*
Dobrý den paní Hermit,
prosím, zkusila byste mi vyložit na práci? Mám dilema, současná práce mě docela baví, je různorodá (vevnitř, venku, výuka, laboratoř, farmy), celkem i bohaté možnosti v rámci seberozvoje, jen v ní nemám možnost finančně růst, + si v místě práce bohužel nemohu dovolit samostatné bydlení (drahé) a je tu problém s parkováním (velké město). Ale zase tu mám známé, a více možností kultury, myslím si, že i jistotu práce, pokud nepřijde nějaký podraz z nejvyššího vedení. Zároveň jsem ale dostala nabídku práce "doma" jako pomocná účetní, nicméně si nejsem jistá, že by mě práce bavila. Na druhou stranu bych měla mít víc peněz, a nemusela jsem pendlovat mezi domovem (koněm) a prací. Ale zas by to souviselo s návratem domů, bydlením u rodičů, ale měla bych volné pátky po práci a celé neděle, kdy jindy jezdim mezi domovem a prací. Byla bych na vesnici, což je super skrz klid a přírodu, ale bojím se, že když změním současnou práci, že si pohoršim (např. že mě majitel firmy vyhodí - s ním je to složitější, s nikým se už neseznámím, a taky tam už nemám skoro žádné známé).
Jakoby mě zajímá, zda by ta změna (tato nová práce) byla spíš do štěstí, pohody, jistoty, finančního zlepšení, a nebo naopak do ztrát, problémů, smutku apod. Na vývoj u mě v oblasti práce celkově. Děkuji

Hermit
06.11.25
19:52
Reg.17.7.21

Milé Apolo,
tak musím nejdříve napsat, že jedna z mých nejlepších kamarádek je už asi 30 let samostatná účetní a já jsem účetnictví také vystudovala, ale dělala jsem to 30 let pro bratrovu živnost. Takže na účetnictví a "práci doma" mám svůj názor, který vás asi zklame... ..Ale napíšu to tak, jak to vidím z bezprostřední blízkosti. Volné pátky, jo? Ani náhodou... .sobota, neděle... .ale kdepak, lidi volají FURT, furt nic nechápou, nedodávají včas doklady, na všechno doslova prdí... ..nekomunikují s úřady, a pak se diví, že jim hrozí kontroly... ..Naivní představa, že máte volné víkendy a večery... ..Řeknete panu inžinýrovi, aby poslal nějaké číslo a on vám pošle fotku baráku s číslem popisným... ..Lidé jsou naprosto bezohlední a ještě chtějí, abyste to nějak zařídila a porychtovala, aby neplatili daně... ..to je hodně mírně řečeno... ..nedbají na varování, že přečerpali třeba úvěr a pak jsou na vás sprostí, že za to může účetní... ... Do toho neustálé telefonáty, kdy vás volá finančák a ptá se, kdy pošlete toto a kdy tamto... .nekonečné papírování, padne internet a vy děláte DPH... .a jste nahraná... .Celý den sedíte na zadnu a čučíte do obrazovky, pálí vás oči a do toho se hrabete v zahnojených účtenkách, které vám někdo poslal opět na poslední chvíli... ..a pak se dohadujete, že opravdu večeři v nigt klubu s dámskou obsluhou nelze zahrnout do nákladů... ..Doma se vám hromadí šanony a štosy účetních dokladů od klientů, že to skladujete i na půdě... ..Buzerace o úřadů, věčně nějaký termín, co měl být hotový už včera... ..Zlatá práce venku na čerstvém vzduchu, kdy to můžete střídat.
Musela jsem si ulevit, jestli chcete přesto karty, tak se na to podívám zítra. Dneska bych na práci účetní nebyla schopná se objektivně podívat.

Apolo
06.11.25
20:36
Nereg.

IP: 85.163.230.*
Zdravím,
chápu vaše rozhořčení - spousta lidí to má s těmito pozicemi stejně.
Tady to není úplně zlé takto, jak vy popisujete - ona tam dělá mamka právě hlavní účetní. Jen je problém v majiteli firmy - jakože úplně neuznává ženy, hlavně ty z kanceláře. Ale šéf účtárny (ekonom) za nimi stojí. Ty volné pátky odpoledne byly myšleny tak, že po práci už nepojedu 2 hod domů na vesnici na víkend, to samé v neděli. A práce doma - nee homeoffice, ale myšleno v místě trvalého bydliště.
Já jsem za svou práci ráda, jen prostě nechci ve 30 a po 30 bydlet pořád s lidmi ve spolubydlení. Člověk se nevyspí, o čistotě společných prostor bytu ani nemluvím. Bohužel ze svého platu si nemůžu sama dovolit platit ty nájmy, ani hypotéku. Nemyslím si, že bych měla špatný plat, ale bohužel na výše zmíněné nemám, abych to sama uplatila a poplatila i běžný provoz.

Přesto bych byla ráda, kdybyste se mi na tu oblast práce podívala.
Děkuji Lenka (nar. červen 1997)

Hermit
07.11.25
09:00
Reg.17.7.21

OK, večer se na to podívám.

Hermit
07.11.25
18:37
Reg.17.7.21

OK, už je mi trošku jasnější. Bydlet ve spolubydlení ve 30ti letech je pro mě jako noční můra. Za mě by to byl jasný signál se přesunout, u vás tedy k těm rodičům. Nedivím se, že to nedáváte, já bych to nedávala a už jen to, abych bydlela "sama" (i když s rodiči) bych zatnula zuby a podnikla to. Protože chodit domů, do svého útočiště, kde se mi nelíbí, kde to není "moje", kde nemám klid... .to je prostě devastační pro tělo a duši. Takže plus pro návrat "domů". Ale uvidíme, co na to karty: zůstat - přijmout nabídku účetní.
Tak vida! Karty jednoznačně radí zkusit tu účetní. Na pozici "zůstat" jsou tam sice Ryby (výdělek), ale pak stagnace a růst překážek. To může být i to, že vaše nespokojenost bude dále narůstat.
Na pozici "účetní" - Dům (takže zatnout zuby a doma si vybudovat alespoň samostatný pokoj pod UZAMČENÍM a vymezit se vůči rodičům), neboť víme, jak dovedou rodiče dusit svou láskou a péčí... ..a pak je Slunce a Jetel, takže vám to udělá velmi dobře, ta změna, zvedne vám to sebevědomí a dostanete nový impuls.
Jenom pozor na ty rodiče, oni někteří rádi bilancují... ..tak vidíš, už jsi zase doma, já ti to říkala... ... a podobné řeči.
Záleží hlavně na tom jestli vás rodiče berou jako dospělého člověka, co nemusí dostávat nevyžádané rady... ..a trošku bych se bála pracovat s vlastní maminou... ..ale však nemusíte v té firmě být napořád.
Takže jestli máte trošku v obraze, co to obnáší práce účetní, tak proč to nezkusit. Kdy jindy, když jste mladá a sbíráte zkušenosti, třeba vás svět čísel pohltí.

Apolo
08.11.25
11:48
Nereg.

Zdravím paní Hermit,
moc děkuji za rady, poznatky i výklad. Chtěla bych se ještě jen optat, zda ten výdělek -stagnace- překážky se opravdu týká současné práce? Jelikož ten lepší výdělek by měl být právě v té nové práci. Ale je pravda, že ne hned ve zkušební době. Moc děkuji za ujasnění/ujištění. Lenka

Apolo
23.11.25
14:19
Nereg.

Dobrý den paní Hermit,
mohla bych Vás poprosit o vyložení karet na současnou práci? Od Nového roku bych v ní měla mít novou pracovní smlouvu - změna pozice (měla bych mít lepší podmínky). Tak by mě zajímala moje budoucnost v současné práci; jak se to bude vyvíjet? Zda zůstat či odejít. Moc děkuji.

Hermit
24.11.25
07:58
Reg.17.7.21

Večer se na to podívám.

Hermit
24.11.25
19:36
Reg.17.7.21

Současná práce - máte nad sebou šéfa, který vás může trošku utlačovat, nebo klást na vás větší nároky. Peníze z té práce - dost slibů, ale finančně zase takové polepšení to není. Návrat do rodičovského domu je tu vnímám jako "klíčový", jako velký obrat v životě a ukončení jedné kapitoly života. Tu současnou práci bych vyzkoušela ještě za nových podmínek, ale více vás to táhne domů, bezprostředně před vámi je karta transformace a přerodu v něco "jiného", a myslím, že nakonec zvítězí. Také tam máte před sebou kartu spokojenosti, naplněnosti a dlouhého růstu. A také je tam mužská karta a karta Srdce. Takže to nechte tak na jaro a pokud máte ještě tu možnost, aby vás mamka zaučila u praxi účetní - co více si tedy přát? Rodiče vás ale budou brát jako pořád malou dcerku a nastavení společného hospodaření a soužití nebude tak úplně bez problémů. Také láska ke koni do toho promluví a rozhodne.

Apolo
24.11.25
21:36
Nereg.

IP: 212.4.152.*
Moc Vám děkuji paní Hermit. Nevím proč, ale potom, co jsem si to přečetla, tak mi vhrkly slzy do očí. Možná to tak nějak podvědomě cítím a vnímám, jen si něco nechci přiznat. A karta muže mi dodala naději + trefná věta ohledně koně. Moc děkuji

Apolo
29.12.25
20:45
Nereg.

Dobrý večer paní Hermit, v první řadě bych Vám chtěla opožděně popřát hezké svátky a s předstihem všechno nejlepší do Nového roku. A ve druhé, zase jdu otravovat skrz tu práci. Současná je jaká je (ta změna pozice od Nového roku). Ale teď konkrétně by mě zajímal výklad jen na tu účetní - budoucnost, když ji vezmu a opustím současnou práci. Pořád z toho mám jakoby strach a nedůvěru v tu změnu (ještě jako mladší jsem tam byla na brigádě a tehdy to právě skrz majitele firmy moc dobře nedopadlo... tak se bojím, aby se to neopakovalo). Vím, že teď je to spíš brzděno z mé strany, ale i tak tam jsou nějaké nejasnosti. ... . teď se mi ještě stal úraz nohy, kdy nějakou chvíli nebudu skrze to moc vykonávat současnou práci, tak si aspoň budu moct zkusit třeba tuto na dohodu. Ale jak píšu, zajímá mě má budoucnost v té práci účetní. Děkuji. A omlouvám se, že zase píšu skrze tuto záležitost.

Hermit
30.12.25
11:50
Reg.17.7.21

Milá Apolo,
nyní jen obecně: samozřejmě to zkuste, oťukáte se, rozkoukáte. Zase ze mě bude mluvit účetní: musí být "od rány" - stát si za svým... .oni to lidi zkoušejí... .."to projde, dejte mi to nákladů... ... nějak to udělejte... ... Obrnit se velikou trpělivostí. A počítejte s tím, že i když jste účetní, tak můžete za všechno, co se ve firmě stane... .jo, tak to chodí... ..není zisk? účetní... ..Jo, budete zatahována do soukromých záležitostí personálního charakteru - lidi mají exekuce, vymáhání alimentů, chtějí, abyste jim radila s výpověďmi, "jak to napsat", abyste jim radila jako PR manager a právník v jednom. Což nemá účetní v náplni práce. Současně musíte mít doma "dobrou literaturu" - tím myslím aktuální výklady současných zákonů, nejlépe v příkladech, to stojí nemalé peníze - kniha 500 korun jen to hvízdne. A pokud budete dělat "všechno účetní", tak DPH, podvojné, výsledovka, výkaznictví, mzdy... ..styk s úřady... .Po výplatě pak lidi na účetní řvou, proč jim to a ono strhla... .jako kdyby to dělala o své libovůle... .V jakém slova smyslu ta první brigáda nedopadla dobře? Já bych se zaměřila nejdříve na jednu problematiku - např. učetní "přes DPH, nebo mzdová". Budete mít nějakého mentora? Musíte umět posoudit, kam tečou peníze... .posoudit, jestli ta tisícka je pro firmu výdaj, zisk, nebo je to tržba? Kolik firmě vydělá tisícka nákladů... ..bude to 1500,- korun, nebo se ticíka "vokotí jen o stovku"??? Jak "moc jste milovala jako dítě matematiku"? to je taky důležité? už máte nějaký certifikát o obsolvování nějakého účetního kurzu? Hlavně se nechce pojistit tzv. na blbost, to je základ. Kdo toho zvládne - je pán ve firmě! může radit, může na poradě nalít čistého vína... ..má práci zajištěnou na celý zbývající život... ..ale pokaždé je to něco-za něco... .
PS. Váš koník se jmenuje Apollo?

Apolo
30.12.25
15:56
Nereg.

Dobrý den,
tady účetní nedělá mzdy, na to mají mzdovou. Dělají se DPH, pokladny, příjmy, výdaje. Nad účetními je ještě ekonom a ten je hodně dobrý, poradí, orientuje se, má za sebou mnoho let praxe, + by mě zaučila ta mamka, jak jsem psala dříve/výše.
Tehdy to nedopadlo, jelikož majitel s manželkou byli trochu "voli" slušně řečeno. Teď už to má jeho syn, ale on i tak ještě kontroluje. Nicméně teda souhlasí s mým nástupem.
Proto mě zajímá situace ohledně budoucnosti mě v této práci, firmě. Zda to bude dobrá cesta pro mě, či nikoli, než opustím současnou. Děkuji.
P.S.: Koník je Andy. Apolo je přezdívka z dětství.

Hermit
03.01.26
06:24
Reg.17.7.21

Byla jsem nastydlá, ale už je to lepší, večer se na to podívám.

Apolo
03.01.26
21:25
Nereg.

Dobře, děkuji. Hlavně se vyležte :)

« zpět \ Přidat komentář

Online výklady ZDARMA:
Cikánský výklad Kříž
Klasická věštba pomocí cikánských karet.
více...
Cyklický horoskop
Vliv přírody na osobnost podle cyklického horoskopu.
více...
Kariéra podle zvěrokruhu
Jaké je ideální zaměstnání pro jednotlivá znamení?
více...
Články o drahých kamenech
Přečtěte si zajímavé informace ohledně čištění, uchovávání apod.
více...

Yes or No Tarot Free Reading:
Tarot Yes/No

W języku polskim na:
Mojeczary.pl
Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)