English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Magická koule
Pokud potřebujete okamžitou ANO/NE odpověď, zeptejte se magické koule.
více...
Cyklický horoskop
Vliv přírody na osobnost podle cyklického horoskopu.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Osudový partner23.03.24 / NIKY1206 v Láska
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny
Sny25.02.24 / Jacob - Renesmee v Láska
Osudový partner24.02.24 / Marek Holan v Láska



Lépe než nenávidět a mstít se, je zapomenout a milovat znovu.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Zvládnu své povinnosti s klidem a včas. ”


Myšlenky moudrých

Sienkiewicz

Milovat nestačí, je třeba také umět milovat a umět naučit lásce.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



zpět

Lucifer - ako sa z neho stal to cím je ?

Kouzla a magie
I ten, kdo věří na čáry a kouzla dostal od nás místo se "rozepsat". Proto neváhejte a svěřte se se vším, co vás tíží v oblastech magie, ať už černé nebo bílé.

« zpět \ Přidat komentář

Lucifer - ako sa z neho stal to cím je ?

Dreamer666
03.01.10
23:43
Nereg.

IP: .*
toto by ma naozaj zaujímalo lebo všade som našiel len útržky ale celkvoo ma zaujíma prečo a kvoli comu padol ... .
Za informácie dakujem...
 
melamber777
04.01.10
12:45
Nereg.

IP: .*
Začalo to kdysi když bůh oddělil stvětlo od tmy a měl při sobě své anděli,Lucifer byl nejvyšším božím andělem,tehdy dal bůh andělům za svoje zásluhy možnost(nejspíš po nějaké bitvě) mít vlastní svobodu a tím i vůli,všichni andělé co se tohohle zřekli zůstali anděli a pomáhají dál bohu,jenom jeden z nich měl odvahu si říct o právo svobodné vůle,ale po nějakém čase toho chtěl čím dál vím až chtěl být bohem a postavil se proti bohu... ,zabránil tomu Archanděl Michael svým zlatým mečem,Bůh mezitím všechny zrádce proměnil na draky a poté co byli poraženi Anděli,byli jako netvůry uvrženi do temnoty,sám (teď už přejmenovaný na satana),byl přikován do nejhlubšího tartaru mocnými řetězy,jak legenda praví v bibli,na konci světa povstanou dobří a zlí a utkají se v nebezkém zápase,bohužel prý to přežije akorát jeden nevinný pár a stařec a odjedou ve zlatém kočáře do nového světa(tohle znám jenom z doslechu).
 
Perla2
04.01.10
15:39
Nereg.

IP: .*
Mel má pravdu,presnejšie by to možno nepopísal ani farár,ktorý by bibliu mal ovládať do poslednej bodky.Lucifer chcel byť múdrejší ako Pán Boh-bol pyšný sám na seba-a pýcha predurčuje pád.Možno má niekto aj iný názor,pá Perla
 
Theodor
04.01.10
16:05
Reg. před 2016

melambeřin příspěvek mě nutí se ptát: Když Bůh tvořil Světlonoše (Lucifera), tak nevěděl, co se stane? (Vševědoucí něco nevěděl?) Resp. Lucifer dokázal udělat něco mimo boží záměr? (pašák!) jestli Bůh věděl, že Lucifer udělá co udělal, proč ho tak tvořil? Pokud je však Bůh Vševědoucí a Všemohoucí, pak musel vědět, co se stane, proč tedy Lucifera trestá, když vlastně jediná příčina Luciferova pádu je Bůh sám. A nebo je svobodná vůle mimo boží plán? Pak tedy Bůh něco neví (Luciferovo rozhodnutí mu tedy muselo být neznámé) a tím není vševědoucí...

Tato teorie sama sebe ničí...
 
Theodor
04.01.10
16:07
Reg. před 2016

Abych to řekl za sebe, Lucifer je pouze boží aspekt. Bůh je Vše, tedy i Zlo, protože nic nemůže existovat MIMO Boha. Lidé potřebují některé principy personalizovat a personalizací hříchů je nebožák Lucifer :-)
 
anelie.
04.01.10
17:33
Nereg.

IP: .*
Tohle je zidovsko-krestanke pojeti. V islamu je to trochu jinak - tam Lucifer neni padly andel, ale dzin (cili neco, co se u nas nazyva elemental???), dzinove jsou totiz podle islamsko-arabske kultury stvoreni z ohne, a andele ze svetla (i kdyz, svetlo je taky ohen, asi nejaky jiny druh ohne:). Kdyz Buh stvoril cloveka ze zeme a dziny z ohne, dal jim svobodnou vuli. Andele svobodnou vuli nemaji, ti automaticky vykonavaji vuli Bozi.

Buh podridil andely a dziny cloveku a porucil jim, aby mu slouzili, a tento dzin, ktereho v krestanstvi nazyvame Luciferem, se proti tomu vzeprel, a prohlasil, ze se cloveku klanet nebude, protoze byl stvorej jen ze zeme, zato on z ohne, cili se povazoval za neco vic.

Prijde mi to prijatelnejsi nez krestanska teorie, protoze, jak se muze nekdo, kdo nema svobodnou vuli vzeprit?

Theo, je dost mozne, je se jedna pouze o personalizaci hrichu. Co se tyce toho, zda je Buh vsevedouci, to se nam asi tezko chape, vzhledem k tomu, ze Buh je "neco", co existuje mimo cas a prostor, a my pouze v case a prostoru.

On nas asi vnima uplne jinak, ale stvoril nas se svobodnou vuli a mozna je to to, co ho na jeho stvoreni nejvic bavi:) Ano, on mozna vidi soucasne vsechny mozne budouci alternativy, ale my se svou svobodnou vuli rozhodujeme, jak to vlastne dopadne. On muze zasahnout, ale treba nechce. Navic i my, lide se svobodnou vuli, jedname dost predvidatelne. Treba Buh jen ceka, kdo se konecne vzepre a udela neco jineho, zkousi nasi odvahu a vydrz... mozna:)

Jinak me tak napadlo, mozna Buh Lucifera netresta, Buh proste urcil urcite zakonitosti, a kdo se jim vzepre, potresta se vlastne sam. Jako kdyz skocim z desateho patra, tak to taky neni trest, ale dusledek gravitace. Kdyz se Lucifer vzeprel Bohu, mozna to znamenalo, ze se dobrovolne Bohu vzdalil, a bude muset zit daleko od nej, a to je ten trest, Buh ho nenuti... a mozna, kdyby Lucifer chtel, mohl by i prijit zpatky, ale on nechce, to je ta pycha...
 
Weiterinka1
04.01.10
20:30
Nereg.

IP: .*
Theodor: Měla jsem na chlup přesně ty samé otázky, které tady kladeš ... a ještě navíc mě dost zamotala otázka zakázaného stromu v ráji :-) Ano, jasně že věděl, že jednoho dne ... jedné hodiny ... se ochutná zakázané jablíčko (hrál Bůh pohoršení ?... a že někdo, kdo byl původně stvořen jako a lá Světlonoš, se stane Luciferem .. jednoho dne při svobodné vůli to muselo nastat. Jediná příčina Luciferova pádu není Bůh .. ale jeho zákony, které byly překročeny. Jako když rodiče řeknou dítěti ... nelez na strom, spadneš! No a aby v tom Satan nebyl tak sám ... tak nastala hra Zla do Dobra o člověka, které trvá dodnes. Kdo ctí zákony .. něco jako vyšší princip .. následuje Boha. Kdo ne ... následuje druhou stranu ...
P.S. Pokud vím, tak Svědkové Jehovovy říkají, že je dnes Satan puštěn ze řetězu a je mu necháno volně řádit ... To aby jsi to neměl Theo jen tak jednoduché :-)
 
kelišová
05.01.10
13:20
Nereg.

IP: .*
Lucifer - "jitřní hvězda " - vychází z mýtů o špatném konci jakéhosi vládce , neshoduje se se Satanem - to je mylný výklad křesťanského pojetí .
 
kelišová
05.01.10
13:26
Nereg.

IP: .*
- jinak - zajímavé pojetí stvoření světa jsem našla v knize Legendy staré Arábie - Bůh a jím stvoření andělé ... ... ..
 
Maty
07.01.10
15:17
Nereg.

IP: .*
Lucifer souvisí se stavem mysli, který nastává pod dojmem strachu. Vše, co člověk dělá v tomto stavu, padá do nějaké roviny, která vše "záporuje" a vrací zpět. Lidé, stejně jako pohádky o dobru a zlu, vytvořili legendy, pověsti, báje atd. doplněné představami o tom, jak co vypadá a vše se staletími pozměňuje.
 

altagore
07.01.10
19:24
Reg. před 2016

znate nekdo: Zaklady tajnych nauk-H.P.Blavatska?
 
Belial
07.01.10
21:29
Reg. před 2016

Lidi jsou tací, jací jsou, Lucifer mnel pravdu v tom že jsou tací jaci jsou a Michael taky mnel svou pravdu ze lidi jsou tací jací jsou
Já s nimi bežne komunikuji a cítím jejich sílu i jejich pravdu každou chvíli
Nad tím vším však stojí Jeden, který zná dokonalou čistou pravdu
Pravda se jeví zatím jenom taková, že lidi jsou tací jací jsou
žádne dobro ani zlo, je to vše o lidské duši a její hloubce
ostatné jsou jen projevy
 
liduna1
08.01.10
15:26
Nereg.

IP: .*
Mala pripominka ale v dobrem myslena. Nikdo Te tady nenapadne , kdyz budes psat ve svem materskem jazyce. Neprzni nam, prosim, cestinu, ani zdaleka ji dobre neovladas.Ale jeste jedna pripominka, nemohu si ji odpustit, jde z Tebe zlo, vis to? Asi Ti to tak vyhovuje. No konecne kazdy jsme jiny. A tak to ma byt.
 
anelie.
08.01.10
22:57
Nereg.

IP: .*
altagore: ja znam trochu uceni Blavatske pres Maxe Heindla, ktery z ni dost vychazel. Max Heindel ma docela zajimavou teorii o padlem andelu Luciferu, ktery nabidl Eve "zakazane jablko" cili ji otevrel oci vuci nekterym skutecnostem a diky tomu jsme my lide prestali fungovat jako automaty bez vule, kterymi jsme meli byt podle puvodniho planu,a ziskali jsme vlastni vuli, s jejiz pomoci se musime pomalu a slozite probijet zivotem...
 
Weiterinka1
09.01.10
17:17
Nereg.

IP: .*
Anelie: Kdyby Adam a Eva fungovali v ráji jako automati, tak v tom případě by byli pokažení automati, ne? Kdo by je pokazil? Nebo tak byli stvoření? A co když jednou by směli si s dovolením Boha utrhnout jablko poznání, ale v určitém čase? Se Satanem proběhla o tomto tématu diskuze bohatší, než s Bohem :-) Najednou kladli otázky ... proč předtím ne? Dítě také se musí adaptovat na tento svět ... co když to bylo takto? Ano, člověk mohl poznat díky svému přestupku dobro a zlo jako jeho stvořitel, ale ... když se podíváme na svět ... vypadá tak podle toho? Dovolím si jen říct, že k ráji má současný stav pěěěěkně daleko ... Tak ... stálo to za to? Kolik přestupků-hříchů udělá člověk dennodenně i proti sobě, proti blížním a proti přírodě dnes? To, že člověk pozná, co je dobré a zlé a tudíž za stav světa , za tohle vše může Lucifer?!? Kdo je čí hříčka?
 
anelie.
09.01.10
18:40
Nereg.

IP: .*
weiterinka: to je moc slozita teorie, a myslim, ze ji dost propaguje prave ta pani Blavatska. Jde o to, ze kdysi davno, kdy lide (cili Adam a Eva) jeste vubec nebyli lide, ale spis asi na urovni dnesnich zvirat. Zili ve svych "zvirecich" telech, ale moc je nevnimali, jejich vedomi se vyvijelo ve vyssich sferach a telo se vyvijelo v te pozemske, v podstate bez jejich vedomi. Takze oni ani nevnimali nemoc, smrt...

Lucifer byla sorta andelu, cili vys ve vyvoji nez tehdejsi lide, tak jako andele jsou ted nad nama... ale nejak se ve svem vyvoji opozdili, a dostali se na uroven lidi, nemohli postoupit dal tam, kam sel zbytek andelu.. Byli tedy na urovni lidi, ale nemeli pozemska tela (protoze oni se odpocatku vyvijeli bez nich) a mohli na pozemsky svet pusobit pouze prostrednictvim lidi, cili Adama a Evy.Takze tento Lucifer prostoupil do vedomi Evy a nabidl ji jablko ze stromu poznani, cili zameril jeji pozornost na jeji fyzicke telo a vse, co s tim souvili. Diky tomu Adam a Eva opustili raj -vyssi sfery a jejich vedomi zustalo ve sfere pozemske, se vsemi strastmi a bolestmi, co k tomu patri, jakoz i vedomim smrti...

Tento Lucifer neni vniman jako neco negativniho, ano, prinesl nam strasti, ale na druhou stranu isvobodnou vuli, diky ktere se muzeme pomalu, ale precejen priblizit k Bohu, a vykonavat jeho vuli dobrovolne, s laskou, ne proto, ze musime, ze jsme tak byli naprogramovani... Takze v podstate, nas dnesni vyvoj je podle teto teorie jakysi dodatecky plan, pote, co ten prvni plan nevysel...

To je ve zkratce ta teorie, nevim, nakolik je to pochopitelne, protoze je to fakt hodne slozite, navic je tato teorie dost neobvykla oproti tem klasickym.. a ja jsem ji nevymyslela:)
 
Dreamer666
18.01.10
16:43
Nereg.

IP: .*
Možno si niektorý z vas o mne pomyslia niečo nepekné ale nemyslím si, že Lucifer je Satan, nemyslím, že Boh ak existuje je vševediaci a nemyslím, že Lucifer je zlý...
V podstate mu môžme byť vďačný ...
Ukázal nám cestu... my sme po nej šli ... A inak by sa mi to asi nepáčilo, ak hlúpy znamená šťastný tak radšej nechcem byť šťastný...
možno preto dkonalé šťastie neexistuje ..
a teraz nechcem uraziť kresťanov, ale priznajte si .. ak existuje boh.. už sa mu to vymklo z rúk, a najskôr prešiel na iný projekt a na nás sa len pozerá ako dopadneme...
 
Belial
19.02.10
20:07
Reg. před 2016

Jo jo jo je tomu tak,
Vy češi se snažíte učit - ale jo, kdepak, zahynete v boji Národú
A taky váš jazyk umírá pozvolna
Nic není zlé nebo dobré, je jenom pravda a taky víra
Jo to vše lidské bytosti posouvá
žádné zlo nebo dobro, to ne
I když je to težké pro lidskou duši
Já znám i cítím je i vidím jich mnoho a nejen jich
Slunce i tma ?
Ty bláhová


 
altagore
19.02.10
20:26
Reg. před 2016

potrebne informace mozno nacerpat ze zdroju na grimoar.cz
Zariatnikova knihovna.nalézají se zde mimo jine i puvodni preklad Zakladu tajnych nauk od H.P.Blavatske
Vřele doporucuju k prostudovani.
 
im
16.03.10
17:39
Reg. před 2016

mě zaujala theodorova teorie jestli bůh je vševědoucí a nevěděl co lucifer udělá je možné že bůh je vševědoucí ale ne ohledně lidi nebo bytostí kteří jsou poblíže jeho úrovně tím chci říct že třeba nevidí do vyšších bytostí jako andělé a víly apd. ale jen do smrtelníků jenom do obyčejných lidí co když nevěděl co lucifer udělá protože to nebyl člověk? třeba může sledovat jen smrtelníky a předem znát jejich život ovšem to by nebyl bůh už vševědoucí možná jen pro lidi
 
Weiterinka1
17.03.10
19:32
Nereg.

IP: .*
Im, ale podle toho, co píšeš, tak ta teorie má trhlinu. Jestliže podle ní by Bůh viděl jen do smrtelníků ... tak by tam tzv. mohl zahlédnout, že jeho budou jednou tzv. svedené. Je jedno, za jaký čas. Prostě ... zkouška. Viděl by, kdo by byl toho příčinou :-) o tom, zda by mohl zakročit ... mohl ... ale .. proč by to dělal?
 
kelišová
18.03.10
19:31
Nereg.

IP: .*
Bůh a jeho záměry - můžeme je my někdy vůbec poznat ????
Otázka : a odkud by měly vyšší bytosti pocházet , nežli by byly zrozeny samotným Bohem ...
Bůh je nespoutaný a obsažený i v každičkém zrnku písku ve vesmíru ... A co je samotný vesmír néli samotný Bůh ???
On je . A to je veškerá pravda od které se vše odvíjí... .
 
anelie.
19.03.10
08:00
Nereg.

IP: .*
Ja si myslim, Buh je vsevedouci znamena, ze on, oproti nam, existuje mimo nas prostor a cas, kde se veci deji na zaklade priciny a nasledku. "vsevedouci", to je jen lidske slovo, ktere nam pomaha najit alespon jakysi primer toho, jaky je Buh, ale je to neco, co my nemuzeme nikdy pochopit.

Im: Mozna, ze Lucifer neni nic jineho, nez nase nezkrocene vasne; mozna ze driv lide nedokazali jeste pochopit abstraktni pojmy... Vzdyt se to vlastne ani moc nelisi od jinych mytu... Vasni je treba, bez nich by nas zivot nemel smysl, ale zalezi na tom, jak jich vyuzijes. Sokrates pry o sobe vedel, ze by byl dobrym vrahem, ale stal se misto toho filozofem.

Cili, mozna je to tak, ze Buh nemohl zakrocit proti Luciferovi, protoze kdyby odstranil tuto "silu", neodstranil by jen to spatne, ale zaroven i to dobre a nezbylo by vubec nic.

 
Sixty
30.03.10
20:57
Nereg.

IP: .*
taky mě zaujal názor Theodora - Vševidoucí Bůh atd... . Víš On o tom všem asi věděl. Ale existence je jakýmsi druhem zkoušky. Bůh tě nechá dělat činy, jaké chceš, ale jednou se za ně budeš muset zodpovídat. On chce, aby sis uvědomil, co je dobré a co ne, litoval svých hříchů a choval se podle toho. Nechce automatizované "stroje" které budou plnit všechno do puntíku. - raději jeden polepšený hříšník, než sto oveček... .
 
melamber777
02.05.10
22:07
Nereg.

IP: .*
bůh to věděl,už to že oddělil světlo od tmy
 
-------------------------
03.05.10
07:34
Nereg.

IP: .*
Někde jsem se dočet že lucifer neboli Satan byl jak tady zmiňujete anděl ale pak mu bůh dal půlku sve moci abi mu pomohl se vším co bude třeba jenomže satan chtěl víc a tak se bohu zepřel.A bůh to nemohl vědět do předu stejně jako nemůže vědět do předu co on sám udělá protože on je nepředvídatelný a kdyš satanovi dal půlku své moci neučinil ho tím nepředvídatelným?Toť otázka tak se nad tím zamyslete
 
Taigachi
09.08.11
12:05
Nereg.

IP: 83.208.159.*
vite neni to dlouho co me napadla jedna teorie...
Buh uz neexistuje ne ten nas buh existuje podle stavu nasi mysli. bohove starych egyptanu jsou mrtvi, ale napriklad bohove africkych kmenu ziji.
jestlize narod zanikne zaniknou jeho bohove jestlize se narod posune nekam dal musi se nekam dal posunout i buh
Existuji tri veci diky kterym prezivame: laska
vira (je jedno v co muze to byt i v sebe sameho)
sila(mentalni nase vrozena inteligence a moudros, telesna vrozene predpoklady a jeste ta duchovni)

vite ze Lucifer boha miloval on se stal satanem protoze videl jak jsme zkazeni jak Hospodinova duera v nas neni opodstatnena a pokusil se nas donutit silou, Bohovi se nelibilo ze neco podnika bez jeho vule
oba se snazili zmarit dilo toho druheho a kdoto odnesl? CLOVEK

az nadesel velky souboj
BUH: nic nemiluje,
v nic neveri
ma pouze silu

LUCIFER: miluje Boha
veri v Boha
ale je o neco slabsi

"navzajem do sebe uderili a spojili se v jedinou bytost ktera od te doby ridi veskery chod veci OSUD
 
Taigachi
09.08.11
12:11
Nereg.

IP: 83.208.159.*
a mimochodem kdyz uz se bavite o tom zakazanem jablku uvedomujete si ze je to obrazne receno tedy ze neslo o jablko ale o sex?
 
Nike
09.08.11
20:36
Reg. před 2016

Tam, kde Lucifer pobýval, už není žádná negativní energie, ta končí astrálem. Tam už každičká bytost chápe, že nemůže existovat mimo vesmír a že to ani nikdo nemůže za Boha převzít, poněvadž to ještě nikdy nikdo nevymyslel líp.
A jelikož tam není žádná negativní energie, tak ani není možné cítit tam pýchu a jít do vzpoury. To je prostě proti fyzikálním zákonům.
Dostal to úkolem. Ztělesnit záporný pól pro nás. A vůbec z toho neměl radost.
Na takový mimořádně těžký úkol si mohl Bůh vybrat jedině toho nejlepšího, koho měl, prvního ze Serafů.

Podobný úkaz se děje i tady dole. Když režisér obsazuje role, klaďase může zahrát kdekdo s hezkou tváří. Na psychopata si zavolá raději Mistra Hopkinse. A pak si v rozhovoru s ním přečtete, že měl problém si i koupit rohlíky, protože prodavačka ho bytostně nenávidí a dává mu to najevo.
 
Weiterinka1
09.08.11
22:32
Nereg.

IP: 89.190.90.*
Když se to vezme takhle... tak klaďas pro herce je nudná role, zato záporňák se tam může vybláznit, má spousta možností ze všech stran klaďase dostat z jeho ,,klaďaství" :-) Jenomže ... co pak? Koho by se to tzv. trápilo? Co? Dva tací nemohou vedle sebe pobývat bez úrazu. Plus a minus ... každý z diváků si přijde na své, ne? Je to jako zdraví .. to je jedno ..když je .. tak si jej někdo ani nevšímá, neváží ... je nudné ... a když přijde nemoc ..další nemoc ... panečku ... to se život hýbne ... ta rozmanitost léčby ... a najednou zbyde jedno přání ... a přijde jedno pochopení ... ano, jsou dva póly, ale v jednom z těch polů se holt žije radostněji. Tak přeji všem hodně zdraví ... i když si trošku zahřešíte :-)a i proti tomu zdraví ... duševnímu :-)
 
Nike
11.08.11
09:41
Reg. před 2016

Na jedné straně se mi nechce zasahovat do lehkosti pohledu Weiterinky, dobře, že tam je.
Na druhé straně si nejsem jistá, jestli jsem s přirovnáním udělala dobře.
Na rozdíl od toho herce, Lucifer musel skutečně sestoupit a to byla bolest, kterou nikdo jiný nepoznal. I on se tak stal učitelem, proto to nemohl být jen tak někdo a proto to ani nemohla být jen sehraná habaďůra. Bez ohledu na to, jak se mění detaily příběhu a jeho jméno podle doby a kultury tady dole.
A že je to učitel, to vyřádění se je spíš na havěti v jeho úřadu, než na něm samotném. Anebo se ho ještě zeptám :)
 
Mithrandir.Olorin
15.08.11
21:26
Reg. před 2016

Ahoj všem tady.
Lucifer byl nejvyšším z andělů a dostalo se mu té pocty zažít, jak krásné je Světlo, když se k němu musí najít cesta. Byl svržen do temnoty ne proto, že by ho Bůh chtěl potrestat, ale proto, aby mu dal dar poznání. Světlo oprostřed světla nikdy nemůže poznat svou jediněčnost.
 
Nike
16.08.11
00:06
Reg. před 2016

Mithrandir Olorin,
nezlob se, ale Tvoje první věta nedává smysl. Nebo se domníváš, že Lucifer tuto cestu ke Světlu podstoupil, aby věděl, jak je krásná? Je stále tam, kde je a dost dobře se na sebe nemůže podívat jako na Světlo jedinečné, když Světlem prostě není. Může se podívat na Světlo jiné. A to je natolik základní poznání... no, nechám na zvážení každého, jestli to nejvyšší principy vesmíru se svojí úrovní vědomí mají zapotřebí. Ať Ti to nezdrtím komlet :)

Co máte furt s tou jedinečností? Že by nám Bůh podporoval takový narcismus?
 
Mithrandir.Olorin
17.08.11
22:59
Reg. před 2016

Nike
Já nevím, kde je a kde byl, Ty ano? Ono jde o to, že cesta bývá tím nejvyšším cílem. Nevím, co nám Bůh podporuje, nebo nepodporuje, jen vím, že každému se splní VŠE co si ze srdce přeje. Jestli lidé jsou narcističtí, proč se jim se životem vesměs tak těžce plahočí? To nesvědčí o příliš vysokém mínění o sobě samých. Osobně si myslím, že bychom, jako lidé měli trochu přidat, rezervy jsou nemalé. Hezký den, a nemusíš se bát, že mi to zdrtíš, vím co a proč píšu, takže v pohodě. :-)
 
Nike
18.08.11
14:29
Reg. před 2016

Čau,
nevíš, kde byl a kde je a přesto víš, jak to bylo. Fajn. Tak se Lucifer ohlédl, jaký býval júra a teď si v Temnotě chladí zánět spojivek.
Já to psala proto, že vím, kde byl a je. Není to zas tak jednoduché, protože peklo neexistuje a zlo jako takové vlastně také ne. Je jen zlý úmysl. Jinak bych si to nelajzla takhle prohlašovat k národu. Považuju se sice za odvážnou školačku, ale tolik odvahy přece jen nemám. A jsou to informace, které mě docela hodně stojí. Nicméně nepočítám s tím, že mi to lidi budou věřit.
Já Ti to ani drtit nechci jen tak pro nic za nic, aby řeč nestála. Mělo by to jen dávat smysl, ne? Nemám vůbec nic proti významu cesty ani sebepoznání, rezervy jsou přímo obrovské.
Šlo mi o to, že soudíme i ty nejvyšší principy podle sebe a naší nedokonalosti. Jednak je to, jako bys po profesorovi se všemi tituly chtěl, aby zasedl do škamen základky a učil se podle osnov, které sám pomáhal dávat dohromady. Ale budiž, posloužil jako špatný příklad, tak by mohl posloužit i jako příklad pro cestu.
A jednak pro lidi obecně, Lucifer nesmí zasahovat do svobodné vůle lidí a taky to nedělá. Satan podle židovsko-křesťanského pojetí to dělá běžně. To proto, že lidi si to dělají navzájem. Je pohodlné to na něj svést a pak se upnout k víře, že je před ním ochraňují andělé. Jo, ale ti jsou na tom stejně. Do osudů nazasahují, ctí svobodnou vůli. On to může jen pomáhat pochopit a naučit.
Tak se měj a hezký den i Tobě.
 
Shilla
24.09.11
18:55
Nereg.

IP: 93.209.160.*
Lucifer - jak se z něj stal a čím to je? To je jen prostředek příběhu. Kde je počátek? Pochopíme bez něj alespoň částečně zbytek? Ani Bible, jak ji známe, nezačíná, ale místo začátku pokračuje. Zdá se, že chybí období nevědomí nekonečna a jeho postupného nabývání vědomí, "probouzení", poznávání a procházení si vším, s čím se setkáváme v naší lidské nahotě a slepotě za bílého dne s otevřenýma očima i my, s čímž se přetváří, transformuje, tvoří, utváří - vše, hranice neexistují, tedy nekonečno, všemohoucno a vševědoucno se z vlastní temnoty svým bytím a uvědoměním si svého bytí stává aktivním, světlem. Do hry vstupuje láska. Kdy? Čas je až pro nás, řád času je zatím zbytečný. Světlo a láska jedno jest. Proč láska? Proč setrvávat ve strachu a hrůze? Láska, radost, štěstí je výsledkem jejich transformace. Nejvyšší a nejdokonalejší stav bytí. V něm vznikl nejdokonalejší, nejautentičtější otisk - Kristus, druhý pak byl Lucifer, třetí byl Ahriman. Pak jednotlivé hierarchie andělů. Nepokoje nastaly, když Lucifer zatoužil po Kristově pozici - kdo by nechtěl být Zdroji, Světlu nejblíž? Lucifer přesvědčil (!) Ahrimana a Ahriman zmanipuloval (!) část andělů. Vševědoucí ale ví, vševědoucí chápe, rozumí a věří v to, že "pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" (což člověk současné doby rád a s gustem nazve patosem a klišé), On(a) je o krok dál, déle, výše... . Dává jako nebesky trpělivý rodič šanci v jejich přeměnu, poznání a poučení a splynutí v Jedno, s Jedním na Cestě. Stejně tak, jako rodič své dítě nezavrhuje, neodsuzuje, ale naopak vytváří prostor a vhodné podmínky pro růst, učení a zrání. Bible je kniha metaforických, symbolických zpodobnění s lidským nánosem určená především pro Evropskou populaci, kde je největší šance na její pochopení. Hledání pravdy a světla nelze dělat doslovně (přestože máme v českém jazyce pochodeň tak jasnou, až oslepuje). Spíše čtením vnitřním zrakem mezi řádky knih, ale zejména ne/všedních životních zkušeností se zaručeně svobodnou snahou s nezaručeným, tedy vše-možným-výsledkem. Kdo jsem já? Dítě, které chce poznat Světlo. Pochopit svou nevědomost, přeměnit ji ve vyšší vědomí a vidět zase Jeho očima, srdcem. Chci tedy ve vší pokoře svoje křídla zpět a nechat se vést Kristem. Na této cestě se ale musím vypořádat s nástrahami 2 aspektů - chladné materiální inteligence Ahrimana a iluzorního, snílkovského, blyštivého, mámivého, lákavého Luciferova ega, kteří společně už tenkrát našli cestu do mého srdce. Ve své lidské bláhovosti pevně věřím, že není mým cílem vyhnat je z mého srdce, ale ukázat jim Kristovu očistnou a uzdravující sílu lásky a tak sebe i jejich in-dividuální část (celku), která ve mně tkví, transformovat. Na školním hřišti jménem Země, v jeho měnícím se kontextu, jednou v mužském, jindy v ženském těle. Nápodobou - následováním příkladu a snahou o nápravu napáchaných chyb. Tak se nejlépe učí...

Kromě Blavatské, která z cesty nakonec sešla, je Rudolf Steiner ve svém původním -nacisty nezkaleném- záměru jazyku českému rovnocenným partnerem a v tomto spojení pro Čechy cenným zdrojem (jedním z mnoha významných zdrojů) poznání.
 
Lumpino
26.11.18
05:02
Reg. před 2016

Lucifer jako vládce pekel vznikl tak, ž křesťani potřebovali nějkého zloducha co je proti pánu.
Jinak pohanský - římský - bůžek planety Venuše jako jitřenky.
 
Dakujem
03.12.18
20:40
Nereg.

IP: 82.145.209.*
Zdravim Vas,hladam kontakt na Beliala ktory posobil aj vo vestiarni na Sk... potrebujem sa s nim skontaktovat.Dakujem
 
« zpět \ Přidat komentář

Online výklady ZDARMA:
Cikánská Magická sedmička
Výklad budoucnosti pomocí cikánských karet. Novinka!
více...
Keltský horoskop
Keltové připodobnili podstatou člověka k vlastnostem stromům.
více...
Denní horoskop
Váš aktuální horoskop pro dnešní den.
více...
Baculka
Moudra i prázdné fráze pro všechny, kteří se ptají.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)