puntik 12.10.25 15:20 Reg.12.10.25
| Dobrý den, prosím podaří se mi realizovat příští rok rekonstrukci bytu a budou při tom přítomny i moje kočičky ? nebo jenom jedna? - dlouho to k vůli nim odkládám , nemám je jak zabezpečit a ta starší má 18 let... mladší 8 let. děkuji Vlaďka 2.3.1961 |
| |
Hermit 12.10.25 20:35 Reg.17.7.21
| Milá Vlaďko, soudím, že rekonstrukci nakonec zrealizujete, ale bude to stát veliké množství vašich sil... Je tu ale varování před neuváženým výběrem firmy, opravdu si všechno prověřte, hrozí pak během toho procesu neustálé dohadování. Nebo možná ještě nemáte zcela vyřešeno, jak to budete financovat. Objevit se mohou i reptající a stěžující si sousedé... .Ale u karty Dům máte nový začátek a šťastné karty.
Měla jsem také kocourka 18 let. Teď mám mladší kočičáky. Ohledně kočiček - jedna z nich zřejmě završí svůj životní cyklus (logicky mě napadá ta starší), je tam rychlý zvrat v jejím zdravotní stavu, veterinární klinika... .takže asi odejde za duhový most během příštího roku... .Rozumím tomu, že to má být rekonstrukce celého bytu? Takže najednou? Že tam současně nemůže v tom bytě přebývat, než se to udělá? Pokud bych tam měla při tom přebývat, byť v polních podmínkách, tak bych koupila velikou klec, i kdybych tam měla spát na betonu. Nemůže využít pomoc dobrého kočičího hotelu, kde jsou kočičky ve voliérách? Ale je mi jasné, že ta stařičká babička by to asi nedala. Já jsem v tomto velmi opatrná, že bych to odložila, ale to píšu z pozice člověka, který má 6 koček a má je jako rodinu. Zaměřte se na pečlivý výběr firmy a všechno okolo, protože jako první vyšlo varování "pozor ohledně peněz". Rekonstrukce jako taková a situace kolem koček mi přijde jako "slabší" téma tohoto výkladu. |
| |
puntik 13.10.25 12:08 Reg.12.10.25
| Dobrý den
Děkuji za odpověď , která mě tedy zaskočila ..
Vidím , že tady dál rozebíráte daná témata , tak to zkusím také ujasnit
Jak správně vidíte "že kočky jsou v tomto výkladu vedlejší" je pravda..
Mým hlavním problémem je obsedantní porucha , kdy
velmi těžko zvládám základní věci okolo sebe vč.té péče o kočky ..
Neustále všechno odkládám a nedaří se mi nastolit pořádek , aby vůbec něco mohlo začít..
Hodně věcí potřebuje opravit , zprovoznit , hlavně topení , musím při tom bydlet doma ,proto ten dotaz na kočky , které nemohou být ani spolu, a nemám je kam zavřít .
Firmu na realizaci jsem ještě ani nehledala , ale překvapilo mě to reptání sousedů, protože jsem právě chtěla požádat souseda o kontakt na firmu , která pracovala u něj, takže to asi nebude vhodné?
A také to upozornění na peníze, zřejmě cenová nabídka od více firem ?? nebo nevím jak předejít tomu abych se v průběhu nedohadovala o financích
Ještě kdyby šlo se podívat , jaká je na to nejvhodnější doba
děkuji Vlaďka 2.3.1961 |
| |
Hermit 13.10.25 19:31 Reg.17.7.21
| Milá Vlaďko, napíšu vám sem zcela upřímně, jak to vidím teď, co jste mi upřesnila situaci. Vy nepotřebujete rekonstrukci bytu, vy potřebujete generální úklid, všechno přebrat a vyházet nepotřebné nahromaděné věci. Píšete že máte obsedantní poruchu, a ta má svou vlastní psychiatrickou diagnozu a je třeba to léčit. Já jsem totiž několik takových zanedbaných poruch za svůj život viděla "na živo v akci", naposledy loni... ..Jsme si anonymní, takže můžeme hovořit na rovinu.
Potřebujete získat odvahu, abyste si dala do pořádku tento stávající byt a ne si naložit na sebe totální břemeno: najít si firmu na rekonstrukci, udělat si finanční rozvahu, vyžádat si cenové nabídku, vybrat firmu a dojednat smluvní podmínky. Takové věci rozhodně nedoporučuji někomu, kdo má problém sám se sebou, jak píšete. Podívejte se pravdě do očí - prospělo by vašemu bydlení, kdybyste udělala totální úklid a vyházela většinu věcí? Mrkněte na YT na nějaká uklízecí videa, kde třeba paní pod nickem AuriKatarina jezdí po bytech a pomáhá právě takovým zraněným lidem, jako jste vy... .nic nevyčítá, nikoho neodsuzuje, OCD může propuknout u kohokoliv a kdykoliv. Je statisticky dokázáno, že používáme jen 20 % věcí, co máme v bytě - to ostatní nás dusí a ubíjí... ..nelze nastolit pořádek.
Začněte touto cestou, pokud chodíte na nějaké terapie a léčíte svou OCD začněte toto téma rozvíjet, připravte se na myšlenku, že mi někdo zorganizuje můj domov. Teď na to nemáte kapacitu, abyste rekonstruovala byt. Obrátit se můžete i na střediska FOcus - ti vás nasměrují. Dejte si jako první úkol: uvolnit byt, tím se uvolní vaše tělo a duše. A kočičky budou jen rády. Zaměřte se na vyklizení bytu - až to budete mít, tak nechte opravit topení a případně instalace, ostatní věci, co jsou rozbité - jako nábytek apod. - TO vyhoďte, to není potřeba. U někoho je to dlouhý proces, kdy se na takovou akci připravuje, stojí ho to hodně sil, ale věřte, že účinek je ohromující. Pokud necháte svou obsedantní poruchu přerůst přes hlavu, je vám nějaká rekonstrukce na nic. Stane že, někdo dokonce potřebuje takového "mentora, takovou přísnou ruku nad sebou" - sociální pracovník, dobrovolník z FOcusu, kdo pak na dotyčného dohlíží, aby si dotyčný osvojil zdravé návyky v péči o domácnost... ..Ale na toho musíme mít sama na sebe náhled - a to tady vidím, že přiznáváte, že máte problémy sama se sebou.
Naposledy, co jsem takové OCD viděla, to se projevovalo hromaděním oblečení a plastových krabiček a nepotřebných kuchyňských zařízení... ..pokoje zaplněné do metru nikdy nenošeným oblečením... ..
Jak se tedy vaše OCD projevuje? něco musíte stále opakovat? hromadíte věci? Ruku na srdce a zcela upřímně: vy byste nechtěla mít doma vzdušno, volný prostor pro sebe a své kočičky? Bydlíte v paneláku a co máte s topením? Nebo potřebujete nový kotel?
Člověk, co není v pohodě se nemůže pustit hned do velké akce... .to by ho to semlelo. Řešte OCD a životní podmínky své a svých kočiček, co jsou TEĎ a nepřidělávejte další problémy. Jestli jste se urazila, tak je mi to líto, ale tady karty nepomohou. |
| |
puntik 31.12.25 01:17 Reg.12.10.25
| Dobrý den, snad si přečtení dáte dohromady , co jsme v říjnu psaly
Původně jsem se ptala na kočky v souvislosti s rekonstrukcí bytu ,starší týden nato odešla...
Neurazila jsem se , hledala jsem odpověď , těžko se píše veřejně o nepořádku
Máte ve všem pravdu chci všechno vyházet a opravit , ale vázne mi to, protože nic nestíhám z důvodu přehrabování kontrol a nesmyslů v hlavě
Naopak něco vyřídit administrativně to mi jde velmi dobře
Tak jestli by to šlo podívat se na mně ,jestli je vidět nějaký posun k lepšímu s těmi potížemi ,zatím se mi to zdá spíše horší, na terapie nechodím ,znám to - musíte nesmíte, vím co mám dě lat ,ale nic nestihnu a kocour je neustále přilepen u mně ,event příčina?
děkuji Konvičná Vladimíra 2.3.1961
|
| |
Hermit 03.01.26 06:26 Reg.17.7.21
| Večer se na to podívám. Byla jsem nachlazená. |
| |
puntik 03.01.26 13:40 Reg.12.10.25
| Zdravím ještě dodatek - jak píšu výše ,kocour je přilepen na mně- event. příčina? - ne toho jak se chová kocour ,tj jasné cítí to špatné..ale jestli vidíte tu příčinu , proč se mi to děje
Před 16 lety jsem se rozvedla ,10 let jsem řešila v hlavě chlapa a když jsem se konečně od něj odsekla ,tak jsem zamotaná do sebe
Jestli vidíte jak se z toho dostanu, děkuji
|
| |
|
Hermit 03.01.26 20:07 Reg.17.7.21
| Milá Vlaďko,
kočky jsou velmi citlivá stvoření, a to, že je kocour na vás nalepený, to vlastně znamená, že vnímá váš vnitřní strach, napětí, úzkost a slouží jako takový "odvaděč" té energie. Váš byt potřebuje prostě vyčistit od všeho, a pak se situace může změnit. Pořád to vláčíte za sebou... .Jenom odhodlání nestačí, na tohle je třeba požádat o pomoc nejlépe odbornou firmu a k ruce mít někoho, kdo vám to vykomunikuje.
Proč se vám to děje - zřejmě jste upadla do depresívního stavu, s tím jde ruku v ruce OCD a neschopnost něco změnit. A to potřebuje dobrého lékaře, aby vás podepřel vhodnou medikací, však doktoři dneska nemají ani čas, aby vám radili, co musíte, nemusíte... .napíše moderní antidepresiva a uvidíte, jak na tom budete na jaře. Pokud budete mít stále nutkavé a kompulzívní chování, tak se z toho nevyhrabete.
Z hlediska okultního - popsala bych to jako zamoření vaší duše obtěžujícími vzorci chování, zamoření pak přeroste do vašeho bytu. První krok musí být v nastavení "hlavy".
Dejte si za úkol najít do jara nějakou vyklízecí a úklidovou firmu, zjistěte si finanční podmínky... ..mrkněte na nějaké uklízecí a vyklízecí videa na YT, to je výborná motivace.
Tohle si můžete nést už od dětství, z manželství, může to být traumatický přenos z minulé generace, proto je dobré zapátrat po svém "rodu", byl tam někdo takový, kdo měl podobné problémy? Byla tam nějaká "zvláštní tetička", co se o ní povídalo v rodině? Pokud mám nutkání vše kontrolovat, může to znamenat, že jste život neměla pod kontrolou, někdo vás ovládal, manipuloval, nebyla jste svobodná. Sama jste to napsala, deset let jste řešila chlapa... ..to je prostě chorobné, v tomto jste jste nedozrála, a teď vás to doběhlo. Stále k něčemu připoutaná a nahrazujete si to věcmi, které vás dusí.
Brzy budete mít narozeniny, ale teď po Novém roce máte cca 2 měsíční statickou fázi, kdy jste pod vládou Saturna, to je stagnace, rigidnost, zaseknutí. Pak budete opět v novém cyklu, a i tento rok je dobrým příslibem, něco se sebou udělat. Znovu vám radím, abyste se svěřila buď dobré kamarádce, která vás dokope k lékaři, nebo se obrátila na sociální služby, které mají s OCD zkušenosti. Já jsem to viděla na vlastní oči před dvěma lety, ale tam se ta dotyčná osoba chovala agresívně, chtěla si jen na pomocníku vybít svou frustraci a nedopadlo to..
Kocoura neodhánějte, je vaším domácím dobrý duchem, udělejte si z něj svého duchovního spojence a lékaře, pusťte se do toho kvůli němu. Nevím, jestli vyznáváte nějakou víru, nebo máte nějaké náboženské přesvědčení, ale v každém takovém sytému jsou určité rituály, jak udělat za starým životem tlustou čáru a dívat se kupředu s novou nadějí.
Na veřejném foru nejde udělat kompletní rozbor, ale tohle je veliké břemeno z minulosti, co máte teď před sebou, taková sebenenávist, trestání se... .podvědomé programy v našich myslích, co to sabotují. Dobré je psát si i deník, pracovat se sny, věnovat se svému domácímu mazlíčkovi, poprosit lidi "mimo rodinu", aby mi upřímně řekli, jak se u mě doma cítí, protože jen upřímnost a pokora vás z toho vyvede. |
| |