English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je sobota, 20.4.2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je sobota, 20.4.2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra.
Trojka na otázku ANO/NE
Odpověď na jednoduchou otázku pomocí cikánských karet
více...
Cyklický horoskop
Vliv přírody na osobnost podle cyklického horoskopu.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:



Když se jedny dveře zavřou, jiné se otevřou.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Všechny mé chyby se mi podaří napravit. ”


Myšlenky moudrých

Jean Paul

Nešťastni jsou ti, kdo nemají smysl pro žert; nemají smysl ani pro vážnost.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



zpět

Bezdomovectví

Starosti
Lidské osudy se mnohdy nekonečně proplétají a někdy nevidíme možnosti, které by nás vyvedly ze složitých situací. Pokud vás neuspokojila věštba, můžete se svěřit ostatním čtenářům, protože, jak se často říkává : sdělená bolest - poloviční bolest.

« zpět \ Přidat komentář

Bezdomovectví

Maty
17.04.10
12:58
Nereg.

IP: .*
V poslední době je v různých místech zmiňováno téma " Bezdomovec - podporovat ano či ne?". Zajímalo by mne, jaké je povědomí lidí o samotném bezdomovectví. Co si pod tím pojmem představit? Někdo k tomuto stavu směřuje svým životním stylem někdo se stane bezdomovcem souhrou situací, ale proč je tak těžké nebo dokonce nemožné se z toho vymanit?
 
kelišová
18.04.10
12:48
Nereg.

IP: .*
Bezdomovce lze rozdělit do určitých typových skupin :
1)lidé s psychickými problémy , jichž je podle statistik mezi bezdomovci nejvíce
2) chroničtí alkoholici a gambleři
3)muži po rozvodu , kdy jim nezůstalo zhola nic
4) lidi , co přišli o práci nebo i invalidé s nízkým příjmem
5) lidi , co potřebují neustálé vedení - vliv IQ je zanedbatelným činitelem , mezi bezdomovci najdeš všehochuŤ
6) taky děti z dětských domovů , co jim bylo osmnáct a neví , co z životem
I když těch důvodů je asi nespočet ... ...
Příklad - U nás ve městečku žil starý pán - býval zazobaný , měl děti , byt , všechno , pro děti udělal všechno , byt mu ale děti prodali , žena mu umřela a dali ho do Domova důchodců - každý to tam neunese - to prostředí , tak z něj odešel , bydlel , kde se dalo , a začal pít a ve velkém krabičky vína , taky jsme mu přezdívali vínový dědek - seděl u Penny a lil do sebe víno za vínem a pěl , pak se válel na silnici , všimla jsem si ho asi jen já , ale to už se dokulhal do parku a tam usnul .Nakonec mu děti pomohly zpátky do DD , našel si tam stařenku , velká láska to byla - zas mu snad umřela .On už tam zůstal , ale z vlivu alkoholu už se nikdy nedostal ... .
Další příklad - paní z DD ( bývalá učitelka - to píšu proto , aby jsi viděla , že né žádný obyč člověk ) - chodila po městě a každého prosila , jestli nemá zbytečnou desetikorunu - jí jsem nic nedala - za zbytečné desetikoruny si koupila chlast ... ..
A další - U nás v lese ( opravdu v lese ) visí prádlo , oheň plápolá - žijí tam fve dvou stanech bezdomáci - jak nás vidí , hned zdraví , ale musím říci , že když jsme tam šli poprvé - měla jsem nahnáno , nikdy nevíš , co koho napadne ... .nabízeli nám houby za pětikorunu , vím o nich , že se snaží , chodí někam pracovat , občanky ale nemají a nemají ani pěkné oblečení , abyx se dali vyfotit a nechali si udělat nový , za peníze si koupí radši jídlo .
Další - jedna stará paní v Motecké ulici - chodila neustále s károu , měla baráček , ale prakticky v něm nežila a žila na ulici , byla psychicky nemocná , odháněla od sebe neviditelné útočníky - stylem huš - huš .Lidé se jí vyhýbali , v horším případě se jí posmívali - ale jak jí pomoci , když jí neznáš , jak jí oslovíš , když je nepříčetná ??Příbuzné měla - baráček prodali , babka umřela - byla to jejich věc - se o ni postarat ... ..
Vymanit se z takové situace je opravdu asi těžké , měl by být někdo - kdo by jim poskytoval pomoc na nějaké lepší úrovni - nevím , jestli to nedělají tvz. Emauzké domy ... .
 
kelišová
18.04.10
17:17
Nereg.

IP: .*
ještě přidám nějaké ty povídky
To víš , někdy jsem taky obdarovala , ale musím říci , že Ti lidé si to nevynucovali , nežebrali . Paní , co z popelnice vytahovala plesnivý chléb a s chutí se do něj chtěla zakousnout jsem vysypala kapsu drobáků , na dobrou svačinu to bylo - říkám jí - tohle zahoďte a kupte si něco - jo, za rohem jsem ji uviděla s pivkem i tím plesnivým chlebem znova - nó jó i v pivu jsou vitamíny bé... . Jednoho bezdomovce ležícího jen tak na chodníku ( přikrytý byl novinama) se mi zželelo - říkám si nejen zima , ale i hlad .Koupila jsem mu pytlík rohlíků , spal ani pak nevěděl , kdo ... .
Pak jsme jednou šli s kamarádkou a předjel nás pán - bezdomovec - s kárkou , vezl si petky a ze studánky pro zahrádkáře si čepoval vodu , nápis jako " kráva" - pouze užitková voda - zas jsem vysypala kapsu a říkám , kupte si pořádnou vodu , nepijte to !Děkoval mi a velebil mne až jsem se upřímně zastyděla , že jsem mu mohla dát víc , ještě jsem měla v peněžence pětistovku - a víš co , jemu jsem jí měla dát , zasloužil by si to ... ..
U jednoho nákupního centra zase klečí mladík , zdecimovaný drogami , nemůže chodit , šourá se o holích , ruce sepjaté v prosbě , ale nevím proč , jemu jsem nic nehodila , kolegyně z práce ho bylo líto ,ale sama mu nic nehodila ... ..proč si nejde na sociálku vyřídit dávky nebo invalidní důchod ?
Také často u našeho Kaufu senajde někdo , kdo chodí od auta k autu a žádá peníze ,jak víš ,že zrovna on je potřebuje ?
Taky musím říci , že neodsuzuji bezdomovce , když se nají v supermarketech , on hlad je hlad .Jsou tam jiní , kteří tam sní sušenky a čokolády a nepotřebují to... .
Je to těžký někomu pomoct a zároveň neublížit.Připúomělo mi to časy , kdy jsem chodila krmit labutě k rybníku ( mimochodem něco nádhernýho , když u mne seděli a důvěřovali mi - ale na druhou stranu - houskami jsem jim moc nepomohla , a tím , že se naučily důvěřovat člověku taky né , rybáři po nich házeli kameny , aby je odehnali od svých vlasců... ..
Je to divný , někdo vyhazuje přebytky jídla a někdo má pořád hlad
 
Maty
18.04.10
20:34
Nereg.

IP: .*
keli, bezdomovce potkáváme snad všude a příběhy, které jsi popsala, bývají typické. Mně taky zajímá, co si myslíš o tom, jaká je podstata jejich rozhodnutí. No, abych se vyjádřila přesněji - ve svém životě se hodně lidí dostane na nějakou snad osudovou křižovatku, ve které se musí rozhodnout, kam se vydá, jak bude žít, co bude dál (rozvod, psychické onemocnění, smrt blízkého, finanční krach, osamění, ztráta zaměstnání a mnoho dalších kombinací). Co se musí asi stát (úvaha), že člověk naprosto ztratí zájem sám o sebe (?), o svoji důstojnost (?) atd.? Někdo tvrdí, že je to pocit osvobození se od společnosti (připadá si jako uvězněn), jiný názor je, že jde o poslední projev pudu sebezáchovy (raději od všeho odejít, protože se cítí v ohrožení). Je to opravdu až tak konečné rozhodnutí, že tito lidé zůstávají až do svého konce na ulici? Dala bys bezdomovci peníze, kdyby byl upravený a čistý? Já vím, teď budeš kroutit hlavou, protože nezájem (nebo malý zájem) o zevnějšek a čistotu je pro ně jakousi charakteristikou, nejde tedy potom u všech bezdomovců o psychické onemocnění?
 
xyza
18.04.10
22:05
Nereg.

IP: .*
Vážené chytré ženy. Zabýváte se problémem o kterém vůbec nic nevíte. Ono ohrnovat nad někým nos a zevšeobecňovat není řešení problému. Těch vyjmenovaných možností jak se stát bezdomovcem máte poněkud málo. I slušný člově se jím může stát. Ne každý z nich je je zpiťar. Ti slušnější, kteří si váží své cti, určitě nebudou žebrat před Teskem. A to jestli jim laskavě dáte plnou hrst dobných... ... vůbec nesvědčí o vaší velkorysosti. Kdo ví jak která z vás jednou dopadne a do jaké situace se dostanete. Odsoudit a povyšovat se je to nejjednodušší. O skutečné realitě dnešních dnů toho moc nevíte. V televizi a novinách pravdu nehledejte.. Myslel jsem dle vašich "úvah" kde nešetříte slovy, že máte daleko vlepší přehled a vztah k bližním. Slova, slova, slova...
 
kelišová
19.04.10
07:41
Nereg.

IP: .*
xyza - nepochopení , prostě jsi nás vůbec nepochopil ... ... ..
Nikdo nikoho neodsuzuje , nikdo se nad nikoho nepovyšuje ...
Ano , toto jsou jen slova , ale nikdo o nich nepsal jako o spiťarech , vždy tam je " pán , paní " a problém s alkoholem je u nich bohužel ve větší míře ... .
A co jsi například pro ně udělal Ty ?
To , že jsem tu popsala , jak jsem se s nimi setkala já - není chlubení o tom , že jsem jim dala drobné, je to jen má zkušenost a mé rozhodnutí... ...
 
Maty
19.04.10
07:49
Nereg.

IP: .*
xyza, právě proto, že o problému bezdomovectví vím málo, tak se jím zabývám a zajímá mě každý názor každáho. Už na samém začátku jsem uvedla, že do této situace se může dostat člověk souhrou různých situací, takže i ten, kterého Ty zařazuješ mezi slušné (myslíš si, že slušnější je člověk ten, který dosáhl vysokoškolského titulu a zajímavého společenského postavení než člověk žijící ve skromných podmínkách pracující rukama?). 2 otázky, která mi připadají důležité:
1. Co se musí v člověku odehrát, že v této situaci zůstává? Z různých životních nepřízní se přece člověk snaží vymanit, protože jsou pro něj nepohodlné, obtěžující, ohrožující atd.
2. Jaká pomoc nebo podpora pro bezdomovce má význam, neboť podle informací (ne z novin a Tv, ale osobních a přátel) je darované peníze dostávají ještě do hlubšího srabu (kupují si alkohol aj.).

Sám jsi se zmohl jen na kritiku a nic konkrétním jsi nepřispěl, tak jak můžeš napsat, že odsuzuji. Máš-li nějakou zkušenost, tak sem s ní, obohatíš spoustu lidí novým poznatkem. Nebo si snad myslíš, že když se o něčem nebude mluvit, tak to zmizí? Ten čas už jsme taky zažili, ale to už je víc jak 20 let zpátky..
 
xyza
19.04.10
12:23
Nereg.

IP: .*
Nemyslím, že hodnota člověka se odvíjí od jeho vzdělání. Já si osobně vážím jiných lidských vlastností. A teď proč i ti slušní v takové situaci zůstávají. Maty si snad myslí, že dobrovolně? Já si myslím naopak, že by z tohoto stavu se velmi rádi dostali sami. Ale jde to vůbec. Představ si např. že zbankrotuješ. K tomu tě lehce dovede ěpatný původní záměr, nekalá konkurence, třeba i ta krize , ne-li mafie. Několik let se na tobě bude přiživovit správce konkurzní podstaty /kam by pospíchal, vždyť ti může-musí sebrat i třeba sociální dávky, příp. jejich převážnou část/. Pak vše skončí a jsi jak jinak, než v minusu, protože se na tobě napakují všichni vč. státu. Ale to jste jistě v televizi parkrát viděli, jenže v malém množství. No a pak jste většinou bez bydlení, bez práce , někdy i bez podpory rodiny, která se s vámi předtím měla velice době. Musíte začínat od 0. Ale jak, když vám narostou za celou dobu vyřizování soudní náklady, poplatky atd. A opět se vám strhávají peníze všech přiznaných příjmů vč. důchodu. Čili ptám se vás, od čeho se mají tito lidé odrazit? Dostanou se do neřešitelné situace. A stát si klidně počká... . Myslím, že pouze velmi silní lidé z této situace mají šanci dostat. Vždyť si spočítejte, kolik korun byste potřebovali jen k tomu běžnému vybavení abyste měli na čem spát , na čem uvařit a z čeho jíst. Pak teprve můžete nabírat na obrátkách k té majoritě. Je to úděl ve kterém lze pomoci pár korunkami... V dnešní době má každý co dělat sám se svou rodinou, takže zde nepléduji o to, abyste někoho podporovali. To je stejně na vašem uvážení. Píši jen, abyste pochopili i když asi moje přímluva k tomu moc nepomůže, bolestnou situaci a nad všemi nelámali hůl. Je to opravdu téma hodné pochopení. Kdo nezažije, nepochopí.
 
xyza
19.04.10
12:26
Nereg.

IP: .*
Jo a ještě, víte kolik lidí z té střední a vyšší společnosti je závislých na alkoholu vč. našich serebrit? Ale rozdíl je v tom, že ti nepijí z krabic, ale jezdí opilí a zfetovaní ve svých autech a mrzačí ty okolní a po milionech přikrádají. Takže jak to všechno srovnat, co?
 
ayka
19.04.10
13:39
Nereg.

IP: .*
dosla jsem k nazoru , ze zde na tomto forum , vetsina lidi hleda v prizpevcich ostatnich negativitu... ... proc?Neni to proto , ze oni sami jsou negativni?
neni to skoda? vzdyt se sem chodime odreagovat , zeptat se na nazor jinych, podiskutovat o nasich problemech, o nasich zkusenostech... .proc hledat pismenka mezi radky?
Navic si myslim , ze je tu dost modou mit nekolik nicek

xyza: nevidim v prizpevkach od holek nic o tom , ze by pohrdaly bezdomovci , ani to, ze by se chlubily tim , ze daly par drobaku nejakymu z nich... ..ptaji se , chteji vedet nazor ostatnich a daji do placu jejich prozite zkusenosti... .
Ja zadny nazor dat nemuzu , nebot s vama prozatim jeste neziju , ale vim , ze mi to rve srdce , kdyz vidim tolika lidicek zebrat na ulici... kazdy rok o hafu vic a vic... to za komousu nebylo
 
kelišová
19.04.10
13:40
Nereg.

IP: .*
xyza : bankrot - znám lidi , kteří mají 15 milionů dluhů a jsou přesto vysmátí , nic nemají napsáno na sebe , jezdí na dovči za desetitisíce , užívají dům a veškeré výhody a bezdomovci nejsou ... .
 

xyza
19.04.10
13:50
Nereg.

IP: .*
No vidíš Kelišová. To je to zevšeobecňování. Vzhledem k tvým příspěvkům bych předpokládal větší přehled a vcítění. Takhle to vyznělo skoro jako závist. Ano takoví lidé, jaké zde popisuješ se do bezdomovectí nikdy nedostanou, neboť nejsou v podstatě solidní. Já psal a zaměřoval se spíše na lidi, které jsou bezdomovectvím postiženi. A nejedná se pouze o "podnikatele", ale i o lidi, kteří např.přišli o práci, stalo se jim neštěstí v rodině, předpokládali na základě býv. zkušeností, že práci v dohledné době dostanou a vrhli se do spirály zadlužování... ..
 
Theodor
19.04.10
14:20
Reg. před 2016

"Lítost je největší formou pohrdání!" - Theodor

xyza: osobní zkušenost s bezdomovectím? jestli ano, měl bych pár otázek, které by mě zajímaly.
 
xyza
19.04.10
15:11
Nereg.

IP: .*
Nejsem si vědom, že bych psal něco o lítosti. Pokouším se lidem na této stránce nastínit, že fenomen bezdomovectví není černobílý. Je hodně lidí, kteří se zrovna s těmito problémy nechtějí svěřovat a uzavírají se do svých problémů, které ale není vůbec jednoduché vyřešit. Ano více bezdomovců znám a mohu říci že dobře. Vím, že pomoci nějakou stokorunou jim nepomohu. Spíše rady potřebují, ale říkejte někomu: když teď budeš žít s životím minimem/nebo ještě hůře/ , za 4 roky si budeš moci zařizovat nový život. Ale pozor od píky. T.zn. pořizovat vše k životu potřebné /čili žádný přepych/ třeba ve 40 letech,ne-li v 50?
 
Maty
19.04.10
15:20
Nereg.

IP: .*
xyza, děkuji za názor, i když cítím bojovnou náladu, vážím si Tvého příspěvku. Před 4mi lety jsem byla v situaci, kdy po všech strhávačkách a placeních mi zůstalo 200,- Kč na měsíc. Byla jsem z toho jak se říká vedle sebe, protože nebylo kam šáhnout, kam se obrátit, prostě svízelná situace. No, nebudu Ti teď říkat: ".. a vidíš, bezdomovec ze mne není ", protože se kolem mne objevili lidé, kteří mi pomohli.. Ale pravda je ta, že se objevit nemuseli.. Další pravda z mé zkušenosti tkví v tom, že člověk na dně více zkoumá možnosti, co k životu nutně potřebuje a co ne. Určitě jsem v této situaci nechtěla zůstat, i když nějaký čas to trvalo.

Napsal jsi, že si snad myslím, že jsou na ulici dobrovolně. Víš, neumím to pojmenovat, ale i když je jim pomáháno ( opět zkušenost z působení v Azylovém domě), dělají vše pro to, aby se tam vrátili. Jakoby jim vadil řád této společnosti, možná si vytvořili svůj vlastní, a proto jsou spokojeni (?!). Všichni nejsou samozřejmě stejní. Co mne zajímá: i když dostanou najíst nebo čisté oblečení, jako bezdomovci zůstávají. Znáš důvod PROČ?
 
xyza
19.04.10
15:34
Nereg.

IP: .*
Ano měla jsi 200 Kčs /skromnost sama/ a přátele okolo. V podstatě jsi měla štěstí i na další cestě životem jsi získala zkušenost, že člověk může vyjít i s málem. Každý někdo má jen těch svých... .. Z toho se dá vycouvat. Problém vzniká až tehdy zústaneš-li na řešení sama i když i toto se dá zvládnout. Ale co ti, kteří skončili nebo skončí v minusu /třeba dluhy z podnikání, nesplacené úvěry, dlouhodobá nemoc /... .
 
kelišová
19.04.10
15:39
Nereg.

IP: .*
xyza :závist ? Možná někdy závidím , ale hmotné statky ne , něco úplně jinýho ... .
Vcítění - myslím , že ho mám dost ... .
Ale zpět - chci také znát Tvou přímou zkušenost s bezdomovectvím , nechci slyšet jen kritiku na mne či ostatní , to umí každý... .
 
xyza
19.04.10
15:46
Nereg.

IP: .*
p. Kelišová, v žádném případě nejde o nějakou kritiku vaší osoby. Jen jsem chtěla upozornit, že situace bezdomovců není tak jednoduchá jak si ji vysvětlujete. To co popisuji není žádná přenesená zkušenost, ale věc, která se dotýká mého bezprostředního okolí. Že se vám zdá neuvěřitelné to co popisuji a myslíte si že to musí být předmětem výmyslu. Málokdy o tom ti slušní bezdomovci píší, protože to cítí jako osobní prohru. Až takto postižených bude více, pak se pravda o tomto fenomenu objeví v plné parádě. Zatím nad nimi ostatní ohrnují noés, protože jim by se to stát nemohlo.
 
Maty
19.04.10
15:59
Nereg.

IP: .*
xyza, je škoda, že pohrdáš lidmi.. "skromnost sama".. tam nebylo ani na tu skromnost, než se objevili pomocníci. Ále.. Tobě ať se napíše cokoliv, vždy budeš hledat extrémy. Víš co si myslím? Tito lidé ztratili víru, že jsou schopni vyhrabat se z toho dna. Utápějí se v důvodech, proč to nejde než přemýšlením o tom, co udělat pro to, aby alespoň o milimetr poskočili. Teď píšu o zkrachovalých podnikatelích nebo lidech ve finanční tísni. Umím si představit, jaká to je psychická zátěž a ne každý má tu sílu se v krátké době aktivizovat, ale nechtít nic řešit doživotně? A neříkej mi zase, že se nadřazuju, to mě fakt naštveš..
 
Merit
19.04.10
16:21
Reg. před 2016

inu, to je zase naloz :-))
nikde tu nevidim naky povysovani.. spis je nekomu neco malo..
co? :-)
 
Maty
19.04.10
16:22
Nereg.

IP: .*
Je xyza Katarína?
 
Merit
19.04.10
17:28
Reg. před 2016

proc myslis? :-)
...
 
Maty
19.04.10
17:32
Nereg.

IP: .*
Merit, vím, že toto není šálek Tvého čaje, ale já jsem odjaktěživa šťoura a moc ráda bych věděla víc. Takže máš pravdu, nestačí mi to , hledám dál. Víš, u bezdomovectví se nemám čeho chytnout. Když je přirovnám k některým starším lidem, kteří jsou zklamaní životem nebo již ztrácí motivaci a zábrany, stávají se nevšímavými jak k sobě tak k okolí. U bezdomovců je to však napůl. Někteří se druží, pomáhají si navzájem, mají u sebe pejsky atd. Ve zkratce řečeno - chci-li někomu pomoci, musím jej (jejich problém) poznat co nejlíp, aby ta pomoc pro něj (pro ně) měla význam. Byla bych moc ráda, kdyby byl objeven ten zkrat, který člověka položí a on už není schopen se zvednout. Až bude objeven, pak se s tím dá pracovat tak, aby se tito lidé zase mohli radovat z plnohodnotného života. To si myslím, že má význam a to si přeji z celého srdce.
 
kelišová
19.04.10
17:34
Nereg.

IP: .*
Maty :
 
xyza
19.04.10
17:42
Nereg.

IP: .*
Nejsem Katarina ani nepohrdám lidmi. To děláš spíš ty. Neprožiješ-li, nepochopíš/a ty ani pochopit nechceš/. A o tom to celé je. Víš vůbec kolik osobní síly je vůbec v tom aby se ten bezdomovec nepropad do říše beznaděje a dokázal alespoŇ FUNGOVAT? Nebo si snad myslíš, že vysoký počet sebevražd je jen něco náhodného?To že jeho perspektiva je v nedohlednu si takový člověk jistě musí připustit. A to nepíši o perspektivě o návratu do původního společenského postavení. Může si třeba chodit pro duchovní sílu do kostela, ale mozek potřebuje i materiální jistotu. Kde ji vzít a nekrást. Maty, začala jsi s tím, zda bezdomovce podporovat či nikoliv. Já ti píši co si také lze pod tím bezdomovectvím představit. Vůbec nepopírám, že si to člověk vždy částečně zaviní sám. V práci dostaneš padáka, zkusíš podnikat a zainvestuješ své peníze. Kdybys nedostala padáka, nemusela by sis vytvářet svoje místo a tím investovat... Je toto nedbalost, blsost, nepřizpůsobení se situaci či co? Na tétocestě ztratíš hodně sil. No a přijde krize, vše jde do kélu... .. A je z tebe klidně bezdomovec. Myslíš, že ti zůstane dost sil a možností začínat znova? A je tu bezdomovec... ... .. Nebo příjdeš o práci, jdeš na podporu a vzhledem k předchozím zkušenostem si klidně půjčíš, protože práce bude.. a ona není a není... jaký předpoklad máš státi se bezdomovcem. A prosím nepiš, že jde o výjimky. Takových již v této republice je, ale ty o nich nevíš, protože ty je vidíš je u Teska. Takže jsi ve své podstatě dítě štěstěny, važ si toho a nenahazuj téma pro které nemáš řešení a které jiné může docela bolet.
 
kelišová
19.04.10
18:02
Nereg.

IP: .*
xyza - píšeš jen v náznacích , ale jestli jsi Ty sama ( jestli jsem pochopila , že nakonec jsi žena a né muž ) zakusila bezdomovectví , tak nám to napiš - třeba to pak lépe pochopíme , pod nickem " xyzy " se přece nemusíš bát a za nic stydět ...
 
Maty
19.04.10
18:13
Nereg.

IP: .*
xyza, už je mi jasné, o co Ti jde. Svůj názor jsem řekla a na tom nic neměním. Vnitřní síla lásky a poctivosti je mocná a to je má víra. Vrať se z říše divů a nezapomeň na svoji duši. Modlím se za Tvůj návrat..
 
xyza
19.04.10
18:32
Nereg.

IP: .*
Nechte si své řečičky. Jsem muž, ale co na tom. Ukecat 2 baby mi dalo dost práce. Když čtu vaše příspěvky, řekl bych jak jste věrolomné. Ale oni staří lidé vždy říkali klidně nadávej a klej, pan farář ti to za zdrávas odpustí. Děláte ze sebe hodné a obětavé, ale pochopení máte jen pro sebe. Když vás někdo utluče argumenty raději odějdete. Tak klidně pokračujte v chůzi... A příště neotevírejte téma o kterém nic nevíte. Ty ostatní bludy na těchto stránkách si klidně pište dál, neboť pro jejich nesmyslnost a duchaplné výplody vám nikdo oponovat nebude. Prostě to ani nedočte.
 
taraa.
19.04.10
18:58
Nereg.

IP: .*
xyza

Myslím si, že ťa veľmi dobre chápem a vnímam aj tvoje rozhorčenie, a bolesť, ktorú prežívaš. Každý ma "svoje" overené argumenty, t.j. fakty a TO čo si napíšu iný, svoju skúsenosť, hoci najlepšie podanú, občas nechce vidieť...

Je tu veľa dobrých, odborných príspevkov a nemusíš sa tak príliš zameriavať na boj s dvomi ženami...

Želám ti veľa trpezlivosti.


 
ayka
19.04.10
19:09
Nereg.

IP: .*
(p. Kelišová, v žádném případě nejde o nějakou kritiku vaší osoby. Jen jsem chtěla upozornit, že situace bezdomovců není tak jednoduchá jak si ji vysvětlujete.)

xyza: asi to bude kvuli tehle frazy, ze se tu domnivame , ze jsi zena... ale asi preklep
ono o to nejde jsi-li muz a nebo zena... ...
jde o to , ze tvoje trvda hlavinka, cte jen to co chce, nikdo nikoho neodsuzuje a chce -li nekomu trebas pomoci , nebo ho pochopit... chce nejdrive rozumet situaci...
chapu , ze te neco muze rozcilovat , ale proc tasis zbran hned proti veskerym tematum? myslis tedy ,ze mas pravdu jen ty?
proc je podle tebe vse co se tu pise nesmyslne?
Smysl to ma a u tebe to bude to , aby jsi si uvedomila , ze mas na sobe pracovat ... at je to tak nebo tak... .zeptej se sama sebe , proc a co te tak rozhodi na tech nasich nesmyslnych a duchaplnych vytvorech?
A jestli chces pokracovat v teto diskuzy , tak bude fakt lepsi , kdyz das konkretni priklady, protoze jinak "jedna o voze a druha o koze"
 
Katarína
19.04.10
19:24
Reg. před 2016

Protože jsem v podezření, že píšu pod "pseudonymem" oznamuji všem: Před 19. hodinou jsem se vrátila z práce, kde nemám přístup k žádnému počítači, makala jsem v kuse celý den, od rána. Počítač mám doma, jinde nemám nikde přístup. Tudíž jsem nic nemohla napsat - ani ve snu. Kromě toho jsem možná jediná, která sem přispívá pod vlastním jménem - usoudila jsem, že se nepotřebuji schovávat za žádný pseudonym, nevidím pro to důvod - tudíž ani pro to, abych musela psát pod nějakým jiným nickem. Nikdy se neschovávám. Diskusi jsem si celou nedočetla, prolezu to později - jdu se konečně najíst, za celý den nebyl čas. K tomu, co jsem si přečetla /od hladu možná nevidím úplně dobře/, jsem usoudila, že tento problém může vidět dobře pouze ten, kdo se v podobné situaci už někdy ocitl. Z jiných zdrojů je to pouze pohled zvenčí. Mrzí mne, když se lidé neumí vzájemně pochopit. Písmenka někdy vyznívají podle toho, jakým tónem jsou přečteny - podle toho to může dávat různý smysl. Já ze "xyza" necítím nadřazenost, ani od nikoho jiného, o to víc mne zaráží nějaké "podezírání" - nevím, do jaké kategorie postojů toto patří. Ale poučné to pro mne je velmi - ve směru co se od koho dá čekat. Srdečně zdravím
 
anelie.
19.04.10
20:02
Nereg.

IP: .*
Tak ja zde pridam jeste jeden priklad. Rikal mi jeden pan pracujici v Belgii v necem jako azylovem dome, ze hodne bezdomovcu zde jsou Belgicani, coz znamena, ze v pripade, ze nemaji narok na podporu v nezamestnanosti, maji narok na "prispevek v nouzi", ktery cini 300 az 600 euro na mesic, muze jim byt prispivano na najemne, navstevu lekare atd. Ovsem spousta bezdomovcu toho nevyuziva a preferuji zit na ulici. Pritim i z tech trista euro by se dalo vyzit, ja tu jako studentka vic nemela, stacilo by pronajmout si nekde jeste s nekym pokoj, kazdy by platil sto euro... prej o ten prispevek nekteri nepozadaji z hrdosti; ja se priznam, ze kdyz jsem jednou byla bez penez, tak hrdost, nehrdost, jsem tam byla raz dva:)
 
Maty
19.04.10
21:45
Nereg.

IP: .*
Kataríno, omlouvám se, že jsem Tě podezřívala, protože ten člověk vzpomněl i věci, které jsme probíraly spolu. Teď už vím, o koho jde.

anelie, dík za Tvůj názor.
 
xyza
19.04.10
22:19
Nereg.

IP: .*
Drahá Anelie - kéž by alespoň trochu obdobné právní ochrany měli i občané v naší krásné vlasti. Zde to tak nefunguje. Opravdu mi věř, že zde ti ponechají jakousi částku /např. 5000 Kč většinou i méně/ a ostatní co ti strhává spráce konkurzu či věřitel se započítává do příjmu. Který nemáš , ale vlastně máš. Takže nárok na nějaké další sociální dávky ani náhodou. Nezapomeň také na skutečnost, že v západní Evropě je situace jiná i v tom, že nazavádějí kapitalistický feudalizmus a ti tamní bezdomovci jsou jaksi trochu jiní než ti zde /jistěže pro někoho být bezdomovcem může být i životní styl/.
 
xyza
19.04.10
22:25
Nereg.

IP: .*
Katarino promiň mnou vyvolanou záměnu. Holt dámám se jaksi nehodí, aby jim někdo odporoval. Ono je dost husté se Ti pak omluvit a přiznat napadení. To se v lepší společnosti jaksi nedělá. Obzvláště né v takové, kde každý nímand "ví" kdo pod určitým nickem píše.
 
Katarína
19.04.10
22:55
Reg. před 2016

OK, vše je k něčemu dobré. Opětu mě spousta všelijakých myšlenek po různých nitkách, samé otazníky. Xyzo, cítím bolest, bezmoc, z čehož může pramenit i vztek - kam ho nasměřovat? Kde najít východisko? Myslím, že to známe všichni, v situacích, kdy jsme se cítili bezmocně, bolestně i vztekle jsme se určitě ocitli každý. Já ano. Obecně si myslím, že i vztek je lepší /může být i užitečný/, než rezignace - je to známka nějaké aktivity. Rezignace = určitá podoba umírání. Snažím se pochopit, hledám všude "mezi řádky", vím, že pochopit je často velmi těžké, uvědomuji si, že též nejsem vždy pochopena. Otazníky: do jaké míry potřebujeme být pochopeni? Vzájemné pochopení = láskyplné naslouchání, souznění? Domnívám se, že o to každý stojí - proč tedy to neumíme dávat vzájemně, jen hlavně chtít mít odjinud, dostávat? No, někdo třeba potřebuje být za hvězdu, aby pocit pochopení prožil, někdo potřebuje hodně cukru, někdo se cítí lépe, když štípne a podá dávku jedu, ale za tím vším jsme stejní = malí lidičky, zrníčka písku... ... Nebo ne?
Co se týká tématu, nemám jasno, nemám dost zkušeností, pouze vnímám, co se děje - přes zprávy z médií, přes to, co vidím v okolí. Proto jsem toto téma pouze sledovala s tím, že se poučím. O svém názoru na adekvátní pomoc jsem už psala jinde: v nesprávné podobě a nesprávném dávkování může zeslabovat. Mohla bych obecně dodat: pomoc poskytnout je možná vhodné tehdy, kdy jsme o ní požádáni a pokud požadovaná forma pomoci je v souladu s tím, co sami cítíme - a taktéž je v našich silách a možnostech. Někdy i probrání problému z různých pohledů může ukázat, kudy dál. Určitě i tato diskuse je pro každého z nás prospěšná. A svět se točí dál... .. i se sopečným popílkem. čau
 
Merit
20.04.10
00:23
Reg. před 2016

kdyz jsem cetla maty, ze podeziras katarinku.. musela jsem se usmat.. pac ji znam snad uz dobre :-).. kdyby mela nekomu napsat i neco ostrejsiho, napsala by to pod svym nickem a za to si ji taky vazim.. neni to samozrejmost.. lidi netu zneuzivaji taky.. vse se da zneuzit.. to preci moc dobre vime.. :-) ..

xyza.. byl tam v textu preklep a vlastne "hudrujes" a nic nereknes.. takze prd vime :-).. vime, co se tu deje.. zadnej pozemskej system preci neni spravedlivej, ty jsi ho zazil, ja uz davno nejsem ani mlada, ani blba .. (to se rikava) a nikdo mi nic nenakuka.. nase "pozemska" spravedlnost, bude vzdy o prospechu, vychcanosti .. pardon za ten vyraz.. i trest, kdyz nekoho potrestame a uveznime.. co jeste v tyhle dobe neumi.. v base se to nauci.. jsme bridilove.. nedospeli jsme do stadia.. abychom si vazili toho obycejnyho stesti?.. nestaci nam..

xyza.. na to dno se opravdu muze dostat kazdej.. ale jak z toho ven?..
ciste pozemsky toto pochopit casto nejde.. pak jde jenom o podelany ego a vratit nekomu herdu do zad.. cim vic se clovek zdrzuje prdeli na dvou zidlich.. duchovni a pozemsky.. tim vic trpi..?.. kazda kalamita .. nemoc.. je posun.. bez tech kalamit se proste neponaucime.. co je a neni spatne?..
taky resim neco ve svym zivote a kdo ne? :-).. ale.. mohla bych lamentovat, hudrovat a nadavat na jiny.. ale.. vsichni si k nam dovoli to, co jim dovolime my a vidime jenom stripky udalosti.. jenom tak, ze se presuneme do toho co bylo.. muzeme videt sebe v plne krase.. jak jsme my sami mozna kdysi nekoho oskubali? :-).. zabili.. tyrali.. prznili.. ale to chce kus odvahy.. aby to clovek unesl.. jestli neco zmenit chces.. musis zacit u sebe.. hledat pricinu.. pak rozpletes ty nasledky.. co se vlastne "stalo a proc"..
hudrovani.. litost nad sebou samym.. to cloveka neposune nikam.. uzavre se do tech krivd?.. nekdy se to cloveku vrati co napachal bud vedome ci nevedome uz v tomto zivote.. nekdy holt v tom pristim a jako duse, bychom tu zde meli v monterkach zazit vse.. kuzi bileho cloveka.. cernocha.. zazit otroctvi a bejt otrokarem.. at vidime a prozijeme vsechny ty situace ze vsech stran.. byt zebrakem i milionarem.. :-)
veci se meni.. lidi zacinaji dost verit v Boha.. ci tomu rikaji jinak.. ono to je fuk.. jak se mu rika.. je to o lasce.. cim vic budes resit to druhy.. a u toho to odsoudis.. koledujes si z velky miry o to.. ze te to treba priste potka.. (a nebo to mas za sebou)..
jestli si tou "krivdou"..kterou pocitujes.. nechas zavrit srdce..je to jenom tvoje svobodna vule..
navic.. snizovat to, ze nekdo nekomu utrousi par kovaku pred tescem mi prijde docela husty.. tobe ne?.. vam ne?.. kde je vdecnost? jak nekdo muze mluvit za ty lidi co maji nastavenou dlan, jestli jim to vyhovuje a do jaky miry?.. kdyz jim chci dat neco jinyho.. tak to dam.. kdyz nechci dat NIC je to taky moje vec..
jestlize v sobe nenajdu ten kousek soucitu a vhodim jenom par kovaku s tim.. "tahni ty zebraku" a nebo "to ti staci ty luzo".. nedala bych radeji nic.. spis cloveka mrzi, ze si za to nekoupi jidlo.. ale taky jim do toho clovek nechce kafrat.. oni v tom chlastu aspon treba na chvilku zapomenou na bolest a cloveka by jinak odehnali.. kazda petka.. ktera pristane na dlani nekoho, kdo je na dne.. je darem.. a muzete si o tom myslet co chcete.. porad je mi to treba milejsi.. nez to co clovek zjisti o charite v zakulisi.. kde by clovek dal 200kc a v podstate dojde k tem lidem 20kc.. zbytek sezere rezie..
copak zachranime svet?.. musime zachranit hlavne kazdej sam sebe (nejdriv).. mit se rad/a.. aby clovek mohl poslat tu lasku dal..
i kdyz mi nekdo napise mail a v nem slova, ktery hladej po dusi.. beru to jako velkou pomoc..pac si dame kus duvery.. kus sebe navzajem..

a proto, jestli chces xyza neco zmenit.. musis hlavne ty sam.. prosit za sebe.. nepotrebujes k tomu farare ani nikoho jinyho.. dekuj za to vse co mas a prijde ti to jako samozrejmost.. at je to to, ze muzes chodit.. ze vidis, slysis atp... holt te to posunuje nekam, kde je "obycejny stesti".. a ma velkou vahu.. je jenom na tobe... co a jak vnimas.. na sklenici, ktera je do pulky plna vody se taky muzes divat tak.. ze je to malo.. a nebo se na ni podivas s tim.. "hura, je tam jeste pulka".. tohle tobe asi stacit nebude.. tenhle muj pohled.. muj nazor a nak mi je to fuk..

holky tu nejsou povyseny.. vubec se tak nechovaj.. taky jsou na ceste.. a hledaj.. vsichni hledame klid a lasku v srdci.. to nezalepi ani prachy.. ani zalepeny sekyry.. ten klid a pocit stesti ti nikdo - nam nikdo neda.. to musi najit kazdej sam v sobe.. a bud ti zivot do cesty privane lidi, kteri k tobe patrej a budou te mit radi i s tim co se s tebou tahne.. a nebo se od tebe lidi odvratej.. zalezi na tom.. jestli na nakou cestu vyrazis, ci na ni jsi a jestli smeruje do klidu..

nechci si pred tebou xyza hrat na to, ze jsem vsude byla.. vsechno znam.. vse umim.. jsem na zacatku.a porad budu.. jenom jsem pochopila to.. ze jsem byla kdysi opravdu krvelacna bestie.. a ted za to platim.. a takovejch nas je vic.. a bud to poberes.. a pujdes treba zkusit regresi, kde se o sobe dozvis daleko vic a mozna.. sebe uvidis v takovy roli.. ze budes mit oci navrch hlavy :-).. ver mi, ze tohle mam zmakly.. meni se jenom ty podelany kulisy.. jinak jsme vcelku stale stejni.. a bud nas to pouci.. a nebo smete.. oboji je jenom na kazdym z nas :-)

znam nekoho, komu mesicne protejka rukama spusta penez.. za spoustu prace.. a nema nic.. neustale plati a plati.. a az doplati, bude platit neco novyho.. protoze se boji nahlidnout nekam.. kam se boji.. do svoji knihy zivota.. kazdej z nas ji ma.. a nejsme "beranci" :-)) ..

o svete muzeme smyslet jak chceme.. pokud budeme plakat.. vysleme do sveta plac.. jestlize budeme hudrovat.. (kdo nehudruje? ja taky obcas :-))..vysle mrzutosti.. porad se smat.. to snad umi jenom blazni :-).. a ti se panecku maji.. meli bychom jim zavidet :-).. vsechno nas tahne od toho co je tu dulezity.. vidina toho, ze kdyby... "blablabla".. to by panecku bylo.. ted je to jenom spatny.. ne TED JE TED :-).. porad cumime do minulosti, do budoucnosti a den? je zatim v pr*** :-) a celej jsme ho treba proplakali.. celej den jsme mysleli na to co bude zitra?.. co za tejden?..

mejte se krasne :-).. tak, aby vase duse byly klidny :-).. at se vam krasne spi, jestlize jdete spat :-).. krasnou noc vsem :-)
 
Katarína
20.04.10
00:57
Reg. před 2016

Den plný práce a zážitků, které nutí přemýšlet, večer další témata k přemýšlení - díky této diskusi, noční návštěva kamarádky - vzpomínka na její maminku - bývalou kolegyni - je tady, i když už nežije... čtení od Merit. Kdy je čas na spaní?
Jen malý dodatek: nick "xyza" = symbol. 3 písmenka z konce abecedy a jedno ze začátku. Propojený konec se začátkem, kruh, nekonečná trasa. Čtyři nohy židle - tři jsou na konci, jedna "nakročená" na začátku. Jako hodiny, které ukazují pět minut po dvanácté anebo blížící se jednu hodinu. Je to dobrý směr, cesta vpřed. Točíme se, všichni, hodiny času, života, různé fáze měsíce - srpek, nov... ..žijeme... ..
 
Theodor
20.04.10
08:30
Reg. před 2016

s tou lítostí jsem myslel jiné, ne tebe xyza
 
Theodor
20.04.10
08:32
Reg. před 2016

s tím pohrdáním. Nevím, na mě občas působí, dle stylu jak píšeš, že trochu pohrdáš. Když si přečteš zpětně své příspěvky, přijdou ti neutrálně laděné? Já tam ty emoce čtu. Ale to je o.k. všichni občas někým pohrdáme. (spočítejme, kolikrát denně nás napadne neslušné označení někoho)
 
Theodor
20.04.10
08:36
Reg. před 2016

xyza: jinak s tebou souhlasím, že otázka bezdomovců je komplikovaná a tahle "škatule" obsahuje lidi, u kterých se snad dá najít společné jen to, že nemají kde bydlet. Jak často si zato můžou sami a jak často je to vlivem vnějších okolností, to těžko soudit. Ale už jen to, že najednou po vystěhování z bytu skončí na ulici o nich trochu něco ukazuje. Přinejmenším určitou formu samotářství, nebo hádky s rodinou.

Ty, kdybys skončil na ulici, měl bys kam jít? Kdybys měl rok bydlet u bratra, sestry, přátel... Podle mě většina lidí kolem sebe tu funkční sociální síť má.
 
Theodor
20.04.10
08:37
Reg. před 2016

xyza: jinak dámy tady omluv, ony už jsou takove, sešikují se do úderného týmu a jenom proto, že kolem sebe nepliveš hektolitry smajlíku a lásky, tak tě začnou osočovat z pohrdání :-) že, milé dámy?
 
Theodor
20.04.10
08:45
Reg. před 2016

xyza: dále taky nesouhlasím s tím "nenahazuj téma". Podle mě od toho diskuse jsou. Někdo má nějakou představu o světě, hodí jí v pléno a uvidí se, jestli si jí dokáže uchránit. Protože realita je průnik mnoha subjektivních světů.

Co mi víc vadí je ta toucha spasit svět, dát všem bezdomovcům pět korun a cítit se jako vládce vesmíru...
 
ayka
20.04.10
08:59
Nereg.

IP: .*
nezaměstnanost je program který si neseme z minulých životů a tak nějak si člověk něco drtí když se trápí i nezaměstnaností.

toto je ulivek z jednoho prizpevku od Dracizeny... (kdepak se nam asi toula? , uz se mi po jejich moudrych slovech styska)
_____________________ _________________________ _

a tak to asi bude se vsim co nas v zivote potka... proste si to musime prozit a proto je asi tak malo bezdomovcu co se dokazi z jejich smutne situace vyhrabat... .
kazdy clovek ma svuj osud , svou cestu, svuj pribeh... ..jak se kam dostal? BUH vi ... ... univers je velikansky pc... ..at delas co delas KARME neuniknes..
Co jedineho nam zbyva? Prijmout nasi situaci , pracovat na sobe,
umet podekovat za vse co se nam deje i za to nejspatnejsi , nebot vse co se nam deje je jen a jen zkouska a zkusenost...
a umet si pozadat, poprosit nase Andilky , aby nas nasmerovali spravnym smerem , kdyz se snazime z neceho se vyhrabat...
naucit se odbouravat v nasem vnitrku jednotliva Ega, ktere nam prekazeji v ceste za poznanim a moudrosti. Nebot to nejsou mali certici co nam naseptaji vnitrku , ale nejake to Ego , ktere sili, pri kazdem nasem egocentrickem vnimani,pocitech a cinech... .
hezky den vsem
 
Maty
20.04.10
09:26
Nereg.

IP: .*
Děkuji za reakce na toto téma. Je jasné, že je to velmi živé a citlivé. Uznávám taky, že můj postup je poněkud agresivní, jsem jak pitbul - když se zakousnu, tak držím. Neznamená to však, že se cítím být neomylná a vševědoucí, naopak - ptám se, protože nevím. Když mi někdo řekne, že se nemám ptát, protože se to teď nehodí (jako dítě jsem to slýchávala často), ptám se znova: "a kdy se to bude hodit?" Jsou další ožehavá témata, která raději nepřipomínáme (např.rakovina nebo Romové). Proč se vlastně o tyto věci zajímám ? Mám pocit, že vše se řeší jen na povrchu : bezdomovec je ten, co je špinavej, cikán má hodně dětí a bere podporu, bolí tě něco?-vem si prášek, nemáš peníze?-vem si půjčku, a člověk jako bytost je na okraji zájmu. Známe to přece z různých jednání na úřadech. Jsme sami k sobě pokrytečtí, ale to neva, hlavně že to "nějak" vypadá. Tato diskuze mi hodně dala, díky účastníkům zase vím více nejen o sobě. Všem přeji hezký den.
 
Katarína
20.04.10
09:52
Reg. před 2016

"Přežvykuji" tuto diskusi, těžko přidávat něco stručně, nevím, jak se mi to povede /určitě neúplně a pro někoho nesrozumitelně, snažím se... /:
Ayko: myslela jsem na Tebe. Vtom jsi přihodila svůj příspěvek - v 8.59. Četla jsem si znova, co píšeš 19.4. v 19:09, zřejmě jsi byla přesvědčená ještě, že jsem "xyza" - vyznívá to tak, že svá slova adresuješ mně - viz. "proč tasíš zbraň hned proti všem tématům" / nick "xyza" ještě netasil, pokud vím... ./, "myslíš tedy, že máš pravdu ty?... .co tě tak rozhodí na těch našich... .aby sis uvědomila, že máš na sobě pracovat... .tvrdá hlavinka... ."
No, ja fakt, že pro mne z Tvých příspěvků teče hodně cukru, já sladím málo - i když sladím též, snažím se mlsat jinak a jen občas, nedělá mi to dobře, je to nezdravé. Na Tvé poučné příběhy už raději nereaguji, neboť mi připadají "z jiné planety", než jsem já a připadá mi, že náhled na ně z jiného pohledu nepřipouštíš - nejen Ty. Myslela jsem si, že Ti do Tvé "slávy" nebudu kecat, ať si to užiješ, každý potřebujeme něco jiného a já se snažím to brát v úvahu a respektovat to - pokud s něčím úplně nemohu souhlasit, připustím, že to může být i jinak, nechci poučovat, necítím se k tomu povolána, protože to určitě není nikdo - jen přidám třeba možný pohled, jak se mi záležitost jeví ve chvíli, kdy píšu. Diskutuji, hledám. Přesto se teď vyjadřuji možná více cíleně a konkrétně - i k Tobě. Vadí mi, pokud kdokoliv radí "shůry", píše ve stylu: "uvědom si, že máš na sobě pracovat... .většina hledá v příspěvcích negativitu... .je to tím, že oni sami jsou negativní... .chodíme se odreagovat na fórum... .". Pokud někdo v nějakém tématu nesouhlasí, dostane okamžité kapky anebo je označen pomalu za satana /v mém případě útok od "malinky", u jiných útoky jiné/. Domnívám se, že pokud se známe jen z písmenek, je blbost kohokoliv odsuzovat a vznášet jakékoliv soudy o sobě navzájem, používat charakteristiky z kategorie plus i mínus, víme kulový. Můžem s někým souznít více či méně, též mám lidičky, u kterých mám pocit, že jim rozumím a ráda se od nich poučím, vždy mi něco užitečného přinesou - třeba i bez mega slov.
No, už jsem zase dlouhá. Určitě bych mohla být stručnější, pokud bych prostě napsala též něco v duchu:Ayko, už mě nes... ..štvi, ten a ten je blbec, zlej, hodné zlatíčko, moudrá, nejmoudřejší. Nepíšu, nemyslím si to o nikom, neboť jsme všichni "na cestě" a každá "pravda" je pravdou v určitém kontextu, hledáme - a diskuse nám mohou poskytnout širší obzory. Pokud opět napíšu"Srdečně zdravím", je to zase skutečně srdečně, asi jedna varianta z maximální dávky cukru, kterou umím... ..+ ještě "kvok" - pitbulko, čau
 
xyza
20.04.10
10:42
Nereg.

IP: .*
Katarino velmi jsi mi překvapila rozborem nicku který byl zvolen. Ano mnou popisovaný skutečný příběh má průběh dle Tebou popisovaného vzorce. Životní sestup, ale díky náhodě a životní síle návrat do trochu normálního života i ve vyšším věku. Věř mi, že když jsem nick napsal, vůbec jsem takto neuvažoval. Asi zapracovalo podvědomí. Díky za osvětlení. Už jen nakonec. Předpokládám, že "bezdomovců", byť dočasných bude bohužel přibývat, což určitě nikomu nepřeji. Věřím, že se k ním i naše společnost začne chovat přiměřeněji k čemuž trochou může přispět i tato diskuze.
 
kelišová
20.04.10
10:50
Nereg.

IP: .*
Theodor - lítost je první stupeň k prožívání soucitu .
Upřímně - Ty nikdy necítíš lítost ?
Krom toho , lítost k lidským emocím prostě patří a nejen k lidským ... ..
Jen aby bylo jasno - nikdy jsem se necítila jako pán vesmíru , když jsem obdarovala , jen jsem napsala svou zkušenost... ..Moji známí by mi řekli , že jsem blbá , že někomu něco dávám ... ..
Touhu změnit svět jsem kdysi měla ( změnit - né spasit ) , ale to už je historie , bylo mi asi 15 .Teď jsem naprostý realista ... .
 
xyza
20.04.10
10:51
Nereg.

IP: .*
Theodore, to že by rodiny měly vytvářet jakousi sociální síť byl hodně dlouhou dobu i můj názor. Věř, že i já jsem ji dlouhodobě poskytovala. Ale i v tomto se časy mění. Ne vždy se na své sourozence a rodinu lidé mohou spolehnout /ne být na obtíž/. Jak již jsem psal mám hodně známých z různých sociálních vrstev, krajů i různých povah. Rodinné vztahy se zhoršují a proto bych do budoucna radil hledat pomoc i v jiných komunitách /trvdě řečeno třeba i mezi bezdomovci/. Ona totiž ta rána-opovržení, nebo odmítnutí od nejbližších může být tou ráno poslední.
 
Merit
20.04.10
12:28
Reg. před 2016

theo :-D .. prosim te.. holkam to asi nevadi.. me osloveni "damo" znacne irituje, prosim te.. klidne, jestli mas na me nekdy vztek, zanadavej si.. nazvi me treba "mrchou" a bude mi to mily :-).. to myslim vazne.. slovo dama ve me vzbudi divny pocity..predstavuju si pod nim kultivovanou zenskou.. s dlouhejma a nalakovanejma drapama.. s nalicenyma rasama, ktery jsou strasne dlouhy.. ktera mrka jako panenka a jako panenka se citi.. takova jsem nikdy nebyla a kdyby me do toho nekdo "navlikl".. snad ho napadnu i fyzicky :-D ..

zbytek za chvilku :-)
 
ayka
20.04.10
14:45
Nereg.

IP: .*
no ja nestacim bulvit... Katarino
nehodlam se ospravednovat... mysli si o me co chces, to je tvoje vec...
ta doba , kdy jsem se znazila vsem se zalibit, uz je Bohu diky pryc... .pracovala jsem na sobe... ..


to co jsi mela s malinkou , to je vase vec... do toho se nehodlam michat, ani na to nemam vlastni nazor... je to vase vec( i kdyz... kdyby nekdy v jakekoliv dobe slo do tvrdyho tak samozrejme budu pri segre ve vsech situacich zivota)
vadi ti me pribehy?... ... no tak je prehlizej... jednodussi recept na tvou alergii vuci nim neznam...
nemam co dodat



 
xyza
20.04.10
14:54
Nereg.

IP: .*
No děvčata nemyslel jsem, že otvírám slepičárnu. Promiňte , když chcete kvokat, dělejte to doma a zachovejte si alespoň trochu důstojnosti, když umíte tak vznešeně a dlouze psát svá kázání..
 
ayka
20.04.10
15:01
Nereg.

IP: .*
xyza: dnes 10h51 :Věř, že i já jsem ji dlouhodobě poskytovala.
a hned na to : Jak již jsem psal mám hodně ... ..

rozhodni se uz jednou provzdycky... .jsi on , nebo ona?

nic ve zlem... .
 
taraa.
20.04.10
16:16
Nereg.

IP: .*
xyza

Pri čítaní tvojich príspevkov som občas na pochybách, či nie si obojpohlavník, lebo tak samozrejme napíšeš ako muž a potom ako žena, že je to na zamyslenie. Ale dobre, jr to verejné fórum, a nezáleží tu ozaj na tom.

Želám Ti veľa soli na fore do tvojich rán zo sebaľutosti, nič iné aj tak neprijmeš, okrem toho ľutovania a argumentov z dávnych čias.

Tebe tá energia zo sebaľutosti asi plne stačí a ten, kto s tebou nesúhlasí, tiež ti posiela istú vzácnu "dodávku" energie. Tak neplač.
Je to vyrovnané.

Nemyslím si, že si bezdomovec, ale alkohol u teba nevylučujem, vo veľkej miere a dlhodobo. /Prepáč, ale cítim to tak./
Je to len môj názor, postreh a nič sa nemení. Pre nikoho.
Žiadna tvrdá komunita.
Maj sa krásne.
 
Merit
20.04.10
16:26
Reg. před 2016

necitim tu z nasi strany (z tech, ktere znam).. nic co by znacilo naky povysovani .. kdo ho hleda.. najde ho.. pac ho najit chce..

nakonec jak to zacalo? tato debata? v klidu a miru.. a kam se to svezlo? :-) ..i kdyz kazdy poznani je dobry :-).. i toto.. stalo se mi to tu taky.. mohla jsem te osobne napsat cokoliv.. bylo to "spatne"a nema to cenu resit.. hleda to?.. vidi to, najde to vzdy..v kazdym prispevku..

jestlize se dostanu na dno.. a okoli se mi snazi pomoct.. muzu z toho ja sama mit blbej pocit.. a to je ta "hrdost".. citim se spatne, ze uz nejsem ta "silna" co vydrzi a ustoji a zvladne vse.. jsem v pr**** a ja musim tedka prijmout "pomoc".. tohle casto lidi drasa.. a jde zase o ego.. jestli je cloveku zatezko prijmout jakoukoliv pomoc a prijde mu treba i smesnejch 5kc.. nekde na ulici.. tak jsme opravdu na pocatku.. a v kazdym kdo mi chce pomoct nakonec uvidim zlyho cloveka, kterej mi dava vyzrat to, ze jsem v riti s dechem.. co? .. nemuze to bejt i takhle?? :-)

theo.. dat nekomu kovaky a citit se jako Buh? myslis si, ze toto tu nekdo proziva?.. clovek ma o vanocich spatny pocity jenom z toho, ze venku behaj lidi a tuhle zimu se na ne mesto vyprdlo a nebyly ani stany.. a kdo da tech 5kc? vetsinou ti co sami prd maji.. milionar jenom projde a diva se na ne jako na zebrotu, co si nic nezaslouzi (ne vsichni)... slysela jsem co dali tedka na charitativnim konciku nasi umelci :-), tlemila jsem se.. a jeste z toho se musi odpocitat ta "rezie" a ty prachy se holt musej proprat.. :-) .. takze je mi milejch tech 5kc.. (mluvim za sebe).. kdybych byla v takovy situaci.. ktery dostanu s pocitem.. "kup si rohliky" :-).. at nemas hlad.. :-) tak to je ok :-).. nekdy je preci pomoc o tom, ze cloveku nepomuzeme.. pac opet udela to samy.. dejme gamblerovi 100kc a urcite s nima pobezi do pekarny :-).. a nebo v jiny situaci.. nekdo fnuka, ze nema.. ze neco resi.. a vidim/e.. ze z nej zije partner, kterej celej den doma ceka na to.. az penizky donese jeho zenska.. ci ji je nekdo z litosti da :-).. a on se vali dal :-).. a k tomuhle clovek dojde proste jedine tim, ze ujde kus zivota.. ze se pohybuje mezi ruznyma lidma..ze je poznat chce ci je proste tim jak zije automaticky poznava.. zazijeme to co mame.. a bud se na to podivam jako ovcan cr..a nebo merit z vestirny :-)..

kelisova.. jak jde o tu litost.. to vis.. tim si taky projdeme vsichni.. i syndromem spasitele sveta.. holt je to tak.. a je to jako si projit materskou skolou.. nebo prvnim stupnem zakladky? :-).. stalo se mi parkrat, ze jsem mela pod rukama nekoho, koho jsem litovala.. a bacha.. "je to spatne".. bylo potom strasne zle mne.. vsak ja pomuzu, to ano.. ale.. to se pousti pres srdce.. pustis si tam cloveka a jakakoliv takovahle emoce o krivdach atp.. nakonec to zustane ve mne? i v jinejch.. takze.. stop :-).. radost.. vsak kazdej narazi na toho, na koho narazit ma a hura.. ta bytost dosla ke mne.. co neumim ja, poslu nekam jinam.. a pro thea "samozrejme i k lekarum" :-), pac oni do nasich zivotu taky patri.. :-).. ale ten prus** zacina vzdy v tom jak s cim nakladame (rozpory rozumu a duse?).. takze i tech par kovaku.. kdyz utrousis (dekuju ti za ne :-)*) .. tak s tim pocitem.. "ze chces potesit.. ".. takhle je to s jidlem.. co s tim udela on/ona?.. nech to na nich.. ty jim zkratka udelas radost..

jeste k theovi.. zazivas pocity jako Buh.. snazis se lidem domluvit, jak maji zit, jak se maji stravovat.. a ty to vis a mas to i overeny, ze se jim zmeni zivot k lepsimu ap.. slysi te?.. co to s tebou udela, kdyz nekomu domlouvas a on si jede to svoje?.. Buh nas ma rad i tak.. holt vi, ze k tomu dojdeme jednou v naky fazi.. nazavrhne nikoho z nas.. prestoze pravidla dal.. a my se jich casto nedrzime.. :-).. jsme zlobivci! :-).. u cloveka potom nastane to otupeni.. u nej to nehrozi.. on vyckava.. i kdyby v poslednich vterinach k nemu nekdo zavolal.. a prosil ho.. nerekne mu ne.. ani, kdyz nezavola.. to vsechno spatny pachame jenom my sami a na sobe, na blizkych..i lidech cizich..


xyza.. nevim cim to je, ze neustale preklepujes :-).. ale pokud je pravda co pises.. zkus si pohrat se svym egem.. zkus se na svuj problem podivat jako na "kalamita skolou".. :-)... vem si z toho ponauceni.. nejde o nas.. nejde o svet.. jde o tebe.. nebejt tech kalamit.. zijes treba ve zlaty kleci a Buh vi.. jestli by ses prokousal na tuhle stranku.. jestli by jsi poznal lidi vsehochuti?.. je bohatstvi ukazatelem uspechu? je tak strasne dulezity bejt uspesnej? uspesna?.. casto je prohra vyhrou :-)... zalezi na tom uhlu pohledu.. a vic se k tomu vyjadrovat nebudu.. pac je asi z moji strany vse receno.. a citim, ze te to miji.. zijes sam sebou.. jeste je to v tyhle fazi.. a hledas aluminiovy klic pod lampou a ztratil jsi je kus dal.. a vse je jenom na tobe.. at se ti zadari..:-)

zaver mezi katarinkou a aykou me rozcaroval... pac to k nicemu nevede.. je to skoda..

maty.. a ty znas nick xyza?.. ty vis kdo to je?.. prispiva sem i jinak?.. neco jsem tu cetla, ze vis kdo to je.. docela by me to zajimalo.. jenom pro osvetleni..
je skoda se tu hadat :-))..
jinak bezdomovectvi.. je tema slozity, to preci vime kazdej.. ale co clovek to jiny reseni.. nekdo si to sam i vybral.. je to pro nej pohodlny..
tema romu? taky slozity.. kdo po svete chodi jako cigan.. vidi to jinak.. stejne tak jako se nekdo diva z poza okna.. na nekoho.. kdo v mrazu brouzda mestem.. a ma ruce modry od mrazu.. a nos fialovej od chlastu.. atp.. neexistuje "jedinej navod" :-) ..
ty socialni davky co se jima napacha mezi lidma.. a staci tak malo.. "dostanete prispevky na max. dve deti".. a to ostatni si v dnesni dobe budete zivit sami.. i dve deti.. dokazou stat podojit docela slusne se vsim co k tomu patri.. vim o rodine, kde to delalo cca snad 14tis mes?.. tohle by si v praci rodice nikdy nevydelali.. a tak co jim zbyvalo?.. tata zacal konecne po 50tce makat :-) dela u mrazaku v nakym nakupaku.. pro politiky je kazdej hlas dobrej.. kazdej, kterej jim padne.. naslibujou horydolycernyles :-).. vysoky duchody.. socialni davky.. a pak se lidi mezi sebou nenavidi.. zadnej system tu neni spravedlivej.. vzdycky nekdo strada.. obycejnej zivot lidem porad nechutna..
mejte se podle svych predstav.. ;-))
 
xyza
20.04.10
16:58
Nereg.

IP: .*
Taraa- u nás se tomu říká hemafrodit. Tomu myslím i slověna může rozumět. Ale o tom diskuze nebyla ani o tom zda mám přirození ženské či ptáčka/nikoliv modrého/. Věř že se neubíjím sebelítostí, sebeklamem či špatným pohledem do minulosti. Já totiž na rozdíl od tebe již dost dlouho koukám okolo sebe a to na všechny lidi, čili bez toho, že bych někoho podceňoval či se vyvyšoval. A to jestli ty chlastáš, což bych předpokládala /ať v tom máš zase trochu zmatku/ je mě u zadku. Já zatím žádnou závislostí netrpím ona se totiž později projevuje na mozku a zamezuje objektivnímu pohledu na věci.
 
xyza
20.04.10
17:12
Nereg.

IP: .*
Merit - již na několika diskuzích jsem si všiml, jak ty to vždycky hezky nakonec shrneš jakobys ty osobně byla pánem světa a kádrovala kdekoho, protože jen tvůj pohled je jediný a správný. Nelze ti upřít jistou systematičnost /co asi máš za práci, když máš tolik času věnovat hodin k prosazovaní sebe sama/, skoro bych řekl že jsi panna. Ty bývají velmi přízemní , ale pracovité. A znáš to přirovnání : nejhorší je pracovitý bl... Takže můj závěr. Pokud za své plytké výplody nepobíráš různé prebendy, piš výstižně , věcně a stručně. Diskutuj, ale neposuzuj. A nakonec koukej také pod nohy, abys nepošlapala květinky. Bodlákům se vyhýbej anžto by tě mohly naočkovat jinou životní energií.
 
taraa.
20.04.10
17:18
Nereg.

IP: .*
xyza

Podľa toho, ako som ťa vytočila, je mi jasné, že môj príspevok tebe je PRESNÁ TREFA do čierneho.

 
kelišová
20.04.10
17:28
Nereg.

IP: .*
xyza - tedy Tvé projevy jsou opravdu zárážející , zášť , nepřejícnost a zloba , zloba a zas zloba .Prober se , člověče , nebo to špatně skončí ... .
Myslím si i , že dáváš vinu za Tvé neůspěchy jiným ... .
S těmi překlepy - bohužel to opravdu působí tak , jak to působí a Tvá reakce je poněkud přehnaná...
Teď musím říci tu frázi - je mi Tě líto
 
xyza
20.04.10
17:45
Nereg.

IP: .*
Kelišová - prázdná slova. Mně je tebe líto /lépe řečeno tvým výplodům se směji/ již hodně dlouho. Zatím se mi jaksi nehodilo téma na kterém bych tvoji bezcitnost nebo lépe řečeno "velké poruzumění" mohl vynést na světlo boží. Tentokráte jsem s tebou a několika souputnicemi opravdu spokojen. Víte jen co někde přečtete a mezi sebou si předáte. Opravdu jste odtržení od běžného života. Z druhých /tedy i ze mě/ doufám ty poslušné ovečky nevychováte. Jsem životní optimista a vůbec ne někdo kdo sedí v koutečku , lituje se a usedavě pláče. Život mě baví žít a ne živořit.
 
liduna1
20.04.10
17:46
Nereg.

IP: .*
Ahojky vsem lidem dobre vule... Asi to tak melo byt, ze se toto vlakno tak napina, ze to vypada, ze kazdou chvilku praskne... Nezenme vec do krajnosti, na co je to dobre? On obcas musi prijit vitr aby vycistil povetri, momentalne nas strasi popilek ze sopky, nebo zeby erupce na slunci? Navrhuji bilou vlajku primeri..Dekuji za pochopeni . A jinak , Draci i mne chybi, kam se nam stratila? Zeby jeste sedlala velbloudy?
 
xyza
20.04.10
17:51
Nereg.

IP: .*
Taraa - nedělej ze sebe chytrou- nějak ti ta střela minula cíl. Na pochvalu si máš počkat od druhých a ne se chválit sama. Jinak se neboj, že kdybys měla pravdu, že bych ti jí nepřiznala. Ty ještě potřebuješ moc a moc chválit, než se zbavíš svého komplexu. Kdyby to bylo jinak nadhled by ti nechyběl. Ale co. Omylem jsem na tyto strány vešel, vědomě z nich a rád odejdu a budu si v pohodě žít. N A Z D Á R E K!!!!! Velmi jsem se pobavila.
 
xyza
20.04.10
17:58
Nereg.

IP: .*
B E Z D O M O V C I jsou také lidé, kteří mají svá práva, ego, mozek , ale i starosti a nelehký životní úděl. Nikomu, kdo si celou diskuzi přečte nepřeji, aby se do takové situace dostal. Z výše uvedeného nechť pak zjistí, jak je na ně takovýmito"duchovními" lidmi nahlíženo.
 
Merit
20.04.10
18:05
Reg. před 2016

xyza.. jestli ja jsem panna? asi takova.. jako ty jsi farar :-)

fungujes jeste jako muz? .. nebo jsi prisel i o to?.. nemusis odpovidat, jestli nechces..
 
ayka
20.04.10
19:01
Nereg.

IP: .*
Lidunko , jedu v tom s tebou , jsem pro tu vlajku primeri... ..
vzdyt ono , jestli me tu tak Katarina setrela , tak to ma urcite nejaky duvod( i kdyz me to nijak nesebralo... ..budu o tom meditovat... .)
preji vsem krasny vecir
 
liduna1
20.04.10
19:44
Nereg.

IP: .*
Ayko diky, ze ses pridala ale vis, musime pocitat i s tim, ze nekdy parlamentare zastrelej
 
liduna1
20.04.10
19:52
Nereg.

IP: .*
Jeste na okraj, nevyjadruji se k teme bezdomovectvi, jen me mrzi, co vsechno toto vlakno vyneslo na povrch.. Ale tak to urcite muselo byt, nic neni bez priciny...
 
anelie.
20.04.10
22:31
Nereg.

IP: .*
kelisova: zajimalo by me, tys nikdy nebyla nastvana? Ja jinak z prispevku xyza necitim zlobu ani nenavist, ale spis rozhorceni. Negativni emoce mohou byt konstruktivni, ja osobne, kdyz se takto nastvu, tak se veci nejvic daji do pohybu. Ocividne se ho tema bezdomovectvi nejakym zpusobem bzprostredne dotyka a neco mu v tomto tematu rozproudilo krev v zilach.

Jinak se priznam, ze za rok me bude tricet a touhu zmenit svet mam porad, jeste vic nez v patnacti.
 
Merit
21.04.10
00:04
Reg. před 2016

ahoj :-)
Katarinko, douram, ze ses neztratila :-)
 
kelišová
21.04.10
06:39
Nereg.

IP: .*
Anelie - naštvat se umím světoborně , ale nevidím důvod proč by měl po všech xyza házet slovními útoky a druhé shazovat , že jsou přízemní ... .atd . atd... prostě mi vadí ten přístup - všichni stojíte za prd - jenom já mám pravdu ... .dokonce i v jiném tématu než tady ( literatura - odkaz Maty )
 
Katarína
21.04.10
08:38
Reg. před 2016

Merit: neztratila. Momentálně nemám co dodat.
xyza: vrať se, drž se. K tomu, co píšeš, zatím nemám více slov, než jsem už napsala, ale vnímám Tě.
Všechny srdečně zdravím
 
Theo.
21.04.10
15:23
Nereg.

IP: .*
Pro Merit, tak jo, ty mrcho, jak chceš :-DDD
 
Theo.
21.04.10
15:24
Nereg.

IP: .*
xyza: buď další překlep, a nebo jsi vážně žena...
 
Theo.
21.04.10
15:30
Nereg.

IP: .*
zpět k merit: už se lidem nesnažim nic kázat. řeknu jim, co jejich nemoc potřebuje, jaká jsou rizika, jaký je nutný režim a vím, že ho stejně nebudou dodržovat. V raných fázích mé kariéry mě to trápilo, teď už ne. Cítím soucit, nikoliv lítost, to bych rád potrhl. Soucit mi umožňuje se vžít do problému a pomoci. Lítost naproti tomu, by mě akorát ničila.

Rozdíl mezi projevem lítosti a soucitu:

soucit: "Ano, přesně vím, jak se cítíš, taky to tak mívám, myslím si že.."

lítost: "Ty chudáčku jeden malinkej, ty tak trpíš, ještě že na tom nejsem stejně!"

chápete ten rozdíl?
 
Theo.
21.04.10
15:33
Nereg.

IP: .*
nemyslím, že xyza je plný/á zloby. Trochu ten pocit znám, je to takový vyčerpání světem... není to zloba... asi teda.
 
xyza
21.04.10
15:51
Nereg.

IP: .*
Jakápak zloba . Takto zjednodušovat se věci nedají. Mně se spíš jedná o pochopení lidí v nouzi. Ale to asi nejde u některých lidí, kteří se nedokáží vcítit a nazírat na problém z několika úhlů. Kdo žije jen ve své sluji, byť moderně vybavené, je stejně jen přízemním pozorovatelem. Stačí se podívat na jednotlivé diskuze např. o politice, kde by se lidé pobili a v podstatě si jen čistí odpady svého organizmu. Zde bych očekával diskuzi z vyššího principu lidství.
 
kelišová
21.04.10
16:03
Nereg.

IP: .*
Theo - zpodobnění lítosti a soucitu - zrovna to není vysvětleno pravě -ořechově .Soucítit s druhými můžeš i když neprožíváš stejné věci jako oni , vůbec nemusíš zažívat to samé na vlastní kůži , vtip je v tom - že si to dokážeš " živě " představit a vyvodit z toho další souvislosti , můžeš i plakat - aniž chceš - tedy my ženy to tak povětšinou máme ... ..
Lítost zas není o tom - to je dobře , že to nemám já ! (příklad).Jen si řekneš chudák... ..a jdeš dál ... ..víc nic , vnitřně se Tě to ani moc nedotkne a nebo jednou tahle lítost vyroste o trochu víc a začneš přemýšlet , o tom proč - jak ... .jak by ses cítil Ty v téhle situaci a pak se lítost přetransformuje v soucit ... .
 
kelišová
21.04.10
16:06
Nereg.

IP: .*
xyza: Co je podle Tebe - vyšší princip lidství ?
 
Theodor
21.04.10
16:46
Reg. před 2016

já to moct neumim vysvětlit... jen vim, že nemám rád, když vůči mě někdo projevuje lítost, ale mám rád, když má soucit. Tedy jinak řečeno, ať chápe, co prožívám, ale nelituje mě. Je to takhle srozumitelné?
 
kelišová
21.04.10
16:53
Nereg.

IP: .*
Theo: Teď už je to pro mne srozumitelné , dík .
 
Maty
21.04.10
20:35
Nereg.

IP: .*
xyza: ne, zloba ne, ale nepřátelství nebo až nesnášenlivost k nazírání jiného pohledu na daný problém až za roh (třeba až do knihovny). Kdybys byl/a tak chápající různé úhly pohledu různých lidí, jak se snažíš vnutit zde, pochopil/a bys i můj postoj. Př. člověk, který trpí obrovskými bolestmi při zánětu slepého střeva potká druhého člověka, který mu chce pomoci, ale tak, aby mu svojí aktivitou neublížil. Rozhodne se pro zavolání záchranky a snaží se zjistit informace, co v nejbližším čase může ve prospěch trpícího udělat. Docela by mě překvapilo, kdyby člověk trpící bolestmi začal pomáhajícímu vyčítat, že on není schopen pochopit jeho bolest a nechová se podle něčích představ. To mi připadá docela hloupé, když ten druhý člověk zánět slepého střeva nikdy neprožil, a tudíž si onu bolest představit neumí. Reaguje podle svých schopností vcítit se do projevů nemocného.

Jestliže nejsem schopen pochopit (nebo alespoň projevit snahu o pochopení) člověka v jeho bohatství i chudobě, je to z mé strany (z nějakého důvodu) jen póza, protože sleduji jen jednu stranu téže mince. A něco podobného dělají tolik kritizovaní politici..
 
xyza
21.04.10
21:14
Nereg.

IP: .*
Maty promiň, ale tvůj postoj k bezdomovectví se liší od mého. Na tom nezmění ani sáhodlouhé přirovnávání k slepemu střevu. Souvislost mi tady zcela uniká. Mám pocit, že ti jde pouze o to, aby tvůj příspěvek byl poslední a uzavíral diskuzi. To jsem již někde slyšela, že ten kdo uzavírá se pasuje do pozice vítěze. Já jsem již vše co mi leželo na srdci napsal a kdo chce pochopit pochopí, kdo ne musí si počkat na vlastní prožitek /tedy toho bezdomovce/.
 
Maty
21.04.10
21:27
Nereg.

IP: .*
xyza, můžeš mi objasnit nad čím nebo kým bych zde měla vítězit? Dala jsem si jen trochu času na to, abych strávila Tvé "jedovaté šípy". Budeš se divit, ale Tvůj postoj chápu, máš prostě jiné zkušenosti, jen nechápu projev nepřátelství, který Tě pořád drží..
 
Katarína
21.04.10
22:13
Reg. před 2016

Nevím, zda to bude srozumitelné, jak to myslím, zdánlivě možná budu působit dojmem, že jsem mimo téma. Ale nejsem. Přemýšlela jsem na pocitu "bezmoc" /v souvislosti s tímto tématem/. Našla jsem svůj intenzivní prožitek bezmoci - v mém dětství, asi ve 4 letech - "zaživa" operace krčních mandlí, přikurtována, v puse kovová vzpěra, řvala jsem, nemohla se hýbat, v zrcátku lékaře na jeho hlavě stříkající krev, ubližovali mi a všichni mě opustili. Máloco si konkrétně pamatuji, ale toto i po půl století ještě stále. V tu chvíli jsem potřebovala svobodu, vysvobození, zradili mne všichni, kterým jsem věřila, zklamání, bojovala jsem, ať se z toho dostanu, nešlo to. Násilí. Zklamání. Pak znova bezpečí u rodičů - měla jsem se kam vrátit, krk se zahojil. Intenzivní ocit bezmoci netrval věčně, ale nemusela jsem se z něho hrabat sama /dodnes mám strach z pocitu bezmoci, možná se podvědomě snažím o to, abych ho znova nemusela prožít/. Někdo se ze stavu bezmoci musí hrabat sám - někomu se to podaří, někomu ne. Podle okolností, síly, podle toho, jakou pomoc nebo oporu mu osud přinese, určitě to závisí na mnohém.
Ještě jsem si vzpomněla na - pro mě nádhernou - charakteristiku lásky: mít rád někoho, i když je pokakanej /umí to někdo? možná maminky... /. Nezatratit, i když kope, i když metá hromy blesky, vydolovat to, co je pod povrchem skryto. Někdy nejde jinak, než ty hromy-blesky metat. Až se vyhřmí, vyjasní se a nastane světlo pro nové vidění.
No, nechci být dlouhá, měla bych toho možná ještě víc.
 
Maty
21.04.10
22:19
Nereg.

IP: .*
Katko, jestli máš čas, buď dlouhá, tohle sem patří.
 
Katarína
21.04.10
23:16
Reg. před 2016

Pokud konečně nepůjdu někdy v normálním čase spát, tak čas by byl. Během dne jsem hledala, co se mi vybaví pod pojmy "ubližování" "bolestivá pomoc", "kopání kolem sebe". Je to i příklad k tomu, co je to pomoc, za jakých okolností může být stejná pomoc vnímána úplně jinak:
Já - dítě školačka, u zubaře. Zubař v tu dobu pro mě hnusný chlap, chlupatý ruce, stará vrtačka, pomalu vrčící, nekonečné vrtání, hnus. Bráním se - bolí to. Kopanec zubaři. Už nevím, kam jsem ho trefila... Dostala jsem přes hubu, plomba na místě. Z hlediska zubaře: bylo mi pomoženo. Z mého hlediska: hnusnej zubař, co si to dovolil... Z hlediska tehdejších dostupných přístrojů /z dnešního hlediska určitě primitivních, nemoderních/ - bylo mi vrtáno tím, čím to v tu chvíli bylo možné, včetně použitého materiálu a použitého zubaře. Dnes: Jak jsem šťastná, když mohu ještě díky zubařům mít v puse /nějaké, ucházející, kousající, svoje, s plombama/ zuby a ne klapáky. I když určitě i klapáky jsou lepší, nežli zuby žádné. U zubařky otevřu, co mám a vydržím cokoliv /mám na nepříjemné procedury pomůcku: určím si, asi jak dlouho to bude trvat a myslím na čas, kdy už bude "po", např.:Těch 30 minut vydržím, pak už to bude historie/. Vnímám to jinak, než kdysi, vím, že je to pomoc, která bolí, ale až bolest pomine, budu mít prodloužený záručák.
Co jsem tím chtěla říct: někdy nemůžeme reagovat jinak, než kopnutím do zubaře. Za jiných okolností /třeba i včetně uplynutí času, získání určitých zkušeností atd./ jsme pak schopni vidět i jiné významy věcí, které nám dříve nemohly být jasné, i kdyby vysvětloval a agitoval sám Svatý Petr.
Už fakt končím, všem se omlouvám za zdlouhavost. Snažila jsem se pouze nějakou cestou přiblížit se k pochopení pocitů, které se tady vyskytly napříč. Srdečně zdravím
 
kelišová
22.04.10
07:57
Nereg.

IP: .*
Katarína:
 
Merit
22.04.10
12:16
Reg. před 2016

ahoj Theo :-) potesil jsi me tim oslovenim.. dekuji dekuji dekuji :-)

uz jsem tenhle pribeh cetla.. je peknej :-))*



 
Theodor
22.04.10
12:28
Reg. před 2016

Merit: není zač :-D rád jsem zdvořilý :-D
 
xyza
22.04.10
13:24
Nereg.

IP: .*
Theo - nekoumej o mém pohlaví , ale přemýšlej o mých argumentech. Pro vývoj diskuze to nebylo podstatné. Vždyť ani ty nemáš patent na rozum zrovna tak jako já. Ale ty na tuto diskuzi chodíš častěji, tak si asi nemůžeš dovolit jasný názor. Takže jsi v podstatě také takový malý český hemafrodýtek s trochou snahz zasahovat jako deux ex machina.
 
kelišová
22.04.10
16:01
Nereg.

IP: .*
Tak jsem tak trochu přemýšlela nad tím , že by vlastní rodina měla vytvářen jakousi sociální síť , přemýšlím - zda bych byla ochotna poskytnout někomu z mojí rodiny pomoc a na jak dlouho .
Dveře bych před nosem asi nezavřela , poskytla bych azyl - ovšem na jak dlouho , jak dlouho by mě to bavilo ? Měsíc , dva , půl roku , rok ??
Jakous takous pomoc jsem si mohla na vlastní kůži zažít - šlo povětšinou o hmotné dary , nebo peněžní výpomoc v rodině , jde asi zase o tu nějakou pověstnou hranici a různé okolnosti ... .
Faktem je , že jsem taky byla za blbečka - tedy s tou pomocí .Každý totiž umí hospodařit jinak a já jsem škudlila ( jinak to nešlo , když jsem něco potřebovala , šla jsem si koupit do sekáče nebo " vše za třicetdevět " , zní to jako sranda , ale bylo to tak , z mateřský se tehdá a ani teď moc vyskakovat nemohlo .Pak přišli příbuzní - teto , my nemáme ani vejce do polívky , podívej se - peněženka zeje prázdnotou .A tak blbá teta v domění pomoci dávala vajíčka , zavařeniny , maso z mrazáku , aby nebyli hlady . Pointa ? Druhý týden přišli všici na návštěvu ( ještě předtím byl telefonát , zda mám něco dobrýho ) v novém oblečení , všichni značkové rifličky , bundičky adidasky .Čumím , nezávidím , ale říkám si , tak já si budu utrhovat od huby a voni takhle ??No a pak jsem taky začala naříkat , já teď nemám , přišla bída na žida ( což byla pravda )A co se nestalo návštěvy prořídly jen tak na kávičku se nechtělo ... .
Pak mám příbuzný - kteří si vybrali sami úděl nepracujících , ale neslyšela jsem od nich nikdy nářek - my nemáme a to opravdu žijí zn životního minima už 10let .A považte - ještě ušetří ! Strýc chodí kolem popelnic , najde dveře - znovu nalakuje, opraví a prodá , teta samý zlatý prsten na ruce , jó oni zas šetří na jídle ( to já se radši nažeru , to je moje a nikdo mi to nevezme - slova mojí kolegyně z práce - ještě si tedy u toho hladí svůj větší břich , ale má obalené nervy - žádný strachy )
Ale asi bych pomohla , hlavně , kdybych viděla , že dotyčný se jinak snaží - aspoň snaží ... .
 
Maty
22.04.10
16:29
Nereg.

IP: .*
keli, dík, zrovna mě napadlo, že každý z nás jinak dává. Znala jsem člověka , který byl znám tím, že byl k lidem štědrý. Když to o něm někdo řekl, vždy se tak zvláštně pousmál a já nerozuměla.. až jsem se s ním seznámila blíž, věděla jsem o co jde. On rozdával, co nepotřeboval, co mu nechutnalo, co se nelíbilo a co už nešlo zpeněžit. Potom o tom nejméně týden vyprávěl. Protože šlo o staršího člověka, přišlo mi vše spíš k smíchu. Jednou se dělilo na ohýnku pečené kuře a přišlo ještě jedno malé dítě. On řekl: " Nic nedostane, abych já měl". To už mi k smíchu nebylo, ale nakonec to dopadlo dobře. Každá rodina má menší nebo větší zkušenosti s podporou či soudržností. Kde je ta hranice, kdy ještě podporovat a kdy už nechat řešit samostatně - to asi není všude stejné.
 
Weiterinka1
22.04.10
16:47
Nereg.

IP: .*
Já to tady četla,
směji a zamýšlím se,
že na lidstvo je metla,
když každý plive na každého a nestydí se.
Tou metlou se bijem jak o závod,
ne ,,ONI", ale viníci jsme my sami.
myslíce si, jací jsme to mocipáni.
Co podporovat a co ne?
Lásku? Pravdu?
A co strach? Kdo se nás třeba zastane?
Ego ... paráda, tolik věcí k řešení ...
a cest je tak mnoho ... kdo ví, kam se kdo dostane!


Tak jsem si jen zabásnila ... nemám chuť se pouštět tady do diskuze.
Všechny Vás zdravím a díky za příspěvky ...

Kelišová Maty Theodor Ayka Merit
Taraa Katarína Liduna 1
xyza ... slova, slova, slova ... ne, u nikoho nejsou prázdná, ani u Tebe ne. Vždy za nimi něco je ... třeba si říci o návod na rituál? Proč jsi jinak na stránkách Věštírny?

 
xyza
22.04.10
18:04
Nereg.

IP: .*
W - tedy tys mě úplně rozesmála. Já na ty rituálky moc nevěřím i když ty si myslíš, lépe řečeno jsi přesvědčena, že ony do duchovna patří. Jsem přesvědčena, že nejen většina lidí bez domova, ale i těch, kteří mají hluboko do kapsy by zareagovala jako já. Ale již dost polemiky. Téma zdá se bylo věcně otevřeno a uzavřeno každým z diskutujících jinak. Vhybí prožitek a vlastní zkušenost. Je to taková rakovina. Někdo přežije, jiný ne. Řekněme to jinak. Je i toto asi vůle Boží. Opravdu takový materialistický závěr.
 
taraa.
22.04.10
18:37
Nereg.

IP: .*
Weiterinka

dík, dík, dík.



xyza: "Psí hlas do neba nejde"... .ľudové porekadlo, ale múdre.
 
Theodor
22.04.10
19:34
Reg. před 2016

xyza: nedumám nad tvým pohlavím, je mi v podstatě jedno, co máš mezi nohama. Dumám spíš o tom, kdo jsi. A to ne proto, že by mi na tom nějak zvláště záleželo, je to spíš... no, řekněme tomu: zvědavost. On je to poměrně častý jev tu. Vždy jednou za čas se tu vyskytne nick, který se tu předtím nikdy nevyskytl, a začne sjíždět všechny kolem dokola a jeví značnou znalost jednotlivých (stálých) nicků. Ano možná je to jen do té doby pasivní čtenář, ve kterém to už dokypělo do fáze, kdy se musí začít projevovat... možná.

Deus ex machina je prima. Chce to pořádnou mašinu, to víš. Jo a to o tom, že nemám vlastní názor, to mě pobavilo. Fakt :-D Přál bych si býti beznázorovým, konformním a tedy se vším spokojeným člověkem :-)

Patent na rozum má akorát papež a Jirka Paroubek.
 
Theodor
22.04.10
19:42
Reg. před 2016

xyza: ono víš co, já si kdysi taky myslel, že nezáleží na nicku, ale na poselství. Ale tak nějak jsem za těch pár let přišel k názoru, že to není tak úplně tak :-) Když ti já řeknu: mrkev s cigaretou je smrtelnější kombinace, než cigareta sama... budeš mi to věřit. A jestli ano, tak proč. Pointa je v tom, že zkrátka potřebujeme nějakou takovou představu o tom, komu máme věřit a komu máme naslouchat, protože kdybychom brali vážně všechny tety v autobuse... však to znáš. A co si mám myslet o někom, kdo cíleně lže? Jaký záměr v tom asi bude? Chce rozdmýchat vřavu, nebo je to partner do diskuse?

Já nemám rád lež. Lepší je neříct nic.
 
liduna1
22.04.10
20:14
Nereg.

IP: .*
Weiterinko zdravim Te.
 
Katarína
22.04.10
21:28
Reg. před 2016

Theo: Četla. Tvé příspěvky mi nějak připomínají hudbu Beethovena. Uvědomila jsem si to dnes ve škole - se žákyní jsme hrály 2. větu ze 7. symfonie 4-ručně.
Všeobecně k diskusím: připadá mi to hodně únavné, když se zabíhá k jakémukoliv vzájemnému hodnocení diskutujících - kromě situace, kdy by se ovšem někdo sám ptal ostatních na jejich názor o jeho osobě. Samozřejmě beru v úvahu, že veškeré příspěvky jsou na podkladě osobních postojů, subjektivního náhledu, něco o svých autorech vypovídají, nějak působí na ty, kteří je čtou, navozují různé představy. Mít představy a názor je právo každého. Hodnotit a poskytovat nevyžádané rady by se ovšem nemělo. Možná by nebylo od věci takovýchto projevů se vyvarovat, případně - pokud by někdo chtěl říct cokoliv "hodnotícího" - by nebylo od věci předem se dotyčné osoby zeptat, zda nemá nic proti tomu. Nemám to úplně domyšleno, je to momentální nápad z kategorie "Dejte životu mír"... ..
Xyza: ráda bych Tě pochopila, co Tě zajímá. Pokud shrnu, jak vnímám obsah Tvých sdělení, vychází mi: vědí své ti, kteří zažili na vlastní kůži, jinak nemá smysl o tom diskutovat. Je to nějak takto?
Ke psímu hlasu do nebe: proč by nešel? Normálka, jako všechny ostatní hlasy. Ani lepší, ani horší. Pes je přítel člověka... ..Člověk člověku vlkem?
 
Maty
22.04.10
21:41
Nereg.

IP: .*
"Kataríno, prosím Tě, byla bys tak hodná a dovolila mi vyjádřit se k Tvému poslednímu příspěvku a pokud možno určila i hranice (co by se Ti nejvíce líbilo), kam až se mohu vyjádřit? Předem mnohokrát děkuji."

Tak to teda nevím...
 
Katarína
22.04.10
21:59
Reg. před 2016

Maty: bylo to míněno ve směru k hodnocení osoby, samozřejmě ne příspěvku. No, snad až tak špatné to se mnou není, že bych to myslela takto. Je ale možné něco psát nebo číst jinak, než je míněno - třeba jsem to nešikovně napsala. No, pokud píšu jako Tatar, omluvte mne, nejsem Češka a nemám české ani školy.
 
xyza
22.04.10
23:05
Nereg.

IP: .*
Thoedore - v mých příspěvcích nebyla žádná lež. Pokud jde o nick tak promiň, ale toto není uzavřená diskuze, takže je jedno jaký kdo používá. Nevím proč uvažuješ v dimenzi věřit - nevěřit. Při názorových rozdílech je to nepodstatné. Mašina není potřeba, ale jakýsi nenucený přechod v rámci dramatu při gladiátorských hrách ano.

Katarino - jestliže opravdu nejsi češka a nemáš české školy, pak klobouk dolů před Tvou znalostí našeho záludného jazyka. Komu čest, tomu čest.
 
Merit
22.04.10
23:18
Reg. před 2016

vidim, ze hratky pokracuji :-D .. ach ach..
je to na me trochu moc vsechno "teoreticky" :-)
xyza:
jinak se chova muz, jinak zena.. je to prirozeny a je to v poradku..
neni jedno, zda jsi xyza nositelem vercajku ci vaginy.. a jestlize tvrdis, ze jsi muz a ujizdi ti neustale preklepy.. tak se potom nediv.. holt si hrajes.. je to kraaasna manipulace s nami :-).. se vsemi.. a pro me je to taky lez.. a uprimne receno, to mi "vadi", ale to je muj problem, ne tvuj :-), ty si tu rajcuj svoje ego dal :-)

tu seknes, tu podas ruku, tu plivnes :-).. vsechna cest a velky kompliment :-)
jestli se nudis, kup si medu myvala.. :-)

 
Maty
22.04.10
23:39
Nereg.

IP: .*
Katko, přispívá sem dost děvčat ve svém rodném slovenském jazyce a nemám problém jim porozumět, protože jasná myšlenka nemá jazykové bariéry. I jinde v zahraničí, kdy člověk používá k dorozumění třetí jazyk, je nejdůležitější, co vlastně chtějí diskutující vyjádřit a slova nejsou vždy tím hlavním měřítkem.
Mám-li přiblížit naši vzájemnou diskuzi : jako bychom bruslily na tenkém ledě vedle sebe, ale naše dráhy byly k sobě rovnoběžné (nikdy se nesetkají). Pak vše vyznívá ve stylu : já o voze, Ty o koze..
 
ayka
23.04.10
00:10
Nereg.

IP: .*
ahoj Theo:
taky nemam rada lez a mas pravdu o tom , déjà-vu... .za ty leta co sem chodime , jsme tenhle fenomen videli uz nekolikrat...

prisla jsem k nazoru , ze xyza dela vse proto , abychom si vsichni mysleli , ze je to prevlecena Katarina...
vsimni si jeho zavorek... Katarina je jedina ktera pise zavorky takhle/... ... /
a xyza se opici... ..i tohle je déjà-vu... .
jisty pan( stara parta vi koho mam na mysli ), se obcas objevi , prevlekne se za druhe, prida za nicku cislicko nebo si udela novy nick, napodobuje styl psani a nadela paseku jak tu, tak na pokecu, ... ... .a tohoto pana jsem mela od prvni chvile na mysli ... ..


 
Katarína
23.04.10
00:13
Reg. před 2016

Maty: nemám co dodat, nemá to cenu. Zřejmě nemám jasnou myšlenku. Nejsem Slovenka.
 
Theodor
23.04.10
09:00
Reg. před 2016

xyza: dimenze "věřit - nevěřit"... něco na tom bude :-) není vlastně potřeba věřit, nebo nevěřit. Stačí přemýšlet. Ok. Zamyslím se.
 
xyza
23.04.10
11:33
Nereg.

IP: .*
Ayko - nech už toho, nemám zapotřebí někoho napodobovat ani urážet. Nevím co se vám honí okolo Katariny, jaké dělá závorky. Či na tom , že dělám stejné? Jonak já se uštěkat nedám. Mohu vám tu odepisovat nadále. Mám totiž dost času a ještě k tomu placeného.
 
taraa.
23.04.10
12:45
Nereg.

IP: .*
ayka

máš pravdu, ayka. Mne sa zdá logické, kto ti vychádza.


xyza:

Ako to, že si ešte na fóre, veď aj obednú prestávku máš platenú, v spp vás platia ozaj dobre.
 
Anonym
23.04.10
13:17
Nereg.

IP: .*
AYKA Dúfam že toho pána si nemyslela mňa! Sa Vám čudujem
TARAA ten xyza nie som ja neboj, je to pod moju úroveň! a mimochodom v&setko najlepšie k narodeninám aj odo mňa neskoro ale predsa,nech sa ti splní len to naj
 
ayka
23.04.10
13:38
Nereg.

IP: .*
xyza:
nejsi-li ten jisty pan co mam na mysli, omlouvam se Ti tedy... .
ono na tom vlastne vubec nezalezi , kdo jsme , odkud jsme a proc jsme... .
hlavni je (alespon pro me) prijmout nazor od ostatnich, nikoho nepodcenovat , nikomu nic nevnucovat, nikoho nekritizovat... proste brat ostatni... (teprve se to jeste vsichni ucime, hlavne na tomhle forum)
kazdy z nas je na jinem stupni , kazdy ma sve zkusenosti , sve prozitky ,sve vzpominky, sve pravdy... ..
me proste pripada prdle a podle , kdyz nekdo pouziva vice nicku, za ucelem tu vyvolavat paniku... ..ale i to beru , trebas ma v sobe 2 personality, ktere mezi sebou bojuji a jestlize mu tyto machinace pomohou ... no tak prosim... at si poslouzi
jen to nesmi dlouho trvat... ...
proc kolem sebe delat takovy mysteria, proc mast druhe a hlavne proc se potom citit dotceny, kdyz ho jini nevidi verohodneho... ..hodneho duvery?
Stydis se byt presnejsi v tvych vykladech? Nebylo by lepsi , kdys trebas napsal kousicek z tveho zivota , co jsi citil , co jsi zil... vzdyt spousta lidi da do placu jejich zkusenosti ... a myslis , ze je proto nekdo odsuzuje? NE!
Navic , kdyz mame neco co nas tizi , meli bychom to napsat , i kdyz to trebas nikdo cist nebude , tim , ze to dame na papir , vyjasni se nam samotnym hodne veci a citime se hned lip , je fajn ze existuji forum, kde ti mohou jini dat jejich nazor, potesit te a nebo ti i odporovat... .alespon mas o cem premyslet
 
taraa.
23.04.10
13:40
Nereg.

IP: .*
" Trafená hus zagága !!!!" ... ... ... ..ľudové porekadlo



... ... ... ... ... ... .


Ďakujem za blahoželanie. Viem, že stále ne mňa myslíš.
 
Anonym
23.04.10
13:51
Nereg.

IP: .*
No a ćo ved si bola súčasťou mojho zivota ale ved ty si to vedela už dávno. A ako sa máš?
 
taraa.
23.04.10
14:41
Nereg.

IP: .*
Ďakujem pekne, mám sa, ako sme si spolu popísali vo februári tohoto roku, všetko je po starom. Máš moju poštovú adresu, telefón, mail. Málo???
 
Anonym
23.04.10
14:47
Nereg.

IP: .*
No vieš ani neviem ktoré je to pravé a funkčné , a zakázala si mi volať lebo si sa vydala nie?
 
taraa.
23.04.10
15:01
Nereg.

IP: .*
Hneď robím nápravu.
 
taraa.
23.04.10
15:33
Nereg.

IP: .*
Napísala som ti ako prvá. Ono k tomu vydaju: Kto mi stále píše, že práve má svoju životnú lásku a je s ňou veľmi šťastný?
 
ayka
23.04.10
16:19
Nereg.

IP: .*
anonym: NEEEEEEEEEEEEE
tebe ja urcite nemyslela
uz i ty jsi stahovacny?

hezke odpoledne a fajn week-end
 
taraa.
25.04.10
22:41
Nereg.

IP: .*
Anonym

Napísala som ti, úprimne ponukla kamarátsvtvo.

Som ozaj už zase šťastne vydatá žena, za človeka, ktorého poznám 32 rokov a 30 rokov bol mojim manželom. Vsadila som na istotu a spoĺahlivosť. Po tej dlhej chorobe a Keď lekári bojovali o môj živoť, keď som bola dosť dlho v kóme, mi bol skutočnou a jedinou oporou a pomáhal mi vo všetkom. A keď som potrebovala peniaze, vzal na seba uver a aj ho spláca, peniaze mi dal na moju potrebu. To nespraví hociktorý rozvedený muž. Našli sme si cestu k sebe vo všetkom a náš vzťah teraz po svadbe je ešte krajší. Obaja sme pochopili, kde sme chybovali a napravili to. Takže takto žijem a želám aj tebe, nech máš vždy iba dobru ženu pri sebe a nech sa ti darí a nech máš veľa, veľa lásky.

To že sme boli jeden sučasťou toho druhého,k je už len pekná spomienka.

Maj sa krásne a nech sa Ti darí. Želám ti krásne leto !

Tara
 
taraa.
26.04.10
13:18
Nereg.

IP: .*
ayka, murka, mudokon

Prajem vám pekný slniečkový týždeň a teším sa, že sa aspoň tu na veštírne spolu vidíme.



 
pro Ayku
26.04.10
18:44
Nereg.

IP: .*
Ešte že tak,aspon jedna je tu úprimn=a
 
« zpět \ Přidat komentář

Online výklady ZDARMA:
Sedmikráska
Miluje Vás... Ano či ne?
Zeptejte se sedmikrásek...
více...
Numerologie data narození
Zajímá vás, co o vás prozradí vaše datum narození?
více...
I ťing
Čínská klasická metoda věštění budoucnosti pomocí šesti mincí.
více...
Články o drahých kamenech
Přečtěte si zajímavé informace ohledně čištění, uchovávání apod.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)