English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Měsíční horoskop
Jaký má vliv na náš osud fáze měsíce v době našeho narození a jaký každý den?
více...
Láska podle zvěrokruhu
Vlastnosti znamení v záležitostech lásky.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu
zpět

amulet/talizman

Kouzla a magie
I ten, kdo věří na čáry a kouzla dostal od nás místo se "rozepsat". Proto neváhejte a svěřte se se vším, co vás tíží v oblastech magie, ať už černé nebo bílé.

« zpět \ Přidat komentář

amulet/talizman

silberain
10.06.10
18:47
Nereg.

IP: .*
nevedela som, kam to zaradiť, tak to dávam sem :)
už dávnejšie som si v jednom úžasnom malom kníhkupectve kúpila šalamúnov pentakel :) nenosím ho na krku, ale na ruke :) mám ho vlastne ako amulet/talizman (viem, že je medzi nimi určitý rozdiel, ale neviem, ktoré slovo je na toto to správne :)..)
majú tam aj oveľa viac iných a ja by som si asi ešte nejaký chcela kúpiť.. len by ma zaujímalo, či to nebude nejak narúšať "chod" toho prvého talizmanu.. môžem ich nosiť viac, či musí byť len jeden??
 
meel
13.06.10
12:40
Reg. před 2016

I jeden amulet může být mnohem silnější než celá hromada amuletů, pokud mu správně porozumíš.. Tak že pokud ti jde o ochranu stačí ti jeden, neboť dva budou mít stejný účinek, takový účinek do jaké míry ho budeš schopná přijmout..

Pokud ti jde o doplněk, není třeba to vůbec řešit.

Já osobně u sebe mívám 2-3 talismany.. ale to hlavně proto, že je mám jako dárek od různých lidí.. a nosím je jako vzpomínku..

je třeba zajímavé, že stříbrný řetízek, který mám už na sobě dva roky, ještě stále nezčernal..

A co se týče té ochrany, je právě taková jakou si připustím, že by mohla být..

Nezapomeň, že pokud budeš po talismanu chtít něco z tvé vůle, tak se čím dál tím víc ničí..
 
silbarein
13.06.10
13:58
Nereg.

IP: .*
ku tým talizmanom je napísaný aj ich význam.. takže je to aj tak vlastne jedno? že môže slúžiť jeden na všetko?
chcela som ho len ako nejaký doplnok, ale podľa toho, čo by mal znamenať, čo by mi mal priťahovať do života, by mi sedel aj vlastne ako amulet... ale ak by to šlo aj s tým prvým, tak by som si ho nechala aj len ako doplnok:) no šlo by to aj vtedy,ked už som ho nabila??
a mám ešte jednu otázku, keď sami ho niekto dotkne, vraví sa, že homám očistiť pod tečúcou vodou.. ako dlho by som homala nechať??? dakujem:)
 
meel
14.06.10
14:16
Reg. před 2016

S tím významem je to stejně v dnešní době velmi zkreslené.. tak např trial (něco jako třícípá hvězda).. je uváděno, že jde o amulet, který chránil keltské šamany před zlými duchy.. ve skutečné keltské historii by jsi se ae dozvěděla, že ten symbol se nepoužíval proti zlým duchům, ae ve skutečnosti sloužil jako označení média, nebo prostě jen člověka, který má nějaké nevysvětlitelné schopnosti.. popř. by jsi se s římských spisů dozvěděla, že jde o klíč mezi duchovním, přírodním a lidským chápáním.. (proto trial..).. rozhodně nejde původně o amulet ae zkrátka o symbol určité víry v nadpřirozeno..

A k tomu by jsi se ve výsledku dostala téměř u všech.. amulet naznačuje tvůj styl života.. ve výsledku to můžou být oba a nebo nějaký kompromis.. netřeba se tím moc zabývat, proto že duchovně nezmatenému člověku se zalíbí ten který jeho stylu života odpovídá..

Pokud amulet nabiješ, jen mu dáš (popř. síle kterou zastupuje) najevo, že s jeho silou chceš pracovat vědomě.. za výsledek to pak má, že jeho účinky jsou viditelnější, ovšem je třeba na to být připraven duševně.. zkrátka je to jen jaký si první krok k pochopení možností amuletu a jeho podstaty.. jiný rozdíl mezi nabytým a nenabytým amuletem není..

Co se toho dotýkání cizích osob týče, je to o péči o daný amulet.. pokud o něj pečuješ mělo by vaše "souznění" být čistší a tak mnohem příjemnější.. časem to můžeš i příjemně cítit.. pokud to naopak cítíš nepříjemně, něco je špatně..

na amuletech není nic složitého.. je třeba aby se ti líbil.. je dobré, aby ti byl příjemný.. a ideálně, aby si chápala jeho podstatu.. tak je u každého amuletu různá podobně jako mi tu máme každý různé úkoly, nemusí to být ani nic společného s jejich významem nebo původem.. i když ze zkušenosti vím, že je dobré o významu něco vědět.. proto že se na něj zeptají právě ti lidé, kterým se také líbí (mají podobný způsob života jako ty)
 
silbarein
14.06.10
18:36
Nereg.

IP: .*
strašne ti ďakujem :) už je mi to o niečo jasnejšie :)
takže ale, keď by som si ten talizman podľa vzhľadu nevybrala, znamená to, že by som ho nemala nosiť?... mal by mi priťahovať pozitívne stretnutia, takých tích správnych ľudí a podobne..
nemám veľa priateľov, aj keď sa snažím nebyť utiahnutá, no s nikým si tak "nesadnem".. preto som si ho vybrala.. ale to bolo vlastne len kvôli tomu významu..
 
meel
14.06.10
23:26
Reg. před 2016

Vlastně to tak nemusí být v případě, že význam odpovídá tvému cíli, pokud si například pasivní typ a ráda by jsi to změnila, víc si života užívala.. Tak by se ti amulet jako je Ankh (symbol života, otevřeného přístupu k němu) nemusel líbit, ovšem z praktického hlediska tě dostane do situací a k lidem, kteří by tvou případnou pasivitu řekněme pomohli změnit.

Chci tím říct, chceš-li něco změnit, je význam důležitější než dojem. pokud chceš více poznat sebe, pak je důležitý naopak dojem.
 
silbarein
15.06.10
14:39
Nereg.

IP: .*
ďakujem za pomoc :)
 

Theodor
15.06.10
19:20
Reg. před 2016

Amulet (lat. amuletum = předmět, který ochraňuje), talisman (arabsky talasm = rituál)

Chápat by se to dalo tak, že amulet je předmět s určitou duchovní mocí, zatímco talismanem může být cokoliv k rituálu užité.

Nicméně takové dělení je podle mě zbytečné. Podstatou amuletu i talismanu je býti určitou berličkou pro začínající... Amulety mají chránit proti silám působící mimo normální fyziku (tedy neuchrání nás od rány přes čumák, nýbrž například od duchovního výcucu), zatímco talismany jsou prostředkem ke koncentraci duchovní síly během jakýchsi praktik.

Obojí je potřeba jen proto, že začínající je jaksi příliš vázan na hmotu. Má pocit, že aby nějaký duchovní štít působil, musí mít na krku něco (pentagram, zaječí pacičku a jiné), co je hmatatelné. Neuvědomuje si, že ochranu tvoří mysl sama a nic jiné.

Jak? kdykoliv pohlédne do zrcadla, nebo mimoděk sáhne na amulet, uvědomí si "jsem chráněn", což je signál mysli, aby se chránit začala. Trik je v tom, že pokud bychom věřili, že jsme chráněni i bez toho, funguje to úplně stejně.

Mám takovou představu, že čarodějný učen chodí obvěšen pomůckami, bylinami, amulety, koulemi, kyvadýlkami, ale to jen proto, že ještě nepronikl hlouběji. Jak stoupá po žebříčku nahoru, odhazuje vše a nakonec mu třeba zbyde jen ta hůl... a to ne jako magický nástroj, ale jako opora ve stáří...
 
dracizena
15.06.10
22:18
Nereg.

IP: .*
zdravím Theo, ale duchovní člověk který stoupá nahoru a je už bez pomůcek, tak ve stáří hůl nepotřebuje, pouze světelnou. Jinak nic proti, dobrý úhel pohledu a svatá pravda, že dole je člověk obtěžkán a nahoře odlehčen, protože má vědění v hlavě a pak ho tělo dobře poslouchá a nekulhá, ani se neohýbá stářím.
 
Theodor
15.06.10
22:56
Reg. před 2016

dracizena: takže duchovní člověk umře zdráv?
 
Maty
16.06.10
11:46
Nereg.

IP: .*
Theodore, zajímal by mne Tvůj názor na to, zda je možné zkloubit alopatickou medicínu s tzv.alternativní, když každá z nich pracuje na jiném základě. Poznala jsem lékaře, se kterými se o jiných než tradičních postupech dalo mluvit, ale nakonec se z nich stali dealeři potravinových doplňků. Nyní podstupuji studijní léčbu v urč. výzkumném ústavu a s lékařkou jsem mluvila o možných příčinách tohoto onemocnění.. Po rozhovoru jsem usoudila, že vše je při starém - zkoumají se spíš léky a jejich účinnost než společné příznaky a možné příčiny nemoci.
 
Maty
16.06.10
11:53
Nereg.

IP: .*
Teď si uvědomuji, že se tahle správa asi sem nehodí.. ale když si vezmu, že farmaceutický průmysl je pro naše zdravotnictví jakýmsi talismanem i amuletem dohromady (nebo obráceně?), nejsem zas až tak na špatném místě..
 
Theodor
16.06.10
19:31
Reg. před 2016

Jistěže se to dá spojit. Ale lidi nechtějí. Lidé chtějí, abychom byli to, co jsme. Mechanici těl.

Přirovnal bych to takhle: Jste špatný řidiči, blbě řadíte atd. Auto tak brzo odprásknete. Pak přijedete do servisu a chcete opravit. Nechcete si nechávat kázat o tom, že jste špatní řidiči. Prostě si stěžujete, že vám podkluzuje spojka, řve motor, praskl řemen a jiné závady. Žádné auto nevydrží věčně, ale dobrý řidič, který se o auto dobře stará, výrazně prodlouží jeho životnost a bezzávadový provoz.

A tak je to i s tělem. Dnes jsem ošetřoval muže, který měl pocit že umře, udusí se, a já musím okamžitě něco udělat. Měl úzkostnou poruchu danou jeho životní situací. Trval na vyšetření tepen srdce. Nenechal si vymluvit, že to není těžiště problému. Nakonec jsem mu dal kapačku, po které se zázračně ulevilo. Chtěl vědět, co to bylo za super lék... Byl to lék na uklidnění nervů... Stále trvá na vyšetření tepen srdce... hm...
 
Maty
16.06.10
21:44
Nereg.

IP: .*
Theodore, děkuji za odpověď, myslím si však, že neporozumění je oboustranné. Je pravda, že jsme se naučili chodit za lékařem jako do opravny včetně "náhradních dílů", ale stává se, že je člověk přesvědčován při subjektivních potížích (např. nadměrném vypadávání vlasů-tedy viditelných), že si něco namlouvá. Není zde zvykem, že pacient se snaží o sebe starat ( upraví si jídelníček a životosprávu vzhledem ke svému onemocnění) a vyžaduje info o lécích včetně šetrnější alternativy.

Je moc hezké, že jsi tomu pánovi takto pomohl, určitě je dost odvážné zvolit ten správný přístup, který člověka uklidní. Tak mě napadá - kam bys zařadil placebo efekt? To je taky taková berlička, i když pacient nezná pravdu, ale lékař ji používá, protože pomáhá a neublíží.. Kam by se to dalo zařadit? Dalo by se to nějak ovlivnit, myslím tu informaci v mysli (zvyk) pacienta : " Vezmu prášek, bude líp", aby stačilo si říct : "Bude líp"?
 
Katarína
16.06.10
22:32
Reg. před 2016

Maty: nechci rozvířit žádnou diskusi o zdravotnictví, k tématu tady nemám nic, tak ať nejsem "mimo mísu" - akorát malinká reakce na to Tvoje "mimo mísu": též dávám přednost alternativě, resp. se hodně snažím sama - úprava životosprávy /pomáhá výrazně, bez léků/ - nepráškuji, tělo mi to "nebere". S přístupem lékařů, který popisuješ, jsem se setkala už hodněkrát, pokaždé se tak něco zanedbalo /vždy si říkám: kdybych byla prezident, dopadlo by to lépe/, ale jsem naprosto poučená a hledám vlastní cesty, které jsou v konečném výsledku lepší, než běžně nabízené krmení se prášky - jak na běžícím pásu krmivo pro drůbež /Theo sorry... /. Takže nakonec blbému zdravotnictví děkuji. Je možné, že mi v budoucnu alopaté třeba i pomohou /což se už též přihodilo, sem-tam... ./
 
liduna1
16.06.10
22:37
Nereg.

IP: .*
O tom jak lekare vidi pacient a jak lekar vidi pacienta by se dalo sahodlouze psat ale to uz by nebylo tema amulet/talizman. Je to proste tezky, lekari jsou take jenom lidi. A placebo je velmi ucinne. Psychika je holt psychika.
 
Maty
17.06.10
07:51
Nereg.

IP: .*
Otázky pro Theodora nebyly namířeny ani proti jedné straně (lékař, pacient), jen jsem se zamyslela při tomto tématu, jak je člověk schopen závislosti na určitém předmětu (že mu "něco" přitáhne štěstí, partnera atd.), stejně tak v lékařství prášek - zdraví, úlevu. Právě protože je Theo lékař, zajímal mne názor odborníka, protože si myslím: na rozdíl od výrazného pokroku ve výzkumu léčiv, která leccos u nemocných potlačují, se mi zdá vývoj léčebných metod, které se zabývají konkrétně člověkem, pozadu. .. SE MI ZDÁ .. Možná, že to tak není, protože nejsem člověk zainteresovaný (tedy lékař). Můj dotaz směřoval k tomuto : Je-li lékař schopen úspěšně zpracovat pacientovu mysl pomocí viditelného předmětu (tableta placeba), uvažuje se o tom, aby pacient reagoval stejně bez viditelného předmětu? Nebo je to v medicínském prostředí stále považováno za fantasmagorii? To je vše, co jsem chtěla vědět, netřeba sem už zatahovat vzájemné vztahy.
 
Katarína
17.06.10
08:55
Reg. před 2016

Maty: Aniž bych měla v úmyslu "zatahovat", vysvětluji: psala jsi"není zde zvykem, že pacient se snaží o sebe starat " atd. - do konce věty. Podotkla jsem tudíž, že to zvykem pro někoho je - například pro mne, což jem odůvodnila.
Zároveň to v určitém smyslu i zapadá do tématu amulety a spol. - hledat sílu v sobě, hledat, co mohu podniknout sama, abych docílila zlepšení - nejen ve zdraví. Ostatně svým způsobem podobně to už tady napsáno bylo - jakožto i jinde... ... .
 
Theo.
17.06.10
13:12
Nereg.

IP: .*
Doporučuji knihu "Nemoc jako řeč duše". Poměrně hezky je tam vystavěn i model nemocnice jako novodobého chrámu, princip víry v uzdravení v podobě zřeknutí se ega, atd.

Obecně k těm metodám, které jsou podle tebe pozadu. Jaké máš namysli? Buď konkrétní. Navíc jejich výzkum nikdo nezakazuje, spíš je tedy potřeba se ptát, proč se tolik nezkoumají...

Já si myslím, že alternativní medicína má jistě své místo. Pokud se teda nejedná o prachsprosté šarlatánství, nebo bludnou osobnost. Práce s celkem je nutná. Nicméně určitě ne v akutním stavu. Dovedl li někdo své tělo v havárii, vonné mastičky a čaje mu život nezachrání. Nadruhou stranu, nedojde li ke změně stylu (se kterou už asi medicína nepomůže) brzo přijde další havárka.

Závěr: akutní stavy jistě do nemocnice a léčitele pokoušející se je řešit zavřít do vězení... v mezidobí akutních stavů však jistě jakákoliv forma vedení člověka ke změně návyků nezbytná...

Stačí to takhle? nebo byla otázka jiná? nejsem dnes nějak soustředěn.
 
Maty
17.06.10
22:22
Nereg.

IP: .*
Theodore, díky, nebudu dál "pitvat"..
 
« zpět \ Přidat komentář

Online výklady ZDARMA:
Roviny vztahu
Praktický výklad, který prozradí budoucnost vztahu a jak ve vztahu ideálně pokračovat.
více...
Andělské čtení
Články s andělskou tématikou.
více...
Keltský horoskop
Keltové připodobnili podstatou člověka k vlastnostem stromům.
více...
Runy
Magické runy odkrývají svou tajemnou moc v naší online věštbě.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)