English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je středa, 24.4.2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je středa, 24.4.2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek.
Karta dne
Na každý den jiná karta a jiná věštba.
více...
Horoskopy na 2024
Jak si na tom budou stát všechna znamení v roce 2024?
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Tajemné masky

zpět

Přichází doba plesů a masek. Přelom ledna a února je ve znamení zábavy, a veselí. Jedná se o jakousi nepsanou oslavu toho, že pozvolna končí dlouhé období temna. Jak to ale ve skutečnosti s maskami je, a kde se vzali?

V dnešní době už se maškarních plesů nepořádá tolik, jako tomu bylo v minulosti. Dřív se naopak pořádali častěji plesy maškarní, než obyčejné. Masky tehdy nebyly pro zábavu, ale na ochranu. Kořeny tohoto zvyku spadají do dávné minulosti. Jejich použití se v různých dílech světa vykládalo jinak. Například Šamani používali zvířecí masky k tomu, aby se lépe spojili se svými bohy. Bojovníci si dávali zvířecí masky a později helmice se zvířecími motivy proto, aby nabyli sílu zvířete, za které se maskovali.

Zvyky spojené s maskami se ale nejvíce rozšířili v řadách čarodějů a okultistů. Satanistické kulty se skrývaly nejčastěji pod maskami jakýchsi kozlů a ve spojení s různými jinými symboly, které u sebe měli, se snažili navázat kontakt s ďáblem.

Podíváme-li se zpět k námi zmíněným plesům, pak zjistíme, že v tomto případě lidé volili masky na obranu. I přes to že se v tomto období pomalu prodlužuje den, pořád převládá tma. V temnotě se skrývá to, čeho se lidé bojí už celé věky. Když už lidé vycházeli na ples po setmění, brali si s sebou masky, aby se chránili před zlými silami a duchy. Maska měla vše špatné odradit, zastrašit a hlavně zmást a odvést pozornost.

A co vy? Chystáte se na nějaký ples? I když není třeba maškarní, vezměte si raději s sebou na cestu aspoň škrabošku. Přeci jen nevíte, co všechno se ve tmě za dveřmi do vašeho domova, skrývá…

Copyright fotografie: ©dmitri_gromov/Fotky&Foto


Online výklady ZDARMA:
Denní horoskop
Váš aktuální horoskop pro dnešní den.
více...
Andělská inspirace
Hledejte novou inspiraci ve vzkazech andělů.
více...
Numerologický rozbor jména
Zajímá vás, co o vás prozradí vaše jméno?
více...
Kostky
Okamžik náhody rozhoduje o naší budoucnosti. Co vám napoví hozené kostky. Nová verze!
více...



Další z blogu:Věděli, co se stane ...Podzimní tipy pro zdravíVěštění a okultismusOčistná koupel těla i dušeSingle? Tipy na přežití Vánočních svátkůNejtajnější obavy podle znamení zvěrokruhu
Diskutujte o - Tajemné masky:

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)