English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Metoda zvaná "Osudová"
Blízká budoucnost z hracích karet.
více...
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Pátek třináctého

zpět

Pátek třináctého. Proč toto datum vyvolává v lidech strach a paniku? Proč přináší pocit nevyhnutelného neštěstí? Existuje nějaký pádný důvod, proč se pátku třináctého obávat, nebo je vše založené pouze na pověrách? Začátek posedlosti tímto datem lze hledat už v dávné historii.

Jedna z teorií má své kořeny u Poslední večeře, které se účastnilo třináct hostů. Třináctý byl Jidáš, který zradil Krista a ten byl ukřižován právě v pátek.

Další možnost původu lze vysledovat v severské mytologii. Když norské a germánské kmeny konvertovaly ke křesťanství, Frigga, hlavní bohyně, která byla neochotná konvertovat k jinému náboženství, byla vyhoštěna a označena za čarodějnici. Říkalo se, že se každý pátek scházela s třinácti lidmi - jedenáct čarodějnic, Frigga, a poslední osobou byl ďábel.

Ve starém Římě, považovali číslo 13 za nešťastné. Byl to symbol smrti, zkázy a neštěstí. Numerologové vykládají číslo 13 jako pozdvižení. Třináctá karta tarotu zobrazuje smrt.

Pokud jde o strach z pátku, základ je zřejmě už v Bibli. V pátek nabídla Eva Adamovi jablko. Také potopa začala v pátek.

Naše věda nám neumožňuje ani v dnešním vyspělém světě jakkoliv změřit účinky pátku třináctého. Neexistuje proto žádný důkaz o jeho špatném vlivu na naše životy. Nicméně pokud nahlédneme do statistik, zjistíme, že mnoho velkých nehod se stalo právě v pátek třináctého. Že v pátek třináctého dochází k více střelbám a neštěstím.

Mnoho lidí se proto rozhodlo nedráždit štěstěnu a raději být co se pátku třináctého a třináctky obecně týká, opatrnější. Proto si nepronajímají kanceláře ve třináctém patře, nenechávají žádná rozhodnutí na třináctého a někteří dokonce zůstávají raději v pátek třináctého celý den zavření doma ve snaze odvrátit katastrofu.

Ať je pravda jakákoliv, naštěstí se pátek třináctého zase tak často nevyskytuje. Přichází v průměru asi 18 krát za deset let. Přesněji je to pak 1,8 krát za rok, nebo také každých 212,35 dnů, takže se není až tak čeho obávat.

Copyright fotografie: ©Andrzej Tokarski/Fotky&Foto


Online výklady ZDARMA:
Karta dne
Na každý den jiná karta a jiná věštba.
více...
Cikánský výklad Kříž
Klasická věštba pomocí cikánských karet.
více...
Indický horoskop
Základem indické astrologie staré téměř pět tisíc let je učení o nás samých.
více...
Kalkulačka lásky
Výpočet vztahu podle jmen dvou zamilovaných osob. Novinka!
více...



Další z blogu:Zvláštní případy reinkarnaceSezóna padajících hvězd začíná. Přilétají LyridyCherubíni - nejdéle známí a nejdůležitější anděléSeriál Věštění z ruky - Chiromantie 5Jak moc nás ovlivňují jednotlivé fáze Měsíce?Historie Masopustu
Diskutujte o - Pátek třináctého:

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)