English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je úterý, 23.4.2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je úterý, 23.4.2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří.
Trojka na otázku ANO/NE
Odpověď na jednoduchou otázku pomocí cikánských karet
více...
Denní horoskop
Váš aktuální horoskop pro dnešní den.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Diskuzní fórum

zpět Přidat komentář k ""Manipulace" vs. "osud"".
Jméno :

Zpráva:


Upozornění:
  • Není dovoleno vkládat placené nabídky na cokoliv. Vložení placené nabídky bude mít za následek smazání příspěvku, opakové vložení pak zrušení přístupu. Pro osobní prezentaci používejte výhradně náš katalog.
  • Pokud budete vkládat příspěvek jako nepřihlášený uživatel, zobrazí se Vaše IP adresa u příspěvku.
    Tato funkčnost je zavedena pro odstranění SPAMů. Děkujeme za pochopení.
  • Administrátoři si vyhrazují právo mazat komentáře, které se dají považovat za spam, tj. nepřináší žádný další obsah, jsou obtěžujícího charakteru nebo se zjevně jedná o klamavou reklamu na cizí služby. Posouzení pak leží výhradně na administrátorech.
  • Vložením příspěvku souhlasíte s pravidly fóra.

"Manipulace" vs. "osud"

diidiii
01.09.14
01:29
Reg. před 2016

Zdravím všechny, mám v hlavě myšlenku a obracím se s ní na vás, protože tuším, že vaše inspirativní pohledy na věc mi ji trochu víc osvětlí... budu ráda za odpověď od každého, jen si prosím odpusťme osobní útoky, pouze názory a názory na názory prosím :)
Jde o to, že-jak už jsem se asi někde zmínila- se teď trochu motám v nejistotě jednoho potencionálního vztahu... a dnes mě napadla myšlenka na využití rituálů a vizualizací pro přitáhnutí té osoby k sobě.Vždy jsem byla spíš názoru, že tyto způsoby manipulace s čímkoliv jen do bodu, kdy začneme znásilňovat něčí vůli... Jenže dnes jak tak přemýšlím o této možnosti, vůbec z ní nemám pocit něčeho zlého a v mysli se mi zrodila otázka - co když má manipulace je součástí osudu toho člověka, nebo tím co si vlastně on přitáhl, co ve svém životě potřebuje aby se naplnil. Třeba si nemusíme přitahovat jen fyzické vlivy, co když si to situace vyloženě žádá? Já vím, možná by někdo namítl, férovější by bylo jít a oslovit ho, zjistit ti přímo..ale v čem se teda vlastně liší fyzická a energeticko-nehmotná manipulace(jiný pojem mě nenapadl :) ) nejedná se taky o druh komunikace?. A tady je další otázka - je taková nehmotná manipulace jenom energií podobnou fyzickému oslovení, na níž může dotyčná osoba zareagovat dle své vůle nebo životní potřeby, nebo je to skutečně z druhé strany neovládnutelné donucení? Ještě bych dodala, že mám pocit, že právě tomu člověku můžu dát přesně to, po čem v životě touží, ba i víc... není to přehnané sebevědomí, takové pocity v jiných případech běžně nemívám... .Vyjadřovala jsem se tak jak jen se slovy moje myšlenky vyjadřovat daly, doufám, že to zní dostatečně srozumitelně... .Budu ráda za vaše názory... hezký den
 
Nike.
01.09.14
08:07
Nereg.

IP: 37.48.36.*
diidiii,

bohužel, za sebe nekývnu. Použití magických technik na dosažení svého cíle za zády toho člověka, je úmyslný útok na jeho svobodnou vůli. Za to se mimochodem platí, dříve či později ano.

Samozřejmě, může být diskutabilní, jestli "obyčejné" svody ženy, kterými může být muž úplně zblbnut, není totéž. Pravda je, že dokud člověk podléhá závislostem v bipolárních energiích, tak docela svobodný není. Jenže vlastní vinou. To je právě to, že se tak neděje za jeho zády a on to vlastní rozhodnutí učinit může.

Jinová energie je už tak sama o sobě dostředivá, může působit tajemně, což může chlapa jak rozechvívat, tak se mu to může pro ten pocit býti manipulován i protivit a může se mu mužská přímočará energie jevit jako celkově rovnější a férovější. A že by to byl jen jejich problém, to bych ani neřekla. Je to jen o důvod víc ženskou energii zvládnout a zkultivovat, protože nezvládnutá je možná opravdu ještě ošklivější, než nezvládnutá mužská. S tím asi nebudou zdejší robky souhlasit, jak jsem viděla vedle, ale oni mě poměrně hodně řeknou a mám dlouhodobě rozmyšleno, proč raději střelím do vlastních řad :)

Je dokonce taková teorie, že jedním z důvodů, proč kdysi převládl patriarchát, bylo to, že už muži nedokázali déle snášet tuhletu ženskou vlastnost, kdy za matriarchátu čarodějky manipulovaly s muži i celými společenstvími a raději to převzali do svých rukou,... že už nikdy víc! :) Tenhle pohled rozhodně není záležitost křesťanství, jak se tak rádo předhazuje, tenhle odpor jde znát u všech starověkých civilizací. Kultura starého Řecka je plná odporných zlých čarodějnic Erichtó počínaje. Kde myslíš, že se vzaly?
Tak dnes je zase snaha udělat z nich bílé světice, ale mě to nepřipadá v pořádku. (nejde o obhajobu patriarchátu :D) Proč se nad takovými věcmi nezamyslet?

Nebo takto, ona tahleta válka pohlaví taky nikdy neskončí, Nietsche řekl, že pohlavní láska je jen převlečená nenávist a nebyl vedle. Skutečná láska je nepolární energie a o tom tahleta rubrika evidentně není.

Podívej, Ty říkáš něco o sebevědomí, tak se toho drž. Zdravě sebevědomí lidé jsou přitažliví pro zdravě sebevědomé. Nezdravě sebevědomí pro slabochy. Podobné přitahuje podobné. A měj se ráda. Opravdu by Tě vnitřně uspokojovalo mít vedle sebe člověka, který tam není dobrovolně? Jak dlouho?

Ať Ti to vyjde nějak přirozeně :)
 
diidiii
01.09.14
11:28
Reg. před 2016

Nike, moc děkuji za obsáhlý pohled do téhle záležitosti... .z takové stránky jsem se opravdu na ženskost zatím nikdy nedívala a je fakt, že odjakživa mi bylo lépe mezi muži, právě pro ten pocit nezáludnosti a naopak záludnosti mezi ženami... ... .
no... a.., opravdu se jedná o čisté znásilnění jeho vůle nebo se může jeho duše rozhodnout, zda na takovou energetickou výzvu chce reagovat?
Asi těžko že... ...
Máš pravdu, asi bude lepší zůstat férová a láskyplná ve smyslu bezpodmínečné nesobecké lásky...
 
Nike.
01.09.14
13:39
Nereg.

IP: 37.48.39.*
diidiii,
to se taky tak jednoznaznačně nedá říct "asi těžko". Je to kontakt na podvědomí, jeho podvědomí o Tobě vědět bude, bdělé vědomí nikoliv (může cosi ucítit, nejspíš by to ale nerozklíčoval). Odmítnout by to na této úrovni mohl, pokud by to na něj nebyl příliš velký tlak. Ačkoliv tato nehmotná úroveň bytí je o patro výš, pořád tam ještě platí normální zákon džungle: silnější vyhrává.
Záleželo by, kolik máš energie, jak silnou vůli dokážeš vyvinout, jaké grády toho "kouzla" čili vnucení-vložení informace bys použila a jak je na tom on. Já tu už někde v úplně jiných souvislostech psala, že nikdy nedokáže slabší proklít silnějšího. To je stejný druh kontaktu.

Nicméně, i když se to nepovede, kdo Ti odpáře úmysl? To mi připomíná, já měla po dobu asi jednoho roku učitele, který byl zase ve svém mládí žákem Břetislava Kafky, jestli Ti to něco říká. Též jen po určitou dobu, pak šel vlastní cestou, ale ty vědomosti o zásazích do lidí ve stavu, kdy byli zbaveni vůle, byť tzv. po dobrém, se tam zkrátka přenášely a obohacovaly přes generace. Vždycky říkal, že jakýkoliv zásah do člověka ve stavu, kdy je zbaven vůle je sviňárna 1. stupně...
(výjimka je pouze léčebný zásah, kdy vše jiné selhává)

Ovšem takto to uzavřu: zhodnocení toho, jaký ten úmysl by v tomto případě vlastně byl, dobrý zlý, sobecký, láskyplný... to bude na Tobě.

P.S: Nic pro skeptiky :) Na druhou stranu, by mnozí museli uznat, že nějaká výměna informací na úrovni podvědomí probíhá tak či tak.

 
Theodor
01.09.14
18:55
Reg. před 2016

DiiDii: Přijmout premisu, že vědomá manipulace druhého člověka je součástí jeho osudu považuji nejen za nesprávnou, ale též za velmi nebezpečnou. Zároveň však pokud přijmeme existenci osudu, pak vlastně zároveň vylučujeme možnost jakékoliv manipulace s ním, protože změníme li Osud, pak to v první řadě Osud vlastně nebyl.

Nicméně obecně v lásce a vztazích je pokus o manipulaci hodně ošemetná věc a většinou se brzo otočí proti manipulátorovi samotnému.

Co je ale trochu jiná věc je jakési "uspíšení" krystalizace skutečnosti. Tedy se pokusit katalyzovat proces, který je. Pokud má vést ke vztahu, povede, pokud ne, poznáš, že to nemá smysl. Jenže je tu velký problém. Jsou lidé, kteří potřebují mít na věci své tempo a katalyzací je příliš urychlíš a oni pak mohou couvnout jen proto, že se věci dějí příliš rychle.

Zjednodušeně řečeno: Myslím, že jakýkoliv magický rituál na vyvolání, přivolání či jiné volání lásky je nedobrý a raději bych se toho vyvaroval.
 
diidiii
02.09.14
11:15
Reg. před 2016

Ahojte, děkuji vám, snad si později najdu čas na obsáhlejší odpověď, i když možná už není třeba, všepodstatné bylo vyřčeno.
Trochu jsem sama sebe asi chtěla přesvědčit, že by toto mé konání bylo nevinné, skoro až správné, ale očividně jsem sama o tom pochybovala když jsem se obrátila na vás, a ještě že jsem to udělala...
Mé úmysly jsou zčásti sobecké a zčásti láskyplné... myslím, že když tu sobeckou část vypustím, asi opravdu není ani žádného rituálu třeba...
Měla bych být rozumná... už proto,že máme oba děti..
Ale byla to lákava představa, udělat si takovou zkratku... :)
Jsem ráda, že jsem tomu víc porozuměla, díky a mějte krásné dny...
 
Camie
02.09.14
18:01
Reg. před 2016

... já se tu nebudu opakovat. I já se přikláním k názoru, že magický rituál je manipulace a "ovládnutí mysli". Spíš by mě zajímalo, zda opravdu chce člověk být s člověkem, který vlastně ani dotyčného nemiluje, jen tak funguje.

Napadlo mě k tomu ale něco jiného - pokud modlitba je magie a kdykoli někoho voláme, vždy někdo příjde. Jen někdy je to anděl a někdy ďábel. V tom případě i otázka, kdo přijde na magickém rituálu ;)
 




English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)