English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Magická koule
Pokud potřebujete okamžitou ANO/NE odpověď, zeptejte se magické koule.
více...
Andělská inspirace
Hledejte novou inspiraci ve vzkazech andělů.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Diskuzní fórum

zpět Přidat komentář k "Umět dělat ve snech co bych chtěl?".
Jméno :

Zpráva:


Upozornění:
  • Není dovoleno vkládat placené nabídky na cokoliv. Vložení placené nabídky bude mít za následek smazání příspěvku, opakové vložení pak zrušení přístupu. Pro osobní prezentaci používejte výhradně náš katalog.
  • Pokud budete vkládat příspěvek jako nepřihlášený uživatel, zobrazí se Vaše IP adresa u příspěvku.
    Tato funkčnost je zavedena pro odstranění SPAMů. Děkujeme za pochopení.
  • Administrátoři si vyhrazují právo mazat komentáře, které se dají považovat za spam, tj. nepřináší žádný další obsah, jsou obtěžujícího charakteru nebo se zjevně jedná o klamavou reklamu na cizí služby. Posouzení pak leží výhradně na administrátorech.
  • Vložením příspěvku souhlasíte s pravidly fóra.

Umět dělat ve snech co bych chtěl?

Peterr
14.08.14
08:56
Nereg.

IP: 217.117.209.*
Zdravím, mám takovou otázku... strašně často se mi zdá o nějakých... divných věcech, který se sebou mají vnitřní souvislost.. (pokud si sen pamatuju spojím si to) a jde mi o to, že bych rád ovládal sny... nebo alespon jejich dění uvnitř..když se mi o něčem zdá tak prostě vím to že jsem tam a tam vím to že jsem s tím a s tím... ..jestli mi rozumíte... ale uplně si neuvědomim, že bych ten sen mohl ovládnout, jde to nějak? Že místo utíkání bych se prostě sám zastavil a rozhodoval se co já budu dělat? Já chci ovládat dění ve snech né, aby sny ovládaly mě. Díky
 
Dracizena
14.08.14
19:22
Nereg.

IP: 213.151.77.*
Peterr, myslíš, že rozum je chytřejší jak Tvé tělo?
Jo když tělo vede Tvou mysl skrze sny a těmi myšlenkovými uličkami, které se musí pročistit...
Tvé buněčné tělo/mozek/ ví co dělá a proč Ti programuje sny...
 
meema
14.08.14
20:45
Nereg.

IP: 94.194.116.*
da sa to naucit, chce to len trezlivost. prvy krok je uvedomit si, ze snivas a potom si riadis svoj sen jak by si chcel
 
Dracizena
14.08.14
21:06
Nereg.

IP: 213.151.77.*
dají se sny řídit, to je pravda, ale záleží na síle myšlenky...
Ale když Peterr o tom uvažuje, tak může posilovat svůj myšlenkový sval
a hmotnit toto své přání. A jednou uvidí, jaké štěstí si na něj sedne.
 
Peterr
14.08.14
23:23
Nereg.

IP: 217.117.209.*
Díky za odpovědi :)... Mám totiž pocit, že když se naučím ovládat sny, může to mít obrovský dopad na mou budoucnost... a zase né každý pro tuto věc má vlohy... mě se pár krát podařilo si uvědomit (v tom snu), že tohle udělat nechci a neudělal jsem... ale není to jako "druhá" realita... zatím... toho chci docílit... třeba se ve snech dá mnoho dozvědět :) díky všem
 
Nike.
15.08.14
07:00
Nereg.

IP: 37.48.38.*
Petře,
začu od konce Tvého dotazu: "Já chci ovládat dění ve snech né, aby sny ovládaly mě."... .Toto je zcela chybný náhled. Sny Tě neovládají, Ty přicházejí z hlubokého podvědomí, výjimečně nadvědomí. A já budu vždy a stále zdůrazňovat, že umožňují sebepoznání, podporují Tě ve vývoji, jestliže to chytneš za správný konec. Je velmi moudré se na to podívat a neuhýbat pravdě. Tím otrokářem je pouze nezvládnutá mysl, ego, případně i mělké podvědomí, neboť jsou dva druhy podvědomí a za sebe na tom trvám, ve kterém se ukládají pouze reflexy a emoce (to je v podstatě totéž, emoce je jen v hlavě, není to cit). Smutné je, že všechny tři věci člověk pod kontrolou mít může.

Řízené snění možné je, umožňuje to buď rozšířené vědomí člověka na duchovní cestě (úspěšné), anebo se to dá urychlit, neboť zrovna toto duchovním růstem podmíněno není, ale spíš si myslím, že je potřeba odsunout ego. K tomu se člověk přinutit dokáže i bez Cesty, koneckonců, jak třeba najednou dokáže zapomenout na sebe ve prospěch jiného, když se zamiluje, že? :) To potlačení ega považuju za důležité i z dalšího důvodu. Bylo by dobré vědět, do čeho zasahovat vhodné je a do čeho už naopak.

Nakolik tato věc opravdu ovlivňuje vývoj? Na to se názory různí. Do jisté míry do podvědomí sice zasahuješ, ale zdá se mi, že málo. A připadá mi taky, jakoby to nemělo až tak velkou hodnotu. Jako když si tam něco pozměníš přes hypnózu. Je to trvalé, když to lze zas a znovu a jinak? Já patřím k těm, kteří kladou důraz spíše na bdělý stav. Vybavuje se mi, že např. Eckhart Tolle tohle moc neviděl, že by tudy vedla cesta, Paul Brunton myslím taky ne. Ti, co se tím hodně zabývají, to pochopitelně obhajovat budou. Tak hledej, no :)

 
Peterr
15.08.14
09:17
Nereg.

IP: 217.117.217.*
Nike. popravdě se přiznám, že jsem rozuměl asi tak 1/3 komentáře, co jste napsal :D.
 
Camie
15.08.14
11:02
Reg. před 2016

... Peterre, proč chceš ovládnout něco neovládnutelné? Tvé přání mi přijde stejné, jako chtít ovládnout živly. Sen je tak složitý proces, že je otázkou, jestli je to vůbec možné. Někdy se to povede, jindy ne. Mě spíš napadá, že něco v Tvém životě se dostává mimo Tvou kontrolu, a tak se ji snažíš získat zpět. Sám píšeš, že nechceš, aby Tě něco ovládalo a taky, že to bude mít dopad na Tvou budoucnost. Mě to říká, že si myslíš, že pokud se naučíš ovládat sny, stane se zvrat a najednou budeš ovládat i "něco" reálného, co právě teď s Tebou mává.
 
JJCH
15.08.14
11:39
Nereg.

IP: 194.228.20.*
Peterr - rozumím ti. Mám to podobné a také jsem chtěla být ve snech a vnímat je tak abych si je "opravovala neboli uzdravovala" Vidět to temné a posvítit si na prožitky. Na lidi ale i zvířata na situace které jedou jako film. Vše jde. Posílám svá přání do nebe daleko za hvězdy a opakovaná přání jsou časem vyslyšená. Jdu do snu jako režisér který sleduji děj filmu. Dracizena má pravdu - hmotni své přání.
 
Peterr
15.08.14
12:10
Nereg.

IP: 217.117.217.*
Camie, já si totiž myslím, že když ovládnu sny tak, abych v nich mohl rádoby myslet... zlepší se mi nejen psychické myšlení v realitě, ale taky náhled na věci, které ted třeba nevidím... nebo se ve snech dovím víc, než v samotné realitě...
JJCH moc nerozumím tomu, hmotni své přání..
 
JJCH
15.08.14
13:04
Nereg.

IP: 194.228.20.*
Peterr - pokud chceš napiš mě - vysvětlím ... janajjch@seznam.cz
 
Nike.
15.08.14
16:21
Nereg.

IP: 37.48.38.*
Ono to nevadí, i ta třetina stačí.
Hlavně ty poslední věci by bylo třeba rozvést, možná bych i v jistém názoru ustoupila, ale to je téma na knihu. To se do dvou řádků nevejde.
Jestli se mi bude chtít, tak něco připíšu, rozmyslím si to.
 
Peterr
15.08.14
19:57
Nereg.

IP: 217.117.217.*
Nike. Přiznám se, že ti absolutně nerozumím a ačkoli to možná bude znít egoisticky, působíš na mě spíš arogantně než s pocitem chtít pomoct druhým, promin, je to jen pocit, ber to prosím s nadhledem díky.
 
Camie
15.08.14
20:41
Reg. před 2016

... Peterr, sen vzniká právě důsledkem toho, že vědomí, tedy myšlení chceš-li, se vypne, a může se pročistit nevědomí, do kterého se ukládají i vědomé prožitky. Usínáš, protože Ti vypne myšlení. Je to očistný proces mozku. Dokud jsi v REM a nREM fázi, tak nemyslíš. Ano, někdy jsou sny, kdy máš pocit, že je ovládáš, ale je to vlastně jen důsledek snu. Proto mi přijde, že snažit se ovládnout sen, je něco proti přírodě.

Píšeš o "psychickém myšlení v realitě", co tím myslíš? Své všímání si můžeš spíš vytrénovat v bdělém stavu jak ve snu.
 

Nike.
15.08.14
20:53
Nereg.

IP: 37.48.38.*
Petře,
na to, že mi absolutně nerozumíš, máš podivně jasno. Tak nevím, kde přesně ta arogance je, protože toto je protimluv. A s náhlým skokem od vykání a použití mužského rodu to vypadá o to divněji.

Váhala jsem, jestli se k tomu vrátit jako k tématu. Není to opravdu na pár vět a navíc se to trochu větví. Mám taky dlouhou zkušenost, že lidi, kteří se do něčeho nadchnou, stejně přijímají jen to, co chtějí slyšet. Jak děti. Abych měla takovou tuchu, že to je ten případ, tak k tomu jsi důvod zavdal. celkově, nejen v reakci na mě.




 
roznovka
15.08.14
22:31
Nereg.

IP: 217.254.73.*
Umět dělat ve snech co bych chtěl? Ale pak už to není sen. Jakmile ovládám to co se mně zdá, už nespím a to už není sen.
 
Theodor
16.08.14
10:33
Reg. před 2016

Peterr: Sny jsou obrazy podvědomí, které během noci třídí informace ze všecho možného (možná dokonce i informace, které mozek sám nenasbíral). Snové obrazy jsou komplexní vjem, který je dokonce nakonec měněn interpretací vědomí po probuzení.

Sen je řeč podvědomí, kterou máme možnost vidět, cítit... prožít. Mou otázkou je: Proč se to tedy snažit ovládnout. Pokud k sobě sami promlouváme prostřednictvím snu, jaký smysl má manipulace se sny?

Nejsem si jistý, že je možné získat kontrolu nad podvědomím. Každou sekundu zpracovává podvědomí obrovské množství informace, pokud bys to "clonu" prolomil, zašílíš. Představ si, že v každém okamžiku cítíš, která tepna v těle se ti jak napíná, jaké chemické složení má tvá krev, kolik cukru v krvi máš, jestli plicní sklípky trpí podtlakem. Představ si, že veškerá informace k tobě doléhá bez filtrování. Nevím, jestli bys to ustál.

Občas se mi stane, že si uvědomím, že sním a získám nad tím kontrolu. Pak to využívám k "blbnutí". Otázka je, nakolik to není jen další sen o tom, že mám nad snem kontrolu...

 
Theodor
16.08.14
10:39
Reg. před 2016

Jinak pokud chceš, dej do googlu "oneironaut" a studuj, studuj, studuj .-)
 
Nike.
16.08.14
11:44
Nereg.

IP: 37.48.48.*

Pokud si někdo uVĚDOMUje, že sní, pak je to záležitost Vědomí.
I proto jsem psala o potlačení ega, když jde člověk spát v meditativním stavu, tak se může zadařit (a nemusí), tlačení na pilu je k ničemu.
Dá se potom sen poopravit a možná tím trošku něco v podvědomí uhladit. Podle mne však to nestačí, jestli mě na něco sen upozorňuje, tak to řeším hlavně v bdělém stavu. Budoucnost a osud se řízeným snem nestváří.

 
Peterr
16.08.14
13:32
Nereg.

IP: 217.117.217.*
Asi jsem si ujasnil, že chtít ovládat sny, je hloupost, jako prožívat tok krve, pumpování srdce po celém tělě apod. Díky Theodore...
Nike prosím neberte to jako hate komentář, snažím se co nejvíc vám všem porozumět... Zminili jste tu meditaci... kamarád mi říkal, že se díky takovémuto stavu (něco podobné meditaci, už však nevím název) dostal na jakési místo, které si on hrozně moc přál, toužil se tam dostat... a povedlo se mu to (prý) co vy na to? A jaký máte názor na audio nahrávky (také už si nevybavuji stránky, měl jsem ji) kde bylo možno si koupit nahrávku, která vám způsobí např., že jste opilí... nebo pročistíte svou duši... .zlepší se vám myšlení... zvětší vám sexuální apetit... apod... je toho moc... Díky všem za odpovědi.
 
Dracizena
16.08.14
18:19
Nereg.

IP: 213.151.77.*
Peterr... u Tebe bude stačit, když si vědomě roztočíš čakru, která pramení v hlavě ve stříbrné barvě a pošleš ji do vesmíru, ale pak se i uzemni a roztoč čakru z kostrče a pošli ji do opačného vesmíru...
A co se u Tebe bude dít?
Přestaneš mít sny, ale snové příběhy budeš vyciťovat v bdělém stavu a tím i snové příběhy můžeš opravovat a napravovat...
A nebo ve spánku nebudeš upadat do hloubky a spánek Tě ponese asi jako lodičku po hladině a pak v ději můžeš zasáhnout.
Toho jsou schopni ti, kdo si už na opravdové duchovno sáhli.
A ty u tohoto duchovna stojíš... to Ty víš...
 
Peterr
16.08.14
19:29
Nereg.

IP: 217.117.217.*
Dracizena... přísahám, že vůbec nevím o čem je ted řeč :D... nějak jsem to nepochopil... posílat něco do vesmíru... jsem úplný lajk a nemám ponětí o čem jste mluvila... . já se v tom doopravdy ztratil :D..pardon
 
Dracizena
16.08.14
20:44
Nereg.

IP: 213.151.77.*
Propoj své polarity, plus a minus... ale to je na delší popisování... nic se neděje...
 
Camie
16.08.14
21:14
Reg. před 2016

... Peterr, to, o čem píšeš se nazývá autosugesce a je to odvislé od Tvé hypnability.Pokud dokážeš lehce měnit stav svého vědomí, můžeš se pomocí autosugesce třeba i odnaučit kouřit :). I když stále mysli na to, že cokoli z autosugesce není Tvé vědomé rozhodnutí, ale něco, co je jakoby "nastrčené" a může se to vynořovat z nevědomí, právě ve snech. Hůře na rovině tělesné.

Při meditaci dochází ke změnám mozkových vln. Mozek pracuje na vlnách, které jsou typické pro relaxaci, tedy právě vhodné třeba pro tu autosugesci. Proto je možné, že kamarád, který se chtěl dostat na své milované místo, si ve fázi meditace toto místo vybavil a mozek mu zprostředkoval vjemy, které pak kamarád vyhodnotil jako reálné.
 
Peterr
16.08.14
21:26
Nereg.

IP: 217.117.217.*
Camie a vy tu autosugesci nějak umíte více popsat? Myslím jako techniku a tak, kdybych to chtěl zkusit, co musím podstoupit ? :) kdyžtak email: maxiking95@seznam.cz
 
Camie
18.08.14
21:53
Reg. před 2016

... umím ji popsat, ale nejsem moc ráda, když ji lidi dělají. Jak říkám, je to něco umělého nastrčeného, co není moc kvalitní a dlouho nevydrží. Navíc se mohou objevit doprovodné jevy. Ale napíšu :)
 

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)