English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Tarot v odpovědi Ano/Ne
Nejrozšířenější způsob pro jasnou odpověď.
více...
Babka Doňa radí
Odpovědi z karet na nejčastější otázky Novinka!
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu
zpět

Magie symbolů, předmětů a prostředí

Kouzla a magie
I ten, kdo věří na čáry a kouzla dostal od nás místo se "rozepsat". Proto neváhejte a svěřte se se vším, co vás tíží v oblastech magie, ať už černé nebo bílé.

« zpět \ Přidat komentář

Magie symbolů, předmětů a prostředí

Maty
26.06.10
17:48
Nereg.

IP: .*
Před lety jsem se účastnila několika přednášek a seminářů většinou pro menší počet lidí. Konaly se v "domáckých" prostředích a přednášející se připravovali tak, že měli kolem sebe různé symboly, obrazy, předměty, kameny atd. Nevím, jak to funguje dnes, protože jsem na žádné přednášce dlouho nebyla, ale mám pocit, jestli ony magické předměty nejsou spíš dobrým obchodním artiklem, protože tu sílu do daného předmětu vlastně dáme my sami tím, že tomu věříme.. myslím si .. Zajímá mne názor lidí, kteří s těmito věcmi pracují, jaký mají úspěch a další jejich poznatky. Předem díky.
 
Maty
28.06.10
17:47
Nereg.

IP: .*
Po opětovném přečtení jsem usoudila, že tuto otázku jsem celkovým zněním odsoudila k záhubě..

Napíšu tedy vysvětlující zkušenost: před pár lety jsem šla 25 km "zkratkou" z Vrchlabí do Pece pod Sněžkou (po cestě by to bylo 32 km) a po dvacítce jsem cítila, jak mě opouštějí síly, tak mě napadlo po cestě sbírat barevné kamínky a prosila je, ať mi dají sílu tu cestu dokončit do daného času. Za nějakou chvíli jsem potkala staršího pána se štěnětem vlčáka a dali jsme se do hovoru. Zjistila jsem, že se v mém rodném městě jako mladý učil a dlouhá léta žil v sousedství. Štěně se nám pletlo pod nohy .. prostě ta cesta ubíhala ani nevím jak a po únavě nebylo ani památky. Později jsem nad tím přemýšlela a došla k závěru, že pokud člověka osloví (zalíbí se) nějaký předmět a on mu uvěří, že mu pomůže, nemusí se shodovat s např. kameny, které jsou mu doporučovány v jeho horoskopu. A šutry z Krkonoš mám stále schované..
 
Theodor
28.06.10
18:19
Reg. před 2016

maty ty teď procházíš nějakou osobnostní krizí?
 
Maty
28.06.10
19:57
Nereg.

IP: .*
Theodore, aha, nejspíš mnoho otázek? Touha pochopit nepochopitelné? Od dětství dávám otázky, na které nikdo neumí odpovědět. Zažila jsem např. šok, když jsem zjistila, že dospělí trestají děti za lež a sami beztrestně lžou!! Když jsem se o tom někomu svěřila, nedovedl mi odpovědět .. Proč se tím nikdo nezabývá?
Takže u mne je setrvalý stav - tozn. nechápu systém této společnosti a někdy mi dělá problém se přizpůsobit. Něco se o něčem ví a nepoužívá se to. Říká se tomu prý naivita, ale když se dostanu na druhý pól (s vlky víti), jsem blízka smrti. Dříve jsem si nechala udělat test IQ, protože jsem si myslela, že jsem možná nějaký zakuklený imbecil. Výsledek zde nebudu uvádět, ale stalo se, že byl dost výrazný rozdíl mezi verbální a nonverbální částí.
Doufala jsem, že duchovní prostor a lidé, kteří se tím zabývají, mi leccos osvětlí, ale ouha - buď jsou to ti, co se napojí na entitu z astrálu a čerpají z člověka energii nebo jde o obchod.
Možná hledám člověka, který VÍ a já z jeho slov poznám, že je to pravda .. nevím .. uvidím .. Děkuji za Tvůj zájem
 
Katarína
28.06.10
20:25
Reg. před 2016

Maty: K tématu nic nemám - ačkoliv přece jenom: domnívám se, že Tvůj příběh o turistickém výšlapu a pomoci kamenů je normální a běžná psychologie.
K Tvému sdělení 19:57: domnívám se, že nikdo neví NIC komplexně, podle mého názoru to ani není možné - obsáhnout všechno a pochopit veškeré zákonitosti, smysl, vše, co nás zajímá, vše, co je tajemné a záhadné /po pochopení všeho by tajemné a záhadné nebylo NIC - konec srandy, napětí, detektivky... /. Možná je vhodné čas od času - alespoň někdy - zastavit se a jen pozorovat, přijímat.
Když jsem někdy netrpělivá a mám pocit, že bych potřebovala někoho, něco, sebe popohnat, aby bylo něco dokončeno /například nějaká domluvená práce, stanovení termínu dokončení co nejdříve ve stylu už včera bylo pozdě... / a nejde to tak rychle, jak jsem si to představovala, umožní mi to zamyslet se mj. nad tímto: A co bude pak, až bude dokončeno to, co si přeji? Bude lépe? Bude nějaká změna? Co bude následovat? Do čeho se pustím poté? Co se změní? A zjistím, že v podstatě NIC.
Píšu to v souvislosti s tím, že se chceš spoustu věcí dozvědět. Kdyby se Ti dostalo odpovědi na vše, co chceš znát, co by bylo pak? Naco by Ti to bylo? Jak by jsi s tím naložila? Myslíš, že by Ti to přineslo klid na duši? = nespovídám Tě, jsou to pouze otázky "do luftu"... .
K Tvému hledání osoby, která TO VÍ: můj názor je ten, že všichni víme to, co potřebujeme a víme to nejlépe. No, zní to trocha jinak, než to myslím, těžko najít správná slova, prosím, ber s rezervou. Je to myšleno nějak v tom smyslu, že jsme každý sám sobě vším, čím chceme být.
 
Maty
28.06.10
20:54
Nereg.

IP: .*
Katarína, to je právě to .. když se něco osvětlí, najde se základ, podstata, příčina - ne, že nevzniká NIC, ale otvírá se nový prostor. Jako když v počítači otvíráš stále nová a nová okýnka pro dané téma /podmnožina(Aa) množiny(A) - podmnožina(Aaa) podmnožiny(Aa) atd./. Stalo se Ti někdy, že jsi četla knihu a měla jsi dojem, že spisovatel píše o Tobě, jakoby v knize probíhal Tvůj život a v momentě, kdy čteš, plně chápeš, co Ti tím obsahem říká? Když jsi dočetla knihu (pokud se ten dojem přihodil), byla jsi ve stavu NIC?
Ale to je stále jenom to, o čem diskutujeme : můj názor, Tvůj názor ..
 
Katarína
28.06.10
21:21
Reg. před 2016

Maty: Čím víc těch "okýnek" se otevře, tím víc je jasné /podle mého názoru/, že jasné není vůbec nic, že všechno se vším nesmírně souvisí, že má každý svou pravdu, že pravda není tím pádem pouze jedna jediná, vše je relativní, všechno je možné, i nemožné je možné... a všechno je subjektivní a ... ... ... atd.
Za sebe: už tolik nepátrám z důvodu hledání pravdy, zajímám se, sleduji a řídím se /snažím se o to/ tím, co jsem si "stanovila" za prioritní pro sebe, svá pravidla /konzervativní morálka, klasika - desatero - porušuji v tom, že mluvím sprostě - a "léčivé" myšlenky z buddhismu, které jsem schopna pochopit... ./. Tolik stručně.
Můj názor, Tvůj názor - co bys chtěla víc? Slovo Boha? Co by měl říct? Co by mělo podle Tebe zaznít? Jaké poslední "okno" by se mělo otevřít - kdy už žádné "podokno" nenásleduje?
Napadá mne: Kdy neuvidíme žádná okna ani podokna? Několik odpovědí /laických, jsem počítačové staré tele/: když klekne počítač, když nemám připojení na internet - nezpalatila jsem... .mám jiný program, než oknový... ... neuvidím, když uvidět nechci... ..anebo uvidím, ale nepůjdu dál po stopě... ... uvidím okno, ale nepochopím, že se mám kouknout... ..uvidím, ale ignoruji... ..atd. Všech možností je určitě spousta. Řešení je taktéž zlikvidovat počítač a veškeré oknování skončí... .prostě to vypnu všechno a budu čumět někam jinam, třeba na oblohu... .
No, bylo to řečeno pouze obrazně, uvědomuji si za sebe a pro sebe, že takováto forma přemýšlení není zas tak špatná... ..
 
Maty
28.06.10
22:10
Nereg.

IP: .*
Katarína, musím se usmívat, počítač jsem uvedla, protože u něj sedím, ale to závěrečné .. můj názor, Tvůj názor .. jsem neměla na mysli, že opovrhuji a chci zažít ve svém životě něco zcela mimořádného stran názoru, ale pravý opak je pravdou - přeji si, abych mohla pochopit, co lidé říkají (jejich myšlenky jsou jiné než jejich mluva a konání). Tvé názory jsou fylosofické a obsáhnou co nejvíce variant a možností.. někdy moc nerozumím tomu, proč byly napsány. Můj názor - hledám svůj význam tady a teď, Tvůj názor (dle mého úsudku) - vše má svou přihrádku, tedy zařazujme (možné) neboli nehodící se škrtněte (nemožné). Obojí je o hraní, jen já tu Tvoji hru moc neumím..
 
Katarína
28.06.10
22:35
Reg. před 2016

Maty: Tudíž se opět klidím. Asi je lepší pomlčet - poikud diskuse nemá žádný význam, je to ztráta času. Zdravím
 

Merit
29.06.10
22:05
Reg. před 2016

ahoj divky, muzi :-)*
co mame vedet, to se dozvime.. a kazdej si na tu pilu urcite zatlacil..

pokud jde o tyhle veci, dobrym artiklem to je.. to v kazdym pripade..
vim, ze nekdo pouziva naky veci, ale protoze jsou nabity.. posilujou jeho energie.. umi s tim pracovat..
ja sama pouzivam jenom snad krystaly... pac to ego teda jede :-D..
a kdyz nechci ublizit, je to tak lepsi :-).. jsou "cisty"..

nikdo z nas nevi vsechno.. a jeden lidskej zivot je uboze kratkej na to, abychom pochopili vse.. to preci ani nejde.. a stejne jsme celek..


Maty, jak jsi myslela to, ze nekdo neco jinyho rika a jinak to mysli?.. prosim te.. nastin mi priklad, ja jsem v tomhle tupon.. lopata :-)
abych te dobre pochopila :-)

vite nevim jestli to dobre citim.. Maty a Katarinka si nerozumi? vite, jestli rozumite svymu psani navzajem..
kdyz mi neco napise Katarinka.. vim presne co myslela.. a kdyz ne toz sa optam :-).. nekdy Maty nevim kam tim miris.. a jak jsou ta pismenka proste jina, nez to ustni sdeleni, tak se nezlob, ze se ptam na to, co jsi tim (viz.vyse) myslela..
mejte se krasne :-)*
 
Maty
30.06.10
20:14
Nereg.

IP: .*
Merit, co se např. kaménků dotýká - vycházím z toho, že vše nač se podívám (včetně sama sebe v zrcadle), je boží výtvor a neexistuje jediný pevný bod bez pohybu (vše je o energii). Mně byly doporučeny červené kameny jako rubín a český granát, které se mi však nelíbí. Mám ráda průzračný křišťál nebo kameny světlých barev a hledám zajímavý tvar i "kresbu". Napadlo mne, že volba nemusí být určená, protože tok energie není ohraničený a vložená víra do kamene ovlivňuje mysl člověka kámen vlastnícího. Chtěla jsem znát názor lidí, kteří s kameny (a dalšími předměty-např. mandaly) pracují a co je pro ně směrodatné. Zjišťuji, že je velmi těžké zadávat otázky, aniž bych neovlivnila svým nějakým názorem a zároveň abych jasně formulovala, co chci poznat. Vždy napíšu jen polovinu z toho, co bych chtěla, protože je fajn slyšet různorodé názory, později můžeme zacházet do podrobností.

Katarína je (dle mého názoru) dobrý diskutér pokud se diskutuje v linii, která jí vyhovuje. Jakmile někdo vysloví názor, který jí nesedí, buď se naštve a je schopná i urážet, nebo "končím - čau". Já ji beru jako racionálního člověka (já jsem vyprávěla o síle přání vložené do kamínků, ona si to vysvětlila jako psychologii příjemného setkání), což má své výhody a možná i nevýhody, ale to je její cesta, do toho mi nic není. A je úplně normální, že jsou lidi, kteří ani moc nemusí mluvit a ví o sobě mnoho a s některými to prostě nejde. To bych nedramatizovala..

Něco jiného je myšleno, jiného řečeno - to Meritko nebudu rozvádět, protože buď cítím, že se rozhovor týká tématu nebo Ega. To víš sama moc dobře, určitě jsi ten pocit někdy zažila v přímém rozhovoru jinde a jindy. Spíš mi vysvětli Ty, co znamená, když o sobě někdo řekne, že je lopata?? Papánek..

 
Katarína
30.06.10
21:15
Reg. před 2016

No fajn, takže došlo i na vyhodnocení!!Dnes ve školách bylo vysvědčení, takže v tomto duchu je to i tady. Myslela jsem si, že už nebudu mít co dodat a tedy přece jen. V klidu. Maty, velmi se mýlíš. Naštvaná z jiného názoru nejsem, nikoho neurážím - ačkoliv je možné, že jsou i takoví lidé, kteří jsou schopni brát za urážku cokoliv - za což ale já nemohu. To už není o mně. Já nebojuji - což už jsem několikrát napsala, pouze si povídám. Pokud napíšu, že pomlčím, mám k tomu svůj důvod. Buď nemám co dodat anebo mám jasno, ale nepovažuji za důležité o svém názoru kohokoliv přesvědčovat - ať si ho každý svobodně vytvoří sám, nevnucuji, pouze řeknu, jak to vidím já. Mohla bych zde taktéž kohokoliv vyhodnocovat, kdo jaký "je" - stejným způsobem, jak napsala Maty. Proč bych to ale dělala? Kdo na to má vůbec nějaké právo anebo patent - kohokoliv vyhodnocovat, orazítkovat - tady pouze na základě psaných příspěvků? Mohu třeba říct, že s názory někoho souhlasím, souzním, s některými názory ne, anebo někomu třeba nerozumím. Někoho i cítím, jako svou součást. Nejmenuji však, nevyhodnocuji, nekategorizuji, prostě si čtu a sem-tam písnu názor. Normál.
Nejsem válečník, Maty, ani s Tebou bojovat nebudu, nejde o život ani o nic podstatného, mysli si o mně cokoliv a napiš cokoliv, měj si názor, jaký chceš, projev ho, kde chceš a jak chceš, mne to nezmění. To není o mně. Srdečně zdravím
 
Katarína
30.06.10
21:41
Reg. před 2016

Maty, dodávám: interpretuješ můj příspěvek tak, že jsem si Tvé kamínky vysvětlila jako psychologii příjemného setkání. Taktéž jsi netrefila. Víš, nechtěla jsem se ke kamínkům rozepisovat, protože už jsem na Věštírně příběh o takové "obyčejné psychologii" popisovala a považovala jsem za zbytečné se opakovat. Ale s příjemným setkáním to opravdu nemělo nic společného, resp. se to týkalo něčeho jiného.
Ačkoliv... .třeba opravdu víš lépe, co si myslím, co dělám, možné je všechno, i nemožné je možné. Takže - jak je libo... ...
 
Merit
30.06.10
23:54
Reg. před 2016

ahoj vsem :-)*

Maty, nektery veci si muzu vylozit jinak, ja "nejsem chytra".. ale zase nejsem totalni blbka (snad :-D) .. nekdo je bystrej.. neco mu reknes a hned vi.. ja "ne".. mivam "mezery" :-).. ted se o detech rika, ze jsou dyslektivni? pisu to vubec spravne? za nas se proste reklo, ze je nekdo blbej, nebo lopata :-) .. to neni sebeponizovani.. je to "skutecnost".. ja jsem "prosta" :-).. a nedelam veci, ktery vim, ze neumim.. kdyz neco umim, delam to :-), kdyz necemu nerozumim, se zeptam, hledam.. jsem jaka jsem :-).. nepali mi to tak rychle :-))) .. proto se mozna casto i ptam tak, ze vypadam jako debil :-DD.. a mozna i jsem co ja vim :-) .. na 100% vim, ze jsem mrcha :-))

holky.. obe... dyt vas preci obe znam... verim tomu, ze Katarinka neni urazliva :-).. to jsou ta pismenka tak zradna.. osali nas? :-)
ona je proste razna.. i ja jsem razna.. pouzivam taky "ekologicky slova" :-), ale nic to nemeni na tom, ze citliva jsem ja i ona.. to jde jenom o nedorozumeni.. vsichni hledame odpovedi.. ale univerzalni odpoved neexistuje.. platna na vsechno, pro vsechny..
tak jako ja muzu halusky se zelim.. nekdo by je do pusy nevzal :-)

mejte se vsichni krasne :-)
 
Maty
01.07.10
00:08
Nereg.

IP: .*
Katarína, Merit se mne na něco ptala, odpověděla jsem podle svého. Ty jedním dechem píšeš, jak nebojuješ atd. a zároveň " jakým právem" jsem já tak psala. Ráda bys určovala pravidla, kdo se jak má chovat a zároveň "nevyhodnocuji, nekategorizuji.." Myslím, že v tom máš zmatek, ale vysvětluji si to Tvým pedagogickým zaměstnáním, prostě máš asi pocit, že potřebuješ každého vychovávat. Profesionální deformace?

Nevím, co si myslíš a můj úsudek o zmiňované běžné a normální psychologii byl chybný.
 
Maty
01.07.10
00:20
Nereg.

IP: .*
Merit, díky za vysvětlení. Vím, že se někdy ptám a mudruju až moc, ale to jsem zase já. Nikdo nejsme dokonalí - v tom s Tebou souhlasím, ta "lopata" se mi líbí, já jsem spíš ten "bagr" .. brou, brou
 
Katarína
01.07.10
00:44
Reg. před 2016

Maty: Ano, mám zmatek, jsem zdeformovaná, blbá, doplň si cokoliv, co si přeješ - jen abys byla spokojená. Srdečně Tě zdravím
 
Maty
01.07.10
10:09
Nereg.

IP: .*
Kataríno, ale no tak, přece nebudeme jako malé děti.. každá uneseme něco jinýho.. dnes mi přijela moje Katka z Anglie a hned poránu dostala bramboračku s houbama (hříbky z lesa křivokládského), ještě teď to tu voní, tak Ti posílám tu libou vůni elektronicky.. měj se bájně
 
liduna1
01.07.10
16:32
Nereg.

IP: .*
Tu hribkovou z hribu z krivoklatskeho lesa... mnam mnam. Kdysi jsme tam zabloudili na motorce a kdyz jsme studovali mapu, ta nadherna vune lesa a hribecku... . Bilou vlajku babenky... Prominte, ze se staram ale Ego je saaakra potvora...
 
liduna1
01.07.10
17:11
Nereg.

IP: .*
A jeste neco, vysvetli mi nekdo, proc se tak krasne, ciste a duchovne na vysoke urovni bytosti musi navzajem zranovat? Prominte, nemusite mi odpovidat, ale verte, je mi to velmi lito.. Asi jsem prilis naivni... Asi..
 
Merit
01.07.10
19:36
Reg. před 2016

Lidunko neboj, holky si to vyrikaj (napisou), probiha cisteni, tohle leto bude v nakym takovymhle tonu.. musi to z nas ven, pokud tam neco je.. jsem nasrana? tak to reknu.. jsem nestastna? placu, taky to reknu.. jsem stastna? parada a taky to reknu.. jestli bude naka zmena, diky tomuhle to prej nak ustojime a to "nevim", to se zkratka rika.. neco vnimame, citime.. ale asi nikdo z nas presne nevi co bude dal.. v kazdym pripade mi prijde jako dobra vec to vyzvratit.. davala jsem sem link na pekny film.. a jeden jsem mela tu od jedne z vas :-).. takze smirujeme vsichni :-)
ustat tuhle cestu, neni lehky.. ustat to v kombinaci s pozemskym zivotem..je nekdy na masli.. a to pak clovek co s tim..
dneska jsem jela zase busem.. v krizovatce stala auta.. a z jednoho auta se ozvalo.. "no tak jed ty cur***" :-) a ja si v tu chvilku vzpomnela na to, jak jsem to slovo zarvala pred par tydny i ja :-D .. tak je to asi naka cast mesta, kde se tito organi zdrzuji ci co :-)))
a nejen to... zacina to bejt o vychcanosti.. takovy sdileni prostor treba a "hajzlpapir" :-D.. takova "kravina" a jak dokaze cloveku zneprijemnit zivot.. koupite ho a dotahnete domu.. a kdo jde na zachod, pouzije ho.. ale kdyz "dojde".. nikdo se k tomu nema, aby ho poridil :-) .. a tak si clovek musi vzit ty rule k sobe a pokazdy, kdyz jde na to misto.. musi pamatovat na to.. ze si ho ma vzit s sebou :-) .. a uz je to pro nekoho divny .. pro me je divny to.. ze ja pro nej vzdycky dojdu a pro nekoho je to divny.. ze mu ho "nepujcim", ale v podstate to vzdy znamena ho "dat" :-)) .. pak je dobry udelat opatreni.. dat na toaletu "vychovne noviny" :-).. nastrihat noviny, at si utre nekdo zadek titulkama denniho tisku :-)).. a to taky beru jako cisteni.. protoze se mame naucit nebejt moc hodni a zaroven nebejt vychcani..
a v podstate ani nevim o co tu nak jde..
vim jen, ze jsem zaznamenala pred casem ten omyl, kdy si nekdo myslel, ze nick "xyza" je Katarinka.. cemuz ja neverim.. protoze jsme si toho uz napsaly my dve velkou spoustu.. i kdyby nekoho Katarinka mela poslat "kamsi", ona by to udelala jenom pod svym nickem.. a mozna, ze tam je naky ten puvod.. nevim.. ci vim? :-) hm? :-)
vim, ze obe patraji.. obe hledaji a hleda a patra tu asi skoro kazdej :-) a taky vim, ze musim dat druhymu ten jeho prostor.. i kdyby si mel rozbit hubu.. to jinak nejde.. "taky jsem si ji musela rozbit".. musela jsem dostat za usi.."na tady mas ty nano hloupa" :-) .. a to se tyka spis tech veci pozemskejch.. v duchovnu si ten prostor dat musime?.. meli bychom.. protoze druhyho dusime.. kdyz NEKDO dlouho nepise :-) .. ja jenom postouchnu.. kratkym mailem.. JESTLI ZIJE :-) a to mi staci.. protoze pokud me bude potrebovat.. urcite mi da vedet.. a taky vim, ze kdybych potrebovala ja.. muzu napsat.. CECE JE MI TEZKO, JSEM V PRDELI S DECHEM :-)..
a nebo si myslite, ze jsme vsichni svatousci?.. ja si to o sobe rozhodne nemyslim.. a presto me nechate pritulit se.. a plati to i naopak.. takze to zase tak spatny neni :-) .. no ne? :-)

mam radost.. neco se ve mne hnulo.. dlouhy leta mam respekt ze psu.. obrovskej a prameni to z detstvi.. jak vidim velkyho psa.. no ja bych se klidne i pocurala a to nekecam.. a videla jsem u kramu psa.. takovy "bojovy tele".. a cekal na panicka.. a ja jsem videla, ze se na me diva.. a nic.. ja jsem vedela, ze tohle tele me nekousne.. zadny mily pohledy to nebyly, ale rikala mi to jeho energie?.. a tak jsem sla bliz a to uz sel jeho pan.. a ptala jsem se ho.. jestli kouse a on rekl, ze ne.. zeptala jsem se ho, zda si ho muzu pohladit.. "je to blbec, dobrak, muzete, nic vam neudela" :-).. holky.. ja si dala tasky do jedny ruky a tou druhou jsem ho brala po ty jeho vraskaty hlavicce.. a on si poposel, abych mu vzala i zada a zadek :-D, ten jsem mu jemne poplacala a rikala jsem mu, jak moc je krasnej.. smarja.. moje srdce jasalo.. no ja jsem i ted z toho dojata.. pak oba sli..pes se jeste otocil a jako by rekl.. "nekdy priste" :-) .. neco se zmenilo.. a v tyhle tezky dobe.. nevim co to ma znamenat, protoze pred casem bych se snad pocurala strachy :-).. a jeste v loni po mne treba sel dalmatin :-D.. pac ja byla vyplasena.. a ted tak krasne vnimam i pejsky v parku.. proste prijdou.. nechaj se pohladit (na to se vzdy zeptam, jestli smim).. a jdou.. bezej za panickama :-).. pritom za mnou treba jdou ci bezej peknej kousek :-)) .. skoda, ze to nemuzu mit doma.. nejde to.. ja neumim rict ne.. a i to tele by nakonec spalo se mnou :-DDD.. uz to vidim.. a tohle je takova magie zvirat?.. je to krasny.. kdyz vam daj aspon na chvilku pocitit to... ze vam dovolej se pritulit.. protoze v tu chvilku to co odchazi ze srdce je neco krasnyho.. taky to znate?? :-) ..
to jsem sice odbocila.. ale myslim si, ze pro me to souvislost s tim cistenim ma.. ja jsem proste poznala.. ze tenhle pes mi neublizi.. a driv bych to vubec pro ten strach nepoznala... a ze neco zle a bojovne vypada a pritom to tak vubec neni.. :-)
mejte se krasne .. slunickove :-)****
 
Anonym
01.07.10
20:05
Nereg.

IP: .*
jednoduše, Maty vytočil Theodor, že zde veřejně pochybuje o její psychic.vyrovnanosti a odnáší to i Katarína, která se jen připletla. To je můj názor
 
Katarína
01.07.10
22:27
Reg. před 2016

Tak tedy - čistě racionálně, neosobně, věcně - k tématu - vlastně dopíšu argumentaci ke své větě o běžné psychologii.
Jak to vypadá v pedagogické praxi se zdoláváním potíží, které brzdí v postupu:
Už jsem to psala jinde /jak jsem již uvedla/ - píšu tedy krátce znova: v hodině dyslektik, poklad človíček, houževnatost, sebepodceňování. Úkol: zahrát něco v rychlém tempu. Reakce: To nééé, v tempu to nezvládnu. Zkus. Jak bylo "naplánováno", tak se stalo - v tempu nezvládnuto. Já: tak dobře, zahrajem to o kousek POMALEJI - přičemž jsem odťukáním udala navlas stejné tempo, ve kterém to "nešlo" protože to "bylo rychle"... .Vzhledem k tomu, že tempo bylo avizované, jako pomalejší /ač ve skutečnosti nebylo/, uvolnil se blok a najednou to šlo naprosto bez problémů, přirozeně a lehce... .
Další příklad /tento jsem ještě neuváděla nikde/: malá holčička, 5 let. Úžasná. Ve výuce mi nevadí jídlo, pití, cokoliv - pokud se pracuje, může být i třeba žvýkačka za uchem... Já sebou též jídlo, bezlepkové lupínky např. Samozřejmě - nabídnu. Samozřejmě - dětem to nabídnuté jídlo chutná víc, než cokoliv jiného /spásají mi svačiny/. Takže proč jídlu neudělit kouzelnou moc? Takyže to funguje - "kouzlem" obdařené lupínky "způsobují", že si holčička samozřejmě víc pamatuje, co se učíme /což si prověřujeme - kousne si z lupínku a zjišťujeme, zda "zabral" - jestli si pamatuje, co jsme se právě naučili... ./, její pozornost vydrží maximálně dlouhou dobu, protože mezitím si vlastně hrajeme a čarujeme, tudíž se hromadu věcí naučíme. Oficiální verze o pozornosti - pedagogická - zní, že malé dítě vydrží max. 20 minut, my vydržíme i přes 60. Při ukousnutí z lupínků třeba identifikujeme, co svým tvarem symbolizuje - zvíře, obličej z profilu, atd. - odreagováváme se, pak zase zpět k práci /o čemž vím pouze já, že pracujeme - směřuju to tak, ale holčička vnímá jen to, že si "hrajeme"/. Poslední balíček lupínků, do kterých jsem investovala /kupuji ze svých peněz, nejsou levné, bezlepkové - ale jedině tyto jsou "nejlepší"/dostal úkol zařídit, aby si holčička do září pamatovala konkrétně vyjmenovaný rozsah vědomostí, je to též "zkouška" kouzelné moci lupínků - zda stojí zato je v budoucnu ještě kupovat... ..
Mohla bych více příkladů, snad postačí.
Resumé: Symbolem pro cokoliv /sílu, zdraví, pomoc/ může být cokoliv, čemu tuto úlohu přisoudíme - a pak čerpáme, co jsme vložili - pozornost vědomí upřímíme někam jinam, než na svou potíž /únavu/, čímž odstraníme bariéru a oživíme energii, atd., vysvětlení se nabízí různé, nebudu rozšiřovat.
Takže takhle nějak to vidím.
Připsala jsem to, protože si myslím, že by to mohlo být prospěšné i pro jiné k zamyšlení - funguje to.
Srdečně zdravím
 
Theodor
02.07.10
19:56
Reg. před 2016

Provokace jako prostředek zrcadlení :-D
 
Theodor
02.07.10
19:59
Reg. před 2016

Navíc, to co čtu mi stačí, abych si odpověděl sám...
 
Theodor
02.07.10
20:09
Reg. před 2016

Abych tedy vysvětlil, co jsem myslel na začátku. Centrem všech Matyiných příspěvků z posledního měsíce je ona sama. Její zážitky a jejich vyjímečnost, její prožívání... spousta otázek. Cítím z toho, že se kolem ní teď něco děje, co si potřebuje urovnat... Zároveň --- trošilinku --- cítím jistou "nadřazenost", tedy představu, že to co se děje jí je jaksi nadpřirozené... skoro bych až řekl, že vnímám jistou "ideu vyvolenosti", se kterou se ale Maty úplně neztotožňuje... proto jsem se ptal, jestli prožívá složitou situaci...
 
Katarína
02.07.10
22:51
Reg. před 2016

Delší dobu též cítím "něco", co jsem nechtěla a nechci pojmenovat, protože nemám jistotu, co se vlastně děje, pouze vnímám a cítím... Tudíž jsem chtěla pomoci, ač jsem třeba i dostala "přes hubu" - pedagogování asi i zoceluje - vedle nařčení z deformace... ./přitom teda by bylo zajistě možné rýpat do jakékoliv profese, pokud je někdo též tak blbej, jako já a své povolání odtajní... ..TEĎ JSEM SI RÝPLA JÁ, když chci, umím!!!!!/ = jsem zvyklá na různé reakce a možná mám určitou vypěstovanou imunitu /kdyby pohledy žáků uměly reálně střílet, jsem jako řešeto, průhledný stín, i když oni mi to pak pofoukávají, až uplyne nějaká doba a pochopí... /.
Domnívám se, že se plácáme úplně všichni bez výjimky, trápíme se v různých nejistotách a potřebujeme se navzájem - i ti, kteří zdánlivě kopou a křičí, že nikoho nepotřebují, i ti, co se jeví jako silní anebo slabí, prostě all stars. Někdy si docela intenzivně uvědomuji, jak je důležitá v životě spolupráce, vzájemná užitečnost, nalezení pochopení anebo jen někoho, kdo je ochoten naslouchat - potřebujeme určitě všichni.
Není lehké komunikovat tak, abychom se vzájemně úmyslně nezraňovali. Uvědomila jsem si též, jaká je stále nevraživost mezi lidmi - jak se prolíná nekultivovanost politiků i ostatních lidí navzájem, v čem žijeme, jak je problematické v takovém prostředí zachovat určitou úroveň lidskosti, kvality, cti atd. Tady naštěstí nejsme v žádné politické aréně, kde jde o tvrdé prachy, takže nakonec určitě převládne to, co převládnout má - aby bylo v životě něco, za co stojí být... .
Sleduji fotky, videa, zprávy z Kanady o protestech lidí a reakce policie /dostávám se k tomu přímo od známého z Toronta na FB/ - je to anglicky, zdaleka všemu nerozumím - translator translatoruje často velmi tatarsky... ., ale jasné je to, že všude žije násilí, šikanování, ponižování lidí, policie bezdůvodně útočí, mlátí lidi, zatýká, atd. Na jedné z fotografií byl na transparentu, který lidé nesli, nápis - po přeložení: Válka je mír, svoboda je otroctví, nevědomost je síla. Šrotuju nad tím na pokračování stále - tolik to má významů a smyslů - ale hlavně tím chci říct, že všude na světě se neustále přemýšlí, hledá - a pro každého je alespoň dočasnou oázou pochopení, nalezení lidí, kteří neodmítnou naslouchat, povídat si, sdělovat si své pocity a myšlenky.
Učíme se všichni vzájemně - i tím se člověk učí a získává, když "hodí na papír" anebo monitor své myšlenky - jaksi se tak tyto myšlenky zhmotní, dostávají tvar, utřídí se, může to být otevírání dalších možností, jak a proč pokračovat dál.
Je fajn povídat si ... ...
Srdečně zdravím
 
Maty
03.07.10
20:37
Nereg.

IP: .*
Ano, v poslední době intenzívně prožívám věci týkající se pravdy a lži, vše, co se kolem mne děje, jsem chtěla probrat s lidmi tady s nadějí, že se objeví někdo a řekne: "Ano, mně se stalo něco podobného a díval jsem se na to takhle a takhle.." Není to o tom, jak píše Theo :"Heč, dějí se mi zvláštnosti a chci být nadřazená, protože si myslím, že jsem vyvolená.." Poznala jsem totiž lidi, kterým se NĚCO přiházívalo a tak na tom ulítávali (cítili se být vyjímeční, a tedy oni jediní..), že už skoro nebyli schopni žít "civilní" život. To nechci, uzemňuji se. Ale taky nechci poslouchat rady typu :" Nepátrej, k ničemu to není, nic Ti to nepřinese.." Nemůžu s tím souhlasit, protože jsem tady, abych pátrala a odhalovala (nevím, asi to mám ve své povaze). Uznávám, že je velmi užitečné říct:" Je potřeba směřovat k rovnováze, vyrovnanosti." Ale vyrovnanost čeho k čemu? Jak to vypadá, co o tom mohu říct, znám ty nevyrovnané roviny tak, abych odpovědně mohla říct, co ona vyrovnanost vlastně obsahuje?

Anonym mne odhalil, projevila jsem značnou netrpělivost a nechala se vyprovokovat. Nemám ráda, když má někdo ihned připraven závěr. Já sama jsem si vědoma, že se projevuji stále intenzivněji pomocí Ega, které bylo mnoho let potlačováno. Ale to jsem tady někdy už uvedla, takže nic neskrývám. Nejvíc agresivity pociťuji kolem úplňku, chci nejvíc poznávat, předávat zkušenosti a dozvídat se. No jo, co s tím?

Poslední poznatky, které mám, jsou ty, že lež a klam jsou základem hmotného života. Vzhledem k veškerému pohybu kolem není nic stálého tedy trvalého. Vyprávím-li v této minutě o něčem, neříkám pravdu, protože onen děj stále probíhá s ostatními účastníky a různými zápletkami, jen já zaznamenávám "část" něčeho a navíc ze svého subjektivního pohledu. Chováme se podle nějakého společenského vzoru, styl života je většinou implantován, hodnoty života jsou v dobré víře doporučovány atd. A co cítí člověk? Zmatek, zklamání, smutek, neschopnost se vymanit. Hledá pomoc u "duchovního člověka" a dostává se mu opět zaručeně dobrých rad a upnutí se na něco nebo na někoho.. Podle mého nynějšího názoru je smíření se s vnějším klamem a hledání pravdy ve svém nitru základ vyrovnanosti, líp - pochopení obou pólů, kde je hledat a jak s nimi zacházet. Nemohu si něco přečíst nebo vyslechnout a jednat podle návodu, potřebuji přesně poznat, co to je, abych nelhala sama sobě.. Tohle je tedy pro mne v tuto dobu zásadní, nehledejme pravdu, kde není.

Děkuji všem za reakce, jste součástí mé sebereflexe.. Přeji příjemný večer.
 
Theodor
04.07.10
12:11
Reg. před 2016

Maty: máš pocit, že jsi tu nenašla nikoho, kdo něco podobného prožil, nebo dokonce prožívá? Možná to jen nesdílí na veřejným fóru.. Víš, ono je to tu těžké. Je náročné s někým komunikovat jen formou psaného textu. Jsou věci, které se slovy popsat nedají... Něco nějak myslím, nějak to napíšu, ale bez gest a intonace je to vyloženo jinak. Často agresivněji a útočněji, než je to myšleno...

nechci tu popisovat zajímavosti, které jsem v životě zažil, svojí představu o chodu vesmíru, údělu člověka... každopádně jsem došel k přesvědčení, že náš uděl je prostý: "Jsme tu, abychom žili." A co si pod tím představit? To je na každém z nás. Pro někoho je to malování obrazů, někdo rád pájí obvody, někdo učí, někdo léčí a někdo chce jen proflákat své dny... Je jedno co dělá, důležité je, aby měl pocit naplnění. O nic víc v této úrovni bytí podle mě nejde. Prach jsi a v prach se obrátíš... Asi odbočuji..
 
Merit
04.07.10
13:19
Reg. před 2016

tak podruhe :-), ja sem vlozila link.. a ono se to nevsaklo, smajra :-)

filmy.kinotip.cz/nez- si-pro-nas-prijde-2007/
opet mi u nej doslo.. jak jsou dulezity okamziky.. jak je dulezita soucasnost.. sila pritomnyho okamziku...
resime minulost, od toho budoucnost a tu soucasnost prosustrujeme..

Maty.. nejdulezitejsim clovekem na svete jsi TY.. pro me, jsem to zase ja.. nejde preci pomoct vsem a za kazdou cenu.. ti lide musi chtit hlavne sami.. neco zmenit a neexistuje univerzalni pravda.. o necem.. o nekom..
snazim se vzdycky psat o sobe.. abych se nekoho nedotkla..
moje advokatka mi pred par lety rekla "vy jste nemocnej clovek, tohle je uz diagnoza.. ja bych vam proste naparila papiry na hlavu".. nekdo by rekl.."je tak hodna, az je blba".. nekdo by rekl "znicila mi zivot"..a nekdo by rekl.. "zachranila mi zivot".. "je to svine" a vsichni by meli pravdu.. Maty.. a to asi neni konec :-) .. proste takovej je zivot..a tak prijimam tu blbku, tu svini..i tu pomocnici..

nekdo musi poznat i satana ci jinou takovou bytost, aby pochopil, ze je tu Buh a v tech mych 15ti jsem si takhle vybrala.. a behem zivota?.. co lidi se navlikne do krasnyho habitu a hader a chteji te dostat tam, kde te chteji mit.. i cert si umi pripnout kridla, myslis si, ze ne? :-).. proste to je tak.. ta svoboda a ten prostor to je to dulezity.. chce nekdo pomoct?.. at si rekne.. nelizt ke druhejm, neni-li clovek pozadan.. to se podle myho nazoru "nedela".. ani to obalovani duhou.. ja musim chtit sama.. pozadat.. sama sebe musim obalit.. od jedince se to odviji.. a od souhlasu.. ja to tak citim a tim se nechci navazet do draci.. pac to ma jinak.. ale ja chci sama za sebe.. a kdyz si vyberu pomocnika.. ja je uz mam.. a ta cesta mi sedi.. a neni to porad jenom "v tom dobrym".. taky je mi receno "to je jinak" :-) a ja reknu "ee.. ja to vidim takhle a vim, ze je to vzkaz pro me".. prakticky neni asi vztah ucitel/zak?.. ucime se navzajem.. prestoze je to s uctou.. a ty dve bytosti, se kteryma to resim.. se rozhodne neciti na vysi.. jsou pri zemi.. skromny.. a porad na ceste :-)


ty nase monterky.. dyt si mame vychutnat to.. ze je mame.. umim si nekam odletet?.. parada.. ale rada stojim i u ty plotny.. :-) a kvokam o106, ale ani tim kvokanim, nesmim nikoho svazovat.. to je taky na hovno.. kdyz mi bylo receno "v tomhle zivote prijdete o vse co je pro vas dulezity".. spraskla jsem ruce.. ale nebyt toho.. nekdo by nemel sanci se projevit a odzit si to svoje.. ja bych nadelala tolik dobroty..ze by to bylo na prd :-)...

nevim, zda nedokazes treba pochopit, proc se dokola deje neco tobe? ci nekomu jinymu.. patrej za sebe.. a kdo chce patrat (ten druhej), at patra taky.. ty mu muzes nak pomoct, ale on se musi pochlapit..
jednou byl nekdo v nouzi a ve velky, v ty dobe mne bylo "hej".. pomohla jsem jak jsem mohla.. za cas ze me byla oskubana slepice.. rozervany srdce.. prazdna penezenka a dluhy.. chapes me?.. co ti tim chci rict?.. to je ta "blbost".. (moje v tomto pripade) .. a kdyz se rozhlidnu nejsem sama.. je nas sakra vic :-) .. supi na toto cekaj.. vokazou jizvy.. polamany kridla.. ukazou na prazdnej zaludek.. :-) a uz jdeme pomahat :-D.. a neprijima se hezky ten fakt.. ze je clovek slepej.. ze nevidi a neslysi i jiny signaly.. proc chce nekdo rizky, kdyz ma na ten burtgulas :-)..
to je "skola".. a za nikoho nema cenu delat pisemky, proverky vseho druhu.. muzes rict, zamer se na i/y, mas tam mezery, ale on si musi sednout a neco s tim udelat..

hmotny veci.. potrebujeme k zivotu docela dost malo.. a presto hromadime.. myslis si, ze jsem jina?.. jak vidim nekde misky, neco do kuchyne, jsem hotova, kdyz na to nemam :-D.. smutna.. a zase by slo o dalsi kram :-).. a nekdo takhle potrebuje domy, pozemky.. aby se nasytil :-) .. ale je to jeho zivot.. do hrobu si nevezmu ani Ň z toho co mam v kuchyni..a on si do hrobu nevezme taky nic :-).. tam si odneseme jenom ty okamziky, co v nas zustavaji, tam domu :-)

netrap se starostma druhejch.. to ti rika ta, ktera to casto dela :-D a presto jsem nedavno musela rict nekomu NE :-).. pac by me sezral.. odtud - potud.. vic nemuzu.. nemam, nedam.. a najednou to "jde" a dokud clovek porad pomaha.. nic se nedeje.. a na vrcholu je v mym pripade nekdo, kdo kaze o vode a pije vino.. a to je manipulace s lidma.. a je pak na case ukazat prstem a rict.. "tam se jdete ptat a poradit co s tim" :-).. tj. ten pozemskej pohled.. v mixu s duchovnim.. :-)

a jeste dovetek pro vsechny.. nic vam nebrani v tom, aby jste tu byli stastni ted v tuto chvili, je to jenom na vas.. na kazdym z nas.. neodviji se to od hmotnych veci.. je to ten pocit v nas.. ten pocit stesti nam nikdo nedaruje.. to my sami si ho vytvorime..
asi pred 2dny vejdu do kuchyne, kde na kamnech stoji polivka a stoji tam vlcak :-D.. no, videla jsem ho prvne v zivote, nejdriv jsem zarvala :-DD.. a pak jsem se mu podivala do oci a rikal mi "ja mam chut na to co tu voni".. dovolila jsem se panicka, zda ho smim pohladit a prej jo.. :-) (ja si myslim, ze to je tak spravne).. vytahla jsem maso z polivky, bylo uz hotovy, honem jsem ho ochladila pod vodou.. a zacalo krmeni :-).. joj, jak ten ma krasny zoubky, je jeste mladej.. a jak se z toho tesil.. a ja taky.. prestoze "mam problemy", v tu chvilku jsem byla jako mala holka.. a on ten pejsanek mi to daroval.. nechal se i pohladit.. je to takovej noumicek.. a laskavej.. to je ta krasa a sila beznych obycejnych okamziku a pro samy satrani v jinejch urovnich, kdybych zila jenom poletovanim.. tak bych se o to osidila.. chapete me? :-) ..
venku je krasne.. da-li Buh.. vypadnu ven.. vezmu si nakou knizku.. a zase.. da-li Buh, oci dovolej a kousek si prectu.. taky "stesti".. :-)
a kdyz budu chtit. zalezi na me jak se na to budu divat.. muzu bejt i z toho vedra nerudna.. nastvana.. a muzu lamentovat "sakra to je zase vedro" :-).. ta volba.. je jenom na me.. na vas :-)


Maty.. pokud se neco dozvedet mas.. dozvis se to.. ja se taky chodim ptat a i kdyz odpoved nedostanu.. nehudruju, po mych zkusenostech uz vim.. "ze na neco nemam.. ze neco neunesu.. ze jsem na to nezrala"atp.. a beru to jak to je.. Buh vi.. na co mam a na co ne.. a ja to necham na nem :-)

je tu dulezity uzivat si tech monterek.. zivot je tezkej, ale krasnej.. kazda kalamita je skolou.. hledejme hlavne kazdej sam a vyberme si z toho co nam sedi, kdyz nam nekdo poradi.. radime na zaklade nakych svycho osobnich zkusenosti a univerzalni pravda neexistuje :-)
muj znamy rad polehava na gauci.. at lezi.. :-).. nekdo zase rad poletuje - at si lita :-)... ja rada kvokam... tak je mi obcas doprano.. pokud nekdo v Boha neveri.. musi?.. nevnucuju.. to nema smysl.. vsak ono normalne odzit zivot jako pozemstan (ja to tu uz psala) je tak tezky a slozity.. ustat ho a chovat se tak, ze druhejm nenicim zivoty.. je postacujici?.. ja nevim jak to vyjadrit...
snad vsichni si projdou syndromem spasitelstvi :-).. dojit k tomu, ze to nejde.. je cesta plna prekvapeni :-)) ..

nemusis - nemusime vedet VSE a mit VSE.. k tomu, abychom byli stastni a v tom je ten vtip asi..

Maty snad jsem te neurazila..
ani snad ostatni.. prominte mi zase ten muj slovnik, ale jak bych mela psat slusne :-(.. pak to nejsem ja.. to bych si na neco hrala a tech her uz bylo dost..

dekuju Bohu i za to, ze si tu muzeme poklabosit a ze jsem tu nasla pratele.. ja to jako dar beru.. pro me je to uzasny.. vazim si kazdyho cloveka co sem prijde a pod svym nickem napise co a jak.. i kdyby me ten clovek poslal do rite.. beru to v pohode.. protoze vim, ze to pise "ta osoba", kterou pod tim nickem znam.. i to poslani kamsi je pak prinosem :-))..
mejte se krasne..




 
Katarína
04.07.10
21:33
Reg. před 2016

Děcka! Teď jsem došla dom, zapla jsem se, čtu honem, co je nového. No, ale totok, co tady čtu, je fakt hezký!!!!! Tak jsem to musela honem napsat - tentok můj dojem. A ještě k duze od Dračí: velmi velmi souhlasím s tím, že se nemáme vzájemně plést "do svých kruhů" - jak píše Merit - pouze event. na požádání, se svolením a s citem, s mírou. Přesto obalování do duhy bych nebrala jako zásah do soukromí a spol., představuju si to tak, že je to takový signál míru. Jakože: Vole, neblbni vole, přicházím v míru vole, mám všechny ráda vole, uklidni se volevole... ..popřípadě přidat rapovací gesta... ..Akorát mě štve, že neumím vizualizovat - tudíž to obalování duhou umím pouze kecama. Mně se moc líbí duhovat... ...
Tolik ve stručnosti, letím dál. Jste úúúúúžasní
 
liduna1
05.07.10
07:42
Nereg.

IP: .*
Pro vsechny
 
« zpět \ Přidat komentář

Online výklady ZDARMA:
Karta dne
Na každý den jiná karta a jiná věštba.
více...
Duch doby
Dotyk ducha doby - emoční síly, inspirace a posilovače dovedností.
více...
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Články o drahých kamenech
Přečtěte si zajímavé informace ohledně čištění, uchovávání apod.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)