English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je středa, 24.4.2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je středa, 24.4.2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek.
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Baculka
Moudra i prázdné fráze pro všechny, kteří se ptají.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Osudový partner17.04.24 / ALENA v Láska
Má cenu o vztah bojovat02.04.24 / Luzius v Praktické věštění
Osudový partner23.03.24 / NIKY1206 v Láska
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny



Nehledejte štěstí, buďte jeho zdrojem.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Mému štěstí a bohatství nebude už nic stát v cestě. ”


Myšlenky moudrých

Shakespeare

Oloupený, jenž se směje, okrádá zloděje; kdo se zbytečně trápí, okrádá sebe.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



zpět

jin-jang ?

Láska
Znáte nějaká kouzla, pomocí nichž lze očarovat milovanou osobu? Pak právě na vaše zkušenosti a rady všichni čekáme.

« zpět \ Přidat komentář

jin-jang ?

diidiii
27.09.14
22:10
Reg. před 2016

mám takovou otázku-nic životně důležitého-ale nemůžu to rozuzlit... ..snažím se na to logicky, cit nějak mlčí, nebo mu odmítám věřit..:))
jde o docela banální věc-přívěšek-jin-jang, rozdělený na jang a jin na dvou šňůrkách, tedy pro dva lidi...
nejdříve jsem automaticky uvažovala, že mužská energie je obecně jang, tedy by muž měl dostat bílou část a žena "svou"-černou... .
ale... .jang by měl vlastně přitahovat jin a jang odpuzovat, tedy by mělo být přínosnější pro muže nosit černou-jin část a pro ženu bílou-jang část?
?
jak to je?
 
Venušanka
28.09.14
11:29
Reg. před 2016

dva lidi spojeni v jeden celek, jing a jang, tedy muž a žena. Dva protiklady, kde ješden bez druhého není nic, jsou rozdílní, každýjiný, ale spojením tvoří jeden vyvážený harmonický celek. Den anoc, černá a bílá, zima a horko,kyseelé a sladké, radost a smutek, zdraví a nemoc, vše a celý život kolem nás je o polaritě a dualitě. Náš dech, výdej a příjem, je také vyvážený, magnery, kterí se opačnou polatitou přitahjí, stejnou jdou od sebe. Přečtěte si někde příběh, jak podle mytologie byl stvořen Adam, nejdříve jako celek, jing a jang dohromady, což s emu nelíbilo, neměl si s kým popovídat, byl sám a pak požádal, aby byl rozdělen na dvě části: Adam a Eva..


Jeden bez druhého nic neznamená, aby člověk pochopil, uvědomil si, že je zdravý, musí poznat talé nemoc, apod.

Totéž je v našem mozku - poravá a levá hemisféra, kde kromě jiného pravá je ta intuitivní, tedy ženská energie, a levá rozumová, myslící, tedy mužská.
 
Nike.
28.09.14
19:35
Nereg.

IP: 37.48.42.*
Diidiii,
myslím, žes to zbytečně překombinovala. Ponechej si černou polovinu a on ať má svou bílou. Spolu s vámi se k sobě dostanou obě poloviny přívěšku, o to asi jde, ne? Že by to bylo zrovna vhodné řešení dělit tento symbol, mi sice nepřipadá, nevím, ale je to přeci jenom šperk…
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ..

... ještě k tomu Adamovi, je to blábol. Jediný, kdo může vyhodnotit rajskou jednotu jakožto nudnou, je ego, a ono zpravidla neví, jaká radost to je. Adam to ve stavu jednoty takto pociťovat ani nemohl. Ve skutečnosti každá duše po návratu do oné rajské jednoty touží, člověk to cítí nevědomě, a právě pro tuto touhu to žene muže a ženu k sobě, že se spojí v jedno… Aby ovšem stále a znovu zjišťovali, že to není možné. Že jsou to jen prchavé okamžiky při orgasmu (a to ještě za předpokladu, že ho vytáhnou až do hlavy, ne že jim uteče hned v podbřišku), a že po souloži je zas a znovu každý tvor smutný. Muž a žena jsou jako dva póly, které neustále vytvářejí pnutí - v dobrém, ve zlém, ale pnutí a závislost.
Duchovní cesta je o sjednocování protikladů, nikoliv pouze o jejich vyvažování, jak tady neustále od esoteriků čtu. Až teprve ta třetí síla je posvátná. Ta třetí síla je posvátná, to je princip Trojitosti, kterou náš inteligentnější a duchovnější předek chápal stokrát víc.
Proč asi každý na Cestě nakonec zjistí, že ve vztahu s partnerem sice duchovně žít může, ale v zásadě zatuhnul na jednom místě a jaksi se ne a ne a neposouvá? Bo ho to neustále pro ono pnutí stahuje z kýženého Středu zpátky do bipolarity. Nakonec ti vyspělejší zůstávají sami na dobrovolném celibátu. (netvrdím, že je celibát absolutně nutný, ale je rozdíl mezi teorií a tím, co se daří v praxi). Protože sjednotit protiklady na fyzické úrovni jednoduše nelze, Ty s žádným mužem nikdy jedno nebudete, jste individuality, a hermafrodita ze sebe taky neuděláš. Lze to jen na vyšších úrovních bytí a tato fyzická přestane být důležitá. Sexuální energie se dá velmi snadno transformovat a využít lépe a dosáhne-li člověk na lásku nebeskou, tak už se ani nezamilovává.
Trochu jsem váhala, jestli to psát, protože sem nechodí lidi, kteří by to dokázali přijmout a budou tvrdit, že je to nějak nepřirozené, ale to proto, že ego bude neustále podsouvat, že by jaksi o cosi přišli, je to závislost. Na druhou stranu jsi taková zvídavá, že jsem to přeci jen rozepsala :)
 
diidiii
28.09.14
23:23
Reg. před 2016

děkuji :)
 
Anna1970
29.09.14
06:27
Reg. před 2016

Milá Nike.

Napísala si to krásne. Som žena čo je už 13r sama. A veľa tvojich slov o partnerstve a sexualite je mi blízke. Stretávam mužov, ale že používam rozum, dlho s nimi nevydržím. Hovoria, že mám vysoko postavenú laťku na mužov, ale to nie je pravda. Proste dám prednosť samote pred žitím za každú cenu s mužom. Vystačím si sama. Stretávam aj úžasných mužov, ale sú už zadaní. verím, že raz stretnem, trebárs aj v 60tke, toho čo ma bude mať rád, a ja ho budem mať rada.
 
Venušanka
29.09.14
08:50
Reg. před 2016

Niké.

Mytologie, dávné příběhy a podstata bytí a pochopení života je právě zakomponována do těchto věcí, pokud toto nazývte blábolem, je jistě Váš názor, ale vzhledem k tradicím a hluboké podstatě do dává smysl, a to velký, ale musí to člověk pochopit, le je oravada, že ne každý to dokáže...
 
Dracizena
29.09.14
17:58
Nereg.

IP: 213.151.77.*

Nesouhlasím, že u vyspěle duchovních nastává ztráta sexuální potřeby.
To, že východní učení drží mnoho lidí ve svém řádu, má jen ten význam, že se nerozptylují a jen a jen modlí... i když:)))
Jde spíše o fanatismus v budhistické říši...
Sexuální vybití je tělu potřebné, jako vitamíny...
Tuto energii musí čas od času dospělý člověk dostávat z těla ven...
Pak je psychicky vyrovnaný a není vzteklý, pomlouvačný a zlý...
 
shiro
30.09.14
07:59
Nereg.

IP: 92.245.0.*
plne s Tebou súhlasím Nike
 
shiro
30.09.14
08:08
Nereg.

IP: 92.245.0.*
Dracizena :-)) ak sa naučíš sexuálnu energiu transformovať, nebudeš už mať potrebu sa vybíjať, naopak budeš mať viac sily... až potom zistíš, že dávať takú silnú energiu von Ťa oslabuje... k tým budhistom... budhizmus je práca s mysľou, nie fanatizmus a modlenie, zjavne o tom nemáš ani šajnu keď takto hlúpo a odsudzujúco píšeš. pekný deň.
 
Kata-rína
30.09.14
08:46
Nereg.

IP: 94.199.199.*
Shiro, dovol pouze malou poznámku, postřeh. Odsuzuješ, když se domníváš, že někdo odsuzuje /kdoví ale, zda opravdu odsuzuje/. Proč odsuzuješ /"zjavne o tom nemáš ani šajnu keď takto hlúpo a odsudzujúco píšeš"/, když se Ti odsuzování /zdá se/ nelíbí? Pokud /např. v duchu buddhismu, ve kterém se dle Tvého sdělení vyznáš/ jsi v míru, Tvůj příspěvek mohl skončit tečkou za slovem "modlenie". Ale neskončil. Tudíž... ... .
Preventivně přidávám přiznání: píšem hlúpo!
čágo

 
shiro
30.09.14
09:06
Nereg.

IP: 92.245.0.*
máš pravdu kejty, díky a.. v budhizme sa nevyznám, treba sa vyznať hlavne v sebe
 

Dracizena
30.09.14
13:42
Nereg.

IP: 213.151.77.*
Shiro... nezbavuji se své sexuální energie, ani omylem.
Transformuji ji na mnoho jiných a barevných energií a s nimi uzdravuji sebe, i své okolí...
Se svou pohlavní energií pracuji tak, jak mě vede má mimozemská bytost...
Tranformace je přeměna a do jakého tvaru ty přetváříš tuto energii?
A do jaké dimenze ji posíláš? Nevnímám, že by sis s ní posilovala např. štítnou žlázu... zkus to, pak pocítíš, o čem píši...
zde se nedohadujeme, pouze radíme ...
 
Dracizena
30.09.14
13:56
Nereg.

IP: 213.151.77.*
Neodsuzuji budhismus, naopak, ten otevřel vnímání téměř celému světu.
Ale protože stále žijeme v nedokonalosti, dovoluji si hledat nedokonalosti, i třeba v budhistické víře...
A vím, že mniši posílají do světa důležité výboje, ale s nimi tečou, i živé zóny neplodnosti, homosexuality, nepotřeby sexuální aktivity, bez které tělo odumírá, trouchniví atd.
Žijeme v polaritě a proto je dobré vnímat, jaké plus a minus z každého teče...
Člověk má být v dualitě, má plodit děti a proč mniši nejsou?
Jo když to jsou jen trubci z včelího úlu, kteří se shlukli a plní to své poslání?Něco poničí, ale něco zase postaví... ale o tom je náš svět.
 
Nike.
30.09.14
22:55
Nereg.

IP: 37.48.34.*
Aby se dalo říct, že je do „těchto věcí“ zakomponována podstata bytí a pochopení života, muselo by se jednat o původní verze příběhů, které ještě vynášeli zřeci, hodni toho jména. Nejen, že úpadkové verze existují, ony jsou ještě masově rozšířené, známější, což při kvalitě této civilizace ani neudiví. Je smutné, že se třeba na školách učí úpadkové verze řeckých pověstí apod…

Bible je poskládána z mytologie blízkovýchodní až středovýchodní, egyptské, což samo o sobě by nevadilo, naopak by bylo fajn, že se je takto podařilo dochovat a pokračovat, kdyby ovšem nebyly jaksi upraveny, přiohnuty pro potřeby etnika stihnutého mesianismem, národa vyvoleného Bohem předurčeného trpět…kterým Bohem či bohem ovšem, když Jahwe byl podřízeným bohem Elyona a dostal Izrael podílem?
V lepším případě došlo k pokřivení převzatého neschopností chápat sdělené a zmatky v překladech.

Původní verze o Adamovi byly jiné, v ugaritské byl Adam původně bohem, který svedl vítězný boj s bohem zla, avšak poražený v podobě hada otrávil Strom života a uštknutím proměnil Adama ve smrtelného člověka. Ostatní bohové se nad Adamem slitovali a sestoupili mu Evu, rovněž božského původu, aby takto zabránili definitivní Adamově smrti a jeho nesmrtelnost byla zajištěna alespoň koloběhem znovuzrozování…

Není tam nic o znuděném egoistovi, který se v rajské jednotě nudil, ani o podřízené roli přirozeně špatné ženy. A vzhledem k tomu, jak biblický příběh pokračuje v záležitosti Stromu poznání, což je s vysokou pravděpodobností dobové zesměšnění Budhy pod stromem Bodhi, kde podle židovského boha člověk nejenže ohledně duchovních věcí nic neví, ale on ani vědět nesmí, čímž je v něm podporována zvířeckost…tak to je od začátku až do konce BLÁBOL.
-----------------------

K záležitosti sexuální energie v podstatě už jen opakuji, neb si myslím, že tam potřebné stojí. Nikde jsem nenapsala, že by duchovně vyspělý člověk sexuální energii neměl, ale že pro takového je snadné ji transformovat. Celibát má smysl tehdy, pokud člověk sjednocuje protiklady na nehmotných úrovních bytí, mentální, citové, duchovní. Ať už je směr postupu jakýkoliv -silou vůle od celibátu k sjednocení u mnichů, anebo naopak přijde-li až jako přirozený důsledek. Jinak by byl zbytečný.
Znovu opakuji, že polarita je tu za účelem vývoje, takže smysl má, ale
kdo už svůj vývoj ukončuje, ten se z ní vymaňuje, což lze. Myšleno vnitřně. Pokud se rovnou neodebere vyvanout, pak má stále právo a ani mu nic jiného nezbývá, používat prostředky s nějakým nábojem. Jestliže se o tom rozhoduje z pozice Středu, má pod kontrolou mysl, emoce, není otrokem ega, pak nechybuje. Typickým příkladem je Ježíš, který vykopal směnárníky z Templu. Rozhodl se naprosto vědomě.
 
« zpět \ Přidat komentář

Online výklady ZDARMA:
Duch doby
Dotyk ducha doby - emoční síly, inspirace a posilovače dovedností.
více...
Testy lásky
Klasické testy prozradí skutečnost.
více...
Magická pečeť
Unikátní symbol, který vás posiluje v důležité životní rozhodnutí či mezní situaci. Novinka!
více...
Články o drahých kamenech
Přečtěte si zajímavé informace ohledně čištění, uchovávání apod.
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)