0000 08.10.16 23:36 Nereg. IP: 88.103.74.* | Informace rady a pomoc s nadpřizenem a ovládáním různých schopností (ovládání živlů,trochu reiky a jiných)a jiných věcí ohledně těchto témat.S hodně schopnostmi jsem se již setkala a i s nadpřirozenem. Ovládám nějaké živly a trochu reiky. Nechci nalhávat že vím vše,ale mám s tímto tématem spoustu skutečností a tak nabízím pomoc.Napište kdo by měl zájem se na cokoliv zeptat |
|
Sahara 30.10.16 21:01 Reg.25.11.16
| Ahoj mohla by jsi mi prosím vysvětlit co to reiky jsou?
Samozřejmě jsem o nich už slyšela, ale nějak jsem se o ně nezajímala.
Jestli mi odpovíš ušetříš mi spoustu hledání.
Díky ![](ikony/6.gif) |
|
Lumpino 31.10.16 04:53 Reg. před 2016
| Já reiki klidně vysvětlím. Reiki je práce s tzv. čakrami = duchovními centry v lidském těle. Vynález japonského buddhistického mnicha. Je velikou otázkou co je na reiki reálného. Např. v Indii kde má nauka o čakrách oficální původ to berou dost odlišně. Tam procházejí všechny čakry pouze jogini chtějící probudit hadí sílu - "kunadlini" - a ukončit koloběh životů. Nesnaží se otevřít čakry ale pouze pročiští "dráhu" jimi vedoucí, aby mohla hadí síla volně vystoupit a rozplynout se... Jogini chtějící nějaký efekt = schopnost se snaží čakru otevřít. Ale obvykle pouze jednu. Pro příkald sv. Raghavanand prohlásil že žádný člověk nedokáže otevřít všechny čakry během jednoho života.
Podobně postupují i např. adepti duchovní alchymie, viz Tajemství zlatého květu v překladu Richarda Willhelma. Je volně na netu v pdf.
Tři měsíce koncentrace na "nebeské srdce" = čakra Adžna - kvůli uklidnění a následně přenesení mysli do "srdce z masa" = čakra Anahata. Tam se zaměřují dokud se čakra neotevře a neprobudí síly v ní ukryté. Tedy řadu let i v běžném životě, ne pouze v meditaci.
Takže podle něktzerých východnách mistrů trvá otevření čakry mnoho let denní koncentrace na jednu čakru a podle reikistů otevřou fšechny čakry za chvíli. ![](ikony/42.gif)
Podle originál joginů (indických) má ten kdo skutečně otevře čakru získat tzv. siddhi. To zanemná že kdo nezíská siddhi, nemá čakru otevřenou.
Viz chakras-and-supernatural-powers/ - zkuset gůgle. |
|
Lumpino 02.11.16 16:14 Reg. před 2016
| Na doplnění něco o reiki - článek. Tečky si zájemce jistě doplní.
dzpc.reiki sweb cz/cakry_hlavni html |
|
0000 06.11.16 16:33 Nereg. IP: 88.103.74.* | +Sahara pokud to chceš říci stručně reiky je používání energie na uzdravování.U reiky hrají také velkou roli čakry jak už bylo zmíněno. A je to odlišné oproti šamanismu.Šamanismus je to když nějaká osoba (která toto dokáže) převezme jeho problémy na sebe,ale tím je sice vyléčí ,ale přivodí velké problémy sobě ,proto se spíše používá reiky . Pokud by jsi chtěla říci víc stačí napsat ![](ikony/70.gif) |
|
0000 06.11.16 16:33 Nereg. IP: 88.103.74.* | +Sahara pokud to chceš říci stručně reiky je používání energie na uzdravování.U reiky hrají také velkou roli čakry jak už bylo zmíněno. A je to odlišné oproti šamanismu.Šamanismus je to když nějaká osoba (která toto dokáže) převezme jeho problémy na sebe,ale tím je sice vyléčí ,ale přivodí velké problémy sobě ,proto se spíše používá reiky . Pokud by jsi chtěla říci víc stačí napsat ![](ikony/70.gif) |
|