English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Andělská pošta
Napište dopis andělům.
Novinka!
více...
Trojka na otázku ANO/NE
Odpověď na jednoduchou otázku pomocí cikánských karet
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Talismany

zpět

Myslím si, že neexistuje na světě nikdo, kdo by neznal slovo talisman. Troufám si tvrdit, že neexistuje nikdo, kdo ho nikdy v životě nevlastnil. Nebo snad o někom víte?  Důležité je znát, co všechno je za talisman považované.

Pravděpodobně nejstarším talismanem, je tetování. Tetování na určité části těla vytvářelo ochranu proti zlým silám. Aby talisman měl svůj určitý účinek musí být vytvořen pro konkrétní osobu, která ho používá.

Slovo talisman pochází z arabského názvu Tisám, z řeckého telesma - svatý předmět, výtvor, který tvoří aktivní ochranu. Ten, kdo chce talisman vyrobit, musí ovládat symboliku určitých elementů a musí mít alespoň základní znalosti magie. Nemůže ho vytvořit kdokoliv bez patřičných znalostí. Patří mezi ně znalost vzájemných vztahů planet, znamení, kameny, vůně, rostliny, správný den na výrobu talismanu, ale autor talismanu taky musí znát magické vlastnosti čísel, písmen, formulí a manter. Nestačí jen vlastnit medvídka, čtyřlístek, nebo podkovu. Někdy stačí pouhá síla myšlenky vložená do tohoto předmětu, ale nejúčinnější talisman je tehdy, když projde i rituálem posvěcení. Obyčejné jednoduché zasvěcení a posvěcení najdete i v knihách, či na internetu, ale bez správných znalostí, se může talisman obrátit v něco ne příliš dobrého.

Talisman je tedy předmět, který je uměle vytvořený a nabitý magickými silami, jako je například síla, která pomůže odsunout zlo nebo přitáhnout dobro, štěstí nebo lásku. Nejsilnější je tehdy, když si ho vytvoříme sami.  Může nám ho speciálně vytvořit na míru, někdo jiný, ale nikdy nebude disponovat takovou silou.

Na vytvoření talismanu můžeme použít jakýkoli materiál: kámen, dřevo, látku, kov, sklo, stříbro, zlato…, opravdu cokoliv.  Talisman může mít různý tvar. Mágové odpradávna tvrdili, že kov si během lití pamatuje informace dané z vesmíru a důležitý je i den kdy se vyrábí:

Den Planeta      Kov Účel
Pondělí     Měsíc stříbro obchod, sny, krádež
Úterý Mars železo manželství, válka, nepřátelství
Středa Merkur rtuť, hliník     dluhy, strach, ztráta
Čtvrtek Jupiter cín čest, bohatství, přání
Pátek Venuše měď láska, přátelství, cizinci
Sobota Saturn olovo život, stavba, ochrana
Neděle Slunce zlato štěstí, naděje, peníze


Když chceme vytvořit například talisman na lásku a přátelství, tak ho, podle tabulky, budeme vytvářet v pátek, v době Venušině moci.

Je dobré, abychom při tvorbě talismanu ovládali i magickou sílu písmen. Talismany a amulety, které využívají sílu písmen, se nazývají alfabeta. V každé civilizaci jsou alfabeta nabité obrovskou mystickou silou. Mají velký účinek hlavně pro ty, kteří ví jak jejich sílu využívat. Říká se, že toto písmo vytvořilo Božství, aby komunikovalo s lidmi. Krom takového písma existuje i hebrejské písmo, andělské písmo, arabské písmo, nebo egyptské hieroglyfy. Pak jsou tu různé magické formulky, případně mantry. Využité písmu musí být bezvýhradně správně napsané, a poselství srozumitelně zformulované, jinak může mít amulet úplně odlišný význam. A kdo z nás by chtěl, aby se například ze šťastného dne stala noční můra, že?

Vaše čarodějka Eva


Online výklady ZDARMA:
Magická koule
Pokud potřebujete okamžitou ANO/NE odpověď, zeptejte se magické koule.
více...
Zvířecí horoskop
Znalost astrologického znamení vašeho mazlíčka vám pomůže porozumět jeho osobnosti.
více...
Týdenní horoskop
Váš horoskop pro aktuální týden.
více...
Kalkulačka lásky
Výpočet vztahu podle jmen dvou zamilovaných osob. Novinka!
více...



Další z blogu:Seriál Numerologie 3Horoskopy na 2024Proč jsou upíři atraktivní?Když svatební zvony bijí podle zvěrokruhuLéčba čakerCo prozradí váš rukopis?
Diskutujte o - Talismany:

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)