English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Významy křestních jmen
Stručný přehled o původu, používání a další informace o křestních jménech.
více...
Babka Doňa radí
Odpovědi z karet na nejčastější otázky Novinka!
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Květomluva

zpět

Pomalu přichází jaro a s ním taky hezčí počasí a vůně přírody. Období v roce, které mám snad nejradši ze všech. Taky cítíte víc než kdy jindy u sílu probouzející se přírody? Taky vás to tak nabíjí?

Je starou pravdou, že čarodějné, věštecké a ostatní mystické schopnosti jsou často spojené s přírodou. Proto mi přišlo fajn, napsat něco o symbolice květin. Ani jsem nečekala, že mě tohle téma tak moc pohltí, ale je vážně zajímavé, a proto se o něj s vámi prostě musím podělit, a to dokonce v malém miniseriálu . Protože květiny mluví nejkrásnějším jazykem světa… Pojďme se naučit jim porozumět!

Často slýcháme citáty jako „Nechat mluvit květinu“ nebo „něco říci květinou“. Není to náhodou . Květiny mají velký význam v našich životech i řeči – vždyť naše myšlenky a pocity nejde vždycky vyjádřit jenom slovy.
V dřívějších dobách to měli milenci těžší než dnes -  společenská pravidla jim neumožňovala scházet se tak často, jak by chtěli. Proto se snažili co nejvíc říct květinami. Květiny byly zašifrovaným vzkazem pro to, co chtěli říct, nebo na co se zeptat, ale neodvážili se, nebo prostě nemohli.

Ten, kdo se naučil řeči květin, mohl rychle, jasně a beze slov říct co přesně cítí. Dnes se tato řeč už moc často nepoužívá, protože ji už skoro nikdo neumí. A je to škoda, protože druh květiny a její barva může říct mnohem víc, než bysme kdy dokázali slovy.
Ale jak se to vůbec stalo, že k nám květiny začaly mluvit? Kdo je to „naučil“?

Byla to Lady Mary Wortley Montana, která na začátku 18. století cestovalo do Orientu a podávala zprávy přes květiny ve svých „Dopisech z Orientu“. Od této doby se dostala řeč květin mezi obyčejné lidi a začala se běžně používat.

Předtím sice byly v Evropě květiny znamením lásky, ale teprve díky Mary dostaly úplně nový význam. Nejenom že byly krásné, ale nesly s sebou schované tajemství. Do poloviny 19. století bylo běžné dávat kytice z mnoha druhů květin, a tak se staly nositelem celých systémů znaků a šifer, skoro jakoby to byl nový jazyk. Podle toho, jak byly vybrané různé květiny, měnil se jejich význam. Básníci, skladatelé a malíři je používali symboly. Kdybychom znali celou květinovou symboliku, jejich díla by nám dávala úplně jiný smysl.  A nejen proto je dobré, naučit se jim rozumět

Vaše čarodějka Eva


Online výklady ZDARMA:
Čerstvá láska
Výklad pro začínající vztahy. Například, zda pokračovat ve vztahu s osobou, které jste ublížili.
více...
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Ruka Fatimy
Ruka Fatimy ukáže vaši schopnosti a povahu na základě jména či přezdívky.
více...
Kostky
Okamžik náhody rozhoduje o naší budoucnosti. Co vám napoví hozené kostky. Nová verze!
více...



Další z blogu:Co je to Intuice?5 typů spřízněných duší, se kterými se v životě setkáteAuraSůl a její magická mocDoplňte si na jaře energii pomocí zásad FengShuiVyrobte si kyvadlo a získejte odpovědi na své otázky
Diskutujte o - Květomluva:

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)