English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 26.4.2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.
Duch doby
Dotyk ducha doby - emoční síly, inspirace a posilovače dovedností.
více...
Andělská pošta
Napište dopis andělům.
Novinka!
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Magické jablíčko

zpět

Jablíčka měla v historii velký magický význam snad už od počátku věků. Vzpomeňme třeba na Adama a Evu, kteří o něm ví své.Jablka se v magii objevují převážně jako prostředek k věštění. Jsou považovány za symbol zdraví, nesmrtelnosti, lásky, života nebo, jako u Adama a Evy, poznání.

Nejčastěji se věštilo z rozkrojeného jablka. Dříve byl tento způsob velmi oblíbeným po celý rok, ale postupem času se od něho upouštělo, a do dnešního dne se tento zvyk dochoval pouze na vánoční svátky.

Jak na to? Rozkrojte příčně jablko, a podívejte se na to, jak jsou uložená zrníčka. Pokud připomínají pěticípou hvězdu, pak je to znamení toho, že se vám všechno v dobré obrátí. Pokud by tvořily křížek, anebo je vnitřek jablíčka červivý, nebo jinak poškozený, je to naopak znamení velmi zlé.

Často se věštilo ze slupek – kdo z přítomných dokázal oloupat jablíčko tak, aby mu zbyla nejdelší slupka, ten se mohl těšit dobrému zdraví, kdo měl nejkratší, o tom se říkalo, že odejde jako první.

V májovém období se snažila děvčata věštit jméno svého ženicha tak, že házela slupku zády ke dveřím. Písmeno, které slupka připomínala, bylo prvním písmenem ve jménu ženicha.

Jablka se přisuzují planetě Venuši, což jim přinášelo moc v milostné magii. Pokud ale do cesty Venuše vstoupil Merkur, nebo Mars, měla jablíčka vliv spíše na spory, sváry a nedorozumění.  Už v antické legendě o třech bohyních, kterými byly Héra, Athéna a Afrodita jsou jablka symbolem sváru. Bohyně požádaly Parida, aby rozhodnul, která ze tří rozhádaných bohyň je nejkrásnější a zasluhuje si zlaté jablko, které jim podhodila bohyně chaosu Eris. V severské mytologii hlídala jablíčka bohyně Iduna a byla symbolem nesmrtelnosti.

Kdyby někdo ublížil jabloni, přineslo by mu to smůlu a bolest. Z prořezaných větviček se vyráběly kouzelné hůlky a magická dřívka. Jabloň a jablíčka mají nepopíratelnou moc. Pokud si chcete usmířit duchy a zemřelé, nechte raději pod jabloní ležet pár jablek. Když už nic, tak pro klid duše, protože – co kdyby?

Copyright fotografie: ©bereta/Fotky&Foto


Online výklady ZDARMA:
Tarot v odpovědi Ano/Ne
Nejrozšířenější způsob pro jasnou odpověď.
více...
Babka Doňa radí
Odpovědi z karet na nejčastější otázky Novinka!
více...
Týdenní horoskop
Váš horoskop pro aktuální týden.
více...
Štěstí ze sirek
Staroanglická věštba pro vaše štěstí.
více...



Další z blogu:Seriál Věštění z ruky - Chiromantie 5V říjnu se vrátí Orionidy, padající hvězdy!Jak nám příznaky odhalují co v těle chybí.Jak těžké je, zamilovat se do jednotlivých znamení zvěrokruhu?Unaveni z čekání na lásku?Oblečení, které vám zlepší náladu
Diskutujte o - Magické jablíčko:

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)