English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Denní horoskop
Váš aktuální horoskop pro dnešní den.
více...
Významy křestních jmen
Stručný přehled o původu, používání a další informace o křestních jménech.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu
zpět

spánková paralýza?

Sny
Něco se vám zdálo a chtěli byste se o to podělit? Možná se dočkáte od ostatních čtenářů i vysvětlení...

« zpět \ Přidat komentář

spánková paralýza?

catmin
06.03.15
17:19
Nereg.

IP: 83.208.131.*
Ahoj, prosila bych o výklad snu a zároveň bych se chtěla zeptat, pokud se v tom tady někdo vyzná, co přesně je spánková paralýza třeba i z toho vědečtějšího pohledu, pokud by někdo věděl. :)

Zdál se mi nějaký normální sen už moc nevím o čem najednou jsem se z toho snu, jakoby probudila probudila jsem se v posteli na chvilku jsem možná myslela, že jsem úplně vzhůru ale pak mi došlo že to co před sebou vidím není skutečné(a přišla typická zoufalá snaha dostat se ze snu ven) viděla jsem jak se otevírají dveře a v nich je babička (což by mimochodem dávalo smysl, protože jsem spala u babičky a navíc přes den) zjistila jsem že se nemohu hýbat a jak jsem se o to snažila začínalo mě všechno bolet, hlavně hlava.Babička hned vzápětí odešla a zavřela dveře.Chvilka tmy a probudil mě vyzvánějící mobil objevil se mi v rukou ale nemohla jsem ho zvednout, protože tlačítko bylo vypadlé a místo něj byla v mobilu prostě díra. Pořád mě vše bolelo a to vyzvánění se mi "provrtávalo hlavou". A opět se jakoby probouzím v posteli, do dveří vchází děda ale z obýváku slyším babičku jak mu říká at mě nechá spát a tak odchází.Snažím se hýbat, snažím se na něj promluvit, zakřičet, ale nejde to. Konečně se opravdu probouzím s mírnou bolestí hlavy a tím že mi v uších pořád doznívají otravné tony vyzvánění. (Celý sen jsem byla jakoby vědomím vzhůru, ale nemohla jsem se probudit a po probuzení jsem byla stále trochu ospalá, také jsem si z každým novým probuzením pamatovala co se dělo v předchozím probuzení. Předem děkuji za každou odpověď. :)
 
halil
06.03.15
19:21
Nereg.

IP: 195.168.91.*
hehe ... no pekne, musel to byť krásny zážitok :-)

Milá catmin, ujo google vám objasní toho viac, ohľadom tohto fenoménu, takže odporúčam pozrieť si ponuku netu.

V zásade sa však jedná o proces, keď mozog už je hore, no telo ešte spí.
Tento jav trvá od 5 do 30 sekúnd v priemere, málokedy je to viac ako minúta.
Prečo sa to deje?
Ľudské telo je dokonalé ( a nielen to naše ) a aby sme počas spánku nerobili s telom to čo sa deje s nami v sne, ( lietali, behali, padali a pod :-) ) mozog vysiela počas oddychu látku ktorá spôsobuje práve tuto paralýzu.
KeĎ však chodievate spávať či už poobede, alebo spíte menej ako je odporúčané množstvo ( každý ma iné v zásade je to ale okolo 6 hodín )
v bežnom svete ste pod tlakom, stresom atd, telo tak dáva na vedomie, že potrebujete aktívny oddych zhruba v tú istú hodinu ísť spať a treba si dopriať potrebný časový oddych, aby sa telo stačilo regenerovať.

Takže rady ako túto spánkovú paralýzu zvládnuť a aby sa neopakovala, je práve ísť spať pravidelne, snažiť sa zbaviť stresu a čo ho vyvoláva a tento fenomén by mal ustúpiť, až celkom vymiznúť, i keď sa môže vracať, kedže je za to čiastočne zodpovedná i genetika.

čo však robiť už keď ste v tomto stave?
V prvom rade, kedže je mozog už hore, treba sa snažiť zbaviť strachu a iba vyčkať, pokiaľ dá mozog telu pokyn, že už môže lietať a behať atd. On to dá i tak, ale je to oveľa príjemnejšie a potrebnejšie, kedže počas tejto paralýzy sa často zdá, že snívajúci vidí čierne, biele, mimozemské postavy, čierne mačky a podobne a strach ktorý snívajúci cíti, mu spôsobí, že má pocit že sa nevie nadýchnuť a že mu na hrudi niečo sedí a pod.

Z vedeckého hľadiska sa tak stáva spánková paralýza zodpovedná za tzv. únosy ufom a pod. :-)






 
catmin
07.03.15
12:35
Nereg.

IP: 83.208.131.*
Děkuji, za odpověď, i za rady. Zní to zajímavě, určitě si o tom přečtu víc. :)
 
Dracizena
07.03.15
21:11
Nereg.

IP: 213.151.77.*
Catmin, neodpovím Ti pohledem vědeckým, jak si zde přeješ, ale pohledem duchovním.
To, co jsi zažila v tom podivném spánku, je cesta Tvé mysli skrze několik dimenzních poschodí, kudy Tě snový Anděl protáhl a tak, aby sis toho všimla. A Ty sis všimla... Každému člověku se otvírá jinou cestou jeho vědomí do Vyšších Smyslů, jak se říká, že se otvírá 3.OKO.
Zapisuj si každý sen i s datem, všímej si svých myšlenek a ty zajímavé si také zapisuj. Všímej si svých kroků, i toho zakopnutí a kdo do Tebe v řídkém davu strčí. Všímej si kdy se řízneš, bouchneš, vše jsou informace od Tvé Duše a vše mluví atd.
Asi tak... Tvůj Duch už ví o Tvé člověčí existenci a přišel čas, abys věděla i Ty, o své Duši, i o svém Duchu.
Mluv sama k sobě a naslouchej, jaká odpověď Ti z nitra přijde.
Tento paralyzující sen se už nestane, ale sleduj, jakou mluvou na Tebe bude Duše tlačit... .Šťastnou cestu Ti přeji Tvým duchovním životem...
 
catmin
10.03.15
18:34
Nereg.

IP: 83.208.131.*
Děkuji i tobě za odpověď a druhý pohled :)
 
« zpět \ Přidat komentář





Online výklady ZDARMA:
Andělská inspirace
Hledejte novou inspiraci ve vzkazech andělů.
více...
Měsíční horoskop
Jaký má vliv na náš osud fáze měsíce v době našeho narození a jaký každý den?
více...
Osobnost podle zvěrokruhu
Vliv znamení na rysy naší osobnosti.
více...
Geomantie
Význam budoucnosti z hozených kamenů. Novinka!
více...


English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)