English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je středa, 24.4.2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je středa, 24.4.2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek.
Roviny vztahu
Praktický výklad, který prozradí budoucnost vztahu a jak ve vztahu ideálně pokračovat.
více...
Baculka
Moudra i prázdné fráze pro všechny, kteří se ptají.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:
Osudový partner17.04.24 / ALENA v Láska
Má cenu o vztah bojovat02.04.24 / Luzius v Praktické věštění
Osudový partner23.03.24 / NIKY1206 v Láska
Stále se opakující sen06.03.24 / VK123 v Sny



Nehledejte štěstí, buďte jeho zdrojem.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Mému štěstí a bohatství nebude už nic stát v cestě. ”


Myšlenky moudrých

Chamfort

Na světě jsou tři druhy přátel: ti, kteří vás mají rádi, ti, kterým jste lhostejni, a ti, kteří vás nenávidí.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Strašidelná místa - Děvět křížů

zpět

Pěkný letní den vám přeji. A když už tady máme to zmiňované léto, napadlo mě, že bych vám mohla napsat pár tipů na dovolenou. A nebyla bych to já, kdyby ta místa nebyla něčím výjimečná.

V jedné známé písni se zpívá „ i cesta může být cíl“. Začněme teda jedním takovým místečkem, které vlastně spousta z nás někdy míjela, nebo se tam i zastavila po cestě od někudy někam, aniž by věděla, co se tam stalo.

Naší první zastávkou bude Devět křížů u dálnice D1 kousek od Brna a malebné vesničky Lesní Hluboká. Víte ale, proč se tomuto místu říká právě „u devíti křížů“? A proč jich je právě devět?

Legenda říká, že se tu někdy kolem roku 1540 odehrála hrůzná scéna. Zámožný sedlák zachránil život zraněnému mladíkovi, který se ale mimo plán zamiloval do jeho dcery, která ho ošetřovala. Samozřejmě se to tatínkovi vůbec nelíbilo, protože si pro dcerku představoval bohatého ženicha. Mladík odešel do světa, kde zbohatnul a pak se chtěl vrátit pro svoji vyvolenou. Jaké ho ale čekalo překvapení, když zjistil, že se bude brzy vdávat za jiného. To ho naštvalo tak moc, že se v hostinci domluvil s myslivcem, že mu pomůže se pomstít. V den obřadu zabili sedm lidí ze svatebního průvodu. Byla mezi nimi i nevěsta se ženichem. Mladíkovi došlo, co udělali, a že je čeká dřív nebo později trest, a zdrcený napřed popravil myslivce a nakonec i sebe. Dodnes najdete na tomto místě devět dřevěných křížů, pod kterými jsou těla pohřbena.

Existuje hodně svědectví místních, ale i náhodných návštěvníků devíti křížů, kteří popisují, že tu viděli nějaká podivná zjevení, slyšeli výstřely, nebo křik. Nikdy se nikomu nepodařilo tyto zvláštnosti vysvětlit. Šlo teda o opakování krvavého svatebního dne? Nebo se duše mladíka a myslivce vrací na místo jejich činu? A nebo se svatebčané nedokážou odpoutat od svých devíti křížů…?

 

Vaše čarodějka Eva


Online výklady ZDARMA:
Karty Archandělů
Kam směřujete a jaký je celkový pohled na váš osud?
více...
Kariéra podle zvěrokruhu
Jaké je ideální zaměstnání pro jednotlivá znamení?
více...
Pyramida Venuše
Předpovědi lásky a přátelství na základě náhody.
více...
Runy
Magické runy odkrývají svou tajemnou moc v naší online věštbě.
více...



Další z blogu:Jaký zvolit čaj podle znamení zvěrokruhu?Na tyhle znamení dejte pozor, nedá se jim moc věřit!Pranostiky na svatého ValentýnaČtvrtá adventní neděle - Čas jídla a cukroví3 tajemství z magie láskyHvězdy napoví, kdo vás zradí a komu můžete věřit
Diskutujte o - Strašidelná místa - Děvět křížů:

Anonym Petr / (03.11.17)
Je to tak mám fotku, kdy můj kamarád vyfotil v této lokalitě náhodný snímek. Když si ho doma zvětšil je na něm patrná postava v bílé kápi.

Anonym Martina / (22.07.17)
Před půlnocí jsme jeli se synem a pejskem po dálnici. Dosud klidný pes se v horké noci najednou probudil a začal se třást, zabalila jsem ho do deky, třes neustával. Syn říkal, bude Devět Křížů, tady se prý kdysi něco stalo, kdoví, co cítí. Pes se uklidnil až kus za motorestem.



English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)