English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Denní horoskop
Váš aktuální horoskop pro dnešní den.
více...
Andělské karty
Toužíte o komunikaci s anděly? Vytáhněte si andělskou kartu!
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Popeleční středa

zpět

To tam je veselí a radost, kterou s sebou přinesl masopust. S úderem půlnoci ukončil ponocný troubením na roh poslední masopustní zábavu, a lidé se rozešli domů.

Nastává období půstu.

Přesně takový program byste bývali měli, pokud byste se účastnili oslav masopustu a masopustního průvodu v dobách minulých, kdy se tradice a svátky spojené s masopustem skálopevně dodržovaly.

Na zmírnění následků poslední masopustní zábavy, bylo povoleno posnídat mastné koblihy s mlékem a dát si jednoho až dva „panáčky na spravení“. Oběd už přinesl postění v jeho ryzí formě. Často se na stole objevovala čočka s vejcem vařeným natvrdo, chleba, brambory pečené nad ohněm a jiná zelenina. Nesměly se jíst ryby a maso. Bylo normální, jíst v období velkého půstu, pouze jedno jídlo, za celý den.
Takový byl začátek čtyřiceti postních dní, které končili Velikonocemi.

Zajímavé je, že neděle se do těchto dní nepočítali, protože nebyly uznávány jako postní dny.

Na popeleční středu se lidé scházeli v kostelích na mši, a farář jim uděloval takzvaný popelec. Mužům se popel sypal na hlavu a ženám, protože musely chodit do kostela s šátkem na hlavě, se kreslil popelem křížek na čelo. Popelec měl zajistit, aby se katolický křesťan dal na pokání, a aby si uvědomil pomíjivost věcí a pozemského života. Cílem bylo, aby se lidé obrátili od věcí materiálních, k věcem duchovním, které jsou jediné ryzí a stálé. Proto je potřeba si jich víc vážit a věnovat se rozvoji vlastního duchovního já, a našich duchovních schopností.

Využijte síly popeleční středy k tomu, abyste také mohli posunout vaše duchovní schopnosti o kousek dál. Meditujte, promlouvejte k andělům, čarujte nebo věštěte. Vzdělávejte se a pomáhejte lidem, kteří jsou kolem vás, aby mohli stejně jako vy, pracovat na svém duchovním já.

Datum popeleční středy se pochopitelně mění, pro další roky platí tato datum 14.3.2018.

Copyright fotografie: ©domagoj8888/Fotky&Foto


Online výklady ZDARMA:
Karta dne
Na každý den jiná karta a jiná věštba.
více...
Andělské čtení
Články s andělskou tématikou.
více...
Cikánský výklad Kříž
Klasická věštba pomocí cikánských karet.
více...
Články o drahých kamenech
Přečtěte si zajímavé informace ohledně čištění, uchovávání apod.
více...



Další z blogu:Tajemství šťastného manželstvíZdraví na podzimŘešení problémů skrze snyOslavy, zvyky a rituály zimního slunovratuCo jsou Bachovy květové esence a jak fungují?Metody čištění drahých kamenů a krystalů
Diskutujte o - Popeleční středa:

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)