English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 19.4.2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 19.4.2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela.
Významy křestních jmen
Stručný přehled o původu, používání a další informace o křestních jménech.
více...
Láska podle zvěrokruhu
Vlastnosti znamení v záležitostech lásky.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Nejnovější příspěvky z fóra:



Nevěřte všemu, co se říká, prověřte si vše vlastní zkušeností. Buďte sami sobě lucernou na cestě.
Další myšlenky ...

Aktuální magická pečeť:

„ Podaří se mi zapomenout a minulost mě nedostihne. ”


Myšlenky moudrých

Murphy

Bellův teorém: Ponoří-li se tělo do vody, začne vyzvánět telefon.
Další myšlenky

Visit this site in English:
Yes / No Tarot

Diese Seite auf Deutsch besuchen:
MeineMagie.de

W języku polskim na:
Mojeczary.pl



Podzimní rovnodennost

zpět

Nadešel den, kdy jsme se definitivně rozloučili s létem a přivítali podzim ve všech jeho barvách. Astronomická podzimní rovnodennost nastala podle propočtů 22. září.

Podzimní rovnodennost nám přináší chladné počasí, kdy se v noci začnou objevovat první teploty pod bodem mrazu, a přes den se hodnota na teploměru bude pohybovat maximálně kolem dvaceti stupňů Celsia.

Samotné slovo rovnodennost nám napovídá, že se zkrátily dny natolik, aby opět dosáhly délky noci. Po tuto krátkou dobu jsou si noc a den rovni. K takovéto rovnosti dochází pouze dvakrát do roka. Při podzimní -  zářijové, a také při jarní - březnové rovnodennosti.

Od tohoto dne se budou dny více zkracovat a pomalu přijde období dlouhých nocí. S ubývajícím denním svitem začne klesat i teplota.

Může se vám zdát, že při rovnodennosti není přesné rozložení světla a tmy po dvanácti hodinách. Tento jednoduchý klam je způsobený tím, že jsme schopni, díky lomu slunečních paprsků v atmosféře, zpozorovat sluneční záření ještě dřív, než Slunce opravdu vyjde. Skutečný den ovšem začne v momentu, kdy se horní okraj Slunce dotkne horizontu. Zjednodušeně se tedy dá říct, že ideální dvanáctihodinový den a dvanáctihodinová noc by nastaly pouze v případě, kdybychom nebyli obklopeni atmosférou.

Jaká bude zima?

Podle lidové pranostiky můžete pozorovat už v období podzimu, jak krutá bude zima. Stačí se podívat na listí padající ze stromů. Pokud se vám zdá, že listy opadávají pomalu, a jakoby se tiše a poklidně snášejí k zemi, pak je potřeba připravit se na chladné dny. Pokud ale opadává listí rychle a stromy jsou holé dřív, než obvykle, můžete se těšit na zimu mírnou a přívětivou.

Magie o podzimní rovnodennosti

Chcete-li pokoušet osud a využít podzimní rovnodennost k magii, nebojte se a zkuste to. Mocná síla přírody vám pomůže dosáhnout toho, po čem toužíte. Postup je jednoduchý. Najděte si klidné místo, kde nebudete rušeni. Na procházce podzimní přírodou nasbírejte několik šišek, pár hrstí jehličí, kus břečťanu a listí čtyř různých barev.  Z větších kamenů poskládejte malou mohylu, na kterou umístěte nejprve listí, šišky, břečťan a teprve nakonec posypte jehličím. Snažte se, aby mohyla směřovala nejhezčí stranou na východ, a mohla tak čerpat co nejvíce energie ze slábnoucího Slunce. Dva dny nechte vše pospolu a pak si vezměte jeden z listů domů a dejte si ho pod polštář. Sen, který k vám přijde, vám napoví, jakým směrem se máte ubírat.

Naslouchejte hlasu přírody a nechte se okouzlit vším, co s sebou podzimní rovnodennost, a začátek podzimu, přináší. Pozorujte proměny, kterými si příroda prochází. Všimněte si chování zvířat i způsobu, jakým rostou rostliny. Uvolněte se a nechte se prostoupit vším novým, co vám podzim přináší.

Copyright fotografie: pixabay.com


Online výklady ZDARMA:
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Představení zvěrokruhu
Hlavní vlastnosti jednotlivých znamení zvěrokruhu.
více...
Koláček štěstí
Nechte se inspirovat tajemnou věštbou z koláčku.
více...
Články o drahých kamenech
Přečtěte si zajímavé informace ohledně čištění, uchovávání apod.
více...



Další z blogu:Fenomén jménem krvavý superměsícUnaveni z čekání na lásku?Jak se těší jednotlivá znamení na jarní úklid?13 lží a jak jim přestat věřitVysvětlení pro 10 nejobvyklejších snůZnamení zvěrokruhu a jejich vliv na náš partnerský život
Diskutujte o - Podzimní rovnodennost:

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)