English: Magizzle.com / Deutsch: MeineMagie.de
Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi podmínkami a s použitím cookies pro přizpůsobený obsah a reklamy. Více informací.
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Věštírna - horoskopy a věštby online
Dnes je pátek, 29.3.2024
Svátek slaví Taťána, zítra Arnošt.
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Denní horoskop
Váš aktuální horoskop pro dnešní den.
více...


facebook
Přihlášení / registrace
jméno:   heslo: 
registrace / vložení kódu

Betlémská hvězda

zpět

Odrazy svíček ve skleněných baňkách, dětský smích a radost i odpuštění. To všechno a ještě mnohem víc s sebou přinášejí nejkrásnější svátky v roce - Vánoce. O zvycích, pověrách a magii, kterou můžeme po celou dobu předvánočního období a částečně i po něm, vykonávat, jsme si již povídali. Dnes, na štědrý večer, bychom vám chtěli ukázat Vánoce i z jiné stránky.

Jak jistě víte, Vánoce jsou oslavou narození Ježíše Krista. Štědrý večer je pouhou přípravou na ně stejně tak, jako celé adventní období. Samotné Kristovo narození mělo zvěstovat hned několik, dnes již notoricky známých, symbolů. Jedním z nich byla Betlémská hvězda.

Mnoho lidí vykládá zprávy o Betlémské hvězdě, jako popis komety, která touto dobou měla prolétat kolem Země. Jiní zastávají názor, že šlo o meteorit, který prolétal atmosférou a na krátkou chvíli tak zazářil zrovna ve správnou chvíli, na správném místě. Podle těchto dvou teorií je také Betlémská hvězda zobrazovaná. Na obrazech ji naleznete jako zářící objekt prolétající oblohou, s chvostem blízko za sebou.

Tato umělecká díla vycházejí pouze z psaného textu. Kde tedy brát jistotu, že představa, kterou umělci znázornili, je pravým obrazem toho, jak skutečná Betlémská hvězda vypadala?

Jedna z teorií, která vychází z poziční astronomie, tvrdí, že mohlo také jít o vzácný případ konjunkce planet. Běžnou konjunkcí nazýváme stav, kdy se dvě nebeská tělesa nacházejí z pohledu ze Země, na stejném místě na obloze. Vzácnějším případem, u kterého vědci zvažují souvislost s Betlémskou hvězdou, je stav, kdy jedna z planet zakryje druhou. Jakoby prošla na pozadí druhé planety, takže v danou chvíli obě planety splynou v jeden objekt – mají obě souřadnice stejné. Takový stav se nazývá zákryt a podle této teorie došlo u Betlémské hvězdy k zákrytu Saturnu s Jupiterem.

V takovém případě by nešlo o meteorit, ani o kometu, ale o velice speciální, vzácnou a výjimečnou konjunkci planet: Z historického hlediska nemá samozřejmě tato „maličkost“ v porovnání s významem toho, co výskyt Betlémské hvězdy provázel, žádný význam, nicméně z vědeckého hlediska, z hlediska astrologie a astronomie, může jít o důležité zjištění.

Přenesme se z Betléma zpět do současnosti a dovolte nám, abychom vám popřáli klidné a šťastné prožití předvečera narození Ježíše Krista - štědrého večera, a splnění alespoň jednoho z vašich tajných přání. Třeba vám ho splní právě tajemná Betlémská hvězda.

Copyright fotografie: ©grgroup/Fotky&Foto


Online výklady ZDARMA:
Keltský kříž
Oblíbený způsob, kdy tarot odpovídá deset otázek.
více...
Cikánský výklad Kříž
Klasická věštba pomocí cikánských karet.
více...
Kosmické karty
Energie kterého vesmírného tělesa na nás působí a ovlivňuje nás?
více...
Milování podle znamení
Krátké postřehy o znamení zvěrokruhu.
více...



Další z blogu:AuraDuchovní průvodce - náš ochránce i rádce při cestě životemTechniky magické očisty a ochranySnaží se nás duchové kontaktovat?Podzimní stylingové tipy podle znameníUnaveni z čekání na lásku?
Diskutujte o - Betlémská hvězda:

English: Magizzle.com

Po polski: Mojeczary.pl

Auf Deutsch: MeineMagie.de

Kontaktní informace a informace o reklamě. Používáním šlužeb našeho serveru se zavazujete souhlasit s podmínkami provozu. Prostudujte si prosím naši Ochranu osobních údajů.

 
Líbí se vám věštírna? Doporučte nás svým přátelům! :)